Inhoud blog
  • berichtje 4: project "fruitjuice"
  • berichtje 3: project "fruitjuice"
  • berichtje 2: project "fruitjuice"
  • bericht 1: project 'Fruitjuice'
  • berichtje 5: PROJECT ENERGIE
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Tech@hermelien!

    15-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.berichtje 3: project "fruitjuice"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HallSmile iedereen!!! Vandaag zal ik het hebben over een leuk proefje die we in de klas hebben uitgevoerd. We mochten ons vedelen in groepjes van 2 en 1 van de 2 moest geblinddoekt voedselwaren proeven en raden wat het was Razz. Maar onze klas telt 13 leerlingen dus schoot er 1 iemand over. Ik ging rond met de voedselwaren en dat was namelijk  Arrow zout water (zout) ,daarna suikerwater ( zoet ), daarna pompelmoes ( bitter ), en daarna moesten ze citroensap drinken ( zuur ). zo maakten we kennis met alle soorten smaken, namelijk  Arrow
    1: zout
    2: zoet
    3: bitter
    4: zuur
    Ik was eigenlijk wel blij dat ik dat niet allemaal moest opdrinken. Maar iedereen vond het wel een leuke opdracht Very Happy.
    Tot in mijn volgende berichtjeeeeee!!!

    Hermelien Sabbe Wink

    15-05-2016 om 19:33 geschreven door sabbehermelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.berichtje 2: project "fruitjuice"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo blCoolggers. Deze keer zal ik het hebben over de soorten bewaartechnieken die allemaal kunt uitvoeren op onze voeding Arrow.
    1: Je kunt voedsel "pasteuriseren" ( zoals melk )
    2: Je kunt voedsel ook "steriliseren" ( zoals boontjes )
    3: Je kunt voeding ook "inleggen in" ( augurken )
    4: Je kunt je voedsel ook "drogen" ( zoals noten/kruiden )
    5: Ook "vacuüm verpakken" wordt toegepast op voedsel ( zoals bij kaas )
    6: De laatste bewaartechniek is het "roken" van voedsel ( zoals bij vis )
    hopelijk vonden jullie het een beetje interessant.

    Tot de volgendeeeeeee! Very Happy

    15-05-2016 om 19:12 geschreven door sabbehermelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bericht 1: project 'Fruitjuice'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HallVery Happy iedereen!!! Deze keer zal ik jullie vertellen over ons nieuwe project 'Fruitjuice' Wink. Dit onderwerp zal gaan over sappen en frisdranken. Aan het einde van dit project maken we ons eigen sapje en laten we het proeven door onze leerkrachten Razz. Maar eerst nog wat opzoekwerk Sad. Wist je dat er in fruitsap bijna even veel suiker als in cola? En dat er eigenlijk amper fruit in zit. Al deze "trucjes" zijn bedoelt om de sapjes lekkerder te maken en dus ook meer te kunnen verkopen Arrow. Ik vind dat echt manipulatie. Ik vind dat je een sapje niet mag manipuleren, als je een sapje maakt, dan maak je dat omdat het lekker is op zichzelf. Dan hoef je geen kilo's suiker toe te voegen voor het echt lekker is, want iedereen weet dat zoet wel echt geaccepteerd wordt. Dus dan is het eigenlijk wel logisch dat iedereen hun drankjes wat zoeter maakt maar toch is het oneerlijk.

    Tot de volgende!

    14-05-2016 om 21:05 geschreven door sabbehermelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs