|
Dag beste lezer,
In China wordt er vaak aan ronde tafels gegeten. Op zo'n ronde tafel ligt dan meestal een glazen plaat waarop alle schotels geplaatst worden. Je bestelt waar je zin in hebt (zorg wel dat er evenveel schotels zijn als eters). Zodra er een schotel klaar is, wordt dit op de glazen plaat gezet. Wens je van een bepaalde schotel te proeven, draai je net zolang aan de glazen plaat tot de schotel voor jou staat. Je neemt een kleine hoeveelheid.
Meestal staat er water en thee op de tafel. Soep wordt pas op het einde van de maaltijd op tafel geplaatst (je drinkt soep als je nog een plaatsje vrij hebt in je maag). 
Rijst dient als 'maagvulling', m.a.w. als de rijstschotel leeg is, denken Chinezen dat je te weinig eten hebt en krijg je een nieuwe schotel met rijst.
Als eter in een restaurant / hotel krijg je een klein bord / kom / glas. Je vult bij zodra je bordje leeg is.
Klik op de foto om te vergroten.
|