1. Kook de aardappelen, maak de prei schoon
en snijd hem in fijne ringetjes. Schik de ringetjes op een microgolfbestendige
schotel.
2. Wrijf de kabeljauw in met citroensap en
peper. Leg de vis op de preiringetjes.
3. Overgiet met de wijn en 1 soeplepel
water.
4. Kook de kabeljauw gedurende 6 á 8
minuten in de microgolfoven, op 600 watt.
5. Zet een pan op het vuur om de
aardappelen in te bakken. Doe de Becel Bakken & Braden in de pan. Bak de
aardappelen tot ze mooi kleuren. Breng op smaak met peper en kruiden.
6. Giet het kookvocht van de vis in een
kommetje. Roer er met een garde de mosterd en de Becel pro.activ door zodat je
een lichte saus krijgt. Voeg naar smaak peper toe.
7. Verdeel naar smaak de kabeljauw, de prei en de gebakken aardappelen over de borden. Napeer met de saus.
Om goed te
kunnen functioneren heeft ons lichaam dagelijks heel wat voedingsstoffen nodig zoals vetten, koolhydraten, eiwitten,
vitaminen en mineralen. Zonder die belangrijke stoffen krijgt ons lichaam te
weinig energie om dagdagelijkse taken uit te voeren.
Variatie in voedingsstoffen is de sleutel tot gezonde voeding. De actieve voedingsdriehoek maakt je snel duidelijk hoeveel van elke
voedingsstof je lichaam nodig heeft. Wanneer je de aanbevolen
voedingshoeveelheden uit de driehoek naleeft, voel je je veel fitter, ben je
minder snel moe en word je minder snel ziek.
Kortom, met gezonde voeding en, niet te vergeten: voldoende beweging, boek je
pure gezondheidswinst en verhoog je je productiviteit. Gezonde voeding en
beweging zijn dan ook centrale aandachtspunten in het preventieve
gezondheidsbeleid van de Vlaamse overheid.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheden per voedingsmiddelengroep :