Ik heb al zeer veel recepten getest voor garnaalkroketten, de ALLERBOVENSTEBESTE zijn van onze eigen Piet Huysentruyt
Garnalen koop ik bij Neptunes Oostende.
Einde chatgesprek
Stoof de garnalenkoppen aan in wat boter, en blus af met cognac. Zet onder met de melk op een zacht vuur en laat 20 minuten trekken. Week de gelatineblaadjes in koud water.
Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk. De bloem moet gezeefd worden. Voeg de gelatineblaadjes bij de bechamel. Klop de eigelen samen met de room en voeg bij de saus. Laat nog even doorkoken en voeg er de gepelde garnalen aan toe.
Stort het geheel in een schotel (2cm hoog, 50 cm lang en 25 cm breed) ingewreven met boter. Laat de garnaalkroketten 1 nacht koelen in de koelkast en snij ze nadien in vierkantjes, rechthoekjes of worstjes (deze wikkel ik een folie om mooie afgeronde uiteinden te maken)
Paneer ze met bloem, eigeel en tweemaal met broodkruim. Frituur op 180°C. Serveer met citroen en gefrituurde peterselie.
Schil de appels, snijd ze in tweeën en haal het klokhuis eruit. Smelt de suiker in een ovenvaste koekenpan (28 cm Ø) op laag vuur. Als de gesmolten suiker helemaal glad is, maar nog licht van kleur, kan de appel erbij; leg de partjes met de bolle kant naar beneden in de suiker. Verdeel de boter hierover en laat even verder stoven met het deksel op de pan.
Daarna nog 5 minuten op het vuur laten staan zonder deksel, tot het meeste vocht verdampt is maar de appel wel is begonnen met karamelliseren. Rol het deeg uit tot een dunne lap (ongeveer ½ cm) en leg dit over de appel. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg.
Bak de tarte Tatin in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Laat de taart even afkoelen in de vorm voordat je hem omdraait.
Op vraag van enkele vrienden en kennissen....mijn blog. Ik hou ervan lekker eten te serveren aan een mooie gedekte tafel. Sfeer creëren voor mijn gasten is een passie, aangepast aan de persoonlijkheid van mijn tafelgezelschap en/of het seizoen.
Van amuse tot dessert is mijn alfabet.
Ik hoop jullie te kunnen inspireren met mijn gerechtjes en decoratie.