Ik ben Philippe Vergeylen
Ik ben een man en woon in Hoeleden () en mijn beroep is onderwijzer in BBOG Woudlucht te Heverlee.
Ik ben geboren op 19/05/1972 en ben nu dus 53 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: tennis, voetbal, muziek beluisteren, op vakantie gaan.
Infoavond
Infoavond vanaf 19u00
Zoeken in blog
Beoordeel dit blog
meester Philippe - BBOG Woudlucht
10-10-2011
Gezonde voeding!
Hallo vrienden,
Naar aanleiding van de gezondheidsweek op onze school (17/10-21/10) starten we deze week reeds met de thema's "gezonde voeding" en "sporten".
Sommigen mensen zijn zich bewust van het belang van een gezonde voeding, anderen laten dit thema eerder voor wat het is en hechten enkel belang aan de smaak van hun voeding. "Geef mij maar een pakje frieten in plaats van groenten", hoor je dan ook geregeld. Nochtans kan ook gezonde voeding lekker zijn!
Ondanks de wil om gezond te eten, blijkt het niet altijd eenvoudig om de juiste keuzes uit het aanbod van voedingsmiddelen te maken. De Actieve Voedingsdriehoek kan hierbij hulp bieden. De verschillende voedingsmiddelen worden in groepen onderverdeeld. Hoe groter de groep, hoe meer we er per dag van zouden moeten eten en/of drinken. Daarnaast kan er binnen elke groep een opsomming gemaakt worden van levensmiddelen die altijd, af en toe of best niet gebruikt worden. Naast voeding omvat de voedingsdriehoek ook aanbevelingen voor beweging. Zowel een optimale voeding als voldoende beweging is noodzakelijk voor jong en oud om gezond en fit te blijven.
De Actieve Voedingsdriehoek werd opgesteld door het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (vigez). De Actieve Voedingsdriehoek is een voorlichtingsmodel waarmee je kan nagaan of je gezond of ongezond eet en drinkt.
De Actieve Voedingsdriehoek is opgebouwd uit negen verschillende vakken :
1) Lichaamsbeweging; 2) Water; 3) Graanproducten en aardappelen; 4) Groenten; 5) Fruit; 6) Melkproducten en calciumverrijkte sojaproducten; 7) Vlees, vis, eieren en vervangproducten; 8) Smeer en bereidingsvet; 9) Restgroep.
De grootte van het vak bepaalt hoeveel je dagelijks nodig hebt van de verschillende voedingsmiddelen. Daarnaast is het belangrijk te zorgen voor voldoende variatie binnen elke groep.
Hieronder zie je enkele foto's van het vertelmoment over het thema "voeding":