- Deze hoeveelheid is voldoende voor 1 bakplaatje vol (zo een voorgevormde waar je de papiertjes kan insteken, 12 ) vind je bij de Hema, Aveve...
- 125 g zelfrijzende bloem - 125 g suiker - 125 g boter (solo) die je zacht hebt laten worden, gewoon een tijdje uit de koelkast leggen. niet in de microgolf. - 2 eitjes (100 g ei) - 2 eetlepels melk - halve theelepel vanille-extract
De oven voorverwarmen op 180° graden. Alles bij elkaar in de mengkom gooien, behalve de melk en goed mixen, daarna de melk erbij, nog eventjes mixen en je beslag is al klaar.
Het kan haast niet makkelijker. Als je een spuitzak hebt, gebruik die dan om te vullen, dan blijven je cupcakepapiertjes mooi proper. Maar je kan het ook met twee lepels vullen.
De oven in, en een kwartiertje tot 20 minuutjes in de oven. Je moet je oven leren aanvoelen eigenlijk. Die hebben allemaal een eigen karakter! Altijd controleren met een tandenstokertje. Even in een cakeje prikken en kijken of er nog nat beslag aan hangt. Is dat niet het geval dan is het klaar.
Ik zelf zet de temperatuur nog een tikje lager waardoor ze iets langzamer rijzen en het een mooie bolling geeft. Je moet dat zelf maar een beetje uitproberen.