Inhoud blog
  • Fruit Juice 5
  • Fruit Juice 4
  • Fruit juice 3
  • Fruit Juice 1
  • Fruit juice 2
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Techniek
    I ♥ tecniek
    31-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit Juice 1
    Hallo iedereen,
    Wij hebben van onze leerkracht een nieuw project gekregen i.v.m. fruit.
    De bedoeling is dat we op het einde van ons project een eigen Fruit Juice maken.
    Voedingsmiddelen en hun smaak.
    Ons lichaam heeft energie nodig voor een algemene ontwikkeling en om fit te blijven. De energiebron die ons lichaam daarvoor gebruikt is voedsel. Sportlui gebruiken meestal gezonde voeding zodat hun uithouding en kracht groter wordt. Wat eten sommige tennissers tijdens de match? Bananen, energiestaven, druiven of druivensuiker. Een gezond voedingsmiddel is fruit. Fruit is een verzamelnaam voor vruchten die meestal rauw worden gegeten. Ze hebben een zoete of zoetzure smaak.
    3 verschillende smaken die je kunt proeven in je mond:
    Zoet/ Zuur/ Bitter/ Zout 
    Beroepen waar je smaakherkenning nodig hebt.
    Huisman of huisvrouw: Bij het bereiden van maaltijden
    Sommelier: Bij het proeven van wijnen
    Kok of kokkin: Bij het samenstellen van nieuwe gerechten
    Verkoopster van voeding: Kennis bij het verkopen

    Nu heb ik jullie wat meer verteld over de smaken van fruit.
    Tot het volgende blog bericht!
    Groetjes Amy.



    31-05-2014 om 11:20 geschreven door Amy Dalle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit juice 2
    Hallo beste lezers!
    In dit bericht wil ik jullie wat meer vertellen over het bewaren van voedingsmiddelen.
    UHT: ultra hoge temperatuur= kort en aan zeer hoge temperatuur (135-150°) verhitten.
    Steriliseren: door verhitting (85-110°) alle micro organismen doden.
    Opleggen in azijn: Door het zuur blijft het voedingsmiddel knapperiger en gaat zeer lange tijd mee.
    Pasteuriseren: Kort verhitten aan max. 85°.
    Drogen: Watergehalte uit voedingsmiddelen halen: ophangen, uitpersen, vriesdrogen,...
    Vacuum verpakken: Alle lucht weghalen uit de verpakking waardoor micro organismen geen kans hebben om te ontwikkelen.
    Roken: Voedingsmiddelen door rook halen waardoor de bewaartijd verlengt word.
    Bijna ieder voedinsmiddel is verpakt. Dit gebeurt meestal in fabrieken. Afhankelijk van het voedingsmiddel kiest men een bepaald materiaal, rekening houdend met de eigenschappen van het materiaal.
    Verpakkingsmateriaal  Voorbeeld 
     Brik Melk 
     Plastic  Cola
     Metaal  Erwten
     Karton  Eieren
     Glas  Choco
    Tot het volgende bericht!
    Groetjes...

    31-05-2014 om 11:19 geschreven door Amy Dalle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs