Na zelf jaren geprobeerd te hebben met allerhande diëten, kreeg ik de steun van mijn vriendin die een arts is. Haar grootste hobby is koken en experimenteren in de keuken. Het resultaat: een unieke combinatie van hemelse gerechten die gezond en niet vet zijn.
01-04-2008
Kip in kokosmelk
Ingrediënten
voor 4 personen
400 gr kippenfilet, in blokjes gesneden olijfolie 2 gesnipperde uien 2 theelepels fijngeraspte gember 2 fijngehakte knoflookteentjes 1 eetlepel madraz currypoeder 1 grote verse ananas 1 geschilde papaya in blokjes gesneden 2,5 dl kokosmelk geraspte kokos 200 gr bruine rijst versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin aan alle kanten. Snijd de ananas overlangs viermaal door, maar laat het groen er nog aan. Hol hem uit en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg de uitgeholde ananasstukken opzij voor straks. Verhit olijfolie in een andere pan en fruit er de ui en de knoflook in. Strooi er de currypoeder over en laat nog 1 minuutje meefruiten. Voeg de kokosmelk toe. Breng op smaak met peper. Voeg de kip en ananasblokjes toe. Neem vier grote borden en schik de uitgeholde ananasstukken er op als een bootje. Verdeel de papayablokjes over de bootjes, overgiet met de kippenblokjes in currysaus. Bestrooi het geheel met de geraspte kokos en serveer met rijst.