WELKOM OP MIJN BLOG OVER CHINA
Inhoud blog
  • WELKOM OP MIJN BLOG OVER CHINA
  • Lijst Unesco Werelderfgoed CHINA
  • Openbaar vervoer in CHINA + uitleg RMB
  • Foto's deel 10
  • Foto's deel 9
  • Foto's deel 8
  • Foto's deel 7
  • Foto's deel 6
  • Foto's deel 5
  • Foto's deel 4
  • Foto's deel 3
  • Foto's deel 2
  • Foto's deel 1
  • Kaart van het noordoosten van CHINA
  • De kleine keizertjes van CHINA
  • De favoriete drank van de Chinezen
  • Confucius
  • Chinees eten
  • Openbare toiletten
  • Chinezen sporten altijd en overal
  • Open broekjes
  • Plaatselijke markt in Chengde
  • Kinderopvang in CHINA
  • Wijze verhalen uit het Oude CHINA
  • Voorlaatste dag in Shanghai
  • Old meets new in Shanghai
  • Shanghai, here we come!
  • Shanghai een eerste impressie
  • Supersnelle trein naar Shanghai
  • The Humble Administrator's Garden
  • In de Blue Marlin in Suzhou
  • Bamboo Grove hotel in Suzhou
  • Suzhou by night
  • Hutongs in Luoyang
  • Wang Chen-met-de-pet en enkele lachende Chinezen
  • Luoyang valt in het water
  • Xi'an in de regen
  • Terracottaleger in Xi'an
  • Goeie morgen Xi'an
  • Moslims in CHINA
  • The forbidden city en Wangfujing Dajie
  • Nog een dagje Chengde
  • Tempels, tempels en nog eens tempels in Chengde
  • De weg naar MongoliĆ«
  • 'Nine eleven' oftewel de dag dat wij de Grote Muur beklommen (pure horror voor mij)
  • Beijing
  • Ik vertrek vandaag naar CHINA
  • Telefoneren
  • Reisapotheek
  • Voorbereidingen
  • CHINA
    KRISTIN ♥ ♥ ♥ CHINA
    EEN EERSTE KENNISMAKING MET EEN LAND DAT ME NADIEN NOOIT MEER LOS ZOU LATEN
    China! In 2011 zocht ik een reisbestemming. Twee opties bleken tot mijn interesse te behoren: 1.) Verenigde Staten van Amerika 2.) China. De keuze was moeilijk, doch uiteindelijk koos ik toch voor China. Het werd liefde op het eerste gezicht. In 2014 plan ik weer een reis naar China.
    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees eten







    Dag beste lezer,

    In China wordt er vaak aan ronde tafels gegeten.  Op zo'n ronde tafel ligt dan meestal een glazen plaat waarop alle schotels geplaatst worden. Je bestelt waar je zin in hebt (zorg wel dat er evenveel schotels zijn als eters). Zodra er een schotel klaar is, wordt dit op de glazen plaat gezet. Wens je van een bepaalde schotel te proeven, draai je net zolang aan de glazen plaat tot de schotel voor jou staat. Je neemt een kleine hoeveelheid.

    Meestal staat er water en thee op de tafel. Soep wordt pas op het einde van de maaltijd op tafel geplaatst (je drinkt soep als je nog een plaatsje vrij hebt in je maag). Laughing
    Rijst dient als 'maagvulling', m.a.w. als de rijstschotel leeg is, denken Chinezen dat je te weinig eten hebt en krijg je een nieuwe schotel met rijst.

    Als eter in een restaurant / hotel krijg je een klein bord / kom / glas. Je vult bij zodra je bordje leeg is. 

    Klik op de foto om te vergroten.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)







    Categorieën

    Mijn favorieten
  • VTB Reizen
  • De Reisspecialist
  • Anders dan Anders

  • Archief per week
  • 21/10-27/10 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 09/01-15/01 2012
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 18/07-24/07 2011

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs