Inhoud blog
  • Transport van zeep
  • Geschiedenis van de zeep
  • Gereedschappen en Machines
  • Grondstoffen en Materialen
  • Hoe wordt zeep gemaakt?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    TECNICA

    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Project techniek en energie


    Hallo iedereen,
    de herhalingstoets van Project Fruitjuice
    is voorbij. Dat betekent dat
    we dit hoodstuk afsluiten.
    Jammer!
    Maar niet getreurd we geginnen aan een nieuw
    project namelijk Project Techniek en energie!
    We zullen zelf een burealamp moeten maken...


    Ciao Maarten

    30-11-2012 om 00:00 geschreven door neyensmaarten  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verpakking van fruitsap en zijn pictogrammen

    Dag beste bloglezers...
    In de vorige les hebben we geleerd over de pictogrammen die op de verpakking van fruitsap staan. Je ziet het overal op drankkartons maar wat willen ze juist zeggen. Hier zijn ze:



    = ecotax betekent tax op schadelijke of niet schadelijke verpakkingen.
                                          
          
    = recycleerbaar betekent herverwerkt, het cijfer verwijst naar het soort plastiek en zijn dichtheid.

           
    = groen punt betekent dat de fabrikant een milieubijdrage voor de verwerking van zijn verpakkingsafval betaalt.



    = barcode of streepjescode. Die bevat gegevens omtrent het land van herkomst (80= Italië, 54 is België), het artikel, de fabrikant en een controlegetal. Deze code wordt door een scanner in de supermarkt gelezen.

    Ciao Maarten 

    29-11-2012 om 18:43 geschreven door neyensmaarten  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soorten bewaartechnieken

    Dag beste bloglezers...
    In de vorige les hebben we een aantal bewaartechnieken geleerd. Ik zet ze voor jullie eens op een rijtje. Hier zijn ze:

    Steriliseren: Door sterke verhitting microben doden.

    UHT (ultra hoge temperatuur): Kort verhitten aan zeer hoge temperatuur om kiemen te doden.

    Opleggen in azijn: Door het azijnzuur hebben de microben geen kans op overleven.

    Pasteuriseren: Voedingsmiddelen kort verhitten om de micro-organismen op een veilig niveau te brengen.

    Drogen: Het vochtgehalte verlagen om de groei van de bacteriën te belemmeren.

    Vacuüm verpakken: Luchtledig verpakken.

    Roken: Voedingsmiddelen in rook hangen met als reden het afremmen van microben.


    Natuurlijk zijn er nog vele meer!

    Ciao Maarten






    29-11-2012 om 18:04 geschreven door neyensmaarten  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitsap en zijn samenstelling

    Dag beste bloglezers...
    Afgelopen les hebben we een aantal proefjes gedaan in verband met de samenstelling van fruitsap. We hebben getest of er water in fruitsap zat, of er eiwit in fruitsap zat,... Dit waren onze resultaten:

    Aanwezigheid van water:                                        Aanwezigheid van eiwit:
    Aan de hand van een een proef met                                      Aan de hand van een proef met een 
    kobaltchloridepapier kwamen we tot de                                 eiwitindicator (albustix) kwamen we tot
    conclusie dat er water in fruitsap zit.                                    de conclusie dat er geen eiwit in fruitsap zit.
    Dit was onze proef:                                                             Dit was onze proef:
                               ___kobaltchloridepapier                                                  ___albustix                                                                                
                                                                                                                                        
     Fruitsap    Water                                                            Fruitsap      Eiwit

    Aanwezigheid van zetmeel:                                        Aanwezigheid van suikers:
    Aan de hand van een proef met                                       Aan de hand van een proef met
    Lugol kwamen we tot een conclusie                                 Diastix kwamen we tot een conclusie
    dat er geen zetmeel in fruitsap zit.                                  dat er suiker in fruitsap zit.
    Dit was onze proef:                                                        Dit was onze proef:
                              ___Lugol                                                                       ___Diastix
                                                            
    Fruitsap    water + aardappelbloem                                   Fruitsap     water + druivensuiker

    Aanwezigheid van vetten:
    Aan de hand van een proef met boter kwamen we tot een conclusie dat er geen vetten in fruitsap zit.

    Ciao Maarten








    28-11-2012 om 00:00 geschreven door neyensmaarten  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs