• Veteranen Oplinter
    Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
    05-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WISPELTURIG OPLINTER SLEEPT PUNT UIT DE BRAND!

De herfst is in het land maar het was toch nog aangenaam voetbalweer afgelopen vrijdagavond. De tegenstander was dezelfde als vorige week dus, gezien het resultaat van vorige week, zat een driepunter er opnieuw in. De sterktes en zwaktes van Kortebos moesten voor iedereen duidelijk zijn zou je toch verwachten.
    We konden opnieuw rekenen op Kevin R en Johan P en ook Ignaece DW was er voor de eerste keer bij. Wim B ontbrak nog wegens feestelijkheden en Johan B is nog steeds niet hersteld.
    Toch een ruime, kwaliteitsvolle kern dus waar uit geput kon worden en ondanks het feit dat de plaatsen duur zijn was hiervan niets te merken tijdens de opwarming. Op een paar uitzonderingen na werd de opwarming zeer nonchalant uitgevoerd, "ze zouden die fruitboerkes met hun Polen wel eens even opzij zetten". Hopelijk breekt deze instelling ons niet zuur op in de match. Onderschatting is gewoonlijk een slecht voorteken.

Eerste helft:

Meteen na het fluitsignaal was er van de ondermaatse opwarming niets meer te zien. Oplinter greep Kortebos meteen naar de keel. Net als vorige week waren we in de aanvangsfase een maat te groot voor de Limburgers. Er werd goed gelopen en de bal ging ook vlot rond. Echte veel leverde dit niet meteen op buiten een paar hoekschoppen en halve kansen van Stefan P en Bruno VP. De druk nam wel toe en Kortebos geraakt niet uit de omknelling. Johan P. is de motor achter deze Oplinterse powerplay en hij ziet zijn inzet na nog geen 10 minuten beloond. De oudste van de Paulussen zet zich door op links en pegelt een scherpe voorzet in het doelgebied van de tegenstander. Een Limburgse verdediger voelt de aandringende aanvallers in zijn rug en werkt de bal in paniek in eigen doel. Een owngoal die volledig op het conto van Johan P geschreven mag worden: 1-0.
    Na dit doelpunt neemt Oplinter eventjes wat gas terug maar na een paar minuten komen ze toch terug naar voren met kansen voor Stefan B. en Dominique W die een goed schot afgeweerd ziet door de bezoekende doelman.
    Onze veteranen zijn de voorbije 15' zeer dominant en de Kortebossers kunnen weinig of geen weerstand bieden tegen de thuisploeg.
    Om het toch wat spannend te houden besluiten onze jongens om na 20 minuten de tegenstander een handje te helpen. Geklungel in het middenveld doet de bal in de voeten van de suppersnelle Poolse spits van Kortebos belanden die het meteen op een lopen zet richting onze Dave. De midvoor op topsnelheid laat Dave geen schijn van kans en brengt de bordjes weer in evenwicht: 1-1. Dit doelpunt geeft blijkbaar vleugels en Kortebos kan nu zijn voet naast die van OPlinter zetten.
    Nauwelijks 2' later heeft onzen Dave nu eens een zeldzaam minder moment wanneer hij een terugspeelbal slecht wegwerkt, recht in de voeten van de goed lopende Pool die geen genade kent en zijn ploeg met een droge knal op voorsprong brengt. 1-2!
    Oplinter geeft op die paar minuten de volledige wedstrijd uit handen en vergeet al het goede van het eerste kwartier toen de zege al binnen handbereik leek.
    Oplinter is volledig de pedalen kwijt, het verliest alle duels, niemand biedt zich aan en er wordt geen echte sprint meer getrokken. De viermansverdediging komt steeds man tegen man te staan en het is dankzij het overhaaste aanvalsspel dat Kortebos de score niet verder kan aandikken.
    Tegen het einde van de eerste helft krabbelt de thuisploeg terug enigszins recht. Een schot van Stefan P wordt afgeweerd en beland in de voeten van Eddy R die voor een gapende doelmond de bal toch nog ver naast weet te schieten. Hier had Oplinter de gelijkmaker moeten maken!!!
    Geen geluk dus in deze slotfase, ook niet voor Pascal VDV die vlak voor affluiten zijn puntertje nog ziet naast vliegen.
    1-2 ruststand, nog werk aan de winkel in de tweede helft dus.

Tweede helft:

Voor de tweede helft neemt Geert E. zoals gewoonlijk de plaats in Van Dave B. Ignaece DW en Pol C komen in de ploeg voor Johan P en Eddy R.

Oplinter moet dus nog zwaar aan de bak als het dit Kortebos, dat een heel ander gelaat toonde dan vorige week, wil verslaan. Onze jongens beginnen toch weer goed aan de tweede periode met meteen kansen voor Stefan P. en Bruno VP die net als in de aanvangsfase van de eerste helft zijn schot hoog ziet over vliegen. Nog vermeldenswaardig is een lang aaneen gebreide aanval die door Dominique W niet afgerond kan worden.
    Ondertussen staan we achteraan iets sterker op de benen dan voor de rust. Pascal VDV laat zich nog eens opmerken met een tweede bikkelharde tackel. De scheids grijpt naar de borstzak maar na een blik in de onschuldige ogen van Pascal laat hij de kaart toch op zak tot groot ongenoegen van de Kortebossers die hun ploegmaat voor verzorging even afgevoerd zien worden.
    Deze Tackel zet wel de toon, Oplinter wordt nu wel baas in de duels en de snelle Kevin Rappe (what's in a name) achteraan kan de versnellingen van de Limburgse spits in de kiem smoren.
    Het overwicht van de thuisploeg vertaalt zich echter nog niet in concreet doelgevaar hiervoor is de passing vaak nog te slordig. In een poging om dit te verhelpen wordt Johan P. na 20' terug in de strijd gegooid hij vervangt de verdienstelijke Stefan B. De tweede helft kabbeld nu rustig verder met een dominant Oplinter maar de kansen blijven wel schaars. In een perioden van bijna 10' valt er enkel een kans (knap schot toch) van Ignaece DW te noteren.
    In de 28e minuut is de gelijkmaker bijna een feit, Johan P besluit zijn doorzetten met een te zwak of gekraakt schot dat tergend langzaam naar de doellijn rol alwaar het door een Limburgse (of Poolse??) verdediger van de lijn kan gehaald worden. Dit was een reuzenkans en een kantelmoment. De thuisploeg begint nu iets directer te spelen en komt de bezoekende goalie steeds meer bedreigen. Een lob van Pascal VDV en een afgeweerd schot van Stefan zijn maar de voorbode van een resem kansen in laatste minuten van de wedstrijd. Een opsomming: Vrije kopkans Stefan P: afgeblocked, hard schot Dominique W: voorlangs, hoekschop iets te zwak ingetrapt door Pol C: keeper kan redden, Stefan P kan alleen op de goal af: trapt naast. U leest het, in deze tijdspanne van een paar minuten raakt Kortebos echt geen bal meer maar dan in de allerlaatste minuut, het einde van de blessuretijd, kan Stefan P zich nog een los rukken en van in de 16 meter onhoudbaar overhoeks binnentrappen. Eindelijk 2-2, de verlossing!

Dit punt is uiteindelijk wel dik verdiend voor onze jongens maar er moeten wel lessen getrokken worden uit de enorme terugval in de eerste helft. Tegen dit Kortebos, dat zeker niet slecht speelde, hadden we de drie punten thuis moeten houden.
    De volgende wedstrijd, opnieuw thuis aan de Dalweg,  zal dus beter moeten, ook al spelen we dan tegen een sterke tegenstander Betekom, waar we precies een jaar geleden een smadelijke 3-1 nederlaag hebben geleden.