We sloten gisteren de dag af in 'Casino Waldhof'. Daar speelden
we om toegangstickets te winnen voor de fuif van vandaag. Bij elk spelletje kon
je munten inzetten. Won je het spel, dan waren alle ingezette munten voor jou.
Er werd dan ook echt gespeeld om te winnen. Daarna kropen we ons bed in want
vandaag moesten we in topvorm zijn voor de skiwedstrijd.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vanmorgen heerste er in elke kamer al de nodige stress voor de
wedstrijd. Sommigen kregen nog amper hun broodje naar binnen.
Om half 10 trokken we al maar naar de skipiste zodat we rustig
onze ski's konden aantrekken. Eindelijk was het dan zover: de wedstrijd kon
beginnen.
Na een oefenbeurt begonnen we aan de beslissende slalom. De
spanning steeg, onze knieën knikten. Als de besten gleden we tussen de
vlaggetjes naar beneden. Geen idee wie de snelste was, het ging bij iedereen
super goed. We zijn dan ook echt benieuwd naar de uitslag. Na de wedstrijd
trokken we weer naar de ankerlift voor een nieuwe les. Nu de spanning eraf was
genoten we volop van het skiën. Met grote honger trokken we 's middags weer
naar Verriest. Na het middageten trokken
we weer onze warme kleren aan en ging het richting Elbigenalp. De arreslee stond al klaar voor ons en even
later kwamen ook de paarden uit de stal. Terwijl de ene groep genoot voor een
tochtje in de slee door het dorpje bezocht de andere groep het knekelhuisje.
Daar vonden we een ber skeletten. Toch wel even schrikken. Na een halfuurtje
wisselden de groepen. Na een rustige namiddag trokken we naar Gasthof Stern en
daar werden we verwend met een heerlijk stuk Sachertorte, Bananentorte of een
ijsje. Na een bezoekje aan de houtsnijschool trokken we weer richting Stanzach.
Hoog tijd om ons klaar te maken voor de fuif en de prijsuitreiking van de skiwedstrijd. Iedereen is wel heel benieuwd naar de uitslag
maar we zijn het hier volmondig eens: deelnemen was belangrijker dan winnen!
Op het menu
Middag: Aspergesoep
Cordon
bleu, aardappelen en boontjes
Appelsientjes
Avond: Spaghetti
Bolognaise
Het weer in Stanzach
Vanmorgen was het behoorlijk koud: -6°C. We zaten nog altijd met
ons hoofd in de wolken. Deze namiddag was het weer wat zachter: 0°C. De wolken
ruimden geen plaats voor de zon.
|