Inhoud blog
  • Vanillesaus
  • chocoladesaus
  • Varkensfilet in zoete ketjapsaus.
  • Gevulde varkenshaas met rode portsaus
  • Banketbakkersroom
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    KOOKBOEK

    08-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde varkenshaas met rode portsaus

     


     Gevulde varkenshaas met rode portsaus

     

    * 2 varkenshaas (circa 250 g per stuk)
    * 100 g rundergehakt
    * 80 g champignons
    * 1 ei
    * 100 g spek of pancetta (dunne plakken)
    * 350 ml ruby port
    * 25 g roomboter
    * peterselie
    * zout en peper

    Hak de champignons en peterselie zo fijn mogelijk. Kluts het ei los. Meng
    het gehakt met de champignons, de peterselie en de helft van het ei. Breng
    het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.

    Snijd de varkenshaas rond open. Leg hiervoor de varkenshaas in de lengte van
    je af. Zet je mes een centimeter van de onderkant evenwijdig aan de haas.
    Snijd nu hem terwijl je de varkenshaas als het ware 'open rolt'.

    Leg een rolletje gehaktmengsel op de haas en vouw hem dicht. Wikkel de
    plakjes spek om de varkenshaas. Bind de haas eventueel op met bindtouw.

    Bak de varkenshaas in een koekenpan. Of ongeveer 45 minuten in de oven op
    180 graden.

    Kook de rode port tot de hoeveelheid gehalveerd is. Zet het vuur laag zodat
    de port niet meer kookt en voeg de roomboter toe.


    Opmerkingen


    Als je de varkenshaas niet dun genoeg kunt snijden kun je hem nog wat dunner
    slaan met een deegroller. Wikkel wel eerst de varkenshaas in folie.

    Voor het opbinden heb je speciaal keukentouw nodig. Heb je dit niet in huis
    vraag dan je slager om een stuk.

    Leg de varkenshaas op een bedje van grof gesneden groenten als je hem in de
    oven bakt. Het spek blijft dan wat krokanter.

     

    08-06-2008 om 17:46 geschreven door ann maes  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banketbakkersroom

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door ann maes  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs