Gezond en toch lekker!
Inhoud blog
  • Ananas vis ragout
  • Arabische wortelsoep
  • Preisoep met gerookte zalmforel
  • Curry van kip met boter, tomaat en hiningroom
  • Witlofsoep met amandelen
  • Canard à l'orange
  • Sinaasappel mosterdsoep met oesterzwammen
  • Penne met vodka-tomatenroomsaus
  • Kip in kokosmelk
  • Kruidige kaneelpruimen
  • Pittige snijbonen met wortel
  • Pruimensoep
  • Honing-appeltjes met zalmfilet en roze pepersaus
  • Kalkoentajine met zoete aardappelen
  • Oostends vispannetje
  • Schorsenerensoep
  • Gevulde witte selder
  • Sint Jacobsvruchten met vermouthsaus en penne, vergezeld van kortgestoofde prei
  • Zoetzure kalkoenfilet met courgette
  • Long Huo - Drakenvuur met rijstnoedels
  • Wortelen courgettensoep
  • Kalkoen zoet zuur
  • Bloemkoolsoep met kervel
  • Gele erwtensoep met spekblokjes
  • Preisoep met verrassende sinaasappel
  • Kip in sinaasappelsaus met vruchtenrijst
  • Gemarineerde lamskotelet met gnocchi en pittige snijbonen met wortelen
  • Ananassoep

    Dieet met hemelse gerechten
    Na zelf jaren geprobeerd te hebben met allerhande diëten, kreeg ik de steun van mijn vriendin die een arts is. Haar grootste hobby is koken en experimenteren in de keuken. Het resultaat: een unieke combinatie van hemelse gerechten die gezond en niet vet zijn.
    31-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoentajine met zoete aardappelen

    Ingrediënten

    Voor 4 personen

    400 gr kalkoenfilet
    3 zoete aardappelen
    12 ontpitte dadels
    1 ui
    3 eetlepels gehakte verse koriander
    3 eetlepels olijfolie
    1 theelepel gemberpoeder
    zwarte peper
    gemalen komijn
    kurkuma

    Bereiding

    Schil en was de zoete aardappel. Snijd ze in plakjes.
    Verhit de olijfolie in een braadpan en bak daarin de stukken kalkoenfilet tesamen met de gehakte ui, gemberpoeder, zwarte peper, gemalen komijn en kurkuma.
    Voeg er vervolgens de zoete aardappelplakjes, de in stukjes gesneden dadels en een glas water aan toe.
    Laat het gerecht ongeveer 30 minuten sudderen.
    Werk af met de verse koriander en dien het gloeiend heet op met grote stukken marokkaans brood.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs