De eetkamer
lekkere gerechten...
22-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste garnaalkroketten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb al zeer veel recepten getest voor garnaalkroketten, de ALLERBOVENSTEBESTE zijn van onze eigen Piet Huysentruyt
Garnalen koop ik bij Neptunes Oostende.

Einde chatgesprek
  1. Stoof de garnalenkoppen aan in wat boter, en blus af met cognac. Zet onder met de melk op een zacht vuur en laat 20 minuten trekken. Week de gelatineblaadjes in koud water.

  2. Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk. De bloem moet gezeefd worden. Voeg de gelatineblaadjes bij de bechamel. Klop de eigelen samen met de room en voeg bij de saus. Laat nog even doorkoken en voeg er de gepelde garnalen aan toe.

  3. Stort het geheel in een schotel (2cm hoog, 50 cm lang en 25 cm breed) ingewreven met boter. Laat de garnaalkroketten 1 nacht koelen in de koelkast en snij ze nadien in vierkantjes, rechthoekjes of worstjes (deze wikkel ik een folie om mooie afgeronde uiteinden te maken)

  4. Paneer ze met bloem, eigeel en tweemaal met broodkruim. Frituur op 180°C. Serveer met citroen en gefrituurde peterselie.


22-09-2015 om 00:00 geschreven door Annick  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (11 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte Tatin
Klik op de afbeelding om de link te volgen





Tarte tatin

Het dessert die nooit fout kan gaan....



ingrediënten

  • 6 appels 
  • 100 g suiker
  • 50 g boter
  • 1 pakje bladerdeeg van Herta

bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de appels, snijd ze in tweeën en haal het klokhuis eruit. Smelt de suiker in een ovenvaste koekenpan (28 cm Ø) op laag vuur. Als de gesmolten suiker helemaal glad is, maar nog licht van kleur, kan de appel erbij; leg de partjes met de bolle kant naar beneden in de suiker. Verdeel de boter hierover en laat even verder stoven met het deksel op de pan.

Daarna nog 5 minuten op het vuur laten staan zonder deksel, tot het meeste vocht verdampt is maar de appel wel is begonnen met karamelliseren. Rol het deeg uit tot een dunne lap (ongeveer ½ cm) en leg dit over de appel. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg.


Bak de tarte Tatin in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Laat de taart even afkoelen in de vorm voordat je hem omdraait.


22-09-2015 om 00:00 geschreven door Annick  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
21-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Eetkamer
Hallo

Op vraag van enkele vrienden en kennissen....mijn blog.  Ik hou ervan lekker eten te serveren aan een mooie gedekte tafel.  Sfeer creëren voor mijn gasten is een  passie, aangepast aan de persoonlijkheid van mijn tafelgezelschap en/of het seizoen.
Van amuse tot dessert is mijn alfabet.
Ik hoop jullie te kunnen inspireren met mijn gerechtjes en decoratie.

Annick

Bijlagen:
image.jpg (866.9 KB)   

21-09-2015 om 00:00 geschreven door Annick  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (29 Stemmen)


Inhoud blog
  • Result isssssssssssss.................
  • Appelroosjes 🌹
  • SALADE AUTOMNE
  • BAVAROIS VAN GEITENKAAS
  • HOME MADE HAMBURGERS MET TURKS BROOD
  • Gehaktbroodje met uiensaus
  • wedstrijd!!!!!!!!
  • cappellini carbonara
  • Klassieke waterzooi met kip of met een Oosters tintje
  • Ijs zonder ijsmachine
  • Gazpacho
  • Kingkrabpoten
  • De beste garnaalkroketten
  • Tarte Tatin
  • De Eetkamer
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda

    15/10/2015 loopt de wedstrijd "van amuse tot dessert af" Schrijf vandaag in het gastenboek waarom je zou willen winnen!!

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2015
  • 09-2015
    Archief per week
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Gastenboek
  • eten
  • diner
  • van amuse tot dessert genieten ...
  • ETENTJE WINNEN
  • etentje

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Gastenboek
  • eten
  • diner
  • van amuse tot dessert genieten ...
  • ETENTJE WINNEN
  • etentje

    Schrijf hier uw vragen, opmerkingen en suggestie's




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs