Unieke Reisverslagen door Dhr. Etienne Huys : http://users.pandora.be/etiennehuys
www.visitargentina.eu
Foto
ARGENTINIE : Buenos Aires (tango), Ushuaia (zuidelijkste stad ter wereld), Iguazú (watervallen), Salta (tren a las nubes
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Zovele jaren later.... 22 februari 2014
  • drukke dagen op het eiland
  • De werken op het eiland
  • Vakantie in Argentina ?
  • RVI (Radio Internationaal Vlaanderen)
  • INVESTEREN IN ARGENTINIE ? OOK IETS VOOR JOU ?
  • Belgie
  • Kristoff in Belgie voor huwelijk zuster, Peter toezichter in Tigre
  • OPENING VAN EEN VLAAMS GUESTHOUSE IN TIGRE !
  • Begin van de werken
    Archief per maand
  • 02-2014
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
    http://invest.visitargentina.eu
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Foto
    Rondvraag / Poll
    In welke stad woonde 'el Libertador San Martín' gedurende enkele jaren ?
    Roma
    Brussel
    Monaco
    Oslo
    Bekijk resultaat

    Startpagina !
    Vakantie in Argentina ?
  • discount pfizer viagra pills
  • Verhuizen naar argeninié

    Heeft U vragen over Argentina ? Kocht U enkel een ticktet naar Buenos Aires en wilt U nog verder reizen, dan zijn wij Uw specialist ter plaatse !

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    heiligerita
    www.bloggen.be/heilige
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dekenny
    www.bloggen.be/dekenny
    argentinie
    buenos aires - tigre
    02-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kristoff in Belgie voor huwelijk zuster, Peter toezichter in Tigre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat vliegt de tijd toch snel. Ondertussen zijn we hier in Tigre al volle 6 weken aan het zwoegen in de tuin. De offertes voor de renovatie van het koloniale huis komen maar met mondjes maat binnen en de offerte voor de aanlegsteiger is gewoon een ramp, daarom gaan we dat vermoedelijk zelf maken. De plannen voor de nieuwbouw vlotten beter... toch zoeken we nog naar het ideale design. Sinds deze week beginnen we wat klaar te zien in de tuin... zowat de meeste hoge bomen werden gekortwiekt ! In het achterste gedeelte van de tuin komt er nu een 30 meter hoge mast voor een snelle internetverbinding en onze rechtstreekse telefoonlijn met België. Deze week beschikken we eveneens over een eigen transportboot van 6 meter lengte (merk : Trakker met 40 paardjes) en ons toffe Kangootje van Renault in de Bordeaux kleur. Wat zal het vanaf nu toch wel gemakkelijker worden om alles te plannen en onze tijd beter te benuttigen. Vanaf 19 juli zijn de vakanties afgelopen en begint het zware werk (aanlegsteiger aanleggen en kade maken)... want deze werken willen wij zelf uitvoeren omwille van de hoge Argentijnse prijzen ! Dus van einde juli worden we echte waterwerkers.... Amaaaiii.... daarvan ga ik zeker foto's nemen.  

    02-07-2007 om 00:00 geschreven door www.visitargentina.eu  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    19-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPENING VAN EEN VLAAMS GUESTHOUSE IN TIGRE !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij, Kristoff Van Robays (ex professioneel 1ste & 2de klas voetballer bij KV Oostende, Cercle Brugge en Zulte-Waregem) http://www.collegewaregem.be/main.aspx?goto=nieuws&module=detail&id=39d26898-8324-4185-9b63-b0f7e81c2055&cat=3a24ab40-d4f9-42ba-8381-fd0ea111e497) en Peter De Bruyne  (sinds 1985 een zaak uitbatend in Dendermonde. DB Doors, de deurenspeciaalzaak werd overgelaten sinds juni 2006) BOUWEN een luxe 'GUESTHOUSE'  (eveneens verbouwen van een praktisch 100-jarige koloniale villa) in de delta-monding van de Rio Paraná en de Río de la Plata nabij Buenos Aires (Tigre) ! 

    Ons project wordt zeker en vast niet zomaar een gemakkelijke opdracht. Ons guesthouse komt op een eiland te liggen en de ganse opbouw en alle transport moet per boot gebeuren, bovendien zitten wij hier in Argentinië, een land vol bureaucratische verrassingen, waar elke vertrouwensman een man in crisis is met alle risico's vandien, dus alvast een land waar je echt niemand blindelings mag vertrouwen. Waar een woord slechts geldig is zolang er geen beter voorstel komt. 
    De geplande openingsdatum is december 2007- januari 2008.
    Ons wedervaren alhier op dit webstekje ....

    19-06-2007 om 00:00 geschreven door www.visitargentina.eu  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (18 Stemmen)
    31-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin van de werken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hola ! Uiteindelijk zijn we aan de slag kunnen gaan met de echte opkuiswerken van ons eiland en het koloniale huis (12 mei 2007). De verhalen over de start van de zaak, de oprichting van de naamloze vennootschap  DB Enterprises de Argentina S.A., kapitaalsverhoging, aandeelhouderswijziging, de omvorming naar een andere benaming omwille van de bedreigingen van de Deutsche Bank zijn nu achter de rug. De uiteindelijke naam is nu : De Bruyne - Van Robays S.A. ! Leve de toekomst... alvast leve de innige stilte in het groene paradijs.

    Hoera ... na een 'weekendje hard labeur', zien we al wat vordering komen in onze opkuis, ondanks het huis door de vroegere eigenaar achtergelaten werd in een barmhartige staat. Natuurlijk ga ik niet direkt roepen... 't is af, 't is klaar...integendeel...verre van af. Maar je ziet al een beetje wat we gedaan. Het zicht op de rivier is al heel wat ruimer geworden. Kristoff werd de boomhakker bij uitstek op ons jungle-terrein... een echte specialist in het zagen (hahaha... man, man letterlijk en/of figuurlijk ??). Alvast de goede moed komt er nu letterlijk in... en hopelijk niet teveel verrassingen voor de toekomst.

    Deze week wordt eveneens de beslissende week ivm. ons vaarbrevet. Het theoretisch examen was voor ons Belgen de ultieme overwinning op de Argentijnen, die we daar bij de Prefectura (zeevaartpolitie) letterlijk met glorie versloegen. Hopelijk wordt dit ons startpunt voor de aankoop van een eigen bootje... want een eilandje bewonen is werkelijk niet zo evident in zijn bereikbaarheid.



    31-05-2007 om 00:00 geschreven door www.visitargentina.eu  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    27-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorontwerp van ons guesthouse !

    Ondertussen zijn we druk bezig met de plannen maken van het hotel.
    Bij de aanvang gaan we 8 luxe slaapkamers hebben. Deze zullen op een hoogte liggen van ongeveer 3 meter boven grondniveau, hieronders installeren wij de conferentie-ruimte en fitness ruimte, op instaphoogte van 50 cm. Het definitieve plan ligt wel nog niet vast. Vermoedelijk worden het 2 kamers met zicht op de hoofdrivier en aanlegsteiger (schets), 5 kamers met zicht op de tuin (of lateraal op het water), en 2 met zicht op het zwembad (schets van het zwembad) en tropische tuin. Het restaurant heeft een L-vorm en zal ongeveer 40 mensen kunnen herbergen + ongeveer 20 mensen op het balkon, daarnaast hebben we ook nog een deck-terras voor ongeveer een 30 à 40 mensen, zij zitten in de volle natuur en onder parasols.
    De vennootschap werd ondertussen opgericht en is een naamloze vennootschap onder Argentijns recht. Sinds eergisteren (17april) hebben we officieel ook een btw nummer. Het verkrijgen van dit btw nummer was omslachtiger dan we dachten omdat wij beiden geen Argentijn zijn of officieel niet resideren in Argentinië.
    Vorige week zijn we ook begonnen met het volgen van vaarlessen want om ons eilandje te kunnen bereiken moeten wij zelf een motorboot aanschaffen en zoals het ook in België is, vragen ze hier ook een vaarbrevet. Dus voorlopig zijn we nu druk bezig aan het studeren en knopen aan het leggen.... en je mag het gerust weten... de vaartermen in het Spaans leren is een hele sinecure, want zelf de Argentijnen weten niet direkt wat die termen betekenen en wij binnenkort wel. Alvast... het hotel gaat over 4 gediplomeerde stuurmannen beschikken (Kristoff, Marcelo, Daniëlla en Peter) 

    27-04-2007 om 00:00 geschreven door www.visitargentina.eu  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARGENTINA : el país de inmigrantes ! het land van de immigranten !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een land vol drang naar avontuur en magie zoals een expeditie op zoek naar zilver.

    Argentina, argentum in het Latijns, Plata in Spaans, het edele metaal was zeker niet de reden van de vele expedities, maar vooral de ongekende mogelijkheden en de wijdse ruimte.

    Argentinië ontwikkelt zich in de wereld als een mega-leverancier van primaire levensmiddelen. Specialiteiten zijn : rundsvlees, tarwe, mais, soja en fruit.

    Buenos Aires als hoofdstad met 13 miljoen inwoners ontwikkelt zich snel als een heel moderne stad die zeer Europees aandoet. De bakermat van de tango, nog steeds met passie beoefend in de wijk La Boca, eveneens de wijk van de grondlegging van de grote voetbalploeg Boca Juniors. En om zeker niet te vergeten.... de nationale drank : Maté !

    De pampa’s, de Iguazú watervallen in het noordoosten, het Andes-gebergte in het westen en gaande van noord naar zuid, begrensd door de immense ‘Glaciares’ (gletsjers) oa. Perito Moreno en de immense fjorden van het uiterste zuiden ‘Tierra del Fuego’ (Vuurland), met het zuidelijkste idyllische stadje ter wereld, Ushuaia.

    27-04-2007 om 00:00 geschreven door www.visitargentina.eu  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    13-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.President Kirchner

    Néstor Carlos Kirchner werd geboren op 25 februari 1950 in Río Gallegos (provincie Santa Cruz). In 2003 werd hij tot president van Argentinië verkozen, hiervoor was hij gouverneur van de provincie Santa Cruz.

    Op jonge leeftijd trad hij toe tot de Juventud Peronista, na zijn middelbare school ging hij studeren aan de Nationale Universiteit van La Plata en aldaar studeerde af als advocaat in 1976. Tijdens zijn voorlaatste jaar trouwde hij met Dr. Cristina Fernandez op 9 maart 1975. Samen met haar heeft hij 2 kinderen in zijn huwelijk, Maximo 1977 en Florencia 1990.

    Zowat 10 jaar na zijn studies werd hij Intendante van Santa Cruz (1987), deze functie vervulde hij tot en met 1991, hierna werd hij gouverneur van de provincie Santa Cruz. Door zijn grote inzet bracht hij welvaart en economische stabiliteit in zijn provincie Santa Cruz. Na zijn eerste ambtstermijn werd hij opnieuw verkozen tot gouverneur en bleef dit tot 2003, en dit tot zijn aanstelling als president.

    Tijdens zijn ambtsperiode in de Provincia Santa Cruz legde hij zich vooral toe op de ontwikkeling van de industrie, in het bijzonder de ontginning van mineralen. De provincie Santa Cruz beschikt over gas-mijnen en olie-velden. Eveneens roemt de provincie op de grootste goud- en zilvermijn van Argentinië. 

    Kirchner was de grondlegger bij de stichting van ‘La Corriente Peronista’ in 1996. Dit interne orgaan bij de Peronisten heeft als doel plaats te maken voor een open debat tussen meerdere groeperingen met verschillende politieke achtergronden. Kirchner probeerde hiermede steeds alle Argentijnen te verenigen, wat ook hun politieke background is !

    13-03-2007 om 00:00 geschreven door www.visitargentina.eu  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees / Vis / Pasta / Nagerechten / Chocolade / IJs

    Enkele termen die belangrijk zijn bij de ontdekking van de Argentijnse keuken, schrijf alvast enkele termen op een klein spiekbriefje want je zal ze nodig hebben bij je vleeskeuze in vele restaurants, zoniet zal je moeten kiezen met het oog en wijzend met de vinger ! :

    Asado de tira                           : dwarsgesneden ribstuk in fijne sneetjes

    Bife                                         : biefstuk

    Bife de chorizo                        : grote biefstuk

    Bife de lomo                            : filet pur

    Bife de costilla                         : soort kotelet

    Mollejas                                  : kalfszweriken

    Morcilla                                   : zwarte pens

    Riñones                                  : nieren

    Higado                                    : lever

    Chinchulines                            : afkomstig van de koe, schaap of geit... orgaanvlees

    Tripa gorda                             : trip of pensen, orgaanvlees

    Matambre                               : sneetjes vet vlees, dat langzaam smelt op de tong (afkomstig van het vlees tussen huid en ribben)

    Chimichurri                              : sausje op basis van olie, peterselie, witte en zware peper, oregano, chili pepper, olijfolie en balsamico (het vlees wordt voor het roosteren vaak eerst daarmee ingewreven.)

     

    Opgelet ! bij  een barbecue horen steeds niertjes, zwarte pensen, chinchulines en lever !

     

    Hoe moet je vlees gebakken zijn ?

    Bien cocido                             : goed doorbakken (wordt meestal automatisch gedaan)

    A punto                                   : à point

    Jugoso                                     : saignant

    Vuelta y vuelta                         : blue  

     

    In Argentina is het de gewoonte, het geroosterd vlees te eten zonder groenten, enkel Europeanen en Noord-Amerikanen vragen specifiek voor een schotel groenten bij het vlees!

    Groenten zijn alhier ondergeschikt. Wel zijn er heel wat mogelijkheden, slaatjes bestaan meestal uit sla, tomaten en zoete ajuinen maar naar mayonaise moet je meestal vragen. Specifieke groenten zijn : frietjes (papas fritas), gepureerde groenten, puree van zoete aardappelen (puré de batata), pompoenpuree (puré de calabaza).

    Typische vlaamse groenten zoals asperges, witloof  en spruitjes zijn niet zo in trek. Frituren/Patat als hoofdmaaltijd zijn hier totaal onbekend.

    Een Snackje tussendoor of een voorgerecht : ‘empanadas’, een soort deegbroodje met tonijnvulling, vlees (‘carne’ is van het rund), kip (‘pollo’ wordt niet direkt als vlees bestempeld) of groenten... 

     

    Vis : De meeste restaurants in Buenos Aires serveren een regionale vissoort uit de Río de la Plata...Merluza (soort kabeljauwachtige vis, doch met minder smaak,maar interessant door zijn prijs, goedkoopste vissoort alhier) en Roze Zalm (duur).

    Vis is in verhouding naar vlees heel duur, alhoewel Argentinië grenst aan 3500 km zee-kust. Door de weinige vraag naar vis ligt de kostprijs enorm hoog. In het zuiden van Argentinië krijg je wel de specialiteit van de streek op je bord : ‘krab’.

    De regio van Bariloche roemt zich verder op haar wilde Forel uit de bergen.

     

    Pasta : Argentinië is zoals Italië, het land van de Pasta (1/3 van de bevolking is van Italiaanse origine), alhier vind je pasta in allerlei kleuren en smaken. Verse pasta kan je hier overal verkrijgen, alle supermarkten bieden ook allerlei toestelletjes aan, en dit om thuis zelf pasta   te bereiden, alhoewel er een groot aanbod is van verse pasta-winkels !

    Soorten pasta : fideos, tallarines, ñoquis (gnocchi genoemd bij ons)

    Enkele restaurants in Palermo en in de buurt van Calle Montevideo maken reklame met hun ‘ñoquis del 29’. Op die dag steek je een geldbriefje onder je bord met ñoquis, in de hoop dat het daar kleintjes maakt! Argentijnen zijn nogal een nachtvolk, zodat het einde van de maand in het teken staat van de lege portemonnee staat, dus alle dagen van de laatste week van de maand : pasta !

     

    Nagerechten (taarten) en suikergoed : Argentijnen zijn een zoet volkje. Het gekendste fenomeen is : dulce de leche, een zoeterige bruine brei die je smeert op alles wat eetbaars is, dit gaat van brood, pannekoeken, flan naar ijs. (soort caramel saus, smaakt naar het plakkerige ingrediënt in een Mars)

    In Argentinië vind je romige taarten in allerlei kleuren en vormen en liefst zo groot mogelijk (in breedte als in hoogte), en overal vind je die ‘dulce de leche’ terug op die taarten !
    En vergeet zeker niet een doos Alfajores mee te nemen als souvenir, alweer met meringue en opgevuld  met ‘dulce de leche’, overgoten met chocolade en suiker. Alfajores vind je op elke hoek van de straat, de ene wat lekkerder dan de ander, de ene artisanaal, de andere industrieel. Het gekendste merk is ‘Havanna’(afkomstig van Mar del Plata), dit merk heeft een uitgebreid netwerk van koffie-huizen op franchisé basis met een groot assortiment van produkten. Maar verschiet niet van de prijzen, wij als Europeanen vinden dit reeds een duur produkt, wat moet het dan zijn voor een Argentijn. (Havanna alfajores zijn ook verkrijgbaar in Spanje) .   www.havanna.com.ar

    Andere goede merken zijn : Gándara en Chimbote.

     

    Chocolade : Niet alleen België is gekend voor zijn chocolade, doch ook Bariloche is alom gekend in Zuid-Amerika als het centrum van de chocolade.

     

    Ijs (helado) is onontbeerlijk in de Argentijnse keuken, alweer iets typisch italiaans, de smaken die alhier aangeboden worden zijn enorm (oa. dulce de leche, sambayón en frutas del Bosque), onze voorkeur gaat uit naar Freddo en Volta (zie rubriek ijs)!

     

    13-03-2007 om 00:00 geschreven door www.visitargentina.eu  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    03-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincies

    VANAF 15 april vindt U de bespreking van de steden na elke provincie op onze website :  www.visitargentina.eu

    - Provincias : 

    Buenos Aires (Bahia Blanca, Buenos Aires, La Plata, Mar de Plata, Zárate)

    Catamarca  (Catamarca)

    Chaco (Resistencia)

    Chubut (Comodoro Rivadavia, Esquel, Península Valdés, Puerto Madryn, Rawson, Trelew)

    Córdoba (Córdoba en regio)

    Corrientes (Corrientes, Bella Vista, Esquina, Goya, Empedrado, Paso de los Libres)

    Entre Rios (ook wel Mesopotamia genoemd  > Paraná, Gualeguaychú, Concordia)

    Formosa (Formosa)

    Jujuy (San Salvador de Jujuy en regio Humahuaca)

    La Pampa (Santa Rosa)

    La Rioja (La Rioja)

    Neuquén (Neuquén, San Martín de los Andes)

    Mendoza (Mendoza)

    Misiones (Posadas, Iguazú)

    Río Negro  (San Carlos de Bariloche, Viedma)

    Salta (Cafayate, Salta)

    San Juan (San Juan)

    San Luis (San Luis)

    Santa Cruz (gelegen in Patagónia > El Calafate, Río Gallegos)

    Santa Fe (Santa Fe, Rosario)

    Santiago del Estero (Santiago del Estero)

    Tucumán (San Miguel de Tucumán)

    Vuurland omvattend Tierra del Fuego met Isla de los Estados, de eilanden in het Zuiden van de Atlantische Oceaan, de Islas del Atlántico Sur zoals bv. Islas Sandwich del Sur, Islas Georgias del Sur, Rocas Cormorán, Roca Negra, Islas Orcadas del Sur, Tierra de San Martín, Tierra de Edith Ronne, Tierra de Coats, Islas Shetland del Sur, Isla Alejandro.

    (Ushuaia)

    03-03-2007 om 00:00 geschreven door www.visitargentina.eu  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TANGO
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op het einde van de 19de eeuw ontstond de tango, de 2 bakermatsteden zijn Buenos Aires en Montevideo in Uruguay. Tango-legendes zijn Carlos Gardel en Manuel Puig.

    Elke avond valt er ergens wel een speciale show te bekijken ! Deze spektakels worden meestal aangeboden in een arrangement van diner en drank. En verschiet niet, geen enkele show is zijn geld waard, tenzij je de tango als een Hollywood entertainment-act beschouwt, ‘want’ de Tango is een ‘volksbelevenis’ de echte Porteño walgt van deze spektakels omdat het niets meer te maken heeft met de oorspronkelijke bewoners van La Boca, alles draait hier rond maximaal geld verdienen en deze centen moeten uit de portemonnee van de toerist komen, de echte Porteño vind je hier al lang niet meer ! Dit is de tango–industrie !

    De echte Porteño laat zich zeker en vast nog meeslepen door de tango-zangeressen, maar dan wel in de echte ‘Milongas’ (volkse tango-bars).

     

    Doch hieronder toch enkele adressen,indien je de tango nog niet in eigen land hebt beleefd !

    - El Viejo Almacén (koloniale stijl) : gelegen op de hoek van Balcarce en Independencia in San Telmo.

    - La Ventana : Balcarce in Montserrat

    - Caminito Tango Show : Calle del Valle Iberlucea in La Boca (warme aanrader)

    - Señor Tango (oud 19de eeuws pakhuis) : in Barracas (nabij het treinstation Constitución) : tango in een modern kleedje van de 20ste eeuw en aangepaste choreografie.

    - Esquina Carlos Gardel : vooraanstaande tango-club

    - Taconeando:  Balcarce : het leuke hier is dat je zelf mag dansen na de show !

     

    Tango-bars : in de tango-bars beleef je het echte karakter van Buenos Aires, alhier vind je de echte Porteño terug, de Argentijnse  ‘Milongas’ ¡!

    >Bar Sur : www.bar-sur.com.ar : calle Estados Unidos in San Telmo

    > Tangobar La Comparsita : Chili 302, met een mondje vol argentijns of argentijnse vrienden kan je wel een betere prijs krijgen, kleine show, gegarandeerd een succesvolle avond en als je er weinig zin in hebt, dan zal je bemerken dat het personeel alles zal doen om je proberen los te krijgen.

     

    En wil je tango leren dansen op een avond, de muziek leren beluisteren, hierna wat rondkijken naar de kunstige grepen van de anderen, dan raden wij volgende adressen aan ... (foto’s Torito, Nl)

     

    > La Catedral : Sarmiento  4006   San Telmo

    Zeer gezellige tango-bar... wel een beetje vreemd, een niet gemarkeerde deur brengt je naar een soort ruime vlieghaven-hangar op het 1ste verdiep via een wankel trapje. Het plafond is in de vorm van een scheepsromp, volgeduwd tijdens het weekend met vele jonge koppeltjes. Een beetje soort van Mad Max ontmoet Dirty Dancing, wanden en vloer volgestapeld met auto-onderdelen en moderne kunstwerken van locale artisten in het rond en daarop stof van vele decennia !

    http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/la_catedral/index.html

    > La Trastienda : Balcare 460   San Telmo http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/la_trastienda/index.html

    > Salon Canning : Scalabrini Ortiz 1331

    http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/salon_canning/index.html

    > Porteño y bailarín : Riobamba 245

    http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/porteno_y_bailarin/index.html

    > La Nacional : Alsina 1465

    http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/la_nacional/index.html

    > Niño Bien : Humberto 1° 1462

    http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/nino_bien/index.html

    > El Beso : Riobamba 416

    http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/el_beso/index.html

    > La Calesita : Avenida Com. Martín Rivadavia  (in het park aldaar)

    http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/la_calesita/index.html

    > Centro Armenio : Armenia 1366

    La Viruta Y Estrella    www.lavirutatango.com 

    Deze 2 milongas wisselen elkaar af in het Armeens centrum en dit van woensdag tot en met zondag. Vaste openings-uren hebben ze hier niet.

    http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/centro_armenio/index.html

    > Centro Torcuato Tasso : Defensa   San Telmo

    http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/torquato_tasso/index.html

    > Lo de Celia : Humberto 1° 1783

    http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/torquato_tasso/index.html

    >Sunderland Club : Lugones 3161

    http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/sunderland/index.html

    > Confitería Ideal : Suipacha 384  1°piso

    Deze balzaal staat gekend als 1 van de beste balzalen van Buenos Aires. Tijdens het weekend is het er een drukte van jewelste, zodat dansen soms wel heel moeilijk wordt.

    http://www.torito.nl/tango/fotos/buenosaires/milongas/confiteria_ideal/index.html

    Tangoshop :

    > El Almacen/ Shop : aankoop van tango-muziek en voorwerpen

    www.elportaldeltango.com

     

    02-03-2007 om 00:00 geschreven door www.visitargentina.eu  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHE GUEVARA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ernesto Guevara de la Serna (14 juni 1928 Argentinië => overleden in Bolivia 7 oktober 1967)

    -         Argentijns Marxist

    -         Cubaans guerrilla-leider

    -         ‘Che’ : deze kreet wordt in Argentinië gebruikt om iemands aandacht te trekken

    -         Lid van Fidel Castro’s Revolutionaire Beweging, die op 26 juli 1959 aan de macht kwam.

    -         Guevara verliet Cuba in 1966 om revolutie te gaan prediken in andere landen (eerst in de Democratische Republiek Congo, daarna naar Bolivia.

    -         Op 7 oktober 1967 werd Che opgepakt door de CIA in Bolivia, de CIA wou hem levend, alvast voor verdere ondervragingen, maar het leger van Bolivia heeft hem onverwachts zonder voorafgaande mededeling rap geëxecuteerd.

    -         1997 : de overblijfselen van Che Guevara en zes andere kameraden werden naar Cuba overgebracht. Op 13 juli 1997 werden zij met militaire eer bijgezet in het Mausoleum van Santa Clara.

    -         In 1951 maakte Che samen met zijn vriend Alberto Granado een motortocht op hun Norton 500cc ; van Argentinië over Chili naar Perú. De oorspronkelijke eindbestemming van de reis was Perú, hun bedoeling was een vrijwilligerswerk te doen in een leprozenkolonie aan de oevers van de Amazone. Uiteindelijk reisde hij verder door naar  Colombia om uiteindelijk te belanden in Venezuela. De bevindingen van deze reis schreef hij op in zijn dagboek. Walter Salles maakte hierover een film, ‘Diarios de motocicleta!’ met Gael Garcia Bernal als hoofdrolspeler. Tijdens deze reis werd Che bewust van de Armoede en de machteloosheid van de lagere bevolkingsgroepen, en deed hem beseffen dat een revolutie de enigste remedie was. Che Guevara streed mee voor de bevrijding van Cuba, het land waar heel wat mensen verdwenen, de massa-graven van dit regime moeten nog opengaan, vermoedelijk bij het overlijden van Fidel Castro. De vraagstelling wordt zowieso in de toekomst of ‘Che’ zijn revolutie-theorie wel echt een bevrijding werd ?

     

    -    Wilt U meer weten over Che Guevara, hieronder enkele interessante websites :      

    -  http://www.lsp-mas.be/marxisme/che.html

                            -  http://nl.wikipedia.org/wiki/Che_Guevara

                            -  http://www.cubanismo.net/teksten_nl/links/links.htm

                           -   www.cheguevarasite.de/

                            -  www.che-lives.com

                            -  http://membres.lycos.fr/guevara

                            -  http://www.ilcircolino.it/che/

                            -  Argentina heeft verschillende plaatsen die gewijd zijn aan Che Guevara. Het

                            geboortehuis van Che Guevara in Rosario en het Che Guevara museum in

    Alta Gracia, met foto’s van het bezoek van Fidel Castro (juli 2006), samen met zijn vriend en president Chaves van Venezuela tijdens de Conferentie van de Zuidamerikaanse landen in Alta Gracia in het Sierra Hotel. Dit museum stelt oa. de moto en de gemotoriseerde fiets voor van Che. Deze villa bewoonde de familie Guevara tijdens zijn jeugdjaren, het verblijf in Alta Gracia was noodzakelijk omwille van het goede klimaat voor zijn astma. (gemeentelijk museum, 3 pesos inkom)

     

    01-03-2007 om 00:00 geschreven door www.visitargentina.eu  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Foto

    www.visitargentina.eu
    Foto

    Startpagina !

    Foto

    hotel 'el puerto de flandes'
    Foto

    www.visitbuenosaires.eu
    www.visituruguay.eu
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog


    Inhoud blog
  • Zovele jaren later.... 22 februari 2014
  • drukke dagen op het eiland
  • De werken op het eiland
  • Vakantie in Argentina ?
  • RVI (Radio Internationaal Vlaanderen)

    Archief per maand
  • 02-2014
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?


    Foto


    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    cat4u
    www.bloggen.be/cat4u

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs