Extra info: Dit is uiteraard geen officiële brouwerij, maar aangezien hier niet alleen toekomstige brouwers klaargestoomd worden, maar ook nieuwe brouwtechnologiën ontwikkeld worden, is een klein fotoverslagje hier toch op zijn plaats.
De "proefbrouwselsinstallatie"
Nog een brouwinstallatie
De shrootmolen en maishketel die deel uitmaken van de nieuwste installatie
Links achteraan de "ijsbak" waar de leidingen doorlopen om de gistingtanks te koelen, bovenop de kookketel staat de buffertank voor de geschrootte mout.
De brouwzaal in bovenaanzicht
De gistingtanks
De lagertanks
De afvullijn
Detail van de afvullijn (flessen spoelen en voorsatureren met co2)
De brouwzaal (het roerwerk van de beslagkuip wordt letterlijk met de hand aangedreven)
De vroegere brouwinstallatie (mee verhuisd uit Namen), wordt nu enkel nog gebruikt om proefbrouwsel in te brouwen. Ook bierfirma B.G.V. brouwt hier hun bieren in (Forestinne)
De brouwzaal van boven gezien (links de beslagkuip, rechts de warmwaterketel)
Het roerwerk in de beslagkuip
De helderbiertank (die niet gebruikt wordt)
De platenkoeler
De gistingtanks (die in een warme kamer staan)
De afvullijn
De oude afvullijn van de limonadefabriek die er vroeger heerste.
20-06-2010 om 12:41
geschreven door Jan
19-06-2010
Brunehaut
Bezocht op: 25/04/2010
Gegevens: Brasserie de Brunehaut Rue des Panneries 17 7623 Rongy-Brunehaut Tel: 069/34.64.11 Fax: 069/34.64.12 e-mail: info@brunehaut.com webstek: www.brunehaut.com
Bieren: St Martin Blond, St Martin Dark, St Martin Triple, St Martin Cuvée de Noël, Brunehaut Bio Blanche, Brunehaut Bio Blond, Brunehaut Bio Amber, Abbaye de St Amand, Mont St Aubert, Kopstoot
"ontijzeraar" om het teveel aan ijzer uit het grondwater te halen
Bieren: Gueuze Lambic, Oude Lambic, Oude Kriek, Faro Lambic, Lambicus Blanche, Kriek Retro, Kriek Lambic, Warme Kriek, Framboise Lambic, Pêche Lambic, Strawberry Lambic, Bourgogne des Flandres Brune, Bourgogne des Flandres Blonde
De warmwaterketel
Het roerwerk in de beslagkuip
De lekbak
De kookketel
De brouwzaal (links achteraan de warmwaterketel, rechts vooraan de beslagkuip en rechts achteraan door het deurtje (hier zeer moeilijk te zien) de kookketel.
Extra info: De Verhuisbrouwerij staat volgens de Zythos-lijsten ingedeeld bij de bierfirma's omdat ze het bier dat ze op de markt brengen, laten brouwen bij De Proefbrouwerij, 't Hofbrouwerijke en Brouwerij De Graal. De bieren die ze steeds op verplaatsing maken, komen niet op de markt terecht, maar wordt verdeeld onder de brouwers. Op bovenstaand adres hoef je dus geen brouwerij te verwachten, de brouwerij staat op uitnodiging her en der in het Vlaamse land.
De brouwinstallatie (zoals u uiterst links op de achtergrond kan zien, werd er vandaag geëxperimenteerd met een nieuwe brouwketel)
De schrootmolen De maischketel
De filterkuip De kookketel
De koeler (twee stuks voor alle duidelijkheid)
De brouwerij
De "brouwzaal" (waar normaal gezien de brouwinstallatie in staat)
Bieren: Struise Witte, Struise Rosse, Kloeke Blonde, Den grooten tocht, Pannepot, Pannepeut, Aardmonnik, Pipedream, Sint Amatus, Black Damnation, Elliot, Tsjeeses, Black Albert
De brouwzaal
De brouwzaal
Gistingtanks
De koeler
Gistingtankts (op het pallet twee heel kleine gistingtankjes voor experimentjes)
De afvullijn
De etiketeermachine
05-04-2010 om 11:07
geschreven door Jan
27-11-2009
Rochefort
Bezocht op: 26/11/2009
Gegevens: Brasserie de l'abbaye Notre Dame de Saint-Rémy Rue de l'abbaye 8 5580 Rochefort Tel: 084/22.01.47 Fax: 084/22.06.86 Webstek: www.trappistes-rochefort.com
Bieren: Rochefort 6, Rochefort 8, Rochefort 10
De brouwzaal
De beslagkuip (deze hendel wordt nog echt gebruikt)
Detail van de beslagkuip
Detail van de kookketel De brouwzaal in bovenaanzicht
Filter en eerste centrifuge ("grove centrifuge")
Kogelvormige cilinder om eventuele ijzerdeeltjes er uit te slingeren
Tweede centrifuge ("fijne centrifuge")
CIP (cleaning in place)
De gistingkanks De lagertanks
Apparaat om gist- en suikermengeling te maken voor botteling
De afvullijn
De kerk met op de voorgrond in de vloer, het labyrint dat het leven symboliseerd