Vermits jullie toch niet schrijven of bellen of bloggen gaan jullie onze afwezigheid niet eens opmerken in het beste geval pas weten als we terug zijn. Vanaf zondag 24 mei zijn we alleen bereikbaar op gsm want we zitten of liggen in frankrijk (misschien ook fietesen) tot de moment dat we moeten gaan kiezen.
volgens de kalender ben jij weer jarig Ben dus rap even Schol roepen want meer fut zit er niet meer in hier na een week werken in Roeland zijn huis. als ik goed tel zijn het al 58 lentes amai
1. You want a web that moves as fast as you do? Highlight an address, click the blue "Accelerator" button ([cid:image001.jpg@01C9A96B.2A075C10]), and see all the things you can do instantly - like mapping, searching, and translating. Check out Accelerators from Digg, Facebook, eBay, and others. 2. You want to know if it's raining outside? Visit live.com, search for "Seattle Weather" (or any major city), hover over the search result, and click the green "Web Slice" button ([cid:image002.jpg@01C9A96B.2A075C10]) to add a weather Web Slice to your Favorites Bar. As of this morning there are over 1,200 Web Slices, Accelerators, and add-ons available worldwide in the IE8 add-on gallery<http://ieaddons.com/nl/>. 3. You like everyone to get along? And that includes wanting the web sites you visit to work well with your browser. IE8 is the only browser to include multiple rendering engines to address backwards compatibility- hit a site that doesn't seem right, hit the Compatibility View button, and you're on your way. 4. You're a visual learner? See pictures of what you're looking for as you type in the Instant Search box - rich search results in action! 5. You want to find it again, fast? To quickly find sites you've visited before, simply use the new Smart Address Bar which searches your history, favorites, and feeds. 6. You like your privacy:? Enjoy more control over your personal information and privacy on the Web with InPrivate. 7. You want an edge against the bad guys (aka security)? Internet Explorer 8 offers unparalleled protection against malware - it's 10 times safer than Internet Explorer 7, 4 times safer than Chrome, 2.8 times safer than Safari, and 2.3 times safer than Firefox. 8. You hate interruptions? If one tab crashes, you can re-launch it without affecting your browsing experience - your other tabs keep right on working.
Volgens een internationale vakjury in Lyon wordt de beste kaas ter wereld gedraaid in het Catharinadal in Achel, een stipje in het noordelijkste punt van Limburg. De Grevenbroecker, een blauwe kaas van Peter Boonen, is even lekker als zeldzaam. Elke week worden er amper zestien van gemaakt.
Hij kan het zelf nauwelijks geloven. Zijn Grevenbroecker, of Achelse Blauwe zoals hij hem consequent noemt, is écht de beste kaas ter wereld. 'Zijn zachte, romige textuur. Zijn typische smaak, nooit agressief zout of pikant maar wel onmiskenbaar blauw-schimmel. Een innoverend product zoals er zelden worden gemaakt.' Het rapport van de twintigkoppige internationale jury kwam woorden te kort op de gereputeerde Caseus-wedstrijd in Lyon.
'En zeggen dat ik die kaas al twintig jaar maak. Geen haar op mijn hoofd dacht dat ik er ooit prijzen mee zou winnen. Ik heb het allemaal te danken aan een vermaning van het Voedselagentschap.'
Een tijd geleden kreeg Boonen van dat Voedselagentschap te horen dat hij zijn kaasmakerij moest verbouwen. Hij maakt 140kazen en doet dat in één en dezelfde ruimte, dat is wat te veel om nog hygiënisch verantwoord te zijn volgens de strenge Europese criteria. 'Verbouwingen kosten geld. Dus hebben we beslist om de Achelse Blauwe ook buiten de gemeentegrenzen te verkopen, om meer inkomsten te krijgen. De klanten van mijn winkeltje hier in Achel vonden hem lekker. Misschien dat ze dat buiten Achel ook wel vonden.'
Voor hij het goed doorhad, werd de blauwe kaas van boer Peter gekroond tot Beste Belgische en mocht hij meedoen aan het wereldkampioenschap, de Caseus-award in Lyon. En ook daar was de jury unaniem lovend. 18,3 op 20, een zelden geziene topscore.
Het geheim van zijn kaas zit hem in de ambachtelijke manier van maken, zegt de kaasboer. 'Hij wordt volledig met de hand gemaakt. De aders, net marmer, ontstaan door nauwkeurig op elkaar gestapelde wrongel. Ik maak er maar zestien per week. Meer gaat echt niet. Na de productie van de Achelse Blauwe moet ik het atelier elke keer helemaal ontsmetten om de andere 139 kazen te maken.'
Door die schaarste is de Achelse Blauwe een gegeerd product. 'De kans dat er meer worden gemaakt is zo goed als onbestaande. Ik heb een paar buitenlandse afnemers, hier en daar een kaasmeester in België en dan hou ik nog net genoeg over om in mijn winkel te verkopen. Ik kan mijn buitenlandse klanten de kaas niet weigeren. Ik heb hen mijn woord gegeven en dat breek ik niet. Nee, ik heb geen contracten. Met niemand. Ik ben een boer, mijnheer.'
Michel Van Tricht is een van 's lands beste kaasmeesters. Hij ként de Achelse Blauwe, al is dat nog maar pas. 'Vorige vrijdag is mijn chauffeur voor het eerst drie kazen gaan ophalen in Achel. Dat is weinig, maar voorlopig zijn er niet meer te krijgen.'
Zo'n exclusieve kaas heeft zijn prijs. Van Tricht: 'Hij is duur, ja. Ik weet niet precies hoeveel hij kost, maar het is veel meer dan een doorsnee blauwe kaas.'
Kaasboer Peter Boonen maakt geen geheim van zijn prijs. '21,6euro per kilo. Dat is niet overdreven veel.'
Wij willen jullie even laten kennis maken met onze nieuwe huisgenoot. Het is een reutje van Tibetaanse afkomst van het ras Lhasa apso. Hij heeft dan ook een Tibetaanse naam gekregen namelijk Tashi(in het nederlands Gelukkig). Hierbij een foto om te laten zien hoe onze deugniet eruitziet. Om hem manieren te leren gaat zowel Tashi als zijn baasje naar de school.