Na zelf jaren geprobeerd te hebben met allerhande diëten, kreeg ik de steun van mijn vriendin die een arts is. Haar grootste hobby is koken en experimenteren in de keuken. Het resultaat: een unieke combinatie van hemelse gerechten die gezond en niet vet zijn.
01-04-2008
Penne met vodka-tomatenroomsaus
Ingrediënten
voor 2 personen
2 eetlepels olijfolie 1 fijngehakt teentje knoflook 1 fijngesnipperd sjalotje 1,25 dl vodka 1,25 dl groentenbouillon 500 gr gepelde pruimtomaten, uit blik 1 dl Balade light room 125 gr penne 10 blaadjes verse basilicum vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit de olie en fruit de knoflook en de sjalot hierin aan. Voeg vodka toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de bouillon en tomaten toe en breng op smaak met de vers gemalen zwarte peper. Breng de saus aan de kook, verminder het vuur en laat verder sudderen op een zacht vuurtje. Kook intussen de pasta al dente (volg de instructies op de doos). Roer de room door de saus en laat niet meer koken! Laat de pasta uitlekken en giet de hete pasta in de saus samen met de basilicum.