Ingrediënten
Voor 4 personen
200 gr verse grijze noordzeegarnalen 200 gr sint jacobsvruchten 200 gr zalmfilet, in blokjes 200 gr zeewolf, in blokjes 4 dl visfumet 2 dl droge witte wijn 2 dl room sausbinder voor witte saus 1 sjalotje, fijngesnipperd 250 gr champignons, in plakjes sap van 1 citron Alpro Soya Light en olie 75 gr fijngeraspte kaas versgemalen zwarte peper
Bereiding
Breng de visfumet en de wijn aan de kook. Verminder het vuur en leg de vis er voorzichtig in. Laat de blokjes vis met deksel op de pan ongeveer 5 minuutjes zachtjes pocheren tot ze half gaar zijn. Haal de pan van het vuur. Schep de vis met een schuimspaan voorzichtig uit het pocheervocht en leg op een bord. Giet het vocht in een kom. Verhit wat Alpro Soya Light in dezelfde pan en fruit het sjalotje glazig. Voeg het pocheervocht en de room toe en laat de saus op een zacht vuurtje inkoken of dik in met sausbinder. Breng op smaak met peper. Laat vervolgens een andere pan zeer heet worden op een hoog vuur en giet er een scheut olijfolie in. Als de olijfolie heet is, voeg een klontje boter toe en laat smelten. Doe de champignons in de pan en bak ze snel op het hevig vuur gaar. Voeg de champignons en het citroensap toe aan de saus. Haal de saus van het vuur, voeg de garnalen toe en roer door elkaar. Schik de visblokjes en sint jacobsvruchten in ovenschalen en overgiet met de saus. Bestrooi met wat geraspte kaas en laat ongeveer 10 minuten gratineren in een voorverwarmde oven. Serveer met versgemaakte aardappelpuree.
|