Gezond en toch lekker!
Inhoud blog
  • Ananas vis ragout
  • Arabische wortelsoep
  • Preisoep met gerookte zalmforel
  • Curry van kip met boter, tomaat en hiningroom
  • Witlofsoep met amandelen
  • Canard à l'orange
  • Sinaasappel mosterdsoep met oesterzwammen
  • Penne met vodka-tomatenroomsaus
  • Kip in kokosmelk
  • Kruidige kaneelpruimen
  • Pittige snijbonen met wortel
  • Pruimensoep
  • Honing-appeltjes met zalmfilet en roze pepersaus
  • Kalkoentajine met zoete aardappelen
  • Oostends vispannetje
  • Schorsenerensoep
  • Gevulde witte selder
  • Sint Jacobsvruchten met vermouthsaus en penne, vergezeld van kortgestoofde prei
  • Zoetzure kalkoenfilet met courgette
  • Long Huo - Drakenvuur met rijstnoedels
  • Wortelen courgettensoep
  • Kalkoen zoet zuur
  • Bloemkoolsoep met kervel
  • Gele erwtensoep met spekblokjes
  • Preisoep met verrassende sinaasappel
  • Kip in sinaasappelsaus met vruchtenrijst
  • Gemarineerde lamskotelet met gnocchi en pittige snijbonen met wortelen
  • Ananassoep

    Dieet met hemelse gerechten
    Na zelf jaren geprobeerd te hebben met allerhande diëten, kreeg ik de steun van mijn vriendin die een arts is. Haar grootste hobby is koken en experimenteren in de keuken. Het resultaat: een unieke combinatie van hemelse gerechten die gezond en niet vet zijn.
    01-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canard à l'orange
    Ingrediënten

    voor 4 personen

    4 kleine eendeborstfilets
    3 eetlepels sinaasappellikeur
    4 sinaasappelen
    1 dl rode porto
    4 dl gevogeltefond
    1 eetlepel limoensap
    1 eetlepel honing
    50 gr ijskoude echte boter
    versgemalen zwarte peper

    Bereiding

    Maak een reeks fijne diagonale inkepingen in het vel zonder in het vlees te snijden, zodat er een ruitvormig patroon ontstaat.
    Snijd het vet aan de zijkant bij.
    Bestrooi de eendeborstfilets met peper.
    Trek 2 eetlepels zestes (dunne sinaasappelschilletjes zonder het witte vel).
    Breng een pan water aan de kook, blancheer de zestes 2 minuten in het water en laat achteraf uitlekken.
    Schil 2 sinaasapels en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
    Pers 2 sinaasappelen uit (zorg dat je 3 dl sap hebt).
    Bak de filets eerst met de velkant naar beneden op een zacht tot middelmatig vuur, tot tweederde van het vet onder het vel is gesmolten.
    Zorg dat het vel mooi krokant gebakken is.
    Draai de filets en bak de vleeszijde op een hoger vuur flink aan.
    Haal de eend uit de pan als ze gaar is, wikkel er aluminiumfolie rond en laat 10 minuten rusten.
    Giet het braadvet weg.
    Blus de pan met het sinaasappelsap en roer het aanbaksel los.
    Voeg likeur, fond en porto bij.
    Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
    Doe de geblancheerde zestes erbij, alsook de honong en het citroensap en monteer de saus, van het vuur af, met een klontje ijskoude boter.
    Proef en breng op smaak met honing, citroensap en peper.
    Voeg de partjes sinaasappel toe en warm het geheel terug op, maar laat zeker niet meer koken.
    Snijd de eendeborstfilet schuin in plakjes, schik de plakjes op de voorverwarmde borden en lepel de saus over en rond het vlees.
    Serveer met versgemaakte aardappelpuree of gnocci.

    Tip: als groenten kan je er sperzieboontjes, worteltjes of broccoli bij serveren.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs