Nicolas
Rombouts en Joris Caluwaerts zijn twee intrigerende muzikanten die met hun
muziek en een kamer vol voorwerpen een hele film voor je ogen toveren. Ze
spelen piano en contrabas, maar ook andere instrumenten, zoals een trein,
sporen, wissels, luidsprekers, en daartussen heel veel kabels.
In
een mum van tijd nemen ze je mee in een droom, een muzikale fantasiewereld. Met
fascinerende ingrepen en creatieve klankenmakerij prikkelen ze constant je
verbeelding en zorgen ze voor een avontuurlijke geluidsreis doorheen het
wonderlijke universum van Wagon.
Nicolas
Rombouts componeert, speelt bas, en is samen met Gregory Frateur de drijvende
kracht achter Dez Mona. Joris Caluwaerts speelde zich de voorbije jaren in de
kijker als toetsenwonder bij onder andere Zita Swoon, The Go Find en het Zesde
Metaal.
Veel actie is er in deze voorstelling niet, en zeker geen spektakel,
maar dat zorgt ervoor dat alle aandacht naar de muziek gaat en de jonge (en oudere)
kijker gefascineerd uitzoekt door welke bewegingen en snelheden van de
treintjes er klanken geproduceerd worden. [ ] Hoe pure eenvoud kan boeien en
beklijven. Meer hoeft dat niet te zijn. - De Bond
Compositie
en uitvoering Nicolas Rombouts & Joris
Caluwaerts
CoachingAdriaan
Van Aken
Voor het kijken, luisteren en voelen van deze
voorstelling kruipen de kinderen zelf in een muzikale trein. Hoe ziet die trein
eruit? Hoe klinkt hij? Wat zie je als je erin zit? Hoe kan je dat verklanken?
De kinderen maken hun eigen klankinstallaties en soundscapes.
Het was helemaal niet leuk het bezoek van "mensen" die onze school niet respecteren geen respect hebben om wat ouders en leerkrachten voor kinderen doen niet weten hoe het voelt een kind te zijn dat bestolen wordt... Eigenlijk zijn het grote sukkels want zij kennen wellicht niet de betekenis van echte liefde geven om elkaar!
Aan iedereen die ons begreep en steunde met een simpel woord, een klein gebaar: DANKJEWEL! JULLIE waren GEWELDIG!!!
Op een dag kwam Lotte naar haar opa. Ze vond een hele mooie steen. Lotte vroeg aan haar opa hoe hij aan deze steen kwam. Opa vertelde het. Ze beleefden samen een groot avontuur en vonden nog maanstenen.
Verlaggever: Isaak
Lotte en de maansteen.
Dit is een leuk film. Er zijn twee konijnen met drie oren. Zij willen de maansteen stelen.
Verslaggever: Anton
Lotte en de maansteen.
Er was eens een konijn met drie oren. Hij woonde op de maan. Lotte vroeg aan het konijn : " Waar is de maan van gemaakt ?"
Onze meisjes en jongens leren graag hoe ze gepast kunnen betalen bij de bakker of de kruidenier. Gepast betalen...dat lukt best aardig, maar teruggeven wanneer je teveel ontving is toch een heel stuk moeilijker. Gelukkig zijn er altijd van die kleine rekenwonders in de klas die je dan graag uitleggen hoe dat moet. Elkaar helpen is toch minstens zo belangrijk, is het niet?!
Spinoza en spinnemieke op bezoek in onze klas... Wij verschoten toch wel een heel klein beetje toen bleek dat spinoza zijn hele spinnenfamilie had meegebracht! Maar toch vonden we dit fijn want zo hadden wij voor alle kinderen een super knappe spin om te bestuderen. Eerst even kijken hoe wij onze spin uit haar schuilplaats kunnen krijgen zonder haar te pijnigen. Even haar draadje zoeken en dan gaat onze spin als een echte acrobaat op een touwtje aan het klimmen en het dansen... Zo konden wij de spin van alle kanten bekijken en was het een heel stuk makkelijker om de informatieve tekst over de spinnenfamilie te begrijpen. Nu nog een spinnenverhaal beluisteren en dan onze kennis toetsen aan de hand van een superleuke powerpoint! En geloof ons maar: wij maakten onze toets met brio!!!
Dieren. Je komt ze tegen in allerlei soorten en toegegeven, sommige zijn zo immens groot dat je er niet naast kan kijken. Een olifant, een nijlpaard of giraf,... Maar die kom je natuurlijk niet elke dag tegen. Vaak ligt het unieke, het bijzondere net voor onze voeten: een slak, een spin, wormen in soorten, fladderende vlinders of zoemende bijen,... Het wonder van de natuur boeit altijd en zeker de dierenvrienden van het tweede leerjaar!
Met de fiets of te voet naar school is altijd een beetje bijzonder. Zeker als je weet dat je je behendigheid op de fiets mag tonen en oefenen. Nu was het even kijken of wat we al goed kunnen: opstappen, afstappen, draaien en keren, rechtdoor rijden, correct stoppen... We blijven natuurlijk verder oefenen want er komen nog meer en (moeilijker) oefeningen in de loop van het schooljaar. Maar daar hoeven de kinderen uit klas 2 niet bang voor te zijn want zij deden het vandaag al bijzonder goed!
Op het eerste zicht lijkt het een eenvoudige opdracht: je klas in miniatuur weergeven. Maar niets is minder waar! Het vraagt veel zin voor waarnemen, zeg maar observeren hoe alles in de klas is ingericht. Waar vind je het bord terug, de ramen, de deuren, de kasten,... Staat dat echt allemaal in onze klas, zie je ze zo denken! Knippen, plakken, leggen, herleggen, bespreken, veranderen van plaats, controleren,...en dan eindelijk alles kleven. Nu in orde of toch wat steekjes laten vallen? En thuis verteld hoe onze klas eruit ziet? Bewonder jij ook onze architecten van de toekomst?!
De kinderen hadden wel wat geduld moeteen opbrengen alvorens aan de slag te kunnen op de computer, maar eindelijk was het zover! Nu nog even op de tanden bijten want de meester wilt ons eerst nog uitleggen hoe het allemaal moet: wat mag ik, hoe ga ik te werk, samenwerken is een bijkomende opdracht, overleggen is dus de boodschap en controleren en verbeteren moet natuurlijk ook! Genoeg gepraat: aan de slag nu!!!
Samen met alle kinderen naar zee! Het leek wel een sprookje. Reizen was het heel zeker: op de bus, op de trein ! Wat een belevenis. En al zaten we heel comfortabel, toch waren we al snel ongeduldig want "de zee" dat is wat we wilden zien!
Blankenberge: van het station naar het strand, het kon niet snel genoeg gaan! Maar eens op het strand moesten we meteen de wind trotseren!!! Geen nood: een stevige maaltijd en we waren als sterke, stoere zeelui die de wind wegbliezen. En wat bleek...al snel was ook de zon van de partij. En dan genieten maar...
Ook zalig toch...een plekje in de klas waar je ongestoord de boekenwurm mag zijn. Een verhaal of een stripboek, een knutselboek of een weetboek. Wat maakt het uit?! Als je er maar plezier aan beleeft. Zelfs juf Kelly mocht met ons meelezen terwijl meester JP vanachter zijn boek ons af en toe bewonderde!
De eerste schooldag... Ook de meester had een wat onrustige nacht achter de rug, maar dat liet hij niet meteen merken! Voor de kinderen uit klas 2 was "het vroeg uit de veren" toch even wennen. Ook al kennen zij hun klasgenootjes al enkele jaren, het weerzien blijft toch nog even spannend. Maar ook de nieuwe klas is weer een beetje spanning: de meester en zijn 'domein' wordt een beetje 'onze thuis', maar ook de nieuwe boeken, de klasafspraken... Maar toegegeven, onze eerste schooldag was er eentje om nog dikwijls te herhalen! Een fijne start dus voor iedereen! Kijk maar eens naar deze gekke, leuke, lieve, wijze, knappe, toffe,...gezichtjes!