Foto
Inhoud blog
  • de kakariki ( nieuw)
  • ringmaten europese vogels
  • vraag en antwoord (30-05- 2015)
  • vogels kopen (bijgewerkt 31-10-2014)
  • vraag en aanbod bijgewerkt 8-7--2015
  • links
  • evolutie van de sijs (bijgewerkt)
  • conditie vogels(de vogelliefhebber-hok-stam-voeding)
  • ingezonden stukken (bijgewerkt tm 29 juni)
  • vogels te vet
  • vererving bij de sijs
  • vogel ziekten (bijgewerkt)
  • aandachtspunten 2014 (bijgewerkt 10 mei 2014 )
  • ringmaten en kleur
  • de roodborst tapuit nieuw 2014
  • de tuinfluiter nieuw 2014 (Bijgewerkt 30-5-2015)
  • mexicaanse roodmus pheao (bijgewerkt (30-12-2016)
  • japanse nachtegaal (bijgewerkt 15-5-2015)
  • geelbuiksijs (bijgewerkt t/m 30-5-2015)
  • treursijzen (bijgewerkt t/m 4 okt 2013)
  • dennensijs (bijgewerkt t/m 29-09-2014)
  • magellaansijs/zwartkopsijs(bijgewerkt t/m 30-5-2015)
  • baardsijs(bijgewerkt t/m 07april 2013)
  • yarrelsijs(bijgewerkt)
  • de zwarte sijs (nieuw)
  • zwartborstsijs(bijgewerkt t/m 4 okt)
  • kapoetsensijs (bijgewerkt 30-05-2015)
  • Elzensijs (bij gewerkt t/m 015-05-2015)
  • duitse kuiven (bijgewerkt 30-5-2015)
  • algemeen(bijgewerkt 07-12-2016
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
  • dennendijs (john)
        op dennensijs (bijgewerkt t/m 29-09-2014)
  • Een interessant adres?
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    susjuhs
    www.bloggen.be/susjuhs
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    michaeljacksonisnotdead
    www.bloggen.be/michael
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    broedereverard
    www.bloggen.be/broeder
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    domeinen
    www.bloggen.be/domeine
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    sls6aevelyn
    www.bloggen.be/sls6aev
    Mijn favorieten
  • marktplaats
  • kapaza
  • vogelmarktplaats
  • www.paulsbird.nl
  • digitale fotografie
  • Over mijzelf
    Ik ben pim bakker
    Ik ben een man en woon in in limburg (belgie) en mijn beroep is was docent HBO/manager en had een eigen organisatie bureau .
    Ik ben geboren op 19/05/1941 en ben nu dus 83 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: fotografie,tuin en vogels.
    ik ben lid van de Werkgroep Amerikaanse sijzen (WAS) KEV belgie en de BNEC en exotica.Verder studeer ik voor foto graaf
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    zoek je nog een leuke site over vogels kijk dan eens op www.paulsbirds.nl


    Heeft u het hoofdje conditie
    vogels al geopend
    daar staat heel veel in over
    de liefhebber
    zelf, de verschilende kooien,
     de bodembedekking en het
    kweken van een stam enz zeer
     veel Verder heb ik bij de
    five fancy een interessant maar
     moeilijk stuk geplaatst over
    kleur vererving en heb ik bij de
    dennen sijs een mooie
    zelfgemaakte foto neergezet.
    wilt u op mijn kwekerslijst
    staan geef u dan op via mijn mail
    w.bakker@telenet.be
    neem eens een kijkje op
    www.bloggen.be/slissen
    www.bloggen.be/clubbruggeonline
    deze site is bijgewerkt
    sinds 29-06-2012 en kijk ook
    eens op mijn site
    www.bloggen.be/
    pim_bakkers_fotografie

    amerikaanse sijzen
    zaadeters
    vogelwereld in de voliere
    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.algemeen(bijgewerkt 07-12-2016
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Amerikaanse sijzen en andere voliere vogels


                           
    Inleiding.
    December 2016

    Dat is lang geleden dat ik wat geschreven heb. Dat heeft onder andere te maken met het matige functioneren van dit blog en opnieuw beginnen op een ander blog of site is weer zo'n werk . En doordat ik door velen een verzoek heb gekregen om weer wat op te schrijven doe ik dat. Eerste vraag is natuurlijk hoe was 2016 voor mij. Het kweekjaar was niet goed maar ook niet slecht , De kanaries ging wel de zwartkopsijzen redelijk en de sijzen matig de enige geelbuiksijzen die ik nog had gaven ondanks hun leeftijd (2012) nog steeds jongen. Maar ze van de hand doen lukte bijna niet en dat geldt eigenlijk voor alle sijzen. Ze zijn moeilijk te verkopen vooral de zwartkopsijzen daar zijn er blijkbaar teveel van gekweekt. Daarom en omdat ik 10 alleen maar amerikaanse sijzen had heb ik besloten ze van de hand te doen en over te stappen op wat grotere vogels. Nachtegalen heb ik nog en die kweekten prima en nu zit ik te denken aan de blauwe bisschop of aan kardinalen. Ik laat het u weten nu heb ik al mijn zwartkopsijzen te koop gezet/


    In April 2015  zag ik dat al mijn foto's weg waren en ik dus weer op zoek moet naar een aantal en veel heb ik helaas niet opgeslagen( ik zie dat heel veel foto's verdwenen zijn hoe dat komt weet ik niet maar ik merk wel dat bloggen.be steeds slechter begint te functioneren en als je om hulp bij hen vraagt krijg je heel weinig respons heel jammer. 

    Verslag 2015

    Ik heb nu weer zowel zaadeters als insecten eters. ze zitten allemaal in kweekboxen, dus kunnen ze elkaar niet lastig vallen. Ik had verleden week een duitser op bezoek die mijn laatste reserve zwartkop sijs wilde kopen en die viel de goede conditie van de vogels op en het verbaasde hem dat ik zo weinig vogels had. Hij had gelijk ik selecteer streng uit en wil niet teveel vogels bij elkaar hebben. En zoals u las zijn mijn vogels in uitstekende conditie dus toen ik ze van de week bijelkaar zettenen de nest kastjes ophing begonnen ze onmiddellijk te nestelen.U zult mij wel wispelturig vinden, maar alle insecteneters zijn verkocht. Ik had 6 jongen gekweekt deze zijn met de ouders verkocht, maar ook de tuinfluiter. Ik mis ze wel met hun gezang, maar het werk dat ik eraan had om de kweek goed te laten verlopen was te intensief,
    Ik ben een 5 jaar geleden gestart met het opzetten van mijn blog.Ik realiseerde mij toen niet dat deze site in korte
    tijd meer dan 100.000 bezoekers zou trekken. Nu in 2015 ben ik op weg naar de 120.000. Het heeft mij wel gestimuleerd hem bij te houden en regelmatig nieuwe foto's te plaatsen. Dus denkt u niet dat u alles al gezien of gelezen heeft want bijna wekelijks vul ik mijn site aan. Er gaan weer vogels en er komen weer nieuwe bij, hetgeen inhoudt, dat ik nog wel zoekende ben naar vogels die ik leuk vind en die mij liggen. 2015 februari. Zit ook te wachten op het broedseizoen. Ik wel en dus moet ik steeds weer tegen mijzelf zeggen, dat het nog maanden duurt voor ze gaan nestelen. Mijn ervaring is, dat als je al in maart start de eerste broedsels meestal mislukken en dat de nesten pas goed gevuld raken en de jongen goed groeien het midden april is. Dus kun je beter wachten tot eind maart met het koppelen of beter gezegd met het open stellen van de nestkastjes. IK ben met het houden van vogels zo'n 8 jaar geleden gestart, toen ik in Belgie ging wonen.Ik ben Nederlander en heb mijn hele leven daar gewoond. Als jongen hield ik ze ook al maar dan in mijn slaapkamer ongezonder kon het niet. Toen kocht je de mooiste vogels voor heel weinig geld. daarna ben ik duiven gaan houden en die hebben eigenlijk nog steeds mijn grootste voorkeur. Maar eenmaal besloten deze niet meer te houden kwamen de voliere vogels in zicht en ik moet zeggen het houden van deze beestjes is ook heel leuk.
    Ik zou het heel leuk vinden dat als u dit leest en zelf ook amerikaanse sijzen houdt, informatie stuurt over uw ervaringen. Dan wordt deze site ook een plek waarop we ervaringen uitwisselen die anderen weer kunnen gebruiken. Doe het aub en denk niet ik kan niet schrijven of maak teveel schrijffouten of taalfouten ik corrigeer wel.
    Tevens zullen mensen die een eigen website hebben zoals allevogels.nl tekst herkennen die zij ook op hun site hebben staan. Deze site is een verzamelimg van info van mij zelf en het internet of ingezonden stukken.
    Ik wens u dan ook heel veel lees plezier.
    groeten
    Pim bakker

    Algemeen.


    Ik was in najaar 2015 aan een evaluatie toe. Zo'n acht jaar geleden dacht ik dat mijn theorien over duiven ook van toepassing zouden zijn op het houden van vogels. Dat is niet helemaal uitgekomen omdat bij zangvogels andere factoren een rol spelen. Zo komen ze uit een totale ander leefklimaat. ik heb nog geen hok gezien dat op de mijne leek kwa leefklimaat ik had een open ( in de winter gesloten) binnenstuk en een open buitenstuk. Ik dacht na selectie houd ik vogels over die tegen het natte stuk zouden kunnen en niet ziek zouden worden, dat klopt niet welke vogel dan ook wordt door zijn omgeving fysiek beinvloed. Nat blijft nat en op het stuk van 3 x 3 meter ontstaat een kwetsbare situatie met veel bacterien. Iemand zei tegen mij dat ik mijn vogels veel moest kuren omdat het buitenstuk hun gezondheid zou beinvloeden. Ik merk wel dat vooral vreemde vogels en niet tegen kunnen en mijn eigen jongen na een zware periode en degenen daar doorheen komen er wel tegen kunnen. Dus had ik veel minder vogels moeten verkopen en zelf meer moeten houden omdat die sterker zijn. Weer wat geleerd. Als voorzorg heb ik mijn buitenvoliere van boven en achter dichtgemaakt. En ik heb besloten er 6 kweekboxen in te maken van 1x1 meter en 230 hoog. Dan kunnen ze rustig gaan broeden zonder last van anderen te hebben. Verder ga ik het tussenschot dat eerst de buiten kant was weg te halen zodat de verbinding tussen binnen en buiten open wordt en in die ruimten komen de jongen.Op de bodem komt een cementen vloer en daarop beukenstukjes als strooisel. Daar is in het voorjaar van 2014 weer wat verandering in gekomen ik heb na een heel goed broedseizoen met veel jongen, besloten om minder sijzen te gaan houden en er insecteneters bij te nemen. Ik had in het voorjaar al japanse nachtegalen in mijn grootste kweekbox en nu heb ik van 4 boxen twee kweekboxen gemaakt en dar komen insecteneters in.  op 2-10-2014 komen er een koppel tuinfluiters aan en heb ik de jongen van de nachtegalen nog op het hok zitten. Er zitten ook rode kroonvinken bij maar die wil ik verkopen want die zingen haast niet.
    Mijn Voliere. (zo was hij in 2009) en daaronder anno 2015.




    Ik had in de winter 2009/2010 een voliere van 4 bij 3 meter. In de winter wordt deze winddicht gemaakt met dubbelwandige doorzichtige platen.
    In het voorjaar 2010 heb ik deze voliere uitgebreid met een 2e gedeelte dat nog eens 2 bij 3 meter kwa oppervlakte is en zoals u kunt zien is ook dat gedeelte praktisch dicht

    Nu in 2016 heb ik de buitenste kweekbox omgebouwd tot duivenhok  Ik kan het niet laten duiven te houden daarin zitten nu 5 tilduiven die veel in den haag worden gehouden kroppers die lang in de lucht staan.


    Mijn Vogels.
    Ik had insecteneters en zaadeters.  Ik zou wel een nachtegaal man erbij willen hebben voor zijn prachtige zang. Ik bezit nu een koppel en de man zing prachtig. Waarom heb ik gekozen voor amerikaanse sijzen. Nou het zijn hele vlugge en tamme vogeltjes. Ze zijn levendig en zingen heel mooi. Verder heb ik ze omdat ik het prachtig vind een groot deel van de evolutie van de sijs in mijn voliere te hebben. Zoals ik al schreef waarom ik voor de amerikaanse sijs heb gekozen. Het zijn niet alleen leuke vogels die mooi kunnen zingen maar zijn zien er ook nog eens mooi uit. Ze zijn zeker de moeite waard om te gaan houden, maar denk niet oh even een koppel kopen en de start is gemaakt. Je moet eerst eens te rade gaan bij een kweker van amerikaanse sijzen Jo Everts in Weert of Hans Haans in Geldrop ( is gestopt met amerikaanse sijzen ) is er zo een als je bij hen langs mag komen luister dan goed naar wat hij te vertellen heeft want die mannen hebben een schat aan kennis. Als je dan besluit amerikaanse sijzen te gaan houden start dan met de baardsijs. Hij is rustig, tam en zingt heel mooi. Hij kweekt redelijk gemakkelijk en is relatief goedkoop in de aanschaf. Een andere sijs die het ook goed doet is de magellaansijs of zwartkopsijs. Koop eerst wildkleurigen en niet al meteen de mutaties als je die mooi vindt schaf die dan aan als je wat ervaring hebt opgedaan. De dennensijs is ook een rustige en leuke vogel om te houden maar niet zo goedkoop en is toch wel erg gevoelig voor ornithose. Alle andere sijzen vragen al meer ervaring en alleen de zwartbortsijs kun je kweken in de zomer en eigenlijk alle andere amerikaanse sijzen moeten in onze winter gekweekt worden. Maar realiseer je dat de hokken dan verwarmd moeten worden en dat er in de winter veel licht nodig is via kunstlicht dat is geen goedkope zaak (zie de prijs voor electriciteit). Ondanks dat de ervaren kwekers zeggen dat je de andere sijzen in de winter moet kweken denk ik dat in de zomer het ook mogelijk moet zijn.Die ervaring heb ik met kapoetsensijzen en de treursijs broed ook in de zomer alleen veel later dan de anderen. De yarell, de geelbuik, de zwartesijs enz zouden niet in de zomer broeden. Volgend jaar ga ik met een paar van die koppels kijken of dat klopt.Omdat ik een grote vlucht heb en geen boxen houdt ik tijdens de winter van elk soort meerdere vogels aan en schift pas als er gebroed gaat worden en start dan met 1 koppel van elk soort.
    Ik heb besloten om in de winter 10 worden van 1m breed 1m80 cm hoog en 100 cm diep. Ik hoop wel dat mijn vogels zo'n kleinere ruimte aan kunnen omdat zij nu twee vluchten tot hun beschikking hebben van in totaal 7m lang en 3m diep en 200 hoog. Maar ik ga het toch doen. Dan kan ik een aantal mannen en poppen die ik wil koppelen in het voorjaar scheiden en voor een aantal koppels  in die boxen is het tijdens het broeden rustiger voor ze. Van elk soort ga ik twee koppels aanhouden. Ik heb een tekening gemaakt van de kweekvlucht en een plattegrond als er mensen zijn die adviezen voor mij hebben dan graag ik ben geen beste timmerman.
    de kweekvlucht aan de voorkant. Ik had aan de voorkant ook 2 vluchten gepland, maar die laat ik zitten ik heb 5 voorkanten kunnen kopen van aluminium met een luik daarin aan de bovenkant die je eruit kunt halen. Ik ga nu zo'n 9 koppels aanhouden waarvan er 2 in het grote open gedeelte blijven. Tijdens de eerste ronde laat ik die luiken eruit zodat de mannen tijdens het broeden naar buiten kunnen en als de jongen uitkomen laat ik die luiken er de eerste 3 weken eruit en daarna worden de ouders tijdens de 2e ronde in de kweekvluchten opgesloten zodat de jongen niet vervelend kunnen doen en zelf gaan eten en de ouders rust hebben
    Ik heb een 5tal kweekboxen gemaakt waarvan ik foto's heb gemaakt
    In het buitenstuk komen er 3 bij zodat ik er dan 7 heb. (4 zijn 3 x 1 meter lang ) hier zitten de insecteneters in.

    Inmiddels heb ik al weer schotten weggehaald omdat ik grotere vogels wil gaan houden.






    De Rui

    Dit kent elke vogelliefhebber en hij weet ook dat dit een jaarlijks terugkerende periode is in het leven van onze vogels .Een beginnende liefhebber geeft er in het begin nog niet zoveel aandacht aan maar al vrij snel merkt hij of zij dat er iets aan de hand is met het verenpakje van hun vogels .De rui heeft zijn intrede gedaan en dit is een heel belangrijke periode in het vogelleven ,maar ook voor ons liefhebbers .Een vogel die niet goed door de rui komt mist iets in zijn stofwisseling en zal nooit echt 100 % meer fit worden ,zal zeker verder leven maar men moet er geen grote dingen meer van verwachten .Bij de rui komen alle zwakke kanten naar voren die in een vogellichaam verborgen zitten ,maar ook zeker de goede denk maar eens aan het verwisselen van het verenpakje ,en hoe mooi daarna de kleur en tekening is geworden ,of ja dit kan ook het verenpak is niet goed geworden en de gezondheid lat te wensen over,komt niet goed door de rui ,of de bevedering of tekening is na de rui toch niet geworden wat we er van verwacht hadden. Kortom voor de vogel zelf en voor de liefhebber een spannende periode.  

    De rui periode :

     Een normale rui periode begint omstreeks begin  tot einde juli dit is afhankelijk wanneer men aangevangen heeft met de kweek ,vroege kwekers hebben hun vogels eerder in de rui, dan die kwekers die pas beginnen in einde maart begin april .Maar de natuur helpt ook hier mee en je moet daarom ook tijdig stoppen met de kweek om de rui tijdig te kunnen laten aanvangen, en dit ook in een periode met redelijk goed weer. De rui kan en mag men nooit forceren de vogel heeft zijn energie nodig om dit tot een goed einde te brengen ,en het is voor de vogel goed als dit ook valt in een periode met redelijk weer. Is aan deze voorwaarden voldaan ,dan is de rui periode tussen een week of 6 a 8 volledig achter de rug.

    Jonge vogels ruien in het algemeen alleen hun donsveertjes ,en geen vleugel of slagpennen .Oudere vogels hebben een nog zwaardere taak bij het ruien zij vervangen niet alleen hun donsveertjes maar ook de vleugel staartpennen ,ja soms heb ik er medelijden mee hoe sommige vogels er uit zien tijdens deze volledige rui ,maar bij een goede verzorging sta je ook versteld hoe snel de vogel zich hier van hersteld. In tegenstelling wat wel eens gezegd wordt is een vogel die ruit is niet ziek, maar weet wel dat ze erg gevoelig zijn voor ziekten,zeker als er een tekort is aan voeding ,mineralen ,en voldoende rust.Als een van deze zaken ontbreken ,zullen sommige vogels dit laten zien in het uiterlijk van de veerschachten dus het is van groot belang deze vogels in deze periode goed te voederen en te blijven observeren.

     Verzorging tijdens de rui.

     Om de rui goed te laten verlopen is een vrij constante temperatuur gewenst weinig vocht veel frisse lucht en een goede uitgebalanceerde voeding en een drie tal keren per week eivoer. Erg belangrijk is ook dat er niet te veel vogels in een ruimte zitten, de vogel moet ruimte en rust hebben, en dit zal ook verenpikken voorkomen, ook is het belangrijk dat de zitsokjes afzonderlijk zijn zodat de vogel rustig kan zitten zonder gestoord te worden door andere vogels. De vogel ook wat afleiding geven door trosjes sisal touw in de ruimte te hangen of nog beter regelmatig trosjes trosgirst ter beschikking stellen.Regelmatig vitamine toevoegen aan het drinkwater ,en denk bij de rec witte vogels aan het toevoegen van vitamine A. Aan te raden is ook wekelijks een halve ajuin ter beschikking te stellen, het is even wennen, maar als ze dit voer eenmaal kennen eten ze het graag en is erg goed voor en tijdens de rui. Verder kan men regelmatig  twee a drie maal per week een stukje fruit ter beschikking stellen, maar steeds zoveel geven dat na ongeveer 2.1/2 uur opgegeten is, al wat je meer geeft is eigenlijk te veel en kan gaan schimmelen met alle gevolgen van dien .Uiteraard mag een goede zaadmengeling nooit ontbreken en moet altijd in voldoende mate aanwezig zijn.De laatste jaren zijn er ook van diverse firma's producten te koop die tijdens de rui bekend staan als hulpmiddel in deze periode kan het zeker geen kwaad hier gebruik van te maken .Bij een goede verzorging en tijdige aanvang  van de rui zul je zien dat deze bij goed verzorgde vogels erg snel gaat en na ruim 6 weken zien de vogels er weer bijna schitterend uit . Overigens helpt een stukje ui in het drinkwater de gezondheid op peil te houden.

     Badwater en de rui.

    Ik heb dit bewust hierboven nog niet vermeld om toch in een apart hoofdstuk te vermelden hoe belangrijk badwater eigenlijk altijd is, maar zeker in de rui periode moet dit regelmatig zeker 3 maal per week beschikbaar gesteld worden voor de vogels, en een maal per week is het aan te bevelen hier iets badzout in te doen.Wat ook aan te bevelen is ook regelmatig gebruik te maken van een goede bloemenspuit en benevel daar de vogels ook eens goed mee enkele malen per week. De vogels zijn er dol op ,en niet alleen is het goed voor de vogels en de bevedering ,maar ook de vogels worden er rustiger door en dat is voor bv de latere tentoonstellings vogels mooi meegenomen. Dus tijdens de rui nooit te zuinig met badwater de vogels zijn je er dankbaar voor. En de bloemenspuit doet wonderen !!!!!

    De start van het broedseizoen is belovend er liggen nu 7 jongen geringd in de veren. Er komen er nog 5 aan die volgende week geringd moeten gaan worden en de nachtegaal moet nu jongen gaan krijgen spannend allemaal. 

    stand van zaken nu : 4 mutatie elzen sijzen er zittn 3 prachtige bij, 2 nachtegalen, 4 pastel zwartkopsijzen en 5 duitse kuiven.

    TROPISCHE HITTE

    Het was hier meer dan 40 graden in het hok dus wel 10 graden hoger. Ik heb dagen het dak nat gehouden zonder resultaat want de hele 2e ronde is dood gegaan. ik had net jongen liggen en ik vrees dat de eieren die nu moeten uitkomen kapiot zijn . Gelukkig nog tijd genoeg voor een volgende ronde.

    02-02-2010 om 00:00 geschreven door yippens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (161 Stemmen)
    Tags:algemeen vogels,vogelwereld,volierevogels, vogelsite,sijzen,insecteneters, kapoetsensijs,baardijs,zwartkopsijs,citroensijs,zwarborstsijs,blauwborst,winterkoninkje,japanse nachtegaal
    >> Reageer (0)
    05-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duitse kuiven (bijgewerkt 30-5-2015)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Kijk om bovenste beeld houd ik nou vogels is het niet prachtig de pop met 2 van die koppies onder haar die op de rand van het nest liggen. 

     

    albino jong 2015

    De jongen zien er prachtig uit. Verder hebben alle koppels weer eieren liggen zitten er 3 in de veren en worden alle drie geel met donkere kuiven.Deze zijn verkocht.Nu heb ik nog 4 bonte jongen rondvliegen die ook nog met hun ouders verkocht worden. Ik ga verder kweken met de witte kuiven en met de witte kuiven met grijs op hun kop. Mijn witte koppel geeft wit rode ogen albino's dus daarvan liggen nog 4 geringde jongen in het nest. Mijn andere koppels hebben ook nog jongen liggen die bijna gaan uitvliegen een superkweekjaar dus.

    Albino jong nu volwassen

    heel wat duitse kuiven gekweekt en er komen nu nog 2 witten bij er zijn al 6 verkocht maar ik heb er noch 16 zitten waarvan er maar 4 kunnen blijven dus moet de rest als ik weet wat man en pop is weg dan moet ik ook nog selecteren op gladkoppen en kuiven. Het zijn allemaal prachtvogels maw ik heb een uitstekende kweek gehad. 1 liefhebber heeft alle jongen gekocht en wil met de albino's op de tentoonstelling deelnemen ik ben benieuwd hoe ze gaan scoren volgens mij heel hoog. Nu 2015 zitten de ouders er nog, maar nu is er iets heel raars gebeurd. Ik had nog 5 duitse kuiven zitten 1 man als reserve, die blijft omdat hij mooi zingt maar eigenlijk niet echt op zijn poten kan staan hij ligt dus min of meer op de zitstokken. Ik kom op een dag het hok binnen en zie in 1 oog opslag dat er meer zijn en ga tellen en kom op 6 stuks. Hoe kan er 1 bijgekomen zijn en de ring om de poot van 1 pop is groen dus een jong uit 2014. Ik heb de vogel gevangen en ja hoor het is een jong van mijzelf maar alles was verkocht. Nu was er in de zomer 1 jong ontsnapt en verdwenen maar ik kan mij haast niet voorstellen dat die terug is gekomen.En hoe is die binnen gekomen. Er was wel op een dag een duitse kuif is mijn sluisje en misschien was zij dat wel. Maar hoe is zij dan daarin gekomen zonder dat ik het gemerkt heb. Het zal voor mij een raadsel blijven. Als ik het verhaal aan vrienden vertel kijken zij mij aan en zie ik ze denken die is gek dit kan niet anderen zeggen ook dat het niet kan maar toch is het gebeurd en ik heb mij heus niet vertelt in het najaar en al mijn jongen waren verkocht. Blijft dus een raadsel en dat is nu een mooie pop albino. Eigenlijk heb ik er geen man voor. De 2 andere koppels zitten in hun kweekhok en een koppel heeft al eieren. Ik weet eerlijk gezegd niet op de mannen wel bij de poppen horen ik zie het verschil bij de poppen niet dus heb ik op goed geluk ze bij elkar gezet. De ene pop heeft nu jongen maar de interesse van de mannen is niet erg groot en dat was verleden jaar wel het geval. Het ene nesy heeft nu 3 jongen in de veren liggen waarvan 2 kuiven en 1 gladkop. Het andere nest heeft 2 jongen liggen die net geringd zijn.

    05-02-2010 om 00:00 geschreven door yippens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (26 Stemmen)
    Categorie:help de vogels de winter door
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/11-16/11 2014
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 15/08-21/08 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs