Gezond en toch lekker!
Inhoud blog
  • Ananas vis ragout
  • Arabische wortelsoep
  • Preisoep met gerookte zalmforel
  • Curry van kip met boter, tomaat en hiningroom
  • Witlofsoep met amandelen
  • Canard à l'orange
  • Sinaasappel mosterdsoep met oesterzwammen
  • Penne met vodka-tomatenroomsaus
  • Kip in kokosmelk
  • Kruidige kaneelpruimen
  • Pittige snijbonen met wortel
  • Pruimensoep
  • Honing-appeltjes met zalmfilet en roze pepersaus
  • Kalkoentajine met zoete aardappelen
  • Oostends vispannetje
  • Schorsenerensoep
  • Gevulde witte selder
  • Sint Jacobsvruchten met vermouthsaus en penne, vergezeld van kortgestoofde prei
  • Zoetzure kalkoenfilet met courgette
  • Long Huo - Drakenvuur met rijstnoedels
  • Wortelen courgettensoep
  • Kalkoen zoet zuur
  • Bloemkoolsoep met kervel
  • Gele erwtensoep met spekblokjes
  • Preisoep met verrassende sinaasappel
  • Kip in sinaasappelsaus met vruchtenrijst
  • Gemarineerde lamskotelet met gnocchi en pittige snijbonen met wortelen
  • Ananassoep

    Dieet met hemelse gerechten
    Na zelf jaren geprobeerd te hebben met allerhande diëten, kreeg ik de steun van mijn vriendin die een arts is. Haar grootste hobby is koken en experimenteren in de keuken. Het resultaat: een unieke combinatie van hemelse gerechten die gezond en niet vet zijn.
    22-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde lamskotelet met gnocchi en pittige snijbonen met wortelen
    Ingrediënten

    Voor 2 personen

    1 ui
    1 teentje knoflook
    250 g snijbonen
    150 g wortelen
    1 eetlepel Alpro soya light
    2 theelepels shoarmakruiden

    Australische marinade (uit de reeks Vloeibare kruiden van Delhaize)
    6 lamskoteletten

    250 g gnocchi

    Bereiding

    Smeer de dag ervoor de lamkoteletten in met de vloeibare Australische marinade en laat ze een nachtje trekken in de ijskast.

    We beginnen met de groenten klaar te maken.
    Pel en snipper de ui, pel het teentje knoflook.
    Snij de snijbonen in dunne plakjes.
    Was en schil de worteltjes en snij ze in plakjes.
    Verhit de Alpro soya light in een braadpan en fruit de ui.
    Pers het teentje knoflook erboven uit.
    Schep de snijbonen, worteltjes, shoarmakruiden en 1 dl water erdoor.
    Laat met het deksel op de pan de snijbonen en wortel in ongeveer 10 minuten gaar worden. 

    Breng tegelijkertijd het water aan de kook voor de gnocchi's.

    Kort voor de groenten gaar zijn, doe je de gnocchi's in het kokende water. Ze zijn klaar wanneer ze bovendrijven.

    Braad ondertussen de lamskoteletten in de pan.

    Neem de voorverwarmde borden uit de warmhoudla en dresseer het vlees, de groenten en de gnocchi.

    22-03-2008, 00:00 geschreven door Medocq  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananassoep

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005, 16:32 geschreven door Medocq  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs