Inhoud blog
  • Vanillesaus
  • chocoladesaus
  • Varkensfilet in zoete ketjapsaus.
  • Gevulde varkenshaas met rode portsaus
  • Banketbakkersroom
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    KOOKBOEK

    08-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensfilet in zoete ketjapsaus.

     

     

     


    Varkensfilet in zoete ketjapsaus


    Ingrediƫnten


    * 500 g varkensfilet
    * 1 grote ui
    * 3 tenen knoflook
    * 1/2 gemberwortel
    * 3 rode chilipepers
    * 2 el ketjap manis
    * 250 ml kokosmelk
    * 2 tl limoensap
    * zout, peper en nootmuskaat
    * olie


    Bereiding


    Varkensfilet in zoete ketjapSnijd de varkensfilet in dobbelstenen van circa
    2 cm. Bak de filet in wat olie op een matig vuur tot ze bruin zijn. Haal het
    vlees uit de pan.

    Snipper de uien. Snijd de knoflook en peper zo klein mogelijk . Schil de
    gember en rasp hem. Bak nu de uien, knoflook, peper en gember tot ze zacht
    zijn, dit duurt ongeveer tien minuten.

    Doe het vlees terug in de pan en voeg de kokosmelk en de ketjap toe. Laat
    dit een uur zachtjes sudderen. Voeg vlak voor het serveren het limoensap toe
    en eventueel nog wat ringetjes rauwe chilipeper.

    Serveren met rijst, atjar en sperziebonen.


    Opmerkingen


    In plaats van verse peper kun je sambal oelek gebruiken. Dit geeft wel iets
    minder aroma. Drie chilipeper klinkt misschien veel maar door het stoven
    gaat veel van de scherpte verloren. Dit recept is dan ook niet echt heet
    maar lekker scherp.

    De limoen geeft dit recept een frisse smaak en een mooi contrast met de
    scherpte van de peper. De hoeveelheid is niet precies, voeg limoen toe
    terwijl je proeft tot je net een klein beetje zuur proeft.

    Als je niet van varkensvlees houdt kun je ook sudderlappen nemen.

     

    08-06-2008 om 17:47 geschreven door ann maes  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde varkenshaas met rode portsaus

     


     Gevulde varkenshaas met rode portsaus

     

    * 2 varkenshaas (circa 250 g per stuk)
    * 100 g rundergehakt
    * 80 g champignons
    * 1 ei
    * 100 g spek of pancetta (dunne plakken)
    * 350 ml ruby port
    * 25 g roomboter
    * peterselie
    * zout en peper

    Hak de champignons en peterselie zo fijn mogelijk. Kluts het ei los. Meng
    het gehakt met de champignons, de peterselie en de helft van het ei. Breng
    het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.

    Snijd de varkenshaas rond open. Leg hiervoor de varkenshaas in de lengte van
    je af. Zet je mes een centimeter van de onderkant evenwijdig aan de haas.
    Snijd nu hem terwijl je de varkenshaas als het ware 'open rolt'.

    Leg een rolletje gehaktmengsel op de haas en vouw hem dicht. Wikkel de
    plakjes spek om de varkenshaas. Bind de haas eventueel op met bindtouw.

    Bak de varkenshaas in een koekenpan. Of ongeveer 45 minuten in de oven op
    180 graden.

    Kook de rode port tot de hoeveelheid gehalveerd is. Zet het vuur laag zodat
    de port niet meer kookt en voeg de roomboter toe.


    Opmerkingen


    Als je de varkenshaas niet dun genoeg kunt snijden kun je hem nog wat dunner
    slaan met een deegroller. Wikkel wel eerst de varkenshaas in folie.

    Voor het opbinden heb je speciaal keukentouw nodig. Heb je dit niet in huis
    vraag dan je slager om een stuk.

    Leg de varkenshaas op een bedje van grof gesneden groenten als je hem in de
    oven bakt. Het spek blijft dan wat krokanter.

     

    08-06-2008 om 17:46 geschreven door ann maes  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs