Nieuw project fruitjuce tijdens dit project gaan we fruitsap maken Fruit is een verzamelnaam voor een aantal eetbare vruchten van plantensoorten en -rassen (of van daarop gelijkende schijnvruchten zoals aardbei, vijg, ananas, appel en peer). Hoewel ook het woord ooft hiervoor gebruikt wordt, wordt daar doorgaans vooral boomfruit of najaarsfruit– zoals appels en peren – mee bedoeld. 15-05-2015 om 17:59
geschreven door louise07
Conserveren is het verduurzamen en in goede conditie bewaren
van objecten, organismen, levensmiddelen, geneesmiddelen of andere
zaken, oftewel het beschermen tegen aantasting door bijvoorbeeld
organismen als bacteriën en schimmelsof chemische en fysische processen.
In onderstaande wordt voornamelijk ingegaan op het conserveren van
voedsel, de methoden die daarvoor zijn ontwikkeld en de zogenaamde conserveermiddelen die men daarbij gebruikt.
Het verschil tussen groente en fruit is gerelateerd aan het antwoord op de vraag aan de hand waarvan bepaald wordt of een vrucht als fruit beschouwd moet worden of als groente. Dit antwoord hangt af van het standpunt van waaruit men de zaak bekijkt.
Onder fruit kan bijvoorbeeld worden verstaan alle suikerhoudende
eetbare vruchten die rauw gegeten kunnen worden. Groente kan
gedefinieerd worden als alle andere eetbare delen van planten.
Maar soms worden vruchten gezien als groente, zoals de tomaat en de komkommer. De tomaat bevat bovendien suiker en wordt rauw gegeten.
Hierna volgt een omschrijving van de indeling in groente of fruit vanuit verschillende gezichtspunten.
Tropisch fruit of exotisch fruit is fruit dat afkomstig is uit (sub)tropische streken. Tropische vruchten groeien aan planten die in een tropisch klimaat gedijen. Ze kunnen niet tegen vorst.