Hoe gaat het met mijn baby?
 
Inhoud blog
  • reisverslag Parijs
  • HET KLEVEN VAN EEN PUZZEL...
  • TERWIJL DE JONGENS NAAR VOETBAL KIJKEN...
  • EEN SUPERLEKKER FRUITDESSERT !!
  • gevulde paprika's
  • MEI AVOND IN DE TUIN
  • aardbeienboomstam
  • bananenflapjes
  • chocolade brownie (vetarm)
  • moussaka
  • lekkere groentelasagne
  • De zwitserse bergpassen: ons reisverslag
  • NIEUWE BLOG
  • Proficiat!
  • broodpudding

                                            Image and video hosting by TinyPic

    Image and video hosting by TinyPic
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    picture hosting

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    zizo
    www.bloggen.be/zizo
    {TITEL_VRIJE_ZONE}





    webstek mijn op welkom
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • ons mama haar site
  • clouseau!!!
  • showbizzsite
  • puzzels
  • voedingscentrum
  • receptenzoeker
  • Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Image and video hosting by TinyPic
    Laatste commentaren
  • ziekenhuisdieet (johan)
        op Proficiat!
  • Kwam hier al surfend terecht... dit recept ga ik zeker proberen ! (Annick)
        op chocolade brownie (vetarm)
  • lekker (kaga)
        op lekkere groentelasagne
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    ANANASKES GASTENBOEK
  • Hallo Annelies!
  • met de vriendelijke groeten
  • Prettige zondag
  • Lieve weekendgroetjes

    welkom in mijn gastenboek! Heb je een receptje uitgeprobeerd, een vraag ivm met een gerecht, leuke ideetjes,... laat maar weten

    Over mijzelf
    Ik ben Annelies, en gebruik soms ook wel de schuilnaam lies.
    Ik ben een vrouw en woon in Niel (België) en mijn beroep is begeleidster buitenschoolse kinderopvang.
    Ik ben geboren op 27/02/1982 en ben nu dus 43 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: legpuzzels maken.
    Image and video hosting by TinyPic
    Glitter Photos
    fruitcocktail
    GEZONDHEID: een dagelijkse zoektocht met ups en downs
    12-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekkere groentelasagne

    Ingrediënten:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    VOOR DE TOMATENSAUS

    2 wortels (180g)

    160g champignons

    160g venkel

    1 kleine ajuin

    300g filet americain

    1l tomatenpulp

    1 teentje knoflook

    1 vetarm bouillonblokje

    1à2 ml olijfolie

    peper, zout, paprikapoeder,
    vleeskruiden, oregano en eventueel verse basillicum

     

    VOOR DE WITTE SAUS

    40g maïzena

    700ml magere melk

    ½ half vetarm bouillonblokje

    40g gemalen light kaas



    10,5 lasagnevellen (niet voorgekookt!)

    125 g olijven in schijfjes

     

    Bereiding:

    Begin met de tomatensaus. Eerst alle groenten fijnsnijden.
    De ui, de wortels, champignons en de venkel.

    Doe olijfolie in een kookpot en bak de ajuin glanzig,
    voeg daarna het vlees toe.
    Kruid met de vleeskruiden en een beetje peper en zout.

    Als het vlees goed gaar is mag je er de worteltjes en de venkel bijdoen.
    Eventjes laten stoven op een laag vuurtje en de tomatenpulp er over gieten.
    Op smaak brengen met oregano, beetje paprikapoeder,
    de knoflook en het bouillonblokje.

     

    De saus mag nog een kwartiertje op een laag vuurtje sudderen.

    Maak intussen de witte saus. Doe de melk en maïzena in een kom, meng dit goed. Warm het geheel op in de microgolfoven gedurende 7à8 minuten. Let op, doe dit telkens per 2 minuten en roer na elke 2 minuten, anders kookt de saus over. Verbrokkel het bouillonblokje en meng dit onder de saus, voeg de gemalen kaas toe.


     

    Neem nu een grote ovenschaal of enkele aluminiumschaaltjes. Ik neem meestal 3 aluminiumschaaltjes van 1,5 l inhoud (eentje per 2personen). Bedek de bodem  met een laagje tomatensaus. Leg hierop een velletje lasagne. Schep er terug een laagje tomatensaus over. Hierna terug een velletje lasagne, dat je bedekt met tomatensaus. Leg hierop nog een laatste laag lasagne en verdeel de rest van de tomatensaus er nog over. Tenslotte de witte saus verdelen over de verschillende schaaltjes. Zorg ervoor dat alle lasagnebladen zeker bedekt zijn, anders drogen ze uit.

     

    Zet de lasagne een 40tal minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

    Dien eventueel op met meergranenstokbrood en olijven en extra gemalen kaas



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    13-04-2008
    lekker

    Echt héél HEEL lekker!!
    goe gedaan Anneliesje...
    m eke

    13-04-2008 om 10:26 geschreven door kaga




    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs