Hallo allemaal vandaag zal ik wat meer vertellen over de verschillende bewaartechnieken. (De volgende berichten zullen meer gaan over het project Fruitjuice)
1) Pasteuriseren: Het is een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevige voedselproducten vernietigt door het voedsel kort te verhitten (tot 72°C). Hierbij wordt smaak van het product het minst aangetast, maar worden ook niet alle bacteriën gedood.
2) Inleggen in ...: Het zout/het zuur/de suiker/alcohol zorgen ervoor dat microben hun werk niet kunnen doen.
3) Steriliseren: Is het opzettelijk doden van micro-organismen, zoals bacteriën, virussen, schimmels en sporen. Steriliseren van voedsel gebeurt door sterke verhitting (boven 100°C), of met een hoge dosis straling. Hierbij gaan alle bacteriën eraan maar verandert de smaak wel.
4) Drogen: Is het (natuurlijke of kunstmatige) proces waarin het watergehalte van een stof of voorwerp wordt verlaagd.
5) Vacuüm verpakken: In dagelijks taalgebruik hanteert men ook wel de term luchtledig.
6) Roken: Is het bewerken van voedsel door het in rook van smeulend hout te hangen.
(Hierover kan ik mijn mening niet zeggen) Dit was mijn bericht over de verschillende bewaartechnieken.