welkom in mijn gastenboek!
Heb je een receptje uitgeprobeerd,
een vraag ivm met een gerecht,
leuke ideetjes,...
laat maar weten
Over mijzelf
Ik ben Annelies, en gebruik soms ook wel de schuilnaam lies.
Ik ben een vrouw en woon in Niel (België) en mijn beroep is begeleidster buitenschoolse kinderopvang.
Ik ben geboren op 27/02/1982 en ben nu dus 43 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: legpuzzels maken.
fruitcocktail
GEZONDHEID: een dagelijkse zoektocht met ups en downs
14-04-2008
chocolade brownie (vetarm)
Beetje vetstof voor het invettenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
60g zelfrijzende bloem
60g griesmeel
(1 tlp dubbelkoolzure soda)
22g cancao-cacaopoeder of 90g gewone cacao
2 eieren
2 tlp vanille-essence
2 etlp alpro soja minarine (light) (vloeibaar)
30g canderelpoeder of 300g kristalsuiker
200g magere platte kaas
150g appelmoes
De oven voorverwarmen op 180°C en een taartvorm van 20X30cm invetten.
Zeef de bloem en het griesmeel en doe er het cacaopoeder bij. Meng in een andere kom de eieren met de suiker, vanille-essence, alpro soja, platte kaas en appelmoes. Spatel er voorzichtig het bloemmengsel onder en schep alles in de taartvorm. Zet gedurende 30 minuten in de oven. (prik er daarna met een priem in om te controleren of er niets meer aan blijft kleven).
Laat de brownie eerst even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Bestrooi met bloemsuiker.
DIT RECEPTJE KOMT UIT HET BOEK het low-fat kookboek van Helen Aitkin. Ik heb het zelf wel een beetje aangepast, naar eigen smaak.
Reacties op bericht (1)
14-04-2008
Kwam hier al surfend terecht... dit recept ga ik zeker proberen !