Inhoud blog
  • Fruitsap
  • De ladder van Lansink
  • Soorten bewaartechnieken
  • Elektriciteit
  • Zon
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    tech blog V.

    17-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitsap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Fruitsap





    Fruitsap kan je verpakken op 3 manieren: 
    - Brik
    - Plastic
    - Glas 
    Ze staan al gerangschikt volgens de meest ideale verpakking. 
    Maar waarom is brik het beste? Wel brik is recycleerbaar. 

    Als we brik iets beter bestuderen zien we dat brik uit 3 lagen bestaat, hoe kun je dat zien? Door het brik open te snijden. 
    De 3 lagen bestaan uit:  
    - 75% karton: voor stevigheid. 
    - 20% plastic: voor een perfecte sluiting en bindmiddel tussen de verschillende lagen.
    - 5% aluminium: als bescherming tegen licht & lucht

     

    17-05-2018 om 00:00 geschreven door Venus David  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ladder van Lansink
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De ladder van Lansink

    Deze ladder wordt vaak gebruikt op het gebied van afval. 
    Het is de bedoeling om zo hoog mogelijk op de ladder te raken. 
    De ladder onderscheidt ook 3 categorieën van omgaan met afval: 
    1. Preventie & hergebruik: de hoogste trap op de ladder. 
    2. Recycleren & energiewinning
    3. Verbranden & storten van afval: de laagste trap op de ladder omdat dit het slechts 
       is voor het milieu. 

    17-05-2018 om 00:00 geschreven door Venus David  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soorten bewaartechnieken
    Je hebt allerlei soorten bewaartechnieken hieronder vind je er een paar. 

    1.
    Pasteuriseren: is een proces waarbij de schadelijke bacteriën worden vernietigt door het voedsel kort te verhitten (tot 72°C) Hierbij wordt de smaak van het product niet aangetast maar worden de bacteriën ook niet allemaal gedood. 

    2. Inleggen in: De suiker, het zout, het alcohol of het zuur zorgt ervoor dat de microben hun werk niet kunnen doen. 

    3. Steriliseren: Worden de micro-organismen opzettelijk gedood (bv. bacteriën, virussen, schimmels, sporen, ...) Steriliseren van voedsel is verhitten boven de 100°C of bestralen. Hierbij gaan alle bacteriën dood maar verandert de oorspronkelijke smaak wel. 

    4. Drogen: Is een proces die natuurlijk kan zijn of kunstmatig. In het proces gaat men het watergehalte van een stof of voorwerp verlagen. 

    5. Vacuüm verpakken: De lucht wegtrekken. In het dagelijks taalgebruik gebruikt men ook vaak de term luchtledig.

    6. Roken: is het bewerken van voedsel door het in rook van smeulend hout te hangen. 

    17-05-2018 om 00:00 geschreven door Venus David  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 14/05-20/05 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs