Lekker koken met het
tweede!
Vrijdag hield het tweede leerjaar een Halloween-kook-dag op
school.
Om te starten moesten we onze handen wassen.
We deden onze schort om en namen ons plankje en ons mesje
klaar.
Eerst sneden we de appels in kleine stukjes.
De appels raapten we in de boomgaard van La Motte.
Daarna sneden we de pompoen, de ajuinen en de tomaten in
stukjes.
Een pompoen is heel hard om te snijden. Onze vingers en onze
handen deden er pijn van.
Sommige kinderen begonnen te wenen bij het snijden van de
ajuinen.
We moesten heel snel werken om de appelflappen af te werken.
We verpakten gesneden appeltjes in het bladerdeeg.
Om af te werken wreven we een laagje eigeel over het deeg.
Nu weten we wat we nodig hebben om appelflappen en
pompoensoep te maken.
appelflappen: pompoensoep:
een appel pompoen
bladerdeeg ajuinen
eigeel tomaten
Voor de middag konden we al proeven van de pompoensoep.
Na de middag aten we onze appelflap op bij een leuke film.
Zonder honger verlieten we de kriebel!
Tijdens de vakantie maakten reeds een paar kriebels een
lekker appelflap!

















|