Gezond en toch lekker!
Inhoud blog
  • Ananas vis ragout
  • Arabische wortelsoep
  • Preisoep met gerookte zalmforel
  • Curry van kip met boter, tomaat en hiningroom
  • Witlofsoep met amandelen
  • Canard à l'orange
  • Sinaasappel mosterdsoep met oesterzwammen
  • Penne met vodka-tomatenroomsaus
  • Kip in kokosmelk
  • Kruidige kaneelpruimen
  • Pittige snijbonen met wortel
  • Pruimensoep
  • Honing-appeltjes met zalmfilet en roze pepersaus
  • Kalkoentajine met zoete aardappelen
  • Oostends vispannetje
  • Schorsenerensoep
  • Gevulde witte selder
  • Sint Jacobsvruchten met vermouthsaus en penne, vergezeld van kortgestoofde prei
  • Zoetzure kalkoenfilet met courgette
  • Long Huo - Drakenvuur met rijstnoedels
  • Wortelen courgettensoep
  • Kalkoen zoet zuur
  • Bloemkoolsoep met kervel
  • Gele erwtensoep met spekblokjes
  • Preisoep met verrassende sinaasappel
  • Kip in sinaasappelsaus met vruchtenrijst
  • Gemarineerde lamskotelet met gnocchi en pittige snijbonen met wortelen
  • Ananassoep

    Dieet met hemelse gerechten
    Na zelf jaren geprobeerd te hebben met allerhande diëten, kreeg ik de steun van mijn vriendin die een arts is. Haar grootste hobby is koken en experimenteren in de keuken. Het resultaat: een unieke combinatie van hemelse gerechten die gezond en niet vet zijn.
    06-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep met gerookte zalmforel

    Ingrediënten

    Voor 4 personen

    1 ui
    350 gr prei
    Alpro Soya Minarine
    250 gr kruimige aardappels
    1 pot visfond
    1/2 l droge witte wijn
    1 laurierblad
    1 eidooier
    4 eelepels friszure houdbare room
    1 teentje knoflook
    peper
    cayennepeper
    (blad)peterselie
    200 gr gerookte zalmforelfilet (of zalm).

    Bereiding:

    Snijd de ui en prei klein en smoor het 5 minuten in wat Alpro.
    Schil de aardappels, snijd ze in blokjes.
    Schenk de visfond en de wijn bij de prei.
    Voeg de aardappels en het laurierblad toe, breng het aan de kook en kook het een 1/2 uur.
    Pureer de inhoud met een staafmixer en laat het al roerend afkoelen.
    Klop de eierdooier met de room en de knoflookpuree los.
    Knip 4 el peterselieblad fijn.
    Verwarm de soep tot tegen het kookpunt en roer een paar lepels bij het dooiermengsel.
    Schenk dit bij de soep en warm het, al kloppend met de mixer, nog even door.
    Breng de soep op smak met peper en wat cayennepeper en roer de peterselie erbij.
    Snijd de gerookte visfilet in reepjes en verdeel ze over de borden.
    Schep de soep erop. Serveer direct.

    Lekker met dik gesneden reepjes geroosterd tarweroggebrood erbij.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs