Gezond en toch lekker!
Inhoud blog
  • Ananas vis ragout
  • Arabische wortelsoep
  • Preisoep met gerookte zalmforel
  • Curry van kip met boter, tomaat en hiningroom
  • Witlofsoep met amandelen
  • Canard à l'orange
  • Sinaasappel mosterdsoep met oesterzwammen
  • Penne met vodka-tomatenroomsaus
  • Kip in kokosmelk
  • Kruidige kaneelpruimen
  • Pittige snijbonen met wortel
  • Pruimensoep
  • Honing-appeltjes met zalmfilet en roze pepersaus
  • Kalkoentajine met zoete aardappelen
  • Oostends vispannetje
  • Schorsenerensoep
  • Gevulde witte selder
  • Sint Jacobsvruchten met vermouthsaus en penne, vergezeld van kortgestoofde prei
  • Zoetzure kalkoenfilet met courgette
  • Long Huo - Drakenvuur met rijstnoedels
  • Wortelen courgettensoep
  • Kalkoen zoet zuur
  • Bloemkoolsoep met kervel
  • Gele erwtensoep met spekblokjes
  • Preisoep met verrassende sinaasappel
  • Kip in sinaasappelsaus met vruchtenrijst
  • Gemarineerde lamskotelet met gnocchi en pittige snijbonen met wortelen
  • Ananassoep

    Dieet met hemelse gerechten
    Na zelf jaren geprobeerd te hebben met allerhande diëten, kreeg ik de steun van mijn vriendin die een arts is. Haar grootste hobby is koken en experimenteren in de keuken. Het resultaat: een unieke combinatie van hemelse gerechten die gezond en niet vet zijn.
    31-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetzure kalkoenfilet met courgette

    Ingrediënten

    Voor 4 personen

    4 middelgrote tomaten
    1 courgette
    250 gr champignons
    8 sjalotten
    400 gr kalkoenfilet
    peper
    4 eetlepels Alpro Soya Light
    2 teentjes knoflook
    8 eetlepels mangochutney
    1 blikje tomatenpuree (70 gr)
    1,5 dl kippenbouillon
    125 gr tagliattelli met olijven

    Bereiding

    Snijd de tomaten in stukjes.
    Snijd de courgette en de champignons in plakjes en de sjalotjes in vieren.
    Snijd de kalkoenfilets in reepjes en bestrooi met peper.
    Verhit een pan met dikke bodem en voeg Alpro Soya Light als de pan heet is.
    Roerbak de kalkoenreepjes samen met de sjalotjes in de boter tot ze gaar zijn.
    Pers de knoflook hierboven uit.
    Schep de stukjes tomaat, courgette en champignons erdoor en bak ze even mee.
    Vermeng de mangochutney, tomatenpuree en kippenbouillon door elkaar.
    Schep het sausmengsel door het gerecht en laat het heel goed doorwarmen.
    Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar.

    Schik de pasta op een voorverwarmd bord en omring deze met de kalkoen en zijn gevolg.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs