Gezond en toch lekker!
Inhoud blog
  • Ananas vis ragout
  • Arabische wortelsoep
  • Preisoep met gerookte zalmforel
  • Curry van kip met boter, tomaat en hiningroom
  • Witlofsoep met amandelen
  • Canard à l'orange
  • Sinaasappel mosterdsoep met oesterzwammen
  • Penne met vodka-tomatenroomsaus
  • Kip in kokosmelk
  • Kruidige kaneelpruimen
  • Pittige snijbonen met wortel
  • Pruimensoep
  • Honing-appeltjes met zalmfilet en roze pepersaus
  • Kalkoentajine met zoete aardappelen
  • Oostends vispannetje
  • Schorsenerensoep
  • Gevulde witte selder
  • Sint Jacobsvruchten met vermouthsaus en penne, vergezeld van kortgestoofde prei
  • Zoetzure kalkoenfilet met courgette
  • Long Huo - Drakenvuur met rijstnoedels
  • Wortelen courgettensoep
  • Kalkoen zoet zuur
  • Bloemkoolsoep met kervel
  • Gele erwtensoep met spekblokjes
  • Preisoep met verrassende sinaasappel
  • Kip in sinaasappelsaus met vruchtenrijst
  • Gemarineerde lamskotelet met gnocchi en pittige snijbonen met wortelen
  • Ananassoep

    Dieet met hemelse gerechten
    Na zelf jaren geprobeerd te hebben met allerhande diëten, kreeg ik de steun van mijn vriendin die een arts is. Haar grootste hobby is koken en experimenteren in de keuken. Het resultaat: een unieke combinatie van hemelse gerechten die gezond en niet vet zijn.
    31-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostends vispannetje

    Ingrediënten

    Voor 4 personen

    200 gr verse grijze noordzeegarnalen
    200 gr sint jacobsvruchten
    200 gr zalmfilet, in blokjes
    200 gr zeewolf, in blokjes
    4 dl visfumet
    2 dl droge witte wijn
    2 dl room
    sausbinder voor witte saus
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    250 gr champignons, in plakjes
    sap van 1 citron
    Alpro Soya Light en olie
    75 gr fijngeraspte kaas
    versgemalen zwarte peper

    Bereiding

    Breng de visfumet en de wijn aan de kook.
    Verminder het vuur en leg de vis er voorzichtig in.
    Laat de blokjes vis met deksel op de pan ongeveer 5 minuutjes zachtjes pocheren tot ze half gaar zijn.
    Haal de pan van het vuur.
    Schep de vis met een schuimspaan voorzichtig uit het pocheervocht en leg op een bord.
    Giet het vocht in een kom.
    Verhit wat Alpro Soya Light in dezelfde pan en fruit het sjalotje glazig.
    Voeg het pocheervocht en de room toe en laat de saus op een zacht vuurtje inkoken of dik in met sausbinder.
    Breng op smaak met peper.
    Laat vervolgens een andere pan zeer heet worden op een hoog vuur en giet er een scheut olijfolie in.
    Als de olijfolie heet is, voeg een klontje boter toe en laat smelten.
    Doe de champignons in de pan en bak ze snel op het hevig vuur gaar.
    Voeg de champignons en het citroensap toe aan de saus.
    Haal de saus van het vuur, voeg de garnalen toe en roer door elkaar.
    Schik de visblokjes en sint jacobsvruchten in ovenschalen en overgiet met de saus.
    Bestrooi met wat geraspte kaas en laat ongeveer 10 minuten gratineren in een voorverwarmde oven.
    Serveer met versgemaakte aardappelpuree.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs