1 potje tomatensaus met koriander (of 2 grote tomaten, ontveld en in stukken gesneden)
1 kopje ontvette runderbouillon
2 pakjes konjaknoedels (400 g)
bereiding:
1. zet een grote pan met een bodempje water op een laag vuurtje. Voeg de snippers ui en knoflook toe en smoor ze tot ze zacht zijn. Voeg na 1-2 minuten de blokjes wortel en selderij, de oregano, de tijm en de laurier toe. Strooi peper en zout in de pan en kook alles 10 minuten. Voeg het gehakt toe en roer het los. Voeg de tomatensaus of de stukken tomaat toe. Giet der bouillon erbij. Breng alles aan de kook. Proef het mengsel en breng het weer op smaak met zout en peper. Kook het minstens 1 uur zachtjes door.
2. spoel vlak voordat de saus gaar is de konjaknoedels goed af onder de kraan. Breng een pan water aan de kook.
3. Strooi de konjaknoedels in het kokende water en kook ze 2-3 minuten. Stort ze in een vergiet en spoel ze af onder de koude kraan.
4. Voeg de konjaknoedels toe aan de bolognesesaus. Schep alles om en dien het gerecht warm op.
TIP!
Als je van de tomatensaus 2 eetlepels per persoon gebruikt en de wortel weglaat, is dit gerecht ook geschikt voor een ZE-dag (zuivere eiwitten - aanvalsfase)
verhit het beslag in een warme koekenpan op middelhoog vuur en bak de pannenkoek circa 5 minuten / keer hem met een spatel om en laat hem nog 5 minuten bakken.
TIPS!
Op ZE-dagen (zuivere eiwitten / aanvalsfase) kan je 1 theelepel mager cacaopoeder toevoegen voor chocoladepannenkoekjes of variëren door specerijen aan het beslag toe te voegen.
Eet deze pannenkoek 's morgens, zo verklein je de kans op een honger aanval overdag.
Je kan je pannenkoek ook vullen met verschillende ingrediënten zoals carpacio of tonijn (op water) uit blik