Gezond en toch lekker!
Inhoud blog
  • Ananas vis ragout
  • Arabische wortelsoep
  • Preisoep met gerookte zalmforel
  • Curry van kip met boter, tomaat en hiningroom
  • Witlofsoep met amandelen
  • Canard à l'orange
  • Sinaasappel mosterdsoep met oesterzwammen
  • Penne met vodka-tomatenroomsaus
  • Kip in kokosmelk
  • Kruidige kaneelpruimen
  • Pittige snijbonen met wortel
  • Pruimensoep
  • Honing-appeltjes met zalmfilet en roze pepersaus
  • Kalkoentajine met zoete aardappelen
  • Oostends vispannetje
  • Schorsenerensoep
  • Gevulde witte selder
  • Sint Jacobsvruchten met vermouthsaus en penne, vergezeld van kortgestoofde prei
  • Zoetzure kalkoenfilet met courgette
  • Long Huo - Drakenvuur met rijstnoedels
  • Wortelen courgettensoep
  • Kalkoen zoet zuur
  • Bloemkoolsoep met kervel
  • Gele erwtensoep met spekblokjes
  • Preisoep met verrassende sinaasappel
  • Kip in sinaasappelsaus met vruchtenrijst
  • Gemarineerde lamskotelet met gnocchi en pittige snijbonen met wortelen
  • Ananassoep

    Dieet met hemelse gerechten
    Na zelf jaren geprobeerd te hebben met allerhande diëten, kreeg ik de steun van mijn vriendin die een arts is. Haar grootste hobby is koken en experimenteren in de keuken. Het resultaat: een unieke combinatie van hemelse gerechten die gezond en niet vet zijn.
    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep met kervel

    Ingrediënten

    voor 4 personen

    1 kleine bloemkool
    50 g Alpro soya light
    1l kippenbouillon
    Zwarte peper
    4 eetlepel room
    3 eetlepel gehakte kervel

    Bereiding

    Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, was ze grondig  en snij in kleine stukjes.
    Verhit de Alpro soya light en stoof de bloemkoolstukjes er enkele minuutjes in.
    Verwarm de bouillon en giet deze bij de boemkool.
    Breng de soep aan de kook en laat ze daarna gedurende 20 minuutjes met het deksel op lichtjes doorkoken.
    Pureer de soep in een roerzeef of met de staafmixer tot een glad mengsel en terug opwarmen.
    Breng op smaak met peper.
    Voeg de room toe.
    Bestrooi met kervel.

    24-03-2008, 12:15 geschreven door Medocq  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gele erwtensoep met spekblokjes
    Ingrediënten

    Voor 4 personen


    300 gr gele erwten
    40 gr gierst
    100 gr mager spek
    2 l vleesbouillon
    peper
    tijm

    Bereiding

    Kook de erwten, gierst en spek gedurende 40 minuten gaar in de bouillon.
    Verwijder het spek.
    Mix de erwten en de gierst met de bouillon fijn.
    Snij het spek in fijne blokjes en voeg ze toe aan de soep.
    Breng op smaak met peper en tijm.

    Eventueel kan je nog croûtons toevoegen als je niet op een kilootje hoeft te kijken.

    22-03-2008, 20:31 geschreven door Medocq  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep met verrassende sinaasappel
    Ingrediënten

    Voor 4 personen


    30 gr Alpro soya light
    500 gr preiwit, in ringen gesneden
    250 gr aardappelen, in blokjes gesneden
    1 l kippenbouillon
    3 dl room 5% vet (Balade Solight)
    fijngerapste sinaasappelschil
    1 eetlepel Cointreau
    0,5 dl room 30% vet
    verse kervel
    peper

    Bereiding

    Verhit de Alpro soya light in een pan en voeg hierbij de preiringen toe.
    Stoof de prei ongeveer 2 minuten.
    Voeg de aardappelstukjes toe en laat die een 3 tal minuutjes meestoven.
    Voeg de warme bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat een 20 tal minuutjes zacht doorkoken.

    Blancheer ondertussen de sinaasappelschil.
    Klop de 0,5 dl room 30% op.

    Controleer of de groenten gaar zijn en pureer de soep in een roerzeef of met de staafmixer tot een glad mengsel.
    Voeg de 3 dl room 5% toe aan het mengsel maar laat niet meer koken!
    Voeg naar smaak peper en Cointreau toe.

    Schep de soep in een kom en werk af met een toefje room, sinaasappelschil en kervel.


    22-03-2008, 20:30 geschreven door Medocq  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip in sinaasappelsaus met vruchtenrijst
    Ingrediënten

    Voor 4 personen

    400 gr kippenfilet
    2 eetlepels Alpro soya light
    2 cm verse gember
    2 eetlepels suiker
    1 theelepel pikante mosterd
    1 snuifje kaneel
    300 ml vers geperst sinaasappelsap

    100 ml vruchtensap
    250 gr bruine rijst
    300 gr vers gemengd fruit (ananas, peer, appel, druiven, sinaasappel, ...)


    Bereiding

    Breng water en vruchtensap aan de kook en voeg de rijst toe.

    Verwarm de Alpro soya light in een pan en bak hierin de kippenfilets aan beide zijden goudbruin.
    Schil de gember en hak hem fijn.
    Neem de kippenfilets uit de pan.
    Doe de gember in de pan en fruit hem gedurende enkele minuten.
    Voeg vervolgens suiker, mosterd en kaneel toe en laat karameliseren.
    Voeg het sinaasappelsap toe en breng aan de kook.
    Leg de kippenfilets terug in de pan en laat ze op een zacht vuurtje gaar worden in de saus.

    Voeg het fruit toe aan de kokende rijst 5 minuutjes voor gaartijd.
    Giet de rijst met fruit af.


    Schik de vruchtenrijst op een bord, omringd door de kippenfilet en haar sausje.

    NB: Zo nodig kan de saus ingedikt worden.

    22-03-2008, 20:30 geschreven door Medocq  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde lamskotelet met gnocchi en pittige snijbonen met wortelen
    Ingrediënten

    Voor 2 personen

    1 ui
    1 teentje knoflook
    250 g snijbonen
    150 g wortelen
    1 eetlepel Alpro soya light
    2 theelepels shoarmakruiden

    Australische marinade (uit de reeks Vloeibare kruiden van Delhaize)
    6 lamskoteletten

    250 g gnocchi

    Bereiding

    Smeer de dag ervoor de lamkoteletten in met de vloeibare Australische marinade en laat ze een nachtje trekken in de ijskast.

    We beginnen met de groenten klaar te maken.
    Pel en snipper de ui, pel het teentje knoflook.
    Snij de snijbonen in dunne plakjes.
    Was en schil de worteltjes en snij ze in plakjes.
    Verhit de Alpro soya light in een braadpan en fruit de ui.
    Pers het teentje knoflook erboven uit.
    Schep de snijbonen, worteltjes, shoarmakruiden en 1 dl water erdoor.
    Laat met het deksel op de pan de snijbonen en wortel in ongeveer 10 minuten gaar worden. 

    Breng tegelijkertijd het water aan de kook voor de gnocchi's.

    Kort voor de groenten gaar zijn, doe je de gnocchi's in het kokende water. Ze zijn klaar wanneer ze bovendrijven.

    Braad ondertussen de lamskoteletten in de pan.

    Neem de voorverwarmde borden uit de warmhoudla en dresseer het vlees, de groenten en de gnocchi.

    22-03-2008, 00:00 geschreven door Medocq  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananassoep

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005, 16:32 geschreven door Medocq  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs