Deze illustratie dateert van een paar jaar terug en is quasi volledig in airbrush. Wederom is er die verwijzing naar een parallelle wereld waar andere conventies gelden en waar alles mogelijk is. Het werk meet ongeveer 40 op 60 cm en is gemaakt op zuurvrij hard wit karton. Er gaat een zekere spanning vanuit dit werk. De ridder wacht duidelijk op iets, maar wat? Het is een thema dat geregeld zal terugkeren in het werk van Frank. Het verleden keert als het ware terug naar het heden.
Op dit schilderij zien we centraal een mysterieuze vrouw met een knalrode appel in de hand. Het tafereel speelt zich af bij nacht en toch lijken de gebouwen fel verlicht. Dit is in werkelijkheid ook zo want Brugse gebouwen worden 's avonds in lichterlaaie gezet door sterke spotlights. De sfeer is een beetje supernatuurlijk en mysterieus tegelijk. De aandacht gaat duidelijk uit naar deze centrale figuur die duidelijk iemand opwacht. We moeten langs haar heen maar de verleiding tot die appel of het vraagteken dat het oproept is des te sterker. De figuren aan weerszijden van het canvas zijn elementen uit de schilderijen van Jeroen Bosch. Frank ziet in deze twee figuren ideale poortwachters van de kasseiweg die toegang geeft tot een hof van Eden. Even aanstippen dat de Markt in Brugge verleden jaar werd omgetoverd tot een grote tuin waar een prachtige opstelling werd gemaakt van grastalluds en laurierbomen,... Het decor is dan ook geïnspireerd op echte foto's waardoor het waarheidsgetrouwe sterk benaderd wordt. De stijl is een combinatie van naïef en realistisch tegelijk. Zwarte lijntjes accentueren de contouren net zoals in een stripverhaal.
Voormalig striptekenaar Frank (Rouck) Vanden Broucke doet een gewaagde comeback in zijn schilderijen (canvas en paneel) en dit in de stijl van het poëtisch realisme. Op deze site kunt u de voornaamste werken meevolgen en ook terugblikken op zijn stripverhalenreeks 'de lotgenoten' die ooit in 5 delen werd uitgebracht.