Ingrediënten
Voor 4 personen
1 ui 350 gr prei Alpro Soya Minarine 250 gr kruimige aardappels 1 pot visfond 1/2 l droge witte wijn 1 laurierblad 1 eidooier 4 eelepels friszure houdbare room 1 teentje knoflook peper cayennepeper (blad)peterselie 200 gr gerookte zalmforelfilet (of zalm).
Bereiding:
Snijd de ui en prei klein en smoor het 5 minuten in wat Alpro. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes. Schenk de visfond en de wijn bij de prei. Voeg de aardappels en het laurierblad toe, breng het aan de kook en kook het een 1/2 uur. Pureer de inhoud met een staafmixer en laat het al roerend afkoelen. Klop de eierdooier met de room en de knoflookpuree los. Knip 4 el peterselieblad fijn. Verwarm de soep tot tegen het kookpunt en roer een paar lepels bij het dooiermengsel. Schenk dit bij de soep en warm het, al kloppend met de mixer, nog even door. Breng de soep op smak met peper en wat cayennepeper en roer de peterselie erbij. Snijd de gerookte visfilet in reepjes en verdeel ze over de borden. Schep de soep erop. Serveer direct.
Lekker met dik gesneden reepjes geroosterd tarweroggebrood erbij.
|