Inhoud blog
  • defenitie fruit
  • bewaren van voedsel
  • Verschil tussen groenten en fruit
  • Tropisch fruit
  • fruitjuce 1
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Technology

    01-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geschiedenis van zeep
    Geschiedenis van zeep 
    Het eerste bewijs voor het gebruik van zeep is bijna vijfduizend jaar oud en stamt uit Babylon. Een cilinder van klei uit 2800 v.Chr. bleek een zeepachtige substantie te bevatten, en ook werd een Babylonisch kleitablet van 2200 v.Chr. gevonden waar een samenstelling op staat beschreven die mogelijk een zeepachtige substantie op zou leveren als er lang genoeg wordt gekookt. Ook de Oude Egyptenaren gebruikten regelmatig zeep, waarbij de oliĆ«n van zowel dierlijke als plantaardige afkomst waren. Romeinse plattelandsvrouwen zouden de reinigende werking van zeep bij toeval ontdekt hebben. De klei van de oevers van de rivier de Tiberbleek te helpen bij het schoonmaken van hun was, doordat het vermengd was met dierlijk vet en as. Dit zou afkomstig zijn van de tempel van de berg Sapo, een naam die in veel talen terugkomt in het woord voor zeep. Er bestaat echter geen berg Sapo en meestal wordt aangenomen dat dit een verzinsel is.

    01-11-2014 om 14:40 geschreven door louise07  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoe zeep maken ?
    stap 1 : mengen
    Als we zeep gaan mengen beginnen we met het toevoegen van kleurstoffen en geurstoffen aan zeepkorrels. 
    Dit mengsel gaat in de zeepmachine en wordt daarin door een persplaat naar buiten gedrukt. 
    Hierdoor komen er aan de voorkant van de machine slierten zeep uit.
    stap 2 : spaghetti 
    De slierten zeep die uit de machine geperst worden noemt men spaghetti. 
    Die slierten worden afgesneden en gaan terug de machine in.
    Dit proces wordt minstens 10 keer herhaalt.
    stap 3 : uitdraaien
    Als alle ingrediƫnten goed zijn gemengd dan wordt de zeep uitgedraaid.
    Hiervoor wordt een bepaalde vorm , of mal in de machine geplaatst.
    De zeep wordt nu in de vorm van de mal uit de machine geperst.
    stap 4 : snijden 
    Na het uitdraaien van de zeep wordt deze gesneden in de gewenste breedte of dikte.
    Ook dit gebeurt handmatig ,
    met gebruik van een speciaal ontworpen snijapparaat.
    stap 5 :  stempelen
    Nu de zeep nog warm is kan er een naam of logo ingedrukt worden.
    Hiervoor worden standaard letter stempels gebruikt 
    of in het geval van bedrijfslogo's en dergelijke speciale op maat gemaakte stempels.
    stap 6 :  verpakken
    Uiteindelijk wordt zeep verpakt .

    01-11-2014 om 14:36 geschreven door louise07  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 11/05-17/05 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs