Gezond en toch lekker!
Inhoud blog
  • Ananas vis ragout
  • Arabische wortelsoep
  • Preisoep met gerookte zalmforel
  • Curry van kip met boter, tomaat en hiningroom
  • Witlofsoep met amandelen
  • Canard à l'orange
  • Sinaasappel mosterdsoep met oesterzwammen
  • Penne met vodka-tomatenroomsaus
  • Kip in kokosmelk
  • Kruidige kaneelpruimen
  • Pittige snijbonen met wortel
  • Pruimensoep
  • Honing-appeltjes met zalmfilet en roze pepersaus
  • Kalkoentajine met zoete aardappelen
  • Oostends vispannetje
  • Schorsenerensoep
  • Gevulde witte selder
  • Sint Jacobsvruchten met vermouthsaus en penne, vergezeld van kortgestoofde prei
  • Zoetzure kalkoenfilet met courgette
  • Long Huo - Drakenvuur met rijstnoedels
  • Wortelen courgettensoep
  • Kalkoen zoet zuur
  • Bloemkoolsoep met kervel
  • Gele erwtensoep met spekblokjes
  • Preisoep met verrassende sinaasappel
  • Kip in sinaasappelsaus met vruchtenrijst
  • Gemarineerde lamskotelet met gnocchi en pittige snijbonen met wortelen
  • Ananassoep

    Dieet met hemelse gerechten
    Na zelf jaren geprobeerd te hebben met allerhande diëten, kreeg ik de steun van mijn vriendin die een arts is. Haar grootste hobby is koken en experimenteren in de keuken. Het resultaat: een unieke combinatie van hemelse gerechten die gezond en niet vet zijn.
    01-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met vodka-tomatenroomsaus
    Ingrediënten

    voor  2 personen


    2 eetlepels olijfolie
    1 fijngehakt teentje knoflook
    1 fijngesnipperd sjalotje
    1,25 dl vodka
    1,25 dl groentenbouillon
    500 gr gepelde pruimtomaten, uit blik
    1 dl Balade light room 
    125 gr penne
    10 blaadjes verse basilicum
    vers gemalen zwarte peper

    Bereiding

    Verhit de olie en fruit de knoflook en de sjalot hierin aan.
    Voeg vodka toe en laat tot de helft inkoken.
    Voeg de bouillon en tomaten toe en breng op smaak met de vers gemalen zwarte peper.
    Breng de saus aan de kook, verminder het vuur en laat verder sudderen op een zacht vuurtje.
    Kook intussen de pasta al dente (volg de instructies op de doos).
    Roer de room door de saus en laat niet meer koken!
    Laat de pasta uitlekken en giet de hete pasta in de saus samen met de basilicum.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs