Inhoud blog
  • ladder van lansink
  • bewaartechnieken
  • bewaren en verpakking van fruitsap
  • steenkool+kerncentrale
  • aardolie en aardgas
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    techniek@ina

    17-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ladder van lansink
    hallo vandaag zal het gaan over de ladder van lansink

    De Ladder van Lansink is een standaard op het gebied van afvalbeheer. De standaard is genoemd naar de nederlandse  politicus ad lansicnk, die in 1979 in de 2de kamer een motie voor deze werkwijze indiende.

    de ladder zijn is opgebouwd in volgende dingen:

    ·         preventie

    ·         hergebruik

    ·         sorteren en recyclen

    ·         verbranden

    ·         storten


    Afbeeldingsresultaat voor ladder van lansink


    het doel is om zo hoog mogelijk op de trap te komen op vlak van afval.

    dit was de info over de ladder van lansink

    groetjes inaaSurprised

    17-05-2018 om 19:10 geschreven door Ina gheeraert  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bewaartechnieken
    heyyy mensjess vandaag zal ik alle soorten van de bewaartechnieken zeggen.

    je hebt 6 soorten:
                            -pasteuriseren
                             -inleggen in
                            -sterilliseren
                            -drogen
                             -vacuum verpakken
                             -roken

    infoSmile

    pasteuriseren:is een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevige voedselproducten vernietigt door het voedsel kort te verhitten, zonder het product te beschadigen 
    Gerelateerde afbeelding

    inleggen in:is het conserveren van levensmiddelen door het in een conserveermiddel te leggen. Dit kan door: het inleggen in zout, ook pekelen genoemd → pekelharing, pekelvlees, maar ook zuurkool. het inleggen in zuur → tafelzuur, zure bom, piccalilly, rolmops, zilverui.
    Afbeeldingsresultaat voor inleggen in

    sterilliseren:is het opzettelijk doden van micro-organismen, zoals bacteriën, virussen, schimmels en sporen op of in allerlei materialen of stoffen.

    drogen:  proces waarin het watergehalte van een stof of voorwerp wordt verlaagd.Drogen is ook de naam van de bewerking waardoor een stof of voorwerp droogt. Ook het verlagen van het gehalte aan een niet-waterig oplosmiddel wordt drogen genoemd, bijvoorbeeld het drogen van lijm of verf.

    vacuum verpakken: in het dagelijkse taalgebruik hanteert men ook wel de term luchtledig

     roken: is het bewaren van voedsel door het in rook van smeulend hout te leggen.


    dit waren de bewaartechnieken!!!
    greetsss inaaaVery Happy

    17-05-2018 om 19:03 geschreven door Ina gheeraert  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bewaren en verpakking van fruitsap
    hallo vandaag zal ik het hebben over bewaren en de verpakking van fruitsap.
    je kent het maar 1 dag vers bewaren in de frigo.

    vers fruitsap dient onmiddellijk geconsumeerd te worden omwille van het risico dat micro-organismen het bederven en de voedingstoffen verloren gaan.

    houdbaarheid wordt op 2 manieren meegedeeld op verpakkingen:
    1: ten minste houdbaar tot...
    2: te gebruiken tot....
                                                    dit is het verschil
     
                                                                                                Afbeeldingsresultaat voor verschil tgt en tht       

    soorten verpakkingen: plastic
                                         papier
                                         glas en nog veel meer
    voorbeelden; water
                         voor vlees
                         wijn,...

    de beste verpakking voor fruitsap is is brik op de 2 de plaats glas en als laatste 3 de.
    waarom brik?
    omdat brik recycleerbaar is en stapelbaar  de rest niet.           
    - brik heeft 3 lagen:-karton: voor de stevigheid
                                    aluminium:als bescherming tegen licht en lucht
                                    plastic: voor de sluiting stevig te maken.


    dit was mijn blog!Very Happy

    17-05-2018 om 18:51 geschreven door Ina gheeraert  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 14/05-20/05 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs