HALLO IEDEREEN ! Nu ons bureaulampje bijna klaar is kan ik al wat meer vertellen van wat we allemaal moesten doen. Als onze verniste onderdelen in elkaar stonden dan konden wij beginnen met het solderen van de draden en het vormen van een stroomkring zodat de lamp goed kan branden. Dan ging de batterij met de gesoldeerde draden in een voor gezaagd "putje" en dan moest je gaatjes boren ( met een super grote machine ) zodat je dat plaatje op het putje kon doen en er een schakelaar kon op vijzen en klaar is kees!
Hallo iedereen ! Vandaag is het ongeveer 1 maand geleden dat wij onze PP moesten presenteren aan onze klas. Het was wel leuk om een voor de klas te staan en dat alle ogen op ons gericht werden ,maar we waren alle 3 een beetje zenuwachtig want we sloegen alles door elkaar maar alles was nog relatief goed gelukt . Maar dat is nu al voorbij nu zijn we bezig met ons eindwerkje : een BUREAULAMPJE ! De eerste lesssen zijn we bezig geweest met het schuren van onze onderdelen van onze bureaulamp en daarna het vernissen. Maar ik verlang al naar het eindresultaat zodat ik hem dan kan uittesten .
Hallo Blggers! Vandaag zal ik het hebben over het 2de en 3de onderwerp van onze PP want deze zijn bijna gelijk aan elkaar namelijk: wat is een aarding en wat is de functie van de aarding? Een aarding zorgt ervoor dat de stroom die verloren loopt door het lichaam of vochtige muren of bij een fout in het toestel naar de aarde loopt. de weerstand van de aarding is veel kleiner dan van een lichaam dus vloeit de stroom daar door en krijgt de mens geen schok. Veel meer kan ik ook niet zeggen want het was enorm moeilijk om informatie te vinden over dit onderwerp . Maar het is wel een heel belangrijke bescherming tegen elektrocutie ( elektrocutie = een schok krijgen ). En er is altijd een aarding in de buurt bv: in elk stopcontact is er 1, dus elk toestel met een stopcontact heeft een aarding ( dus bijna alle toestellen ). T
Hopelijk heeft het jullie toch wat geïntereseerd. Tot in mijn volgend berichtjeeeee!
Hallo Blggers! Deze keer zal ik het hebben over ons eerste onderwerp van onze PP namelijk "de themische centrale". Hier naast zie je een foto waarop je de werking van een thermische centrale mooi kunt volgen door middel van enkele stappen .
1:Men maakt vuur aan met fossiele brandstoffen.
2:Dat water laat men koken, waardoor er stoom ontstaat
3:De stoom gaat via buizen naar de turbine en de turbine
gaat draaien door de kracht van de stoom.
4:Doordat de turbine draait wordt in de generator
elektriciteit opgewekt.
5:De elektriciteit die opgewekt wordt in de generator gaat
weg uit de centrale via de hoogspanningskabels
Een thermische centrale heeft ook zijn voor- en zijn nadelen.
Voordelen:
* ongelukken minder ernstig dan bij een kerncentrale
* meerdere brandstoffen
* steenkool is goedkope brandstof, en overal te vinden ( behalve in Beglië )
Nadelen:
* luchtvervuiling
* grote afhankelijkheid van buitenland ( doordat er geen steenkool in België is )
Hallo Blggers! We zijn een paar weken geleden begonnen aan een nieuw project namelijk: "PROJECT ENERGIE" ! Allereerst kregen we de opdracht om in groepjes van 2 of 3 een power point ( PP ) te maken over de onderwerpen die er geloot werden. Wij ( ik, Lize en Roos ) kregen als onderwerpen: "de themische centrale, wat is een aarding, wat is de functie van de aarding en enkele zegswijzen over aardolie". Wij waren het enige groepje van 3 dus kregen wij het meeste werk . In dit berichtje zal ik uitleggen waarvoor we energie eigenlijk allemaal nodig hebben. Energie wordt op de dag van vandaag enorm veel gebruikt. We gebruiken het bv: om te koken, om TV te kijken en zelfs om je fietslamp te doen branden heb je energie nodig. Maar je hebt wel veel verschillende soorten energie. Het voorbeeld van de fiets is een soort energie waarvoor je zelf moet werken ( als het met een dynamo is ). Maar je hebt dan nog een andere soort waarvoor je elektriciteit nodig hebt.
Hopelijk heeft het jullie wat geïnteresseerd! Tot de volgendeeeeeeeee... !