For this blog to translate into language of your choice? Select your language below.
2 prachtige pps-jes hierboven van Godelieve en ook Mama rechts heeft ze gemaakt Klik op de banner en bekijk nog veel meer moois op haar blog
Klik op de banner hier beneden en ga eens langs bij Lenie voor nog meer moois Alle Ave Maria pps-jes hierboven zijn van haar
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Wonder
05-09-2009
Gebed .
God, uw macht kent geen beperking, uw liefde vermindert nooit. Uw gaven nodigen ons telkens weer uit tot groter trouw en doen ons uitzien naar het zichtbaar worden van uw heerlijkheid. Geef ons het geduld verder op uw goedheid te vertrouwen in het besef dat Gij ons opwacht, en het geluk zijt, voor ons weggelegd van in den beginne. Amen.
Bezinning.
God, waar twee of drie in Uw naam bijeen zijn, zijt Gij aanwezig. We danken U voor uw blijvende aanwezigheid in ons midden En voor uw evangelie, uw boodschap die richting geeft aan ons leven.
We danken U voor de profeten van toen en van vandaag, Die ons oproepen om wegen te banen naar gerechtigheid en vrede.
We danken U vooral voor Jezus die als de goede herder ons is voorgegaan. We danken U voor Uw Geest, die ons aanvuurt om het spoor van Jezus te volgen.
We danken U voor het brood waarmee Gij ons hebt gesterkt en gevoed. Moge uw Geest ons nieuw maken, moedig en vastberaden En ons leiden op uw weg naar eenheid en vrede. Gij die onze God zijt tot in eeuwigheid. Amen.
Gebed .
Jezus,
we willen een beetje op Jou gelijken. Je ging naar de mensen toe, Je luisterde naar hun verhaal, Je maakte geen onderscheid. Ik wil een vredebrenger zijn zoals Jij. Geef me de kracht om dit vol te houden.
Amen.
Bezinning.
Denk even aan een reisje met de trein.
De trein rijdt op lange ijzeren rails, steeds rechtdoor, heeft overal voorrang en rijdt recht naar je doel.
Misschien heb je dan onderweg, hier of daar een oud vervallen stationnetje gezien, waar de trein nooit stopt. In die buurt zie je vaak een zijspoor, met daarop enkele afgedankte wagons.
Er zijn veel landen waar ook heel wat mensen op zo'n zijspoor worden geduwd, door hen die rechtdoor naar hun doel bollen.
Jezus heeft nooit gewild dat er mensen op zo'n zijspoor werden geduwd. Integendeel, Hij heeft ze terug in beweging gezet, aangemoedigd en hun inzet gewaardeerd.
Hij om-armde iedere mens.
Gebed .
God, jij bent de stem van zovele gewone mensen. We zetten de vruchten van het land op deze tafel en we bieden ze Jou aan, opdat we niet zouden vergeten dat de rijkdom van onze aarde bedoeld is voor alle volkeren. Graan en druiven, rijst, maniok of aardappelen, er is genoeg voor iedereen, als we maar eerlijk delen. Geef dat wij door ons samenzijn rond Jouw tafel, vandaag, doordrongen mogen worden van Jouw woorden en dromen, maar ook morgen, en de rest van ons leven. Amen.
KORTE BEZINNING.
- Zich regelmatig terugtrekken op de berg: dicht bij God; - Maar tijdig afdalen, terugkeren naar de aardse werkelijkheid; - Onze medemensen steunen en bemoedigen.
Gebed .
God, Gij hebt Jezus bemoedigd om met gevaar voor eigen leven Uw bevrijdend woord te blijven verkondigen. Wij danken U om Uw heilzame aanwezigheid. Maak van ons gelukkige mensen : vervul ons met de kracht van Uw vrede en bemoedig ons om voort te zetten wat uw vertrouweling uit Nazareth onder ons begonnen is. Amen.
Bezinning .
Wie zal die al te logge structuren afbreken die kinderen van God met miljoenen verpletteren? Wie zal het halen: de sterke of de zwakke?
Ik ken ze allebei, want de zwakke dat ben ik, in mijn trieste macht om de aarde te vermoorden in een oorlog die de laatste zou zijn en het leven te verliezen dat mij gegeven werd. Wie zal het halen?
Ik ken ze allebei. Want ik ben ook de sterke. Ik zou van beide oevers van de aarde verdrukking, honger en razende woede kunnen wegvagen en het recht herstellen dat mij gegeven werd. Wie zal het halen?
Bezinning.
Jou ontmoeten is voor mij nieuw leven Jou ontmoeten is voor mij een nieuw begin.
Jij schenkt mij moed en zelfvertrouwen Jij leert mij leven met een open vraag Jij maakt mij vrij en leert mij luisteren Jij maakt dat ik bewust mijn zorgen draag.
Jij leert mij mensen te beminnen Jij leert mij strijden voor het recht Jij leert mij ijveren voor de vrede Jij vraagt dat ik voor waarheid vecht.
Jij leert mij breken met het verleden Jij schenkt mij toekomst, levenszin Jij leert mij anderen te vergeven Jij vraagt mij dat ik bovenal bemin.
Jou ontmoeten is voor mij een nieuw leven Jou ontmoeten is voor mij een nieuw begin.
04-09-2009
De Blijde Mysteries Part 1 of 3 PRAY maandag en donderdag!
Het rozenkransgebed is een zeer belangrijke gebed in de rooms-katholieke geloof. De Vrouwe van Medjugorje spoort ons aan om deze prachtige dagelijks gebed bidden want er zijn een hoop ongelukkige gebeurtenissen die gaan t. ..
Herman Wijns 1931 - 1941. ( Deel twee ).
30/03 - Een goede leerling Herman Wijns 1931 - 1941
Herman Wijns, 'de kleine pastoor', overleed op 26 mei 1941, 10 jaar oud. Zijn wonderbaarlijke uitspraken als kleine jongen en de vreemde uitstraling van zijn graf op de oude begraafplaats in de Van Heybeeckstraat hebben er een pelgrimsoord van gemaakt.
Velen geloven dat Hermanneke geneest en rond zijn graf staan honderden dankbetuigingen van mensen die door hem van hun kwalen zouden zijn verlost.
Hij is zelfs al meerdere keren 'gezien' door moderne profeten en heeft tegen zeker een dame 'gesproken'.
Nog dagelijks wordt zijn graf door tientallen mensen bezocht en nog elke eerste vrijdag van de maand vindt er een massaal bezochte plechtigheid plaats.
Wanneer Herman Wijns op 26 mei 1941 niet was overleden aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking na een verwonding aan zijn knie was hij vorige week (15 maart) wellicht 75 jaar geworden.
Maar er zijn dit jaar meer jubilea als het om Ons Hermanneke gaat.
Zaterdag 27 mei vindt er in de St. Bartholomeuskerk de 21e Herman Wijns-dag plaats en wordt de 65e sterfdag van Herman gevierd.
In zes afleveringen brengen we u daarom het leven van Herman Wijns.
Eerste Heilige communie Nadat hij een jaar vroeger dan gebruikelijk was toegelaten tot het eerste leerjaar van St-Eduardus, liet Hermanneke meteen blijken een goed en vlijtig student te zijn.
Zijn wekelijkse rapporten vermelden steevast 20 op 20 en omdat ook zijn gedrag onberispelijk was mocht Herman al op zesjarige leeftijd, 4 juli 1937, zijn eerste Heilige Communie doen.
Als alle kinderen zal hij trots geweest zijn op zijn kostumeke: witte blouse, zwart broekske, witte kousen en zwart gelakte schoenen.
De Bredabaan ter hoogte van het St-Eduardusinstituut zoals Herman Wijns het wellicht nog gekend heeft (al is deze foto van voor zijn geboorte). Achter de moeder met kinderen de toegangspoort, daarnaast de houten afrastering van het domein Bouckenborgh
Als alle kinderen zal hij trots voor de spiegel hebben gestaan, want het was feest en daar genoot Herman net zo van als alle andere kinderen.
Religieus als zijn opvoeding was zullen de lessen en de plechtigheid een diepe indruk op hem gemaakt hebben.
Nee, dat kan niet. Dat kan niet zijn. Herman was geen geniale leerling, maar wel een hard werkende.
Het ging niet allemaal vanzelf zoals bij sommige andere leerlingen, nee: Herman moest er voor werken.
Wat hij deed, deed hij goed, maar niet zonder moeite.
Goede punten waren zeer belangrijk voor de kleine Herman en was het eens niet supergoed, dan was hij beschaamd.
In het tweede studiejaar was hij na het eerste trimester de dertiende van de klas.
Het St-Eduardusinstituut (klooster en school) gezien vanuit de klokkentoren van de St. Franciscuskerk (toen nog nieuwe kerk), zoals het werd gebouwd in 1897. Tijdens de tweede wereldoorlog werd het zwaar beschadigd door de inslag van een V2, maar pas in 1964 werden de nieuwe gebouwen die we nu nog kennen gerealiseerd. De Broeder Frederikstraat (r.) heette toen nog Sint-Franciscusstraat
Verlegen stapte hij met zijn rapport naar huis, en durfde over zijn punten niets zeggen tegen zijn ouders.
Volgens de legende stond hij die dag wat rond zijn vader te draaien zonder iets te zeggen.
Pa Wijns had wel door dat er iets scheelde en bedacht dat het beter zou zijn wanneer hij even weg zou gaan: aan zijn moeder zou Herman het wellicht wel durven zeggen.
Maar ook alleen met zijn moeder bleef hij dralen.
Het gesprek dat hij vervolgens met zijn moeder had is een goede indicatie van het karakter van Herman.
Maar moeder, dat kan toch niet. Het kan toch niet waar zijn..., zei hij verontwaardigd.
Maar wat is er dan ventje? vroeg zijn moeder.
Nee, dat kan niet. Dat kan niet zijn.
Allez, zeg het eens manneke. Geen flauwekul hè. Zeg maar eens rap wat er hapert..
Zie dan eens moeke, ik ben maar de dertiende.
Wat? De dertiende maar? zei moeder.
Laat eens zien... Maar je hebt toch 84 op 100 en grote onderscheiding. Wij verwachten van jou toch niet dat je de eerste bent?!
Voor Herman echter was het niet goed genoeg.
Het moest beter en hij was daarom vastbesloten het beter te doen.
In het tweede trimester was hij de achtste met 87 op 100 en in het derde trimester...
Het 1e leerjaar van de Moderne Humaniora van 1937. Zittend op de eerste rij, vierde van links zien we de dan 6-jarige Herman Wijns.
Poe, wat zal het kereltje zich afgemat hebben, en wat legde hij een ongelooflijke wilskracht aan de dag.
Vanaf 's morgens vroeg, direct na de H. Mis tot 's avond half tien was hij in de weer met zijn lessen.
Boeken in de hand, rond de tafel lopend herhaalde hij zijn lessen steeds maar weer, alles om maar de beste te zijn.
Het resultaat was er dan ook naar, want het laatste trimester eindigde hij met 89 op 100 en was hij de beste van de klas.
Vrolijk kind Herman was graag gezien bij zowel zijn medeleerlingen als bij de broeders van het St-Eduardusinstituut.
Er is een anekdote hoe de beroemde Broeder Melarius nadat Herman enkele weken ziek thuis is geweest, zo blij is Herman weer terug op de koer te zien dat hij zegt: Herman, als jij er niet bent is mijn klas niet volledig.
Broeder Melarius - Antoon Persoone - was leerkracht in de laagste klassen en degene die de nagedachtenis aan Herman na diens dood levendig hield.
Is dat echt waar broeder, vroeg Herman.
Echt waar, antwoordde de broeder en maakte met de kleine knaap een rondedansje.
Herman was niet alleen graag gezien, maar ook zeer behulpzaam voor anderen.
Wanneer hij eens ziek en met koorts in bed lag en zag hoeveel moeite zijn vader zich getrooste om de koude compressen op zijn hoofdje keer op keer te verversen, zei hij tegen zijn vader dat hij het zelf wel zou doen.
Wanneer zijn moeder zonder elastiek zat liep de kleine Herman stad en land af op zoek naar het juiste elastiek voor zijn moeder.
Op bezoek bij zijn tante vond hij het geen enkel probleem om zelf om dessert te gaan wanneer zijn neefjes en nichtjes geen goesting hadden.
Al was het zondagmiddag: Herman kwam niet terug voordat hij een winkel had gevonden die nog open was.
Vlijtige leerling
Hij was een vrolijk kind die vooral veel van muziek hield.
De radio moest altijd aan staan zodat hij kon zingen en dansen, en zag hij een kans dan vertelde hij moppen en verhaalde enthousiast over wat er op school allemaal was gebeurd.
Lachen is beter dan wenen Het woord van de broeder was heilig voor Herman.
Wat een ander ook mocht beweren: wat Herman wist was waar, want de broeder had het toch gezegd!
En niemand wist het beter dan de broeder, zelfs zijn vader niet, zo sterk was het kinderlijk vertrouwen van de jongen in zijn opvoeders.
Ook een voorval op de schoolplaats typeert het karakter van de kleine Wijns.
Het gebeurde eens op de koer dat een jongen was gevallen over een uitstekend stuk steen.
De koer van het oude instituut
Hij liep daarbij een hevig bloedende wond op aan zijn been, en de broeder vreesde dat hij zijn been gebroken had.
Terwijl die de brancard ging halen verdrongen de andere jongens van de school zich rond de gekwetste, maar bij het zien van het bloed zetten ze het allemaal op een lopen.
Behalve Herman.
Die drukte zo goed hij kon de wond dicht om het bloeden te stelpen en troostte zijn huilende makker door hem verhaaltjes en moppen te vertellen.
Toen de broeder terug kwam met de brancard trof hij tot zijn verbazing twee lachende jongens aan.
Lachen is beter dan wenen hè, sprak Herman.
Toen dezelfde broeder werd gevraagd of Herman een vrolijk kind was, zei hij: Och, als je een plezante tegenkwaamt, dat was hij niet. Maar als je er nog een plezantere tegenkwaamt, dat was hij.
Wordt vervolgd.
Bron Merksem net.
GEBEURTENISSEN EINDTIJD.
Onze Lieve Vrouw van Welbehagen
Datum:
Woe, 1800-01-01
Profeet:
Mother Mariana
MMA1800
Onze Lieve Vrouw van Welbehagen Boodschappen aan Moeder Mariana - 18e eeuw
Onze Lieve Vrouw van het Welbehagen Moeder Mariana, Ecuador, 18e eeuw
1. Moeder Mariana de Jesus Torres leefde in de 18e eeuw in een klooster in Ecuador. Zij werd door de Kerk Eerbiedwaardig verklaard, de eerste stap op weg naar heiligverklaring. Zij heeft vele, zeer nauwkeurige, voorzeggingen gedaan over het einde van de 20ste eeuw. Het lichaam van deze zienster kende geen lijkstijfheid (rigor mortis), het lichaam verging ook niet, en de lijkkist verspreidde een bloemengeur. De boodschappen van Onze Lieve Vrouw van het Welbehagen werden offici*eel door de Kerk goedgekeurd. De zienster voorspelde een periode waarin een grote geestelijke ommekeer zou plaatsvinden. Onze Lieve Vrouw toonde de zienster 350 jaar tevoren wat de 20ste eeuw met zich mee zou brengen.
2. Onze Lieve Vrouw heeft voorzegd, dat aan het einde van de 19e eeuw, en vooral in de 20ste eeuw, Satan de wereld vrijwel geheel zou regeren door middel van maçonieke secten (vrijmetselaars). Deze voorzegging spoort met de openbaring welke Paus Leo XIII (Paus van 1878-1903) heeft gekregen. De Koningin des Hemels vertelde Moeder Mariana, dat de strijd een hoogtepunt zou kennen, en in een acuut stadium zou geraken, vooral door ontrouwe geestelijken, die « met een deugdzaam uiterlijk, en een slechte geest, zich keren tegen de godsdienst, die hen als kindertjes aan de borst had gevoed. »
De Ziekenzalving
3. « In die dagen, wanneer het ook in dit land [Ecuador] zal ontbreken aan de ware christelijke geest, zal het Sacrament van het Heilig Oliesel (Ziekenzalving) weinig in tel zijn. Vele mensen zullen sterven zonder het te hebben ontvangen. Dat kan komen door de slordigheid van de familie, of wegens valse sentimentaliteit, te weten, omdat men de zieken wil beschermen tegen het inzicht, dat hun toestand zeer ernstig is, OF ook wel omdat men zich tegen de de geest van de katholieke Kerk keert, daartoe aangezet door de boosheid van de duivel zelf. Daarom zullen dan vele zielen worden beroofd van ontelbare genaden, en zij zullen de kracht ontberen, zo nodig om de grote sprong van de tijd naar de eeuwigheid te maken. »
Het Huwelijk
4. « Wat het Sacrament van het Huwelijk betreft, welk Sacrament een beeld is van Christus en de Kerk, dat Sacrament zal worden belaagd en aangevallen, en worden geprofaneerd (ontwijd), op de allerergste wijze, en in de volle betekenis van het woord. De vrijmetselarij, welke dan de feitelijke macht zal uitoefenen, zal slechte en onzedelijke wetten doen aannemen, met het doel het huwelijkssacrament in onbruik te laten geraken. Men zal het voor iedereen gemakkelijk maken in zonde en in ontucht te leven, men zal de geboorte van onwettige kinderen aanmoedigen, kinderen, die niet de zegeningen van de Kerk zullen ontvangen. De christelijke geest zal in hoog tempo verdwijnen, waardoor ook het licht van het ware geloof zal doven, totdat het punt zal worden bereikt, waarop een vrijwel algehele en algemene corruptie en verdorvenheid van de zeden zal zijn vast te stellen. De gevolgen van een uiterst wereldse opvoeding zullen steeds maar toenemen, hetwelk een van de redenen zal zijn, dat men een grote achteruitgang zal zien in de aantallen priester- en kloosterroepingen. »
Het Heilig Priesterschap
5. « Het Heilg Sacrament van het Priesterschap zal belachelijk worden gemaakt, en worden onderdrukt, en men zal er een afkeer van hebben. De duivel zal de dienaren van de Heer op alle mogelijke wijzen vervolgen en tegenwerken, en hij zal met een wrede en subtiele vasthoudendheid werken om de priesters van de priesterlijke geest en de toewijding aan hun roeping los te weken. Hij zal er in slagen velen van hen tot verdorvenheid te brengen. Deze corrupte priesters zullen schandalen veroorzaken tot droefenis van de Christenen, zij zullen haatgevoelens oproepen bij slechte Christenen, en de vijanden van de Rooms-Katholieke en Apostoloische Kerk zullen de priesters aanvallen en belagen. Deze klaarblijkelijke overwinning van Satan zal reus-achtig lijden voor de goede Herders van de Kerk met zich meebrengen. »
Verloren onschuld en verdwenen zedigheid
6. « Bovendien zal er in die ongelukkige tijden sprake zijn van een ongebreidelde genotzucht en weelde, welke talloze lichtzinnige zielen zal beheersen, zielen, die zodoende tot zonde worden gebracht, en dan verloren zullen gaan. Onschuld in kinderen zal vrijwel niet meer gevonden worden, noch zedigheid bij de vrouwen. En, in die tijden van allerhoogste nood van de Kerk, zullen de verantwoordelijken zwijgen. »
Een verwereldlijkte priesterschaar
7. « De priesters, die sterk verwereldlijkt zijn, zullen in hun plichten te kort schieten. Priesters zullen uitermate zorgeloos omgaan met hun gewijde plichten. Zij zullen het goddelijk kompas en richtsnoer missen, zij zullen afdwalen van de weg, die door God voor het priesterlijk dienstwerk werd uitgezet, zij zullen zich hechten aan weelde en rijkdom, zij zullen er naar streven die in onredelijke mate te verwerven. Wat zal de Kerk lijden in die donkere nacht ! Er zal dan geen Prelaat en [Heilige] Vader zijn om hen te leiden met vaderlijke liefde, met zachtheid, en toch ferm, met wijsheid en voorzichtigheid. Vele priesters zullen de ware geest kwijt raken en zodoende hun eigen ziel in gevaar brengen. Dan zal Mijn Uur aanbreken. (1) Zend dan ook onophoudelijk en zonder moe te worden smeekbeden op naar de Hemelse Vader, opdat Hij medelijden zou hebben met Zijn priesterdienaren, en aan die onheilspellende tijden een einde zou maken door naar Zijn Kerk te zenden de Prelaat, welke de geest van zijn priesters zal herstellen. (2) »
Het belang van goede kloosters
8. « Wee de wereld, zou er een tekort zijn aan kloosters en abdijen. De mensen zien het belang daarvan niet voldoende, want, als zij dat begrepen, zouden zij alles doen om het aantal kloosters te vergroten. Immers door de abdijen en de kloosters kan men genezing verwerven voor alle lichamelijke en morele kwalen. Vrijwel niemand, die wandelt op het oppervlak van de aarde, is er zich van bewust waar de redding van de zielen door komt, en waarom grote zondaars zich bekeren, en hoe er een einde komt aan allerlei geselingen en rampen, waarom het land zijn vruchten voortbrengt, waarom bsmettelijke ziekten en oorlogen ten einde lopen, hoe de harmonie tussen de staten wordt hersteld. Dit alles hangt af van de gebeden, die vanuit de kloosters en abdijen opstijgen. »
Het Boetesacrament
9. « Ziet toch, en overweegt, de grootheid van het Sacrament der Biecht, dit Boetesacrament, dat het (geestelijk) leven herstelt en schenkt. Het Sacrament wordt vergeten, en er wordt op gescholden, door ondankbare mensen, die in hun verdwaasde zotheid niet beseffen, dat dit Sacrament de enige zekere weg ten heil is nadat men zijn oorspronkelijke onschuld van het Heilig Doopsel heeft verloren. Het is allerdroevigst, dat zelfs de priesterdienaren van Mijn Allerheiligste Zoon dit Sacrament niet de waarde toekennen, die het toekomt. Gewoonlijk bezien zij met koude onverschilligheid deze waardevolle en kostbare schat, die hun in handen werd gegeven voor het herstel van de zielen, die door het Bloed van de Verlosser werden vrijgekocht. Sommigen beschouwen biechthoren als tijdverlies, en als een weinig noodzakelijk kwaad. »
Nawoord
10. Er is een oude spreuk: Omne malum a clero, dat betekent: Alle kwaad komt van de clerus. Eerlijkheidshalve moet men er aantoevoegen, dat een andere oude spreuk zegt: Omne bonum a clero, dat is: Alle goeds komt van de clerus. Beide spreuken zijn waar, maar zij zijn niet in elke tijd even goed toepasselijk. Duidelijk is, dat het belang van goede en plichtsgetrouwe priesters niet kan worden onderschat. Gedurende de 41 jaar, dat de Pastoor van Ars zijn pastoorschap in het Franse dorp Ars uitoefende, werd er nimmer schade in het dorp aangericht door stormen. De Pastoor van Ars is hét grote voorbeeld voor de priesters. Hij zorgde niet alleen voor de zielen, hij behoedde ook het dorp voor natuurrampen. Laten wij daarom onze gebeden voor talrijke goede priesters niet verminderen, maar juist opvoeren.
1. Onze Lieve Vrouw verwijst hiermede naar de grote activiteit, die Zij door Haar talrijke verschijningen aan de dag legt met het doel de ware gelovigen te steunen en de Kerk te redden.
2. De bedoelde Prelaat kan niemand anders zijn, dan de laatste Paus Petrus II, waarvan alle voorzeggingen mededelen, dat hij de Kerk in de oude luister zal herstellen.
Bron Profetische stemmen.
IK BEN. ( DAVID WILKERSON )
Ik vroeg de Heilige Geest om mij een beschrijving te geven van geloof zodat de jongeren in onze Teen Challenge drugs kliniek het konden begrijpen. Ik heb een boek in mijn bibliotheek staan die meer dan 300 paginas nodig heeft om geloof te definieren, en ik heb het nooit begrepen (Ik denk ook niet dat de schrijver van dit boek het echt begreep).
Mozes vroeg eens dezelfde vragen als wij vandaag de dag stellen: Wie ben ik? Wie is God?. God antwoorde Mozes met twee worden, God zei Ik ben, die Ik ben. En Hij zeide: Aldus zult gij tot de Israëlieten zeggen: Ik ben heeft mij tot u gezonden (Exodus 3:14).
Kunt u zich voorstellen dat toen het volk vroeg wie hem gezonden heeft Mozes antwoordde Ik ben heeft mij gezonden?
IK BEN wie? Wat heeft u nodig? Bevrijding? Dan BEN IK bevrijding. IK BEN wat u ook maar nodig heeft.
Geloof is God die zegt IK BEN en mijn antwoord is HIJ IS. Geloof accepteert simpelweg Gods beschrijving van zichzelf, zonder enkele twijfel. God zegt IK BEN u aan het bevrijden uit de storm en ik zeg Hij is mij aan het bevrijden uit de storm.
Geloof is aannemen wat God zegt, want HIJ IS.
Wat is de storm in uw leven? Hoe staat u ervoor?
Vraag Hem om u geloof te geven. Vraag het Hem , ongeacht wat er gebeurt en ongeacht welke omstandigheden u zich in bevind. De storm is een uitweg!
Paulus zei want ik heb geleerd met de omstandigheden, waarin ik verkeer, genoegen te nemen (Filippenzen 4:11). Ik geloof dat op het moment dat geloof een grip kreeg op Paulus hij tevreden was. Hij stond in het midden van Gods wil en hij had de belofte van God. Het maakte niet meer uit wat er vanaf dat moment gebeurde, de storm was niet meer het probleem van Paulus.
Hij kan ook de angst voor de storm uit u wegtrekken. Maar staat u dat toe? Zit uw storm uit God zal u niet ten onder laten gaan.
Lezing uit de brief van de apostel Paulus aan de Kolossenzen 1,15-20. Psalmen 100(99),1-5. Heilig Evangelie van Jezus Christus volgens Lucas 5,33-39.
Lezing uit de brief van de apostel Paulus aan de Kolossenzen 1,15-20.
Deze is het Beeld van den onzichtbaren God, de Eerstgeborene van gans de schepping. Want in Hem werd alles geschapen, wat in de hemel is en op de aarde, de zichtbare en onzichtbare dingen, Tronen, Heerschappijen, Overheden en Machten. Alles is geschapen door Hem en voor Hem; Hij is vóór alles, en alles bestaat in Hem. Hij is ook het Hoofd van het Lichaam, de Kerk; Hij is het begin, de Eerstgeborene uit de doden, opdat Hij in alles de Eerste zou zijn. Want in Hem heeft de ganse Volheid van God willen wonen, en door Hem alles met Zich willen verzoenen: alles wat op aarde is en in de hemel: nadat Hij vrede had gebracht door het Bloed van zijn Kruis.
Psalmen 100(99),1-5.
Een psalm bij het dankoffer. Juicht Jahweh ter eer, heel de aarde, Dient Jahweh met vreugde, Treedt jubelend voor zijn aangezicht. Erkent het: Jahweh is God; Hij heeft ons gemaakt, Hem behoren wij toe, Als zijn volk en de kudde zijner weide. Treedt zijn poorten met dankzegging binnen, Zijn voorhoven met jubelzang, Brengt Hem glorie, en zegent zijn Naam. Want Jahweh is goed, Zijn genade duurt eeuwig, Zijn trouw van geslacht tot geslacht!
Heilig Evangelie van Jezus Christus volgens Lucas 5,33-39.
Ze zeiden tot Hem: De leerlingen van Johannes en die der farizeën vasten en bidden dikwijls, maar de uwen eten en drinken. Jesus zei hun: Kunt gij dan de bruiloftsgasten laten vasten, zolang de bruidegom bij hen is? Maar er zullen dagen komen, dat de bruidegom van hen wordt weggenomen; in die dagen zullen ze vasten. Ook sprak Hij tot hen de volgende gelijkenis: Niemand scheurt een lap uit een nieuw kleed, om hem op een oud kleed te zetten; anders scheurt hij het nieuwe kleed stuk, terwijl de lap van het nieuwe toch niet bij het oude past. Ook giet niemand nieuwe wijn in oude zakken; anders doet de nieuwe wijn de zakken bersten; de wijn loopt weg, en de zakken gaan verloren. Neen, nieuwe wijn moet men in nieuwe zakken doen. En niemand, die oude wijn heeft te drinken, verlangt naar de nieuwe; want hij zegt: de oude is best.
Bron : Petrus Canisius bijbelvertaling
BEZINNING .
Vertrouwen kan je op hen die vrede brengen, die op weg gaan met mensen hier en daar, die vuur zijn dat liefde doet branden. Die met een goed hart ramen openen, die veel te lang gesloten bleven voor het ochtendlicht. Die woorden zoeken en vinden, die bemoedigen, hen die vleugellam gekwetst of als een riet gebroken zijn en die stilletjes bij hen gaan zitten en blijven wachten op een morgen die beter is. Die opstaan en wegen bewandelen om recht te doen en om toekomst te maken en niet zwichten voor het gif van goedkope kritiek.
HET RIJK VAN GOD .
Het rijk van God is als een zaad verborgen in de grond dat wortel schiet en wasdom geeft wanneer de zomer komt.
Het rijk van God is als een boom die opgroeit rijk en groen waar vogels zich gaan nestelen in 't hoogste van 't seizoen.
Het rijk van God is als een huis gebouwd op goede grond waar alle mensen welkom zijn : zij vinden vaste grond.
Het rijk van God wil zijn gezaaid in mensen, groot en klein : de aarde moet voor iedereen een huis van vrede zijn. Amen.
Gebed .
God van leven, Help ons zo in uw kerk te leven, dat wij trouw blijven aan het breken van het brood en aan de opdracht ons geloof bij de tijd te brengen. Zo lopen wij in het spoor van de apostelen Petrus en Paulus. Mogen wij, gedragen door uw liefde, één zijn van hart en één van geest. Wij vragen U dat in Jezus' Naam en in zijn Geest. Amen.
Gebed .
Goede God, Stem ons geloven af op de getuigenis van Petrus en Paulus. Geef dat wij in onze tijd en in onze samenleving het geloof levend houden en wegen vinden om het door te geven aan de komende generaties. Dat vragen wij U door Christus onze Heer. Amen.
Bezinning.
Soms heb ik het gevoel, Heer, dat Jezus ook aan mij diezelfde zending geeft: ' Ga ' en nodig mensen uit thuis te komen in de liefde van mijn Vader!' Vaak is mijn geloof echter veel te klein om met heek mijn hart op die roepstem in te gaan. Laat Jezus mij dan alsjeblief opnieuw bij zich roepen en alle twijfel van mij wegnemen. En laat mij één worden Met Jou, God, zoals Jij zelf één bent: Vader, Zoon en Geest.
Gebed .
God, we hebben het al gemerkt dat we hier op aarde, af en toe, reeds kunnen proeven van wat uw hemel is. Mensen, jong en oud, arm en rijk, ziek en gezond, blank en zwart, geel en rood, christen, jood en moslim, niet-gelovige en gelovige geven elkaar de hand, glimlachend naar elkaar, luisteren naar elkaar, helpen elkaar. We hopen dat we steeds verder bouwen, niet allen voor onszelf maar voor alle mensen, aan wat de hemel op aarde kan zijn, vandaag en elke dag opnieuw, tot in eeuwigheid. Amen.