Inhoud blog
  • Filmpjes over oefeningen!
  • Mening
  • Inhoud blog
  • Oefeningen
  • 3 principes voor gezond eten
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    CCgezondleven
    Een actievere en gezondere leefstijl.
    24-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEWEEG!
    W

    aarom is bewegen gezond ?

    Waar zorgt bewegen voor 

     Bloeddruk verlagen 
    E  Ernstige ziektes voorkomen 
    W  Werken aan een gezond lichaamsgewicht
    E  Emotionele en sociale balans in evenwicht houden 
    E  Energie verhogen 
    G  Geeft je een goede fitheid 

    24-04-2013 om 15:20 geschreven door caseycamille  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom is gezonde voeding nu zo belangrijk ?

    Waarom is gezonde voeding nu zo belangrijk?

    Om goed te kunnen functioneren heeft ons lichaam dagelijks heel wat voedingsstoffen nodig zoals vetten, koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Zonder die belangrijke stoffen krijgt ons lichaam te weinig energie om dagdagelijkse taken uit te voeren.

    Variatie in voedingsstoffen is de sleutel tot gezonde voeding. De
    actieve voedingsdriehoek maakt je snel duidelijk hoeveel van elke voedingsstof je lichaam nodig heeft. Wanneer je de aanbevolen voedingshoeveelheden uit de driehoek naleeft, voel je je veel fitter, ben je minder snel moe en word je minder snel ziek.

    Kortom, met gezonde voeding en, niet te vergeten: voldoende beweging, boek je pure gezondheidswinst en verhoog je je productiviteit. Gezonde voeding en beweging zijn dan ook centrale aandachtspunten in het preventieve gezondheidsbeleid van de Vlaamse overheid.

    De aanbevolen dagelijkse hoeveelheden per voedingsmiddelengroep :

    voedingsmiddelengroep  aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 
    water  1.5 liter
     graanproducten en aardappelen   5-12 sneden bruin brood
     3-5 stuks gekookte aardappelen
     groenten  300 gram 
     fruit  2-3 stuks
     melkproducten en
    calciumrijke sojaproducten
     2-3 glazen melkproducten en 
    calciumverrijkte sojaproducten
    1-2 sneden kaas 
     vlees , vis , eieren en 
    vervangproducten
     75-100 gram 
     smeer- en bereidingsvet  matigen
     restgroep  /

    24-04-2013 om 15:06 geschreven door caseycamille  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Tags:Gezond eten


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs