Foto
Foto
Gastenboek
  • Leuke website !
  • veteranenploeg Thor Wommersom
  • na lange tijd.
  • DOOD
  • terug van winterstop

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • Filmpjes (5)
  • fotospecials (7)
  • Kalender (22)
  • spelersfiches (21)
  • Wedstrijdverslagen (54)
  • Veteranen Oplinter
    Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
    05-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WISPELTURIG OPLINTER SLEEPT PUNT UIT DE BRAND!

    De herfst is in het land maar het was toch nog aangenaam voetbalweer afgelopen vrijdagavond. De tegenstander was dezelfde als vorige week dus, gezien het resultaat van vorige week, zat een driepunter er opnieuw in. De sterktes en zwaktes van Kortebos moesten voor iedereen duidelijk zijn zou je toch verwachten.
    We konden opnieuw rekenen op Kevin R en Johan P en ook Ignaece DW was er voor de eerste keer bij. Wim B ontbrak nog wegens feestelijkheden en Johan B is nog steeds niet hersteld.
    Toch een ruime, kwaliteitsvolle kern dus waar uit geput kon worden en ondanks het feit dat de plaatsen duur zijn was hiervan niets te merken tijdens de opwarming. Op een paar uitzonderingen na werd de opwarming zeer nonchalant uitgevoerd, "ze zouden die fruitboerkes met hun Polen wel eens even opzij zetten". Hopelijk breekt deze instelling ons niet zuur op in de match. Onderschatting is gewoonlijk een slecht voorteken.

    Eerste helft:

    Meteen na het fluitsignaal was er van de ondermaatse opwarming niets meer te zien. Oplinter greep Kortebos meteen naar de keel. Net als vorige week waren we in de aanvangsfase een maat te groot voor de Limburgers. Er werd goed gelopen en de bal ging ook vlot rond. Echte veel leverde dit niet meteen op buiten een paar hoekschoppen en halve kansen van Stefan P en Bruno VP. De druk nam wel toe en Kortebos geraakt niet uit de omknelling. Johan P. is de motor achter deze Oplinterse powerplay en hij ziet zijn inzet na nog geen 10 minuten beloond. De oudste van de Paulussen zet zich door op links en pegelt een scherpe voorzet in het doelgebied van de tegenstander. Een Limburgse verdediger voelt de aandringende aanvallers in zijn rug en werkt de bal in paniek in eigen doel. Een owngoal die volledig op het conto van Johan P geschreven mag worden: 1-0.
    Na dit doelpunt neemt Oplinter eventjes wat gas terug maar na een paar minuten komen ze toch terug naar voren met kansen voor Stefan B. en Dominique W die een goed schot afgeweerd ziet door de bezoekende doelman.
    Onze veteranen zijn de voorbije 15' zeer dominant en de Kortebossers kunnen weinig of geen weerstand bieden tegen de thuisploeg.
    Om het toch wat spannend te houden besluiten onze jongens om na 20 minuten de tegenstander een handje te helpen. Geklungel in het middenveld doet de bal in de voeten van de suppersnelle Poolse spits van Kortebos belanden die het meteen op een lopen zet richting onze Dave. De midvoor op topsnelheid laat Dave geen schijn van kans en brengt de bordjes weer in evenwicht: 1-1. Dit doelpunt geeft blijkbaar vleugels en Kortebos kan nu zijn voet naast die van OPlinter zetten.
    Nauwelijks 2' later heeft onzen Dave nu eens een zeldzaam minder moment wanneer hij een terugspeelbal slecht wegwerkt, recht in de voeten van de goed lopende Pool die geen genade kent en zijn ploeg met een droge knal op voorsprong brengt. 1-2!
    Oplinter geeft op die paar minuten de volledige wedstrijd uit handen en vergeet al het goede van het eerste kwartier toen de zege al binnen handbereik leek.
    Oplinter is volledig de pedalen kwijt, het verliest alle duels, niemand biedt zich aan en er wordt geen echte sprint meer getrokken. De viermansverdediging komt steeds man tegen man te staan en het is dankzij het overhaaste aanvalsspel dat Kortebos de score niet verder kan aandikken.
    Tegen het einde van de eerste helft krabbelt de thuisploeg terug enigszins recht. Een schot van Stefan P wordt afgeweerd en beland in de voeten van Eddy R die voor een gapende doelmond de bal toch nog ver naast weet te schieten. Hier had Oplinter de gelijkmaker moeten maken!!!
    Geen geluk dus in deze slotfase, ook niet voor Pascal VDV die vlak voor affluiten zijn puntertje nog ziet naast vliegen.
    1-2 ruststand, nog werk aan de winkel in de tweede helft dus.

    Tweede helft:

    Voor de tweede helft neemt Geert E. zoals gewoonlijk de plaats in Van Dave B. Ignaece DW en Pol C komen in de ploeg voor Johan P en Eddy R.

    Oplinter moet dus nog zwaar aan de bak als het dit Kortebos, dat een heel ander gelaat toonde dan vorige week, wil verslaan. Onze jongens beginnen toch weer goed aan de tweede periode met meteen kansen voor Stefan P. en Bruno VP die net als in de aanvangsfase van de eerste helft zijn schot hoog ziet over vliegen. Nog vermeldenswaardig is een lang aaneen gebreide aanval die door Dominique W niet afgerond kan worden.
    Ondertussen staan we achteraan iets sterker op de benen dan voor de rust. Pascal VDV laat zich nog eens opmerken met een tweede bikkelharde tackel. De scheids grijpt naar de borstzak maar na een blik in de onschuldige ogen van Pascal laat hij de kaart toch op zak tot groot ongenoegen van de Kortebossers die hun ploegmaat voor verzorging even afgevoerd zien worden.
    Deze Tackel zet wel de toon, Oplinter wordt nu wel baas in de duels en de snelle Kevin Rappe (what's in a name) achteraan kan de versnellingen van de Limburgse spits in de kiem smoren.
    Het overwicht van de thuisploeg vertaalt zich echter nog niet in concreet doelgevaar hiervoor is de passing vaak nog te slordig. In een poging om dit te verhelpen wordt Johan P. na 20' terug in de strijd gegooid hij vervangt de verdienstelijke Stefan B. De tweede helft kabbeld nu rustig verder met een dominant Oplinter maar de kansen blijven wel schaars. In een perioden van bijna 10' valt er enkel een kans (knap schot toch) van Ignaece DW te noteren.
    In de 28e minuut is de gelijkmaker bijna een feit, Johan P besluit zijn doorzetten met een te zwak of gekraakt schot dat tergend langzaam naar de doellijn rol alwaar het door een Limburgse (of Poolse??) verdediger van de lijn kan gehaald worden. Dit was een reuzenkans en een kantelmoment. De thuisploeg begint nu iets directer te spelen en komt de bezoekende goalie steeds meer bedreigen. Een lob van Pascal VDV en een afgeweerd schot van Stefan zijn maar de voorbode van een resem kansen in laatste minuten van de wedstrijd. Een opsomming: Vrije kopkans Stefan P: afgeblocked, hard schot Dominique W: voorlangs, hoekschop iets te zwak ingetrapt door Pol C: keeper kan redden, Stefan P kan alleen op de goal af: trapt naast. U leest het, in deze tijdspanne van een paar minuten raakt Kortebos echt geen bal meer maar dan in de allerlaatste minuut, het einde van de blessuretijd, kan Stefan P zich nog een los rukken en van in de 16 meter onhoudbaar overhoeks binnentrappen. Eindelijk 2-2, de verlossing!

    Dit punt is uiteindelijk wel dik verdiend voor onze jongens maar er moeten wel lessen getrokken worden uit de enorme terugval in de eerste helft. Tegen dit Kortebos, dat zeker niet slecht speelde, hadden we de drie punten thuis moeten houden.
    De volgende wedstrijd, opnieuw thuis aan de Dalweg,  zal dus beter moeten, ook al spelen we dan tegen een sterke tegenstander Betekom, waar we precies een jaar geleden een smadelijke 3-1 nederlaag hebben geleden.

    Tot volgende week!

    Opstelling:

    Dave Butiens (35' Geert Everaert), Marnix Reniers, Geert Paulussen, Pascal Vandevelde, Wim Allard (35' Kevin Rappe), Stefan Blockx (55' Johan Paulussen), Dominique Weenen, Bruno Vanparijs, Johan Paulussen (35' Ignaece Dewolfs), Eddy Roosen (35' Pol Chaltin), Stefan Paulussen,

    Doelpunten:

    Johan Paulussen: 1 (owngoal)
    Stefan Paulussen: 1

     




    Een lakse opwarming, de oorzak van de dip??




    Verbouwereerde veteranen na de tegentreffer...




    De tweede helft zat Kortebos in de tang...



    Voetbal blijft een (intieme) contactsport!






    05-10-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE MAYONAISE PAKT NU OOK OP VERPLAATSING

    Na de mooie overwinning van vorige week reisde onze veteranenploeg vol vertrouwen af naar de thuisbasis van de eerste Limburgse tegenstander. Het was even zoeken maar uiteindelijk vonden we toch het sportcomplex van Kortebos of was het Melveren?
    Zoals aangekondigd ontbraken vandaag een paar basispionen en moesten er een paar vervangers opgeroepen worden. De twee bereidwillige vervangers waren Gert T. (of P?) en Arie B. Bij de tegenstander waren er blijkbaar ook selectieproblemen want niet minder dan drie (3) Poolse fruitplukkers moesten aantreden om ons partij te geven. Deze poolse connectie kon de Oplinterse spelersgroep enigszins verontrusten want het is toch altijd uitkijken met die ex oostblokkers.

    Eerste helft:

    Na enige vertraging werd de wedstijd op gang gefloten om 20u09. Oplinter sloeg de studieronde over en kwam meteen zijn neus aan het venster steken bij de tegenpartij. Vooral het duo Stefan P en Stefan B gooide hoge ogen met enkele flitsende acties op de rechterflank. Ook de nieuwkomers laten zich meteen gelden en na 10' rukt Oplinter onder leiding van Arie B. op naar voren. Arie besluit zelf op doel met een strak schot, Gert T gooit zich in de baan van het schot en kan het zo deviëren dat de doelman op het verkeerde been komt te staan. Meteen 0-1, de nieuwkomers doen het voor onze veteranen.
    Kortebos krijgt geen tijd op te bekomen van deze opdoffer en worden bijwijlen weggespeeld door het gemotiveerde Oplinter. Arie B. blijft voor de weg naar voren kiezen en kan zo slechts enkele minuten later een mooie voorzet op de knikker van Gert P. schilderen. Onze opportunistische poketspits weet hier wel blijf mee en knikt de bal overhoeks in doel, 0-2 voor na nog geen kwartier spelen.
    Bij Kortebos valt voorlopig alleen de scheidrechter op door het nemen van enkele rare beslissingen, de wedstrijd blijft echter sportief, zelfs de polen hebben nog geen "Wasylleke" gedaan.
    Het lijkt erop dat de fruitpluk toch zijn tol geëist heeft bij deze sympatieke Limburgers want ze geven nogal een vermoeide indruk. Dit maakt echter niet de rekening van onze mannen die de toon blijven aangeven. Naast het duo Gert-Arie blijft ook het duo Stefan P - Stefan B opvallende acteren terwijl de rest van de ploeg de boel mooi gesloten houdt. Na pakweg 25' zetten de Stefannen een lang uitgesponnen dubbelpas op die de Limburgse verdediging helemaal uit verband speelt. Stefan P. wordt zo knap afgezonderd voor doel en kan met een mooi schot de 0-3 op het bord schieten. 
    Onze Limburgse tegenstanders zijn in deze eerste helft echt nergens en komen amper in de buurt van onzen Dave die allicht de gemakkelijkste avond uit zijn rijkgevulde carrière beleeft.
    De wedstrijd blijft verder eenrichtings voetbal tot plots de scheidsrechter weer de hoofdrol opeist en maar liefst 4 volle minuten te vroeg affluit. Consternatie allom langs de zijlijn bij de technische staf en pers die hun eigen tijdsopname door de refferee weggelachen zien worden. Reactie van de scheids: "mijn uuurwerk, dat ik nog van mijn groootvader zaaliger heb gekregen, kan ni missen. Da is nog wat anders dan die sjapanese brol die gelle hebt..."
    Niks aan te doen dus, Oplinter moet met een 0-3 voorsprong gaan rusten.

    Tweede helft:

    "Den tweeden time" begint aan een gezapig tempo. dit geeft de invallers Geert E, Eddy R en Pol C de kans om geleidelijk in de match te komen. Zij nemen de plaats in van respectievelijk Dave B, Stefan B en Pascal VdV.
    We zijn drie minuten ver in de tweede helft als Kortebos zijn allereerste kans van de wedstrijd krijgt en 't is meteen een reuzenkans. De scherpe voorzet wordt door de thuisspits maar nipt gemist.
    Oplinter was dus traag en slap begonnen en het is 10' wachten op het eerste doelgevaar. De splijtende pas van alweer Arie kan door Stefan P niet verzilverd worden. Een minuutje later wordt het pas echt warm voor onze jongens want de thuisploeg kan na slordig verdedigen de bal tegen de netten werken. De vreemde scheidsrechter neemt hier echter wel de juiste beslissing en keurt het doelpunt terecht af wegens buitenspel.
    Bij een volgende aanval trapt Kortebos een eerste maal op de paal maar nog schiet Oplinter niet wakker. En wat er aan zat te komen blijft inderdaad niet uit want even later wordt onze verdediging alweer afgetroefd, ditmaal vliegt het schot wel tussen de palen en Geert E. heeft hierop geen verhaal, 1-3 en Kortebos zit weer in de match. De Oplinterse ploeg hangt nu helemaal als los zand aan elkaar en Kortebos gaat gewoon door op zijn elan, luttele minuten later moet Geert E. opnieuw de bal uit zijn netten vissen nadat zijn ploeg hem andermaal in de steek heeft gelaten. 2-3 is het harde verdikt!
    Het is moeilijk te zeggen wat de oorzaak is van deze plotse malaise maar het is wel duidelijk dat de taken niet meer uitgevoerd worden na de wissels zodat de ploeg als een kaartenhuis in elkaar is gestuikt.

    Na deze tweede tegentreffer proberen onze mannen toch uit het dal te kruipen en ze kunnen zowaar even druk zetten op de Limburgse verdediging zonder echter concreet doelgevaar te creëren. Plots komt Kortebos er weer gevaarlijk uit maar Geert E. kan ditmaal gevat tussen komen. Oplinter plooit nu wel niet meer terug en stilaan komen er opnieuw (halve) kansen voor o.a. Arie B., Dominique W en Bruno VP die zijn puntertje naast ziet gaan.
    We zijn 30' ver wanneer Arie nog eens in de 16m opduikt maar zijn iets te zacht schot wordt nipt van de lijn gered. Dit had de doodsteek kunnen zijn voor Oplinter want Kortebos countert onmiddellijk tegen, het harde schot strand andermaal op de paal!
    De invalbeurt van Dave zorgt wel voor een opflakkering in het spel van Oplinter maar Geert E. moet tussendoor wel nog zijn ploeg van de ondergang redden nadat Wim A. ongelukkig door een bos van benen de bal in eigen doel mikt.

    Van dan af is het genoeg geweest voor Oplinter er worden geen kansen meer weg gegeven, Dave B. kan o.a. met een braziliaans hakje de Kortebossers goed bezig houden. Ook Eddy R legt nog een goeie actie op de mat maar trapt hoog over. Ondertussen zit iedereen langs de kant al wel lang op de horloge te kijken want de wedstrijd blijft maar duren we spelen ondertussen meer dan 40' maar de scheids maakt nog geen aanstalte om af te fluiten. Dave besluit dan maar om vanop eigen helft een rush richting Kortebos in te zetten. Hij geraakt in de 16 maar ziet daar zijn trap nipt naast vliegen. Jammer want dit verdiende veel meer.

    Oplinter komt niet meer in gevaar en uiteindelijk vindt de arbiter dan toch zijn fluit, na 45' maakt hij een einde aan de partij.
    We onthouden de 2-3 overwinning en het feit dat onze mannen toch meer dan de helft van de wedstrijd op een goed tot zeer goed niveau geacteerd hebben en dat Geert E. nog eens zijn waarde voor de ploeg heeft kunnen bewijzen met enkele cruciale reddingen.

    Volgende vrijdag spelen we opnieuw tegen deze vrolijke Limburgers, ditmaal op eigen terein en dan kunnen we ons zo'n tussentijds dip niet permiteren voor onze eigen supporters.
    Bij deze nog eens een oproep: SUPPORTERS ALLEN OP POST want de topvorm komt er stilletjes aan! Tot vrijdag!

    Opstelling:

    Dave Butiens (35' Geert Everaert), Pascal Vandevelde (35' Pol Chaltin), Marnix Reniers, Wim Allard, Bruno Vanparijs, Stefan Blockx (35' Eddy Roosen), Arie Bronckaerts, Geert Paulussen, Dominique Weenen, Gert Timmermans (50' Dave Butiens), Stefan Paulussen.

    Doelpunten:

    Gert Timmermans: 2
    Stefan Paulussen: 1




    Tijdens de opwarming is al te zien hoe gretig Arie B wel is...



    Dit zou een beeld kunnen zijn uit de tweede helft, we staan teveel stil...



    De technische staf aanschouwt het spektakel...



    Even bekomen...



    Hij keek toe en hield zijn ploeg recht...


    Een wazige foto van een wazige leiding...

    29-09-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    23-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Linden eerste scalp aan riem Veteranen Oplinter

    Vandaag op de kalender de derde wedstrijd van de tweede jaarhelft 2009.
    We verwelkomen de veteranen uit Linden. Het is precies een jaar geleden dat we nog eens tegenover elkaar hadden gestaan.
    De wedstrijd toen was geëindigd op een troosteloze 0-0! Onze veteranen hadden hun voorgenomen om vandaag iets meer spektakel te leveren voor de talrijk opgekomen supporters.
    Voor deze wedstrijd kunnen we niet rekenen op Pascal VDV en Stefan B. Johan B. blijft nog gekwetst. Wel terug van de partij is onze scheidsrechter Etienne Ruytinx.

    Eerste helft:

    VK Linden is nog een 'echte' veteranenploeg, zonder jongelingen in de kern dus. Oplinter heeft wel een paar piepkuikens van net over de 30 in de rangen dus waren we een beetje in het voordeel. De VK Linden "Old Boys" laten echter niet zomaar over zich heen walsen en bieden in de aanvangsfase zeer goed weerwerk.
    Oplinter probeert wel maar vindt geen opening. Het duurt tot in de 8e minuut wanneer een splijtende dieptepas van onze libero Marnix de verdediging van Linden open rijt. Stefan P. pikt de bal op en kan hem kalm binnenleggen in de kortste hoek: 1-0
    Linden is echter niet aangeslagen en dwingt den Dave een paar minuten later tot knappe interventie. De wedstrijd komt nu echt op gang en Oplinter blijft de betere aanvallen op de mat leggen. Een opnieuw diep gestuurde Stefan P kan enkel foutief gestuit worden. De bal wordt op de rand van de rechthoek gelegd, een uiterst gevaarlijke plaats voor een vrijschop specialist. De Oplinterse specialist terzake is Eddy R en ook nu weet hij hem feilloos in de kruising te krullen, prachtig doelpunt en 2-0.
    Onze mannen hebben nu de match volledig in handen en rijgen de kansen aan elkaar. De familie Paulussen blijft z'n stempel drukken op het spel van Oplinter en dat resulteert in de 26' in een derde doelpunt. Ditmaal via Geert P. die vanuit de draai de bal in de verste hoek kan deponeren. 3-0, match gespeeld zo lijkt het.
    In het slot van de eerste helft kan Linden echter milderen tot 3-1 na een warrige fase in het Oplinterse doelgebied. Dit tegendoelpunt, op een psychologisch belangrijk moment, belooft nog een spannende tweede periode.

    Tweede helft:

    Wegens de beperkte kern vandaag slechts 2 wissels, Geert E vervangt Dave B in doel en Wim A. vervangt doelpuntenmaker Eddy R.
    Onze veteranen, gewaarschuwd door de late tegentreffer, komen goed uit de kleedkamers en nemen opnieuw de match in handen. Goeie kansen van de voet van Geert P en Wim B kunnen de Lindense doelman aan het werk zetten. De druk blijft aanhouden en na 15' moet Linden opnieuw een doelpunt slikken van de voet van Stefan P na een knappe actie, 4-1.
    De schaapjes lijken op het droge en Oplinter gaat een beetje freewheelen. Dave B komt Geert P vervangen waardoor de ploeg ook nog wat herschikt moet worden.
    Hiervan kan Linden profiteren en uitbreken. De raid wordt afgewerkt met een prima schot dat op de kruising uiteen spat. Aangespoord door deze actie zet Stef P ook een lange ren op maar op het einde is hij net te vermoeid om te kunnen besluiten. Een volgende aanval heeft echter wel succes. Bruno VP dringt de 16 in en kan knap passen op Dave B die listig met buitenkant voet de bal in doel verwerkt: 5-1.
    In de slotfase wordt Dominique W nog gewisseld door Yvan Willems. Ondanks een 5-1 achterstand blijven de Leuvenaars toch aandringen en dat heeft uiteindelijk toch resultaat. Een knappe counter kan door de Lindense spits afgerond worden en zo milderen tot 5-2.
    Oplinter kan zich niet meer opladen en zo kan de tegenstander nog een derde keer tegenscoren na laks verdedigen van onze kant.

    5-3 eindstand en Oplinter heeft ditmaal slechts 3 wedstrijden moeten wachten op de eerste overwinning. Dit belooft voor het vervolg van het jaar .
    Volgende week zal het echter andere koek zijn want dan moeten we een aantal basisspelers missen wanneer we naar het limburgse Kozen-Melveren reizen. Hopelijk kunnen hun vervangers het zelfde niveau halen want dan zit een eerste uitzege er zeker in.

    Opstelling:

    Dave Butiens (35' Geert Everaert), Pol Chaltin, Marnix Reniers, Kevin Rappe, Wim Boffé, Bruno Vanparijs, Dominique Weenen, Geert Paulussen, Johan Paulussen, Stefan Paulussen, Eddy Roosen (35' Wim Allard)

    Doelpunten:

    Stefan Paulussen: 2
    Eddy Roosen: 1
    Geert Paulussen: 1
    Dave Butiens: 1

    Het Oplinterse spel is zo snel dat het nauwelijks op de gevoelige plaat vastgelegd kan worden...



    Wordt onze vorige topschutter ook onze nieuwe?

    23-09-2009 om 21:50 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burenstrijd beslecht in het voordeel van VV Houtem

    Spanning aan de Dalweg op deze vrijdag avond. Vandaag stond immers de burenstrijd tegen VV Houtem op de agenda. Een aantal maanden geleden was dit helaas geen figuurlijke term. Tijdens de laatste derby waren de gemoederen oververhit geraakt en stond de goeie relatie tussen VVH en Veteranen Oplinter op springen.
    Het verstand heeft gelukkig gezegevierd zodat we vanavond opnieuw op een sportieve manier de strijd kunnen aangaan en dit in de eerste thuiswedstrijd van het voeltbalkalenderjaar.

    Bij Oplinter mochten we Johan P opnieuw verwelkomen terwijl we nog steeds geen beroep kunnen doen op Johan B.  Marnix R en Etienne R ontbraken om diverse redenen. De wedstrijd wordt ditmaal in goede banen geleid door de immer modieuze gelegenheidscheidsrechter Gert Timmermans.

    De Oplinterse spelersgroep verscheen zeer gefocust aan de aftrap, klaar voor een sportieve revanche. Ook langs de kant heerste een zinderende sfeer onder het talrijk opgekomen publiek.

     

    De gezonde instelling van de beide teams straalde ook af op het wedstrijd begin. De eerste 10' verliepen gesloten en geconcentreerd met een aantal goeie maar onvoldragen acties langs beide kanten. Het technisch overwicht was voor VV Houtem maar onze veteranen, onder impuls van de wederoptredende Johan P, maakten geen fouten.

    Na deze periode begon de focus toch te verslappen en liet Wim B zijn mannentje even wat ruimte. De nieuwe VV H spits benutte die optimaal en uit een schier onmogelijke hoek wist hij de bal perfect over Dave te knallen. 0-1 na 11'.
    Oplinter reageerde, zij het moeizaam. Een paar halve kansen en een vrije trap op een leuke plek waren het resultaat van de werkkracht van Oplinter.
    Het publiek genoot van deze hoogstaande en snelle wedstrijd en stuwde Oplinter vooruit. Onze jongens bleven dreigen langs Stef P en de opkomende verdedigers. Ondertussen was de wedstrijd 25' onderweg en onze buren bleven de bal goed rondtikken loerend op een fout in de verdediging. De druk op de thuisverdediging bleef toenemen en dat noopte onze libero tot een misstap, bij slecht ontzetten trap hij de bal in de voeten van een tegenstander maar deze knalde de vrije schietkans onbesuisd op de vuisten van Dave.
    Een paar minuten later klap de Oplinterse buitenspelval open, helaas een paar seconden te laat en een ex-oplinteraar in Houtemse loondienst (Yves W.) glipt er door. Hij kan de uitgekomen Dave lobben en meteen kijkt Oplinter tegen een schier onoverbrugbare achterstand aan. 2-0 na een half uur.

    De thuisploeg ziet het dan even niet meer zitten en er wordt voor een monsterscore gevreesd tegen dit sterke VV H. De radeloosheid is echter maar van korte duur en in een zinderende slotfase van de eerste helft weet Oplinter VV Houtem achteruit te drukken. Bruno VP ziet nog een reuzekans weggekopt onder de deklat een kopbal rakelings over suizen.
    Na 35' atractieve minuten is het tijd om te rusten en de nodige verse krachten in te brengen.

    Voor de tweede helft komt Geert E in de ploeg voor Dave B, Pol C vervangt Eddy R en Wim Allard komt Bruno VP aflossen.
    De tweede periode barst meteen los met een Houtemse vrije trap die op de paal uiteen spat. Oplinter is meteen gewaarschuwd, Houtem is niet uit de kleedkamer gekomen om enkel de voorsprong te verdedigen.
    Onze mannen kunnen echter ook meteen aanknopen met het goeie niveau van de eerste helft en na sterk aandringen van Stef B net voor de 16m van de tegenstander wordt de bal veroverd door Dominique die meteen met een Carcela trap uitpakt en zo de aansluitingstreffer op het scorebord weet te schieten. 1-2!!
    Oplinter gaat op zijn elan door en blijft voor onrust zorgen in de defensie van VV H. De gelijkmaker lijkt in de maak voor dit bij wijlen wervelend Oplinter. Het noodlot slaat echter toe voor onze held van 10' geleden. Na een ongevaarlijke tegenaanval belandt een voorzet ongelukkig op zijn voet en vliegt nog ongelukkiger in het eigen doel. 1-3, alles te herdoen.

    De kopjes gaan gelukkig niet naar beneden en Oplinter blijft (halve) kansen creeren, het ziet o.a. nog een bal net voor de lijn gered worden. Het talentrijke Houtem blijft natuurlijk ook meedoen en kan ook herhaaldelijk Geert komen bedreigen.
    Voor het slotoffensief wordt Dave B nog in de strijd gegooid. In de prangende slotfase ziet hij nog een doelpunt (terecht) afgekeurd worden. Zijn beweeglijkheid levert nog een paar kansen op maar de kloof blijft op 2 staan.
    In de allerlaatste minuut wordt een snelle inworp van diezelfde Dave in één tijd verlengd door Johan P en kan de Houtem doelman zich toch nog een keer omdraaien. 2-3 luttele seconden voor het eindsignaal!

    Het eindsignaal komt er dan snel en Oplinter verliest deze prima en sportieve wedstrijd. Het is onze sympathieke buren echter gegund en na deze incidentloze wedstrijd blijkt nog maar eens dat ook veteranen zich als volwassenen kunnen gedragen! Proficiat aan iedereen

    opstelling:
    Dave Butiens (35' Geert Everaert), Pascal Vandevelde, Geert Paulussen, Kevin Rappe, Stefan Blockx, Wim Boffé, Bruno Vanparijs (35' Wim Allard), Dominique Weenen, Johan Paulussen, Eddy Roosen (35' Pol Chaltin), Stefan Paulussen.

    Doelpunten:
    Dominique Weenen: 1
    Johan Paulussen: 1

    Lees ook het verslag op http://www.veteranen-vvhoutem.tk/




    Een geconcentreerd Oplinter tijdens de opwarming



    Klaar voor de aftrap...



    Dave komt goed tussen...


    De modieuze Frank Debleeckere look-allike houdt de wedstrijd goed in de hand...

    Prangende fase...


    Verbroedering na de match...

    De winnaar van de hoofdprijs van Tombola Yvan. Hopelijk serveert hij deze fles NIET tijdens de nakende babyborrel van zijn jongste snaak

    14-09-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    10-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse start voor Veteranen Oplinter

    Het nieuwe seizoen kondigde zich veelbelovend aan. Een wedstrijd op een mooie nazomerdag in een gloednieuwe outfit tegen een haalbare tegenstander, wat kan je nog meer wensen.

    De realteit was echter anders. Op uitzondering van een paar afwezige vaste pionnen, JohanP (familiale verplichtingen) en Johan B (langdurig gekwetst) was iedereen paraat voor de openingswedstrijd die uiteindelijk niet zou doorgaan aan Café De Hoef maar wel op de terreinen van FV De Zon Wersbeek. Ter plaatse aangekomen was de verwarring groot want het was ook niet meteen duidelijk wie onze tegenstander nu eigenlijk was. Was het nu toch Kersbeek of was het wersbeek of toch misschien Graasbeek? Niemand wist het, uiteindelijk bleek het een samenraapsel van spelers te zijn en kwamen ze er toch nog twee tekort. Het wachten op de scheidsrechter was ook al vruchteloos want er was er gewoon geen.

    Uiteindelijk hebben we, sportief als we zijn, twee spelers en een scheidsrechter geleverd aan de tegenstander om toch min of meer een normale wedstrijd te krijgen. Het waren Geert E., Dave B. (beide een helft als doelman) en Wim A. die zich opofferden als speler en Pol C en Yvan W die beurtelings de wedstrijd leiden. Bedankt jongens!

    Na al deze extra sportieve rompslomp kon de wedstrijd dan toch starten. De Oplinterse veteranen pronkten trots met hun nieuwe uitrusting. Op een paar uitzonderingen na zaten de truitjes en broekjes iedereen als gegoten en dit in schril contrast met de gewaagde kleurencombinatie van onze tegenstander.

    Op voetbal gebied bleek het verschil echter niet zo groot te zijn. Oplinter speelde z'n eerste match sinds 3 ! maanden en dat was er aan te zien. De vloeiende combinaties en fysieke superioriteit zaten er nog niet echt in.
    Het was 10 minuten wachten vooraleer Oplinter kon dreigen, via een hoekschop dan nog. Onze jongens toonden wel vele goeie wil maar het ritme was duidelijk nog afwezig. Onze opponent met de te kleine broekskes kon al helemaal geen acties op het veld leggen. Pas na 20 minuten kwam Kersbeek een eerste keer in de 16 maar Geert P kon tijdig ingrijpen. Deze waarschuwing kon de Oplinterse veteranen inspireren tot wat meer uitgesponnen acties en stevige druk. Na een warrige aanval zag Wim B zijn knap schot afgeweerd worden door Geert E. Even later kon ook Geert P uithalen en alweer kon de gelegenheidsdoelman van de tegenstander met de voeten parreren. De laatste 10 min van de eerste helft speelt Oplinter wel zeer dominant. Onze tot dan toe onzichtbaar gebleven topschutter Stefan P krijgt toch nog een kansje maar zijn krachtig schot vliegt rakelings langs het kader. Met de rust in zicht wordt er toch een kansje weg gegeven, na een mooie lange pas kan een Kersbeekse spits onze Dave bedreigen. Zijn schot wordt mooi geplukt en zo kregen we den Dave toch nog eens in beeld.

    Voor de tweede helft waren er weer de gebruikelijke wissels. Ditmaal wisselen Dave en Geert E van ploeg. Pol C geeft zijn fluit door aan Yvan W en neemt de plaats in van Eddy R.

    De eerste minuten van de tweede periode zijn volledig voor Kersbeek. De Oplinterse veteranen zijn nog te veel bezig met de wissels en de tacktische instructies waardoor Kersbeek even de kans krijgt om de bal vlot rond te tikken en te komen dreigen. Een schot voorlangs en een vrije trap op een goeie plek zijn hiervan het resultaat. Deze vrije trap wijkt af op de muur en plots staat Oplinter 1-0 achter. Verbijstering allom maar het moest er van komen omdat onze mannen het vakantie gevoel maar niet afgeschud krijgen.
    Nog 25' te gaan, tijd genoeg dus zou je denken maar ondanks het overwicht valt er geen doelpunt. Kansen genoeg anders, we noteren een bijna own goal van Kersbeek op de eigen kruising, een schot van Geert P net naast en kopbal van Stefan P die richting mist. Met nog een dikke 10' te gaan krijgt Stefan P de beste kans om gelijk te maken. Met een prima actie weet Stefan zich af te zonderen voor doel maar den Dave weet de inzet miraculeus uit zijn doelvlak te ranselen. Kersbeek wederom gered door een gast speler!
    Hierna blijft de druk van Oplinter wel aanhouden maar kansen worden nog steeds vlot gemist. Achteraan wordt de ruimte weggegeven waardoor Kersbeek toch kan blijven dreigen mede dankzij een goed spelende intrim Wim A.
    Het naderend einde levert nog een paar knappe kansen op maar uiteindelijk moet onze Yvan toch de wedstrijd affluiten en worden we met lege handen naar huis gestuurd.

    Een match om weer snel te vergeten. Het positieve is dat de nieuwe uitrusting zeer indrukwekkend oogt, dat onze uitgeleende spelers op een hoog niveau hebben gepresteerd en we ze dus goed gaan kunnen gebruiken bij onze eerste thuismatch tegen het gerenomeerde VV Houtem!

    Opstelling:
    Dave Butiens (35' Geert E), Marnix Reniers, Geert Paulussen, Pascal Vandevelde, Kevin Rappe, Stefan Blockx, Dominique Weenen, Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen, Eddy Roosen (35' Pol Chaltin)
    Uitgeleend:
    Geert Everaert (35' Dave B), Wim Allard
    Scheidsrechters:
    Pol Chaltin (35' Yvan Willems).

     




    Vooraf nog even controleren of alles goed zit

    Een schril contrast in kledij

    Model Geert en Model Pascal

    In de aanval

    Uitverdedigen!!

    10-09-2009 om 23:54 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNEACK PREVIEW NIEUWE TEAM UITRUSTING

    Juicht allen, de nieuwe teamuitrusting is aangekomen.

    Deze werd aangekocht bij de firma Netex in Hulshout met dank aan onze gulle sponsor. 
    Het merk is het Duitse Saller, de uitrusting bestaat uit 17 truitjes, 17 broekjes, 25 paar kousen, 2 keeper truitjes, 1 korte keeperbroek, 1 lange broek, 2 paar handschoenen en een scheidsrechter set.

    Vanaf nu zijn we niet alleen de sympathiekste maar ook de meest modieuze veteranenploeg uit Vlaanderen en omstreken!

    (met dank aan ons gewillig model en de fotografen Nick (9) en Dries (6))

















    22-08-2009 om 18:14 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalender 2009 “Veteranen OPLINTER”

     

    2de jaarhelft 2009   wedstrijden 20.00u

     

     
    September :      
    04/09   Kersbeek – OPLINTER-  terr. De Zon Wersbeek (vertr.19u15)   1 - 0  
    11/09    OPLINTER - Houtem   2 - 3  
    18/09   OPLINTER-Linden   5 - 3  
    25/09    Kortebos-Melveren - OPLINTER (vertr.19u00)   2 - 3 
    Oktober :      
    02/10   OPLINTER - Kortebos   2 - 2 
    09/10   OPLINTER - Betekom   1 - 1
    16/10    Thor Wommersom - OPLINTER -terr.Daring (vertr.19u00)   2 - 5 
    23/10    OPLINTER – Buvingen   3 - 3  
    30/10   Bautershoven – OPLINTER (vertr.19u00)   2 - 4 
    November :      
    06/11 20u30 Millen -OPLINTER (vertr.18u45)   0 - 4 
     (0 - 0)  
    13/11   Betekom – OPLINTER (vertr.18u50)   0 - 0  
    20/11   OPLINTER – Kersbeek   3 - 3  
    27/11    Linkhout – OPLINTER (vertr.18u50)   2 - 2  
    December :      
    04/12    Houtem -OPLINTER   1 - 3 
    11/12  20u30 OPLINTER- Veteranen Landen   3 - 0 
    18/12   GALA WEDSTRIJD POL& WILLY 60: OPLINTER-OPLINTER      -

    22-08-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Kalender
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STATUTAIRE VERGADERING 05 JUNI 2009

    Zoals hoger al vermeld was er om het seizoen af te sluiten nog een "Statutaire vergadering" om het nieuwe seizoen al voor te bereiden. In deze vergadering werden een aantal afspraken gemaakt en hier en daar de puntjes op de i gezet. Ook van deze vergadering volgt hier nu een korte samenvatting:

    Bestuur Veteranen Oplinter:
    Willy Weenen : Voorzitter, aannemen van wedstrijden/kalender samenstelling, penning meester, roken van sigaren. back up= Geert paulussen
    Eddy Roosen: Speler, selectieheer-ploegopstelling-tacktisch brein, penning meester. back-up (voor ploegopstelling)= Johan Paulussen
    Etienne Ruytinckx: Speler, scheidsrechter thuismatchen, penning meester.
    Yvan Willems: Speler, verantwoordelijke hygiëne, verantwoordelijke tombola, penning meester.

    Afwezigheden:
    Wanneer een speler niet kan deelnemen aan een wedstrijd of zelfs wanneer hij twijfelachtig is moet hij dit zo snel mogelijk laten weten aan Eddy Roosen of Willy Weenen en liefst niet wachten tot de donderdag voor de wedstrijden zodanig dat er een vervanger kan opgeroepen worden uit onze uitgebreide spelers-poule. Eddy en Willy zijn te bereiken op de volgende nummers:
    Eddy: 016/80.56.30 of 0472/67.90.49
    Willy: 016/78.08.76 of 0473/57.93.34

    Tombola:
    Indien je nog waardevolle prijzen liggen hebt kan je die steeds bezorgen aan Yvan Willems.

    Wedstrijden:
    Onze thuiswedstrijden worden gespeeld op de tereinen van Rood-Groen Oplinter (Dalweg, 3300 Oplinter) en starten doorgaans om 20u00 tenzij anders vermeld op de kalender.
    Bij wedstrijden op verplaatsing komen we samen op het Melkerijplein in Oplinter. Vertrektijden zie kalender.

    Afspraken met RGO:
    Voor onze thuiswedstrijden zijn we dus te gast bij RGO. We staan zelf in voor het reinigen van beide kleedkamers en voor het spelen van aantrekelijke wedstrijden zodat er zoveel mogelijk supporters op af komen. Het kuisen van de kleedkamers gebeurd met een beurtrol onder de spelers. De kuisploeg wordt steeds aangeduid door Yvan Willems. Hij duldt hierbij GEEN tegenspraak!
    RGO staat in voor het kalken van de lijnen en andere aspecten voor het speelklaar maken van het terrein.
    Zij verzorgen ook voor het uitbaten van de kantine tijdens en na de wedstrijden. Het is niet de bedoeling dat iemand van de veteranen de dranken serveert tenzij natuurlijk wanneer er bij piekmomenten extra handen welkom zijn. Ook voor het opruimen van de kantine na de wedstrijd is alle hulp welkom.

    Feestelijkheden:
    Aangezien er de laatste jaren geen eenduidigheid was wat betreft feestelijkheden zoals bvb. soupers, uitstapjes, huldigingen, enz.. is er een feestcomité samengesteld met als leden Stefan Paulussen en Wim Allard. Zij zullen dus instaan voor het uitwerken van ideeën voor uitstapjes, eventuele inzamelingen om de kosten te dekken, overleg met het bestuur i.v.m. financiëringen, modaliteiten, enz...
    Alle ideeën en voorstellen moeten dus gericht worden aan Stefan P( 0473/77.39.64) of Wim A. (tel. nog toevoegen).

    Verzekering:
    Voor alle duidelijkheid: de club Veteranen Oplinter voorziet in geen enkel geval in een vorm van verzekering. Iedere speler moet zijn eigen regelingen treffen in deze materie.

    Voetbaluitrusting:
    Er is beslist om een nieuwe uitrusting aan te schaffen. Geert Everaert treedt op als gulle sponser en Johan Boffé regelt de praktische kant van de zaak.

    22-08-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vakantie is zo goed als voorbij...

    Tijd dus om terug beginnen te denken aan de start van de het tweede deel van het voetbaljaar 2009.
    Maar eerste blikken we even terug op het einde van de eerste jaarhelft 2009. De laatste wedstrijd tegen de Kanaries Kessel-Lo werd verdiend gewonnen met 2-1. Van deze wedstrijd moet ik het verslag echter schuldig blijven vermits tijdens de "statutaire vergadering" na de wedstrijd een deel van mijn notities verdwenen zijn. In ruil hiervoor geef ik een korte cijfermatige samenvatting van de eerste jaarhelft 2009:

    AANTAL GESPEELDE MATCHEN: 18
    AANTAL GEWONNEN MATCHEN: 11
    AANTAL VERLOREN MATCHEN: 5
    AANTAL DRAWS: 2

    LANGSTE REEKS GEWONNEN MATCHEN: 5
    LANGSTE REEKS ONGESLAGEN: 10

    DOELPUNTEN GEMAAKT: 45
    DOELPUNTEN GESLIKT: 28 

    DOELPUNTENMAKERS:
    Stefan Paulussen: 16
    Bruno Vanparijs: 6
    Geert Paulussen: 3
    Dave Butiens: 3
    Pol Chaltin: 2
    Johan Paulussen: 2
    Wim Boffé: 2
    Bart Maes: 2
    Dominique Weenen: 1
    Eddy Roosen: 1
    Yvan Willems: 1
    Gert Timmermans: 1
    Arie Bronckaerts: 1
    Vincent Vranckx: 1
    Wouter Kumpen: 1
    Ignace Dewolfs: 1

     
    Een dikke proficiat aan onze topschutter Stefan!


    De cijfers spreken dus voor zich, het eerste deel van 2009 was een mooi seizoen. Het wordt moeilijk om dit te evenaren in de komende wedstrijdenreeks maar we moeten het zeker proberen. Een andere uitdaging zal zijn om het vertrek van Tom Veulemans en het afhaken van Bart Maes op te vangen. In de laatste wedstrijden zijn wel al een aantal vervangers getest maar zijn moeten zich nog echt waarmaken. De start van het tweede deel van het jaar is op 4 SEPTEMBER tegen Kerbeek op de terreinen van De Hoef in Kortenaken. Vertrek vanop het Melkerijplein om 19u15

    Tot slot toch nog een paar foto's van de laatste wedstrijd.




    Johan P. rukt op

    Weer Johan P. De rest kijkt toe.

    Oplinter moet achteruit.

    Bruno VP scoort vanop de stip.

    Enkele oud gedienden...



    Einde van de wedstrijd, een mooie overwinning.

    en de tegenstander zit er verslagen bij....


    De ontlading en regeneratie na de match

    22-08-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortebos komt te kort aan de Dalweg!
    Vooraf:

    Lang geleden was het dat we nog moesten aantreden tegen de tegenstader van vandaag: Kortebos. Deze ploeg uit het sympathieke Limburg was voor de meesten dus tamelijk onbekend. Onbekend is onbemind en dus kon de wedstrijd maar beter niet te licht opgenomen worden. De off-day van vorige week zat nog in de hoofden maar we konden toch weer rekenen op 17 spelers waaronder 15 echte veteranen en 2 jeugdspelers die eens mochten proeven van het echte werk. Ook de tegenstrever had een 4 of 5 tal jeugdige spelers opgetrommeld, het was dus opletten geblazen. De horde supporters konden weer genieten van een zonovergoten lente-avond, op het veld zou het afzien worden.

    Eerste helft:

    Geen verrasingen in de kern, Johan B was nog gekwetst, Tom V, Pascal VDV, Wim B. en Dominique W. ontbraken om diverse redenen. Hun afwezigheid werd opgevangen door Johan S. (RGO), Gino RGO en Michael RGO.
    De aftrap werd gegeven om precies 20u12 en meteen was daar de eerste kans voor Oplinter. Stefan P kwam net te kort om te scoren. Kortebos repliceerde vrijwel meteen en Oplinter moest een corner weggeven. De hoekschop werd mooi voorgebracht maar Dave kon fraai onderscheppen. Een stomend begin want na 3' kon Eddy, klaarkijkend als altijd, een laterale bal van Kortebos onderscheppen en gepast doorspelen naar Stefan P. Deze jongen stond vorige week nog droog maar kon nu meteen de score openen 1-0 na 3', een droomstart!
    In deze aanvangsfase blijft de Oplinterse druk aanhouden. Helaas, meer dan een paar hoekschoppen en wat dreiging in de zestien zat er niet in. Het was wel Kortebos dat na een misverstand achteraan een eerste grote kans kreeg maar de bal ging hoog over, een kwartier ver waren we toen al.
    Vanaf dan ging het spel goed op en af met een paar corners aan beide kanten als resultaat. Echte kansen kwamen er nog niet, hiervoor werd er, langs beide kanten, te slordig met de mogelijkheden omgesprongen.
    Het meeste gevaar bleef toch komen van de kant van de thuisploeg. In de 26' legde Oplinter een oogstrelende, lang uitgesponnen aanval op de mat. Helaas stond aan het eindstation geen Messi maar wel Bruno V die de aangeboden kans hoog over kopte. Onze veteranen bleven de druk op de ketel houden en kregen in de uitloop van deze fase nog 2 goede mogelijkheden.
    Bij een volgende aanval duikt alweer Bruno V op voor doel maar ook nu kan hij de bal niet laaghouden. Hoe lang kan Kortebos hem nog afstoppen?
    De counter van Kortebos is nu weer venijnig en Dave moet goed tussenkomen om nog net met de voet te redden. De Limburgers kennen een betere moment en een voorzet waait bijna over de doellijn. Jammer genoeg verliest onze tegenstander in deze fase een belangrijke pion met een hamstringblessure en moeten ze met 10 man verder. Oplinter kent geen medelijden en grijpt zijn kans in deze slotfase. Bruno V (ja, ja) wordt na een mooie aanval het straatje ingestuurd en kan dan uiteindelijk toch de 2-0 binnen leggen. Het tempo gaat na deze geruststellende voorsprong toch nog de hoogte in en na goed opzitten kan Stefan P. vanaf de middenlijn met de bal op doel afstormen, eenmaal op snelheid is hij, dat is algemeen geweten, niet meer bij te benen en in de laatste minuut kan hij de score nog aandikken tot 3-0. Aan dit doelpunt zit echter een zwaar reukje, volgens de waarnemers langs de kant stond hij bij het vertrekken van de laatste pas minimum 1.5 m buitenspel. De referee liet echter begaan en ook onze tegenstander tekende geen protest aan maar was integendeel blij dat ze konden gaan rusten na deze al bij al aantrekkelijke eerste helft. Oplinter staat na een resem goeie kansen verdiend 3-0 voor.

    Tweede helft:

    Aftrap om 21u02  met weer de nodige wissels (zie verder), ook Kortebos heeft kunnen wisselen waardoor ze weer voltallig kunnen aantreden.
    De galm van het fluitsinaal is nog niet uitgestorven of Oplinter trekt meteen naar voren maar de ingevallen Michael RGO kan niet besluiten, vervolgens rukt alweer Stefan P zich los van zijn bewakers maar zijn voorzet mist richting. In deze stomende openingsfase moet Kortebos naar adem happen, Johan P geeft de mannen geen rust en trap een goeie kans nogmaals over de lat.
    Na 7' kunnen de Kortebossers toch eens aan de ontknelling ontsnappen en krijgen meteen een goeie kans die nipt wordt naast gekopt.
    Maar nu zijn plots de rollen omgedraaid en de thuisploeg wordt op eigen helft vast gezet. Een verre inworp wordt net niet in doel verlengd maar een minuut later staat de Oplinterse verdeding weer in de wind en Kortebos kan snedig tegenscoren met een harde knal onder de ingekomen Geert E. 3-1, we hebben terug een match!
    Halfweg de tweede periode komt Oplinter nog eens opzetten via het duo Bruno-Stefan P maar de sportieve Limburgers blijven de baas. Oplinter is zo goed als onzichtbaar geworden en de trainer moet ingrijpen. Hij brengt Dave voor Stefan B en ouwe rakker Yvan W. voor Stefan P.
    Deze injectie van vers bloed doet onze jongens terug opleven. Kortebos wordt weer vastgezet maar twee corners en 3 goeie kansen voor Michael en Dave worden niet verzilverd. In hun enthousiasme van het moment vergeten de Oplinterse verdedigers nog maar eens terug achteruit te lopen waardoor de tegenstander kan tegenprikken. Met succes want alleen voor Geert kan de Limburgse aanvaller de kloof dichten tot 3-2. Spanning en spektakel verzekert hier aan de Dalweg want met nog een kwartier te gaan kan de wedstrijd plots weer alle kanten uit!
    Kortebos lijkt nu klaar om erop en erover te gaan maar niemand minder dan Dave B steekt hier meteen een stokje voor. Hij zet een lange 1-2 op met Michael en kan zo zelf onmiddellijk de kloof weer uitdiepen tot 4-2. De supporters worden gek!
    Het spel valt dan even stil wegens een lege pen van uw reporter maar na een paar minuten zien we dat ook Yvan W zich begint te mengen in de debatten, hij leest het spel nog steeds goed en kan Dave wegsturen maar die kan zich helaas niet doorzetten.
    In de slotfase wordt Kortebos nog eens terecht teruggefloten uit buitenspel en kunnen ze nog een paar hoekschoppen afdwingen die knap geneutraliseerd worden door Geert E. Het einde is echter volledig voor Yvan W. die met een goeie knal en een listig puntertje de Limburgse doelman nog tot het uiterste dwingt om een extra tegendoelpunt te voorkomen.
    Hierop gooit onze sportieve tegenstander figuurlijk de handdoek in de ring en Etienne besluit om deze doelpunt en -kans rijke wedstrijd te beëindigen.
    Toch weer een verdiende overwinning, de zoveelste in deze ronde. Wie doet beter??
    Een dikke proficiat aan de spelers vanwege de supporters langs de kant.


    Doelpunten:

    Stefan Paulussen: 2
    Bruno Vanparijs: 1
    Dave Butiens: 1

    Opstelling:

    Dave Butiens (35' Geert Everaert), Geert Paulussen, Marnix Reniers, Wim Allard (35' Pol Chaltin), Arie RGO (35' Michael RGO), Gino RGO (35' Bart Maes), Johan Paulussen, Stefan Blockx (55' Dave Butiens, Bruno Vanparijs, Eddy Roosen (35' Johan Schepers), Stefan Paulussen (55' Yvan Willems)

    Volgende week:

    Laatste wedstrijd van de eerste jaarhelft tegen de Kanaries Kessel-Lo. Vroeg op het seizoen verloren we nog met 2-1 op verplaatsing. Een revanche is dus nodig!
    Aansluitend op deze laatste wedstrijd is er nog een hapje en drankje voorzien van de clubkas en volgt er ook een statutaire vergadering met het oog op volgende seizoen.


    Reeds druk van Oplinter in de beginfase


    Beter laat dan nooit, op Pol kunnen we altijd rekenen!


    Nog een laatkomer maakt zich klaar....


    Oplinter "stond goed" in deze eerste helft!


    Bruno bij één van zijn vele kansen...


    Oplinter blijft dreigen...


    Zonder woorden...


    Een pittig duel tussen jong en niet meer zo jong...


    De toeschouwers vol spanning in de tweede helft...

    02-06-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onherkenbaar Oplinter knokt zich toch naar mooie overwinning!
    Vooraf:

    Vandaag, op deze mooie lente avond een onvoorzien thuiswedstrijd tegen de Limburgers uit Kozen. Deze onfortuinlijke ploeg had een acuut voetbalterrein probleem. Oplinter was wel bereid om dit euvel te verhelpen en stelde belangeloos zijn infrastuctuur ter beschikking. Goed meegenomen trouwens voor de trouwe supporters omdat ze zo ook van een verre verplaatsing bespaard bleven.
    Bij aankomst bleek Kozen niet alleen een veld probleem te hebben, ze hadden ook een spelers tekort. Met slechts negen Limburgers was het bijna onbegonnen werk om de ruime kern van 18 thuisspelers te verslaan.
    Wederom toonde Oplinter zijn goed hart en liet Pol, Yvan (slechts 5') en afwisselend Geert E. en Dave B. toe om de kern van de bezoekers te versterken.
    Bij Oplinter dus de ondertussen bekende ruime kern aangevuld met Arie RGO en Gert RGO. Enkel Johan B. ontbrak wegens het niet tijdig hersteld geraken van zijn pijnlijke en slepende buikspierblessure en Dominique W. was op buitenlandse stage.
    Al deze extra sportieve beslommeringen en de wetenschap dat we deze ploeg nog geen 2 maanden geleden probleemloos opzij gezet hebben met straffe 5-1 cijfers zorgde voor een ongedwonge, ontspannen en zelfs nonchalante sfeer in de groep tijdens de opwarming. Hopelijk vertaalde dit zich niet zo op het veld want van de weinigen Kozenaren hier aanwezige waren er weer opvallend veel jonge twintigers!!

    Eerste helft:

    De wedstrijd werd op gang gefloten door Etienne R. met de volgende basis spelers:
    Dave B in doel, Bart M, Marnix R., Wim B, en Wim A in de verdediging. Het middenveld werd gestoffeerd door Stefan B., Johan P, Bruno VP en Geert P. Vooraan moesten Eddy R en Stefan P het mooie weer maken.
    Onze vrienden Pol, Yvan (slechts tijdelijk) en Geert E. werden uitgeleend aan Kozen.
    Oplinter begon de match zoals gevreesd, inspiratieloos en lusteloos. Ook de tegenstander haalde geen hoog niveau dus in de aanvangsfase bleef het thuispubliek op zijn honger. Onze jongens bleven het eerste kwartier vruchteloos op zoek naar hun goeie vorm van de laatste weken en Kozen bracht ook zeer weinig mede door het gebrek aan automatismen met de nieuw ingepaste spelers. Een slechte wedstrijd dus maar Oplinter bleef toch krampachtig zoeken naar het beter spel. Precies op het kwartier brak de match dan toch open. Een zoveelste slecht ingespeelde bal belandde ongewild maar gelukkig in de voeten van onze mee opgerukte linkerflank Geert P. Kozen kon hem niet afstoppen en Geert kon vrij voor de keeper (Geert E.) droog de openingstreffer binnen knallen. Een ongelukkig opgezette aanval werd dan toch mooi afgerond.
    Meteen daarna liet Kozen zien dat het ook toch nog wel kon voetballen. De Oplinterse buitenspelval werd onoordeelkundig open gezet waardoor de Limburgse aanval er gemakkelijk kon doorheen glippen. Onze Dave stond echter pal en voorzag tijdig het gevaar waardoor de kans in de kiem werd gesmoord. Kozen leek wakker geschud door de achterstand en bleef nu komen, een goed schot net over doel was tot dan toe de beste kans voor de bezoekers die gaandeweg het overwicht wisten te veroveren. Oplinter bleef wel wat knoeien maar kon plots toch 2 prima kansen produceren. Na een mooie aanval besloot Geert P. (weer hij) op de lat en Bruno VP leverde een gevaarlijke kopbal af. De wedstrijd was toen al 25' aan de gang, nog steeds met de twee ploegen die onder hun niveau bleven acteren. Kozen begon wel beter te spelen vooral dankzij onze Pol C. die regelmatig onze verdedigers aan de praat hield en Geert E. stond zoals gewoonlijk weer autoritair te keepen. Oplinter bleef echter wel worstelen met de bal en na slordig verdedigen kon een Kozense aanvaller van op rechts de bal vrij binnentrappen, Dave stond machteloos en de bonus was verdwenen: 1-1.
    Dit was het sein voor nog meer Kozense druk en even later konden ze alweer vrij uithalen. Ditmaal strandde het schot op de kruising. Even later verdiende een zeldzame tegenaanval van Oplinter, opgezet door Stefan P, beter maar Eddy R. had moeite met de controle en trapte de bal een paar meter naast. Jammer van de kans maar Oplinter toonde nu wel wat meer strijdlust in de slotfase van de eerste helft. Een ongelukkig weggegeven corner bracht Kozen echter weer voor het Oplinters doel. De hoekschop werd mooi achterwaarts doorgekopt door onze uitleenspits Pol en vervolgens ook achterwaarts binnengekopt. 1-2, Oplinter op achtervolgen aangewezen.!
    Deze opgelopen achterstand zorgde er nu wel voor dat Oplinter terug wat meer grinta kreeg. Een mooie aanval over 6 stations werd afgebroken door een goeie tussenkomst van Geert E. in het bezoekend doel. Het was duidelijk dat we geen cadeautjes moesten verwachten van onze uitgeleende vrienden want in deze fase ging Geert stevig door op Stefan P. Gelukkig zonder erg.

    Geert E. moest direct daarna weer in actie komen om een wegdraaiende voorzet van Stefan B. onder de lat vandaan te halen. Even later werd Eddy R goed de diepte ingestuurd maar Eddy's spurt sputterde zoals de KBC aandelen en de bal hobbelde buiten. Kozen kwam ook nog eens opzetten met nogmaals een afstandschot, ditmaal stijlrijk onder de lat gered door Dave B. De laatste halve counter was nog voor Oplinter. Met meer geluk dan kunde werd hiervan toch nog een kans gecreëerd, helaas wel de nek omgewrongen door Stefan P.
    Na ongeveer 40' hield Etienne het voor bekeken. Oplinter kon gaan rusten met een achterstand maar kon zich toch optrekken aan de kansjes uit de slotfase van de eerste periode.

    Tweede helft:

    De wedstrijd werd hernomen met volgend gewijzigd elftal:
    Geert E in doel, Bart M, Pascal VDV., Arie RGO, en Tom V in de verdediging. Het middenveld werd gestoffeerd door Stefan B., Wim B, Bruno VP en Geert P en vooraan kreeg Stefan P het gezelschap van Gert RGO.
    Pol C bleef bij Kozen in de basis en Dave B nam de plaatst in van Geert E bij de bezoekers.
    Als u nog kan volgen is meteen duidelijk dat er weer, naar goede gewoonte, heel wat wissels waren maar dit elftal begon na een donderspeech in de kleedkamer toch met meer inzet en concentratie aan de tweede helft.
    Dit werd meteen duidelijk in de eerste minuten, het spel was nog niet meteen beter maar de strijd zat er weer in. Al na 5' drong Stefan P het strafschopgebied van Kozen binnen. Dave B. was verrast en kon niet anders dan hem foutief stuiten. De scheidsrechter was echter in de war door al het gewissel en dacht dat Dave nog bij Oplinter speelde, de penalty werd dus met de mantel der liefde bedekt en het spel mocht gewoon verder gaan. Een gemiste kans dus om de 2e periode goed te beginnen en het was dus wachten tot de 10e minuut voor de eerste echte kans, niet toevallig op een stilstaande fase. Geert P. bracht de bal in het spel, Bruno VP kopte gepast door maar Stefan P faalde jammerlijk in de afwerking. Even later stak Kozen voor de eerste maal de neus aan het venster dankzij een weggegeven corner na slecht coachen in de verdediging. De hoekschop bracht echter verder geen gevaar.
    Onze veteranen bleven nu toch verder aandringen, een nieuwe verre ingooi werd met een wonderlijke halve omhaal door Bruno VP net naast getrapt. Zo leek het echter van aan de zijlijn. De spelers op het veld hadden echter de bal tussen de palen zien binnen gaan waarop de scheidsrechter de goal goedkeurde. Terecht zo bleek later want nader onderzoek bracht een gat in het net aan het licht.


    Betekende dit controversieel doelpunt het keerpunt in de wedstrijd?
    Eindelijk was Oplinter opnieuw langszij en leek het verder gelanceerd want snel na het aftrappen werd Geert P de diepte ingestuurd, hij legde profesioneel terug op de ingeschoven Wim B die zo mooi de 3-2 kon binnenpoeieren. Mooie aanval, Dave B bleek machteloos te staan voor zoveel aanvalsgeweld.
    De nieuwe voorsprong zorgde wel weer even voor een rustiger moment in de wedstrijd, het leek alsof Oplinter even moest achterover leunen om te recupereren van de geleverde inspanningen van hun remonte. Geert P. deed dit letterlijk want de meest bedrijvige speler zat door zijn beste krachten heen en liet zich vervangen door zijn (oudere) broer Johan. Kozen profiteerde niet van deze windstille periode dus was het weer de beurt aan Oplinter om naar voren te trekken. Wim B. verstuurde een goeie lange bal naar Gert RGO die goed kon afwerken maar Dave had geen medelijden en redde knap.
    De limburgers kwamen er dan toch nog eens uit na een voorbereidende actie van onze Pol maar konden niet besluiten. De wedstrijd viel nu niet meer stil want ook Johan P kreeg nog een kans na goed werk van Bart M en Stefan P, helaas geen doelpunt. Kozen had meer geluk want na een vlotte aanval kregen ze de bal voor doel waar een losgelaten aanvaller ongehinderd kon binnenleggen. 3-3 tegen de gang van het spel in en dus een opdoffer voor het ongelukkige Oplinter. Langs de kant werd even gedacht dat deze match geen winnaar zou krijgen maar het beste van Oplinter moest nog komen. Een mooie combinatie van Stefan P en Gert RGO bracht de bal bij de opgerukte Arie RGO die enig mooi de bal kon binnenkrullen. Zonder meer het mooiste doelpunt van deze productieve wedstrijd.
    Kozen zette zijn laatste joker nog in en na geknoei in de 16 meter konden ze vrij op doel schieten. Geert E. hield ons echter overeind met een wereldsave.
    Het slot van de wedstrijd was nog zeer zenuwachtig langs de kant van Oplinter want de jonge veulens van Kozen bleven het hun moeilijk maken. Yvan W kwam de rangen nog versterken en Oplinter kreeg nog een paar halve kansjes via Gert RGO en Wim B maar in de slotseconden had ook Kozen nog een gevaarlijke actie in huis.
    Eindelijk was daar het eindsignaal en was de 4-3 overwinning een feit. Onze jongens hadden niet hun beste wedstrijd gespeeld maar ze hebben geknokt voor wat ze waard waren en konden zo wederom een mooie overwinning op zak steken. Een dikke pluim voor iedereen!

    Doelpunten:

    Geert Paulussen: 1
    Bruno Vanparijs: 1
    Wim Boffé: 1
    Arie RGO: 1

    Opstelling:

    Dave Buttiens (35' Geert Everaert), Bart Maes, Marnix Reniers (35' Pascal Vandevelde), Wim Boffé, Wim Allard, Stefan Blockx, Johan Paulussen (35' Arie RGO), Bruno Vanparijs, Geert Paulussen (55' Johan Paulussen), Eddy Roosen (35' Gert RGO) en Stefan Paulussen (70' Ivan Willems).
    Pol Chaltin speelde 70' voor Kozen, Geert Everaert en Dave Butiens namen ieder een helft bij Kozen voor hun rekening.

    Volgende Week:

    Volgende week de voorlaatste wedstrijd voor het zomerrecces. We krijgen de mannen van Kortebos op bezoek voor een alweer boeiende wedstrijd. Een aantal Oplinterse veteranen hebben al moeten afzeggen. Tom V wegens de 20km van Brussel en Johan B wegens buikspieren en eveneens de 20 van Brussel.
    De kern is echter ruim genoeg om deze afwezigen op te vangen en dus kijken we vol vertrouwen uit naar deze wedstrijd!

     











    27-05-2009 om 21:18 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orp maatje te klein voor Veteranen Oplinter
    Vooraf:

    Voor de tweede keer in twee maanden stonden we opnieuw aan te andere kant van de taalgrens om het nog eens op te nemen tegen de talentrijke Orpse veteranen ploeg. Op een paar afwezigen na stond Oplinter ditmaal "au grand complet" en vol vertrouwen aan de aftrap van deze wedstrijd.
    Onze zuiderburen leken heel wat minder zeker van hun stuk na de nipte 1-0 overwinning van 20 maart jongstleden (verslag terug te vinden elders op deze blog) maar ook wegens het ontbreken van hun vlaamse centrale middenvelder. Als je dan tegen een ploeg vol zelfvertrouwen en ook nog met een sterke bank uitkomt zou je voor minder aan jezelf gaan twijfelen.

    Eerste helft:

    Deze vrijdag had het de ganse dag goed geregend wat er voor zorgde dat het anders beenharde veld er prima bij lag. De wedstrijd werd op gang gefloten met de volgende Oplinterse 11: Dave in doel, achteraan van links naar rechts Geert P., Marnix R, Johan B, voorstopper was Wim B. Het centrale duo Johan P. en Dominique W werden geflankeerd door Bruno VP en Stefan B. Vooraan vonden we Etienne R en Stefan P.
    De match begon meteen aan een hoog tempo met Oplinter dat het gas pedaal meteen indrukte. Orp keek verschrikt toe en  moest achteruit. De aanvallen van Oplinter golfden al gauw doorheen het Orpse doelgebied maar de afwerking stond nog niet op punt. De gevaarlijkste acties werden opgezet door onze centrumspits Stefan P maar de opkomende mannen uit de 2e lijn kregen de bal niet in het doelvlak. Orp kon hier niet veel tegen in brengen. Ze hadden echter wel een levensgevaarlijk centrumspits in hun rangen die geen seconde uit het oog verloren mocht worden, het minste foutje of onoplettendheid zou door hem meedogenloos worden afgestraft. Eén keer glipte hij toch door onze defensie maar een attente Dave kwam tijdig uit zijn doel gesneld om verder onheil te voorkomen. 
    Na een kleine 10 minuten was Oplinter al genoodzaakt een wissel door te voeren. Het was de gelegenheids rechtsback Johan B. die sukkelde met zijn buikspieren (ja, hij heeft die nog!). Versnellen was onmogelijk geworden waardoor hij wijselijk besloot om zich te laten vervangen. Afwachten wat het medisch onderzoek aan het licht brengt maar voorlopig is hij zeer onzeker voor komende vrijdag!
    Bart M. werd dan maar van de bank gesleurd en mocht de rest van de wedstrijd naar ieders tevredenheid volmaken op deze positie.
    Langs de zijlijn was het mooi om zien hoe dit Oplinter, dat anders met knikkende knieën naar wallonië komt afgezakt, nu zo zelfverzekerd en dominant speelde tegen deze toch wel gerenomeerde tegenstander. Orp was het blijkbaar niet gewoon om onder zoveel druk te voetballen en ook zijn kregen af te rekenen met blessures. Niet minder dan 2 Waalse spelers moesten zichzelf forceren om Oplinter af te houden waardoor ze met de nodige verrekkingen en/of spierscheuren moesten afdruipen.
    Onze veteranen bleven de kansen opstapelen en waar het al lang 0-3 had moeten zijn werd het na een mooie aanval uiteindelijk dan toch 0-1 al ver in de eerste helft. Ditmaal was Johan P. het die deze aanval over vele tussenstations mocht afronden. Dik verdiend op dat moment voor een tot dan toe matig beloond Oplinter.
    RAFC Orp bleef wel voortdurend op de counter loeren maar hun aanvallers bleven in de tang zitten van onze verdedigers. Wim B. had zijn handen vol met de Orpse buffelspits maar kweet zich voortreffelijk van zijn taak waardoor er geen verdere kansen te melden waren voor Orp.
    Met een krappe 0-1 gingen we tenslotte rusten, afwachten of de wissels iets zouden veranderen aan het spelbeeld in de tweede helft.
     
    Tweede helft:

    Tijdens de rust naar goede gewoonte weer de nodige bedrijvigheid in de Oplinterse kleedkamer. Dave B. werd vervangen door Geert E. en Wim A. kwam in de ploeg voor Bruno VP. Later in de wedstrijd zouden ook nog Pol C. en Yvan W. invallen. Dave B kwam ook nog terug tussen de lijnen. Zij vervingen Geert P. (uitgevallen wegens blessure maar gelukkig zonder erg), Stefan B. en Etienne R.

    Ondanks de beperkte wijzigingen in de ploeg was het spelbeeld toch enigzins anders in de tweede periode. Oplinter had het veel moeilijker om in de 16 van de tegenstander te geraken. Orp begon beter en steviger te spelen waardoor we minder in balbezit kwamen. Grote kansen bleven voorlopig echter uit dankzij een uitblinkende Wim B centraal in de verdediging die dan ook nog eens goed gesteund werd door de rest van de achterhoede en het loopvermogen van de middenvelders. Orp speelde in deze fase van de wedstrijd met een groot hart maar de partij bleef gespaard van grove overtredingen en onsportieve acties.
    Halfweg de tweede helft was het dan toch de lokale arbiter die de hoofdrol opeiste door een waanzinige strafschop te fluiten in het nadeel van onze jongens. De gevaarlijke Orpse aanvaller was toch eens aan zijn bewaker ontglipt en kon het strafschop gebied binnendringen. Geert E., onze imponerende doelman van de tweede helft, onderschepte echter de aanval maar moest, op de grond gelegen, toch even naar de bal grabbelen. Hij kreeg hem uiteindelijk te pakken tussen de benen van onze Waalse vriend en het gevaar was geweken. Niet zo dus voor de scheidrechter die gedecideerd floot voor een overtreding. Iedereen, zowel Waal als Vlaming was verbijsterd maar de bal belandde onverbiddelijk op de stip.
    Wat nadien gebeurde was een knap staaltje van sportiviteit, Orp liet opzettelijk de kans om gelijk te komen liggen en besloot om de strafschop over en naast te schieten. Dit was nooit geziene propaganda voor het voetbal en deze actie kostte meteen ook een paar stemmen voor Bart De Wever want geen enkele Vlaming hier aanwezig dacht nog aan Vlaamsche onafhankelijkheid na dit Waalse staaltje van rechtvaardigheid!
    Het kan soms raar lopen in een wedstrijd want na deze turbulente fase bleek Orp zo stilletjes aan door zijn beste krachten te geraken. Het fysiek sterke Oplinter had zoals gewoonlijk nog wat overschot, de middenvelders kregen weer de bovenhand en konden naar hartelust beginnen te counteren. Na een paar gevaarlijke acties van de ingevallen Dave en Pol kwam ook de teruggetrokken Oplinterse topschutter Stefan P weer een paar keer de neus aan het venster steken.
    Dit leidde finaal tot nog eens een gepatenteerde counter aanval door het centrum van de verdediging van Orp waarna tenslotte Stefan P. in 2 keer kon besluiten. 0-2 en boeken toe voor Orp. Oplinter controleerde vanaf nu weer de wedstrijd en liet Orp niet verder komen dan aan de 16, een paar afstandschoten en hoge voorzetten werden nog onschadelijk gemaakt door Geert E. De 70 minuten werden uiteindelijk probleemloos volgemaakt met een zeer mooie 0-2 overwinning voor onze jongens na een zinderende eerste helft en een gecontroleerde tweede helft. Dik verdiend dus!

    Doelpunten:

    Johan Paulussen: 1
    Stefan Paulussen: 1

    Opstelling:
    Dave Butiens (35' Geert Everaert), Marnix Reniers, Johan Boffé (5' Bart Maes), Wim Boffé, Geert Paulussen (50' Pol Chaltin), Stefan Blockx (60' Yvan Willems), Johan Paulussen, Dominique Weenen, Bruno Vanparijs (35' Wim Allard), Etienne Ruytinx (55' Dave Butiens), Stefan Paulussen.

    Volgende week:

    Wegens gebrek aan eigen speelveld komt volgende week opnieuw de veteranen ploeg van  Kozen op bezoek aan de Dalweg in Oplinter. De vorige confrontatie met deze ploeg dateert van 27 maart jongstleden en werd toe winnen afgesloten met klinkende 5-1 (zie verslag verder in deze blog). Supporters wees dus allen weer op post voor een mooie voetbal avond!


    De waalse doelman maakt een gevaarlijk schot onschadelijk.


    Een fel belaagde Dominique W.


    Het hart van de Oplinterse veteranenploeg in één beeld


    Geert P rukt af op


    Om nadien geblesseerd uit te vallen


    Prangende fase voor de Oplinterse 16m.


    Stefan P. rukt zich los van zijn belagers en stormt op doel af.


    Het beslissende doelpunt in de maak.


    Terechte blijdschap achteraf!

    18-05-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (11 Stemmen)
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugdige reserven ploeg van Linhout stopt zegereeks Veteranen Oplinter.
    Vooraf:

    Na een weekje onderbreking waren we vanavond weer van de partij voor een potje hoogstaand veteranen voetbal. Op deze zonnige vrijdagavond waren alle factoren weer aanwezig om er een leuke partij van te maken. Onze tegenstander van vanavond  vond het echter nodig om met een bijna complete reservenploeg van de derde provincialer C uit Limburg aan te treden. Misschien hadden hun echte veteranenploeg te kampen met een blessure golf of wel wilden ze de pijnlijke 1-4 thuisnederlaag van eind vorig jaar wegspelen. Wie zal het zeggen want een woordje uitleg kregen we niet?
    Niet getreurd echter, onze veteranen voelden zich sterk genoeg om deze jonkies aan te pakken en zo kon de wedstrijd toch in de beste omstandigheden beginnen. De grote toevloed van supporters zorgde echter voor vertraging. Om iedereen de tijd te gunnen om zijn plaats in te nemen werd na een vijftal minuutjes vertraging de wedstrijd op gang gefloten door onze thuis referee Etienne R.


    Eerste helft:

    Niet alleen de supporters waren talrijk opgekomen, ook de veteranen zelf waren in grote getalen opgedaagd. 17 namen waaruit gekozen kon worden waaronder ook een nieuwe naam : Arie RGO en de wederoptredende Stefan B die eindelijk na een slepende blessure weer kon aantreden. Pascal VDV, Tom V en Kevin R. ontbraken dan nog. Een moeilijke klus dus wederom voor onze selectieheer Eddy R.
    De ploeg die aan de aftrap stond was als volgt samengesteld: Dave in doel, verdedigers Marnix R, Geert P, Wim A en Wim B. Op het middenveld hadden we Bart M, Johan P, Johan B en Bruno VP en in de aanval liepen Eddy R en Stefan P.
    De rest zat op de bank, in de kantine of moest nog toekomen.
    Al van bij het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat de Linkhoutse Limburgers niet gekomen waren voor een plezier wandelingetje. Ze gingen er meteen stevig tegenaan gelukkig zonder echter "vuile" overtredingen te maken. Ze maakten goed gebruik van hun jeugdige lichaam om in de duels hun slag thuis te halen. Oplinter had het toch even moeilijk na zo'n weekje op rust te zijn gesteld maar knokte zich toch snel in de wedstrijd omdat ook in ons kamp de nodige mannetjesputters zaten die hun voet gemakkelijk naast die van de Linkhoutse reserven konden zetten. 
    In de aanvangsfase was de wedstrijd dus al gauw in evenwicht met als gevolg dat er langs beide kanten weinig tot geen kansen werden afgedwogen. Onze jongens konden nog het meeste gevaar creëeren maar verder dan een niet gefloten strafschop (te vroeg in de wedstrijd?) en een paar schoten op doel kwamen ze niet. Linkout speelde wel met veel inzet maar kon onze Dave niet bedreigen in de eerste periode, hij moest enkel een paar keer gepast uitkomen om dreigend gevaar af te wenden. Meer dan dit en nog een paar buitenspel gevallen en 1 of 2 hoekschopen konden ook de jonge Limburgers niet brengen. Oplinter had nog het meeste last met de laag hangende zon en het hobbelige middenstuk van het terrein zodat hun gepatenteerde snedige acties er niet voldoende uitkwamen.
    Meer animo was er langs de kant van het veld waar we naast een aantal WAG's ook  twee oudgediende mochten begroeten. Guy A en Danny R  hadden nog eens een gaatje in hun drukke agenda gevonden om ons te komen aanmoedigen. Bedankt jongens voor de steun!
    Het spelbeeld veranderde niet naarmate de wedstrijd vorderde in deze eerste helft: duwen, trekken en knokken maar bijzonder weinig doelgevaar langs beide kanten. Onze referee maakte hier dan maar een einde aan zodat beide teams konden gaan herbronnen in de kleedkamers.

    Tweede Helft:  

    Tijdens de rust heerste er een drukte van jewelste in de kleedkamer van de thuisploeg. Vijf nieuwe spelers moesten een plaatsje zoeken in de ploeg. Na een tijdje kwam het volgende uit de bus: Dave B, Wim A, Wim B, Bart M en Eddy R ruimden plaats voor Geert E, de debuterende Arie RGO, de wederoptreden Stefan B, Dominique W en Pol C. Yvan W was nog bezig met het inventariseren van zijn tombolaprijzen en zou later nog invallen.
    Naast de vijf spelerwissels waren er ook nog een aantal positiewissels op het veld waardoor uiteindelijk slechts 3 spelers op dezelfde positie zouden aantreden in de tweede helft. Tot zover de administratie want al gauw werd de tweede periode op gang gefloten.
    De Linkhouters probeerde snel gebruikt te maken van de verwarring maar hadden niet voorzien dat Oplinter gewoon is om met een ruime kern om te gaan en net zoals in de beste championsleague ploegen kunnen ook wij goed omgaan met het rotatie systeem gehanteerd door onze selectieheer. Alleen Stefan B had iets langer nodig om zich aan te passen, niet verwonderlijk na zo'n lange afwezigheid en dan nog moeten invallen op de voor hem zeer ongewone rechterflank.
    Het spelbeeld veranderde aanvankelijk niet veel maar gaande weg vielen er aan beide kanten toch een aantal bressen. Langs Oplinterse kant waren dat vooral buitenspel situaties maar aan de overkant moest de Linhoutse doelman toch geregeld aan het werk. Dit was toch al iets aantrekkelijker voor het publiek dat zich de eerste helft vooral moest opwarmen aan middenveldspel. Het potige spel van Linkhout was niet verminderd na de rust maar grove fouten waren er niet te melden enkel een incident met een klokkenspel zorgde voor enige opschudding. Een niet nader genoemde Oplinterse verdediger werd voor de zoveelste keer foutief omvergeduwd waarbij hij om zijn val te breken zicht trachtte vast te klampen aan alles wat hij kon grijpen. Jammer genoeg voor de Linkhoutse jongen was het zijn klokkenspel. Een klein opstootje was het gevolg en het publiek was meteen weer aandachtig. De Oplinterse verdediger wenst zich alsnog te verontschuldigen bij de tegenpartij en hoopt dat het weekend toch nog is meegevallen voor de betrokken speler.
    Terug naar de wedstrijd die dus nog steeds snakte naar een goal. Helaas, bijna alle pogingen  van de Limburgers werden afgefloten wegens (terecht) buitenspel en de Oplinterse aanvallers misten de koelbloedigheid om de halve kansen af te maken. Om het tij alsnog te keren werden ook nog Stefan P en Bruno VP naar de kant gehaald om het opportunisme van Dave B en Yvan W uit te spelen. Het mocht echter niet zijn ook al waren de beste kansen uiteindelijk dan nog voor Oplinter (via Pol C en Dominique W) deze wedstrijd was gedoemd om te eindigen op een bril score. Na 70 minuten kon Etienne R dan uiteindelijk niet anders dan er een eind aan te maken en zo de zegereeks van de Oplinterse Veteranen af te breken.

    Om het leed wat te verzachten zijn er aan dit verslag wat extra actie foto's toegevoegd.

    Opstelling:
    Dave Butiens (35' Geert Everaert), Marnix Reniers, Geert Paulussen, Wim Boffé (35' Arie RGO), Wim Allard (35' Dominique Weenen), Bart Maes (35' Stefan Blockx), Johan Boffé, Johan Paulussen, Bruno VP (60' Yvan W), Eddy Roosen (35' Pol Chaltin), Stefan Paulussen (60' Dave Butiens).

    Doelpunten:
      ///

    Volgende week:
     Volgende week dus opnieuw een verplaatsing naar onze vrienden uit Orp. Nog eens een kans om onze Waalse broeders te verslaan. Ijdele hoop? Ik dacht het niet, ze gaan voor de bijl in deze ondertussen tot een klassieker uitgegroeide wedstrijd. Supporters dit mag u niet missen. Vertrek om 19u00 aan het Melkrijplein. 




















    11-05-2009 om 22:57 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    27-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 april 2009: VK Halewijn - Veteranen Oplinter: 2-5
    Een festijn in Halewijn

    Vooraf:

    Vandaag stond de herkansing van de eerste wedstrijd van het jaar op het programma. Deze partij op 30 januari werd smadelijk verloren met overdreven 1-3 cijfers. Op die bitterkoude winterdag ontbraken toen heel wat Oplinterse veteranen en ook vandaag moesten er een aantal basisspelers van de laatste weken afzeggen. Niemand minder dan  Johan P, Dominique W, Bart M, Tom V en de al langer in de ziekenboeg verkerende Kevin R. en Stefan B. moeten verstek geven op deze mooie aprilse avond. Ook Etienne R wou geen risico's lopen voor een kortelings geplande liefdesreis en verkoos dus langs de kant te blijven om ons te ondersteunen met aanmoedigingen.
    Desondanks waren er toch 13 fiere veteranen speelklaar waaronder de vorige week gedebuteerd jongste Boffé en twee doelmannen waarvan er eentje zijn kans kon grijpen op het veld.
    Het veld waarop moest aangetreden worden was van een bedenkelijk allooi, meer onkruid dan gras en de nodige hobbels en bobbels, een aanslag voor de enkels dus. Toch onbegrijpelijk dat dit nog kan op dit niveau!

    Eerste helft:

    Vele afwezigen betekent gewoonte getrouw ook de nodige verschuivingen in de veldbezetting. Vandaag werd gekozen voor de klassieke 3 mans achterhoede met Marnix R op de libero en links en rechts naast hem de vleugelverdedigers Wim A. en Pascal Vdv. Voor de verdediging speelde Wim B. die sterk mocht aanleunen tegen het middenveld. De linker en rechter flank posities waren voor Geert P. en Johan B. Centraal waren het Bruno VP en Stefan P. die de lijnen moesten uitzetten en tenslotte was er vooraan het gelegenheidsduo Eddy R en (den) Dave B die voor de gelegenheid vanaf de aanvang op het veld mocht starten. De wel zeer ervaren bank bestond uit Yvan W en Pol C.
    De veteranen begonnen enigszins afwachtend aan de wedstrijd. Uit het verleden was al vaker gebleken dat er tegen Halewijn weinig punten te rapen vielen, begrijpelijk dus dat voor een meer verdedigende tactiek werd geopteerd. Na 5 a 10 minuten was duidelijk dat dit Oplinter wat meer in z'n eigen kunnen mocht geloven want Halewijn kon zijn spel niet opdringen, integendeel het was Oplinter dat ondanks het tegenspruttelende veld (dat ook nog eens bergop liep) de wedstrijd in handen begon te nemen. Enkel van de wel erg jonge (18?) Halewijnse linkerflank speler ging er enige dreiging uit maar verder dan in de buurt van de 16 kwam hij niet.
    Oplinter trok dus naar voor en Halewijn moest noodgedwongen achteruit. Na aandringen van de Oplinterse aanvallers kon er een inworp op rechts versierd worden. In afwezigheid van onze vaste ingooiers Johan P en Bart M. schaarde den Dave de bal vast. Hij gebaarde dat de spitsen verder weg moesten gaan staan maar niemand geloofde dat Dave zo'n bereik had. Omdat niemand van Oplinter in het Halewijnse doelgebied ging staan gooide Dave de bal dan maar tegen een plaatselijke verdediger die van pure ontzetting van zo'n verre bal dan maar zijn eigen keeper vloerde. 0-1, een doelpunt volledig op rekening van onzen Dave! Deze talentvolle keeper/spits blijft ons week na week verrassen in positieve zin, één van de beste transfers van de afgelopen maanden!
    Gesterkt door deze openingstreffer bleef Oplinter dezelfde weg naar doel bewandelen. De harde werkende Dave wist nu weer een  hoekschop af te dwingen genomen vanop links door Eddy R richting eerste paal. De lokale keeper voelde de druk van de aandringende Johan B en moest de bal lossen. Verrast probeerde Johan de bal over de doellijn te werken maar de bal was al te ver, hij kon hem alleen nog deviëren naar een goed gevolgde Geert P. die zo één van zijn gemakkelijkste doelpunten uit zijn carrière kon binnen tikken. Oplinter verdiend 0-2 voor!
    Aan de overkant acteerde de Oplinterse verdediging weer op hoog niveau tot ergernis van de lokale voorhoede. Ze konden tegen deze achterstand niet veel meer tegenoverstellen dan een paar ver overwaaiende schoten uit de 2e lijn.
    Met de 0-2 voorsprong ging Oplinter wat meer ontspannen spelen wat leidde tot vlottere combinaties die de tegenstander van z'n stuk brachten.  Een van deze combinaties werd onderschept door een Halewijnse middenvelder maar deze was dolgedraaid waardoor hij de bal in de voeten van onze topscorer Stefan P. deed belanden. Onze blanke 'Usain Bolt' liep alle verdedigers los en kon alleen op de doelman af. Deze liet hij kansloos en de 0-3 was een feit.
    Op het einde van de eerste helft kwam Halewijn met de moed der wanhoop toch nog opzetten. Oplinter liet de buitenspelval openklappen maar het 18 jarige Halwijntje was slim lateraal gelopen en wist zo de val te ontlopen en kon ongehinderd op Geert E afstevenen om de bal aan de eerste paal onder onze doelman binnen te prikken: 1-3 op slag van rust. Dit doelpunt zorgde voor wat onenigheid in de Oplinterse rangen maar uiteindelijk moesten we toch toegeven dat het doelpunt volledig terecht was.

    Tweede helft:

    Met maar 13 spelers op het scheidsrechtersblad was er maar één wissel door te voeren aangezien Ivan gewoonte getrouw nog even de kat uit de boom wou kijken. Enkel Pol C. kwam in het veld voor Eddy R.
    Het doelpunt van de tegenstander was dus op een psychologisch belangrijk moment gevallen maar Oplinter had dan weer het voordeel van bergaf te mogen spelen in de tweede helft. Halewijn had al diep uit zijn reserve voorraad moeten putten in de eerste 35' terwijl Oplinter, ondanks de beperkte wissels, bijlange nog niet door zijn beste krachten heen was. Van enige ongerustheid was er dus niets te merken in de Oplinterse rangen. Onze jongens bleven hun vertrouwde spel spelen echter met een iets meer ingebouwde zekerheid waardoor er minder voorruit gevoetbald werd. Halewijn wist hierdoor het balbezit op te eisen maar net als in de eerste helft konden ze Geert E. niet noemenswaardig bedreigen.
    Zoals zo vaak gaan er dan door de machteloosheid een aantal potjes bij de tegenstander overkoken en worden er onnodige fouten gemaakt. Onze Stefan P. was hiervan andermaal het slachtoffer, zodanig zelfs dat hij na 10' aangeslagen het veld moest verlaten. Een lelijk trap op zijn achillespezen dreigde een voortijdig einde te maken aan zijn wedstrijd. Hij werd vervangen door Ivan W. Hierdoor moest er ook tacktisch ingegrepen worden waardoor Johan B. centraal naar het midden schoof en Pol C. de flank mocht gaan doen.
    Deze verschuivingen bleken goed uit te pakken, Oplinter kreeg met het extra mannetje centraal terug greep op het middenveld en Pol kon met al zijn ervaring de jongste speler op het veld in zijn zak steken.
    Plots kwamen er terug kansen voor Oplinter en Halewijn moest weer een hoekschop weggeven. Ook zij hadden blijkbaar nog niet door dat dit één van onze sterkste wapens is. Wim B werd alleen gelaten en Bruno VP wist de bal perfect op zijn kruin te krullen. Een stevige nekslag was voldoende om de 1-4 op de bordjes te krijgen. Meteen ook het eerste doelpunt van de nog jonge veteraan Wim B!
    Met nog een 10-tal minuten te gaan was Stefan P. terug speelklaar en nam zijn plaats terug in. Hij had namelijk nog een eitje te pellen met de Halewijnse verdediging. De weerwraak was echter van sportieve aard want met het mooiste doelpunt van de avond wist Stefan heel Halewijn met verstomming te slagen. Dit vijfde doelpunt was weer een mooi staaltje van het Oplinterse kunnen, onze rechtsback Pascal V. wist een zoveelste diepe bal te onderscheppen. Hij zag dat Stefan even was losgelaten op rechts en wist hem te bereiken met een perfecte dieptepas. Onze spits nam de bal in de draai in één tijd op de slof en trapte over de doelman in het zijnetje vanop zo'n 25 meter achter de tweede paal perfect binnen 1-5 en een open doekje voor Stefan.
    Van een echte wedstrijd was al langer geen sprake meer maar Halewijn wist wederom in de slotfase tegen te scoren. Een onoplettendheid bij een verre inworp zorgde voor de 2-5 eindstand.

    Nog maar eens een mooie overwinning dus voor de Oplinterse veteranen, na vandaag onthouden we vooral de sterke collectieve prestatie en de koelbloedigheid van dit in bloedvorm verkerende team.
    Tot slot toch weer een ernstige tekortkoming van de lokale organisatie, er was namelijk geen warm water om te douchen. Hopelijk was het een echt technisch mankement en geen wraakactie van slechte verliezers! Hoedanook een frisse pint deed de frisse douche al gauw vergeten. Alleen Ivan bleef echt teleurgesteld achter omdat er achteraf geen tombola was.
     
    Opstelling:
    Geert Everaert, Marnix R, Pascal Vandevelde, Wim Allard, Wim Boffé, Johan Boffé, Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen (45' Yvan Willems (60' Stefan Paulussen)), Geert Paulussen, Dave Butiens, Eddy Roosen (35' Pol Chaltin).

    Doelpunten:
    Stefan Paulussen: 2
    Wim Boffé:1
    Geert Paulussen: 1
    Dave Butiens:1 (own goal wordt op naam van Dave gezet!)

    Volgende week:

    Op 01 mei wegens feestdag dus geen wedstrijd, komende vrijdag 08 mei komt Linkhout op bezoek aan de Dalweg. De laatse onderlinge confrontatie was geëindigd op een 1-4 overwinning voor onze jongens. De limburgers zullen dus zeker belust zijn op revanche. Supporters, wij rekenen dus op de 12e man om ons te steunen en naar de overwinning te roepen!

    NA AFLOOP EEN VERBROEDERING TUSSEN JONG EN OUD! KAN HET NOG MOOIER??





    27-04-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 april 2009: Veteranen Oplinter - Wellen: 5-1
    Wellen maar niet kunnen

    Vooraf:

    Oplinter stond vandaag aan de vooravond van het neerzetten van een ongewone reeks. Winst vandaag betekende een mooie 12 op 12 en een al niet veel minder fraaie 15 op 18 of een toch nog goeie 16 op 24. 
    De tegenstander van vanavond was KVK Wellen. Deze ploeg hadden we dit jaar al eens eerder ontmoet en verslagen met 0-2. Van die wedstrijd herinneren we ons nog de bittere koude en een tegenstander die ons gemakkelijk in slaap kon wiegen waardoor ons vlot combinatie spel niet tot uiting kon komen.
    Vandaag konden we ook weer een nieuwe speler begroeten. Niemand minder dan de jongste telg (Wim) uit de grote Boffé familie had besloten om eindelijk eens op een degelijk niveau te komen voetballen. Afwachten natuurlijk of hij snel het ritme kon oppikken, om te beginnen mocht hij langs de kant proeven van de eerste helft om nadien te kunnen debuteren in de tweede.
    Ook opnieuw op post onze trouwe libero Marnix R en Tom V waardoor we maar liefst 17 spelers zouden kunnen invullen op het scheidsrechtblad mochten we er één hebben. De omstandigheden en het veld waren gezien de recente regenval prima maar toch een puntje van kritiek voor de niet gekalkte lijnen, dit is toch onaanvaardbaar op dit niveau!
    De wedstrijd stond ook in het teken van de nieuwe voetbalschoenen. Maar liefst 2 spelers hadden deze week hun winstpremie geinvesteerd in een nieuw paar. Bruno VP en Den Dave waren terecht fier op hun elegante boots.

     

    Eerst helft:

    Eenmaal de wedstrijd op gang gefloten werd snel duidelijk dat Oplinter weer de fout gemaakt had om de tegenstander te onderschatten. De gemakkelijk overwinning van 13 februari zat nog in de hoofden waardoor we ons weer lieten in slaap wiegen. Het spel van de tegenstander stelde in deze aanvangsfase niet zo veel voor maar Oplinter speelde zo mogelijk nog zwakker waardoor ons op papier veel sterkere team niet in de match kwam. Wellen hanteerde ook een vreemde taktiek met vliegende wissels. Reeds na 5 min. zaten twee Wellenaren  door hun beste krachten en werden vervangen om een tijd later terug in te vallen. Zeer verwarrend allemaal waardoor onze jongens aanvankelijk verrast werden.
    Na een tijdje begon Oplinter dan toch te combineren wat leidde tot een eerste hoekschop na 10'. Deze hoekschop werd perfect aangesneden door Bart M en belandde zo pardoes op het voorhoofd van onze middenvelder Dominique die met een mooie détente de 1-0 binnenknikte. Echt veel hinder van Wellense verdedigers had Domi. niet, nochthans, als ze regelmatig de wedstrijdverslagen in deze kolomen gelezen hadden zouden ze geweten hebben dat zulke standaardsituaties één van de sterke punten zijn van dit Oplinter.
    Deze voorsprong was echter niet meteen het sein voor Oplinter om beter te gaan spelen. Het bleef vaak onnodig balverlies leiden en liep zo na 15' op een vlijmscherpe counter. Balverlies vooraan, onmiddelijk gevolgd door een lange bal richtig de niet gedekte Wellense diepe spits bracht de Oplinterse achterhoede in verlegenheid. De spits met de iets te kleine broek nam de bal in één tijd vol op de slof en knalde enig mooi binnen voorbij een tevergeefs grabbelende Dave, 1-1, op dat moment verdiend voor Wellen.
    De opeenstapeling van fouten bij dit tegendoelpunt deed Oplinter eindelijk beseffen  dat het uit een ander vaatje moest tappen om de trouwe en talrijk aanwezige supporters niet teleur te stellen. Plots lukte het dus wel, achteraan ging men scherper verdedigen en in het midden en vooraan begon de bal goed rond te gaan. Onze veteranen groeiden in de wedstrijd en de kansen begonnen te komen. Het duurde toch nog tot de 20' tot wanneer Johan P, met een splijtende dieptepas van achter de middellijn, Bart M wist af te zonderen op rechts. Bart zette door en leverde een perfecte voorzet af die mooi afgerond werd door onze goed gevolgde topschutter Stefan P. Assist nummer 2 voor onze rechtsbuiten Bart M.
    Oplinter drukte door en ook op de linkerkant konden ze gevaarlijk zijn. Linksbuiten Bruno VP haalde met een fraaie inspanning de achterlijn en legde gepast terug op Stefan P die andermaal de bal in het netje kon leggen.
    Wellen was de kluts kwijt en voerde nog snel enkele vliegende wissels door om aankomende spierscheuren te voorkomen maar ditmaal kon het ons niet uit het lood slaan, integendeel. Bart M wou nog een derde assist op zijn naam en stuurde Stefan P vanop de middenlijn mooi het straatje in en met een snelle loopactie door het hart van de Limburgse verdediging wist Stefan zijn allereerste loepzuivere hatrick in zijn nog jonge carrière op te tekenen. 4-1, Oplinter had zich mooi herpakt na de dramatische openingsminuten en kon zo toch dik tevreden gaan rusten.

    Tweede helft

    De rust was echter relatief want er diende toch weer een aantal spelers vervangen te worden. Maar liefts 5 nieuwe spelers moesten ingepast worden en dat vergt toch altijd wat kopzorgen.
    Dave ging eraf voor Geert E, Tom V. kwam erin voor Geert P, Marnix verving Wim RGO, Wim B debuteerde in de plaats van Dominique W en Pol C. wisselde Eddy R. af. Naar goede gewoonte spaarde Ivan W. zich nog even en Dave bleeft stand by.
    Na deze formaliteiten konden we eindelijk weer gaan voetballen. Wellen had ook één en ander bijgestuurd en kwam met een versterkte aanvalslinie op de proppen. Hierdoor konden ze al gauw meer druk zetten op de lokale verdedigers en hielden ze ons verder weg van hun doel. Oplinter was niet meteen gemotiveerd om hun reeds riante voorsprong uit te diepen en liet de limburgers begaan. Onze verdedigers hadden de eerste helft goed kunnen rusten zodat ze nu in de tweede periode nog fris genoeg waren om de aanvallen van Wellen op te vangen. De aanvalsdrift van Wellen leverde niet meteen kansen op  maar ze wisten in de tweede helft toch  tweemaal het doelkader te raken. Oplinter controleerde rustig en de toch wel een beetje nerveus debuterende Wim B. kon zich goed overeind houden op het middenveld gestuurd door de rijpere Johannen achter hem.
    Halfweg vond Oplinter het toch wel "wellen"tjes en begon opnieuw naar voren te trekken wat al vrij snel resulteerde in een vijde doelpunt. Het was geen fraaie goal maar de immer hard werkende verdedigende middenvelder Johan P. wist de bal toch in twee keer over de doellijn te frommelen. Een verdiende opsteker voor het Oplinterse werkpaard en loopwonder!
    De vermoeidheid en frustratie begonnen nu echt wel toe te slaan bij een aantal Wellenaars en aan aantal Oplinterse enkels en voeten moesten er aan geloven, gelukkig zonder veel erg waardoor de wedstrijd al bij al toch sportief bleef.
    In de laatste fase van de wedstrijd kon Wellen nog een aantal keer komen dreigen dankzij een aantal dubieuze niet gefloten buitenspelsituaties. Onze scheids wordt echter niets verweten aangezien hij niet kan rekenen op grensrechters om deze fases goed te kunnen beoordelen.
    Een mooie ruime overwinning dus weer voor ons team dat nu met 12 op 12 staat te pronken!
    In de rand van de wedstrijd toch nog een spijtig voorval. Onze joker en tevens spits Yvan W. was zich tijdens de tweede helft nog even gaan opwarmen in de kantine. Toen hij weer naar buiten wou komen stapte hij evenwel zeer ongelukkig van zijn barkruk af en liep zo een lichte verrekking op. Jammer maar helaas was Yvan niet meer bij machte om in te vallen wat ons ongetwijfeld nog een aantal doelpunten heeft gekost.
    Hij liet zich door deze tegenslag toch niet ontmoedigen en kon de tombola trekking toch nog in goede banen leiden. Eind goed, al goed!

    Opstelling:

    Den Dave (35' Geert Everaert), Wim RGO (35' Marnix Reniers), Pascal Vandevelde, Geert Paulussen (35' Tom Veulemans), Johan Boffé, Bart Maes, Johan Paulussen, Dominique Weenen (35' Wim Boffé), Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen (55' Den Dave), Eddy Roosen (35' Pol Chaltin) 

    Doelpunten:

    Dominique Weenen: 1
    Stefan Paulussen: 3
    Johan Paulussen: 1

    Volgende week:

    Volgende week een korte verplaatsing naar het naburige Halle-Booienhoven voor een duel met het plaatselijke VK Halewijn. Deze wedstrijd moet een unieke gelegenheid zijn om revanche te nemen na de 1-3 thuis nederlaag op 30 januari laatstleden.
    Supporters kom uw ploeg steunen.








    20-04-2009 om 22:42 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    14-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 April 2009: Veteranen Haren - Veteranen Oplinter: 0-1
    Oplinter niet te stuiten tegen Hevig Haren

    Vooraf:
    In tegenstelling tot wat vooraf aangekondigd was, moesten we vandaag niet aantreden tegen Hanuit maar wel tegen onze Brusselse vrienden van Haren. Het bestuur van Hanuit beschikt blijkbaar niet over een degelijke administratie waardoor de organisatie van hun wedstrijd tegen het fiere Oplinter in het honderd is gelopen.
    Ondanks de pandoering van 13 maart waren de 'nieuwe belgen' uit Haren er gelukkig toch voor te vinden om het opnieuw tegen ons op te nemen, ditmaal op hun eigen heilige kunstgras vlak achter de landingsbaan van Zaventem en naast de noord-zuid verbinding van de NMBS.
    15 Spelers waren vandaag  bereidt om de verplaatsing te maken. Voldoende spelers dus om een team samen te stellen dat voor 9 op 9 kan zorgen. Eén opmerkelijke wijziging toch want Marnix R moest achter blijven wegens familiale verplichtingen dus kon Pascal Vdv zijn kans grijpen op de libero positie.

    Eerste Helft:
    Weer stralend lenteweer op deze vrijdagavond en de kunstgrasmat van Haren lag er natuurlijk subliem bij, alle kwaaltjes en pijntjes verdwenen als sneeuw voor de zon bij het betreden van het rubber. In de rangen van onze tegenstander waren er een tweetal nieuwe gezichten in verglijking met vorige maand maar dit kon het Oplinterse vertrouwen niet aantasten. We verschenen toch nogal gewijzigd aan de aftrap, het gouden spitsen duo Stefan/Bruno werd uit elkaar getrokken en onze thuis arbiter Etienne nam zijn plaatsje op het middenveld weer in. Ook achteraan noodgedwongen wat veranderingen, voorstopper Johan B schoof op naar de rechtsachterpositie om de plaats in te nemen van Pascal V die zoals aangekondigd de rol gelegenheidsskipper moest vervullen.

    Onder de brullende motoren van de boeings en andere airbussen werd de opwarming afgewerkt en als er even geen vliegtuig opsteeg kwam er wel een IC/IR trein langs gezoefd. Gelukkig hoorden we het flutsignaal dat de wedstrijd op gang floot zodat we van bij het begin toch goed in de wedstrijd zaten. Onze tegenstander toonde echter een ander gelaat dan in onze thuismatch, het waren duidelijk geen lammetjes die zich gedwee naar de slachtbank zouden laten leiden, het jaarlijkse offerfeest was duidelijk al voorbij.
    Oplinter had in deze aanvangsfase toch licht de overhand met het meest aanvallende spel dat al snel leidde tot kleine kansjes. Haren loerde vooral op de counter met hun snelle en technische voorhoede. Door goed naar voren te blijven voetballen bleef het Brusselse gevaar voorlopig redelijk beperkt en de pocket spitsen bleven in de tang zitten van de solliede Oplinterse verdediging.
    Gaandeweg de eerste helft werd het spel evenwichtiger en de partij ging goed op en neer. Het was duidelijk dat Oplinter iets extras moest brengen om Haren te ontwrichten. Halfweg de eerste helft gebeurde het dan toch, nadat vorige week een snelle inworp de wedstrijd openbrak was het nu opnieuw een perfect uitgevoerde standaarsituatie die het openingsdoelpunt voorbracht. De voor de gelenheid als voorstopper acterende Johan P gooide de bal vanop rechts duizelingwekkend ver tot in het doelgebied alwaar zijn benjamin broer Stefan P boven iedereen uit torende en mooi kon binnenkoppen. 0-1, een terechte voorsprong!
    Dit was het signaal voor Haren om ook een versnelling hoger te schakelen en al gauw kwamen ze onzen Dave bedreigen. Deze gaf echter wederom geen krimp tot groot ongenoegen van onze tegenstander. Net zoals de voorbije weken kunnen we ook nu niet om het feit heen dat de Oplinterse verdediging er weer stond als een huis en dit ondanks de gewijzigde posities. Pascal V speelde alsof hij al jaren libero was en dirigeerde zijn verdedigers feilloos doorheen deze eerste helft. De Brusselaar konden geen gaatje vinden in dit pantser wat soms wel leidde toch enige frustraties maar de lokale De Bleeckere hield de touwtjes strak in handen ook al kon hij het spel niet steeds van dichtbij volgen wegens een nogal uitgesproken horeca gezwel dat in de weg zat.
    Ook in de andere regionen bleven onze jongens goed acteren waardoor ze deze eerste helft met een krappe maar verdiende voorsprong konden afsluiten.
     
    Tweede helft:

    Onder de koffiepauze werden den Dave, Johan B en Eddy R. aan de kant gelaten en Geert E (in doel), Wim RGO en Pol C. maakten hun opwachting. Ivan W. en den Dave spaarden hun krachten nog even om later in de tweede helft in te vallen.
    Bij Haren waren geen wissels voorzien, de handige Harenaars bleven in dezelfde formatie aantreden.
    Het spelbeeld was in deze spannende tweede periode vrijwel identiek als in de eerste helft maar met nu aanvankelijk iets meer overwicht voor de lokale ploeg. Dit was duidelijk niet naar de zin van de weergoden want een kort maar krachtig onweer barstte los boven Brussel. De herschikte Oplinterse verdediging bleef op een hoog niveau acteren en de technisch vaardige geel-blauwe jongens bleven goed in de tang zitten. Geert E. werd slechts sporadisch bedreigd en hij wist het weinige werk secuur op te knappen.
    Gaandeweg werden de Brusselaar moe waardoor de fysieke paraatheid van onze jongens weer naar boven kwam, en daar bovenop konden we met den Dave na een kwartier nog een frisse pint  spits uit onze hoed toveren. Hierdoor werd Haren in dit tweede deel van de tweede helft geregeld koud gepakt door snedige Oplinterse counters die echter jammer genoeg niet werden afgemaakt. Zo lieten we toch 2 a 3 open kansen liggen.
    Een oude voetbalwet leert ons dan dat gemiste kansen vaak worden bestraft met een tegentreffer. Hiervoor werd dus ook gevreesd in de Oplinterse rangen. Om dit te voorkomen had onze selectieheer nog een laatste troef voorhanden. Met Yvan W kon hij de laatste 10 minuten nog een ervaren oude rot inbrengen om onze aanvalsdruk nog te verhogen en zo de tegenstander ver van ons eigen doel te houden. Yvan boezemde het nodige ontzag in waardoor het plannetje feilloos lukte. Haren kwam er niet meer uit en Oplinter kon de match vrolijk uitspelen om met een krappe maar verdiende 0-1 arsenal score deze match winnend af te sluiten.
    Als uitblinker(s) van deze wedstrijd kunnen we de ganse verdediging van Oplinter onder leiding van Pascal Vdv vernoemen, zowel in de eerste als in de tweede helft werden ze nooit in verlegenheid gebracht door de balkunstenaars van Haren.
    Verder onthouden we nog de lekkere sandwiches en de mooie tombola prijzen die deze mooie avond weer compleet gemaakt hebben. 

    Opstelling:

    Den Dave (35' Geert Everaert), Johan Boffé (Wim RGO), Pascal Van de Velde, Geert Paulussen, Bart Maes (50' Den Dave), Johan Paulussen, Bruno Vanparijs (60' Yvan Willems), Dominique Weenen, Etienne Ruytinx, Eddy Roosen (35' Pol Chaltin), Stefan Paulussen.

    Doelpunten:

    Stefan Paulussen: 1











    14-04-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegfoto Veteranen Oplinter
    Een ploegfoto met vele afwezigen. Binnenkort op deze pagina een meer complete foto!!



    14-04-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
    06-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 april 2009: Veteranen Oplinter-Bautershoven: 4-0
    Vooraf:

    Een zonnige dag deze 3e april. Een mooi lente zonnetje was nog vollop aan het schijnen toen de eerste veteranen toedruppelde op ons terrein aan de dalweg. Ietwat onzeker want vandaag moesten we aantreden zonder onze selectieheer. Hij had echter de nodige instructies doorgegeven aan onze voorzitter waardoor we toch zelf niet te hard moesten nadenken over de opstelling.
    Vandaag was Bautershoven onze tegenstander, dit dorpje uit het verre limburg levert een te duchten tegenstander af. In het verleden waren de onderlinge confrontaties steeds spannende wedstrijden die meestal, vooral op verplaatsing, dankzij scheidsrechterlijke dwalingen in het voordeel van onze tegenstander uitdraaiden. Vandaag zou deze ballon niet opgaan want de wedstrijd was, zoals elke thuiswedstrijd, in de rechtvaardige handen van onze Etienne R.
    15 veteranen trotseerden de verlokkingen van een zonnig terraske en waren helemaal klaar voor de bevestiging. Kevin R was nog niet hersteld nadat hij vorige week was hervallen in zijn oude blessure.
    Er was nog wel enige animo voor de aanvang van de wedstijd, namelijk de supporters bleven maar toestromen, even werd gedacht om de deuren te sluiten want door het gedrum voor de beste plaatsen dreigde het even uit de hand te lopen en zouden de veteranen het slachtoffer van hun eigen succes worden. Gelukkig vond iedereen op tijd een plaatsje en kon de wedstrijd zoals gepland doorgaan.


    Eerste helft:

    Nog in volle daglicht werd de wedstrijd op gang gefloten, dit was weer eens wat anders dan het kunstlicht van de voorbije maanden. Hierdoor zouden we het spel nu pas echt goed kunnen lezen. We zagen ook dat bij Bautershoven een aantal nieuwe, jonge gezichten aan de selectie waren toegevoegd, onze tegenstander was dus versterkt, ze zouden het nodig hebben!!
    Bruno V en Stefan P waren weer verenigd in de spits, geruggesteund door de al een paar weken op hoog niveau acterende fouriers Johan P. en Dominique W. Nieuw was dan weer Wim RGO die als links back nog eens een gastoptreden gaf.
    De wedstrijd kende geen vliegende start zoals vorige week maar Oplinter had toch al gauw de touwtjes in handen en kon een paar schuchtere kansen afdwingen. Het ontbrak in deze aanvangsfase echter nog aan wat scherpte voor doel en aan een goede laatste pas. Bautershoven probeerde mee te voetballen maar de sterke thuis veteranen fnuikte iedere aanvalspoging. De jonge limburgse aanvallers hadden moeite om de ervaren verdediging in de problemen te brengen. Onder luide aanmoedigingen van het thuispubliek bleef Oplinter naar voren trekken en na ongeveer 20 minuten verraste Bruno VP de tegenstander  met een zeer snelle inworp naar zijn spitsbroeder Stefan P die daarop quasi ongehinderd het eerste doelpunt van de avond kon netten. Een mooie actie van onze aanvallers maar dit verheulde niet de andere gemiste kansen in deze boeiende eerste helft. Bautershoven kon hier niet echt iets tegenover stellen maar bleven toch proberen om hun spitsen te bereiken. Vaak gingen ze echter overhaast te werk en was het voor Marix en zijn verdediging niet echt moeilijk om ze af te houden.
    Na 35' minuten ging Oplinter dan ook verdiend met deze voorsprong de rust in. De supporters hadden een degelijk eerste helft gezien met mooie acties en vlot voetbal van de thuisploeg maar er ontbrak nog dat extra pigment dat van een gewone match en spetterend duel maakt.
     

    Tweede helft:

    Tijdens de rust de gebruikelijke wissels. Dave ruimde plaats voor Geert E. in doel, Pol kwam er in voor Pascal V, Wim RGO werd vervangen door Tom V. en Yvan W. speelde zijn rol van joker weer perfect en wachtte tot de tijd precies rijp was om in te vallen.
    Bautershoven kwam meer gedreven uit de kleedkamers en hadden ook tactisch een en ander bijgestuurd. Oplinter was ditmaal wel niet van plan om slap aan de tweede periode te beginnen en zette zich meteen schrap. De eerste 5 minuten kantelde het spel toch in het voordeel van de limburgers en onze verdedigers kregen plots veel meer werk waardoor het uitverdedigen te wensen overliet. Slecht uitverdedigen betekent jammer genoeg ook minder tegenaanvallen en dus ook zo goed als geen kansen voor Oplinter in de aanvangsfase van deze tweede speelhelft. Het gevaar van de Bautershovense kant was wel niet van dien aard om onze keeper sub onder druk te zetten. Geert E. bleef souverein heersen in zijn zestienmeter gebied. Onze twee goudhaantjes kregen vooraan dus weinig bruikbare ballen, na tien minuten kon onze libero dit niet meer aanzien en Marnix stuurde Bruno VP met een magistrale verre bal diep de rechterflank af. Bruno kon deze dieptepas op de doellijn onderscheppen en wist met een loepzuivere voorzet zijn maatje te vinden aan de tweede paal. Dat maatje was dus Stefan P. en hij kon met een gestrekt been de 2-0 binnenwerken. Een geweldige actie van Oplinter dat hiervoor met een open doekje beloond werd door het uitzinnige publiek. Bautershoven was even de pedalen kwijt maar knokte zich terug in de match met herhaalde aanvalspogingen. Het vertrouwen van Oplinter was echter crescendo gegaan waardoor achteraan geen grote kansen werden weggegeven.
    Na 55' minuten was de tijd aangebroken voor onze Pol om zijn duivels te ontbinden. Pol was ingevallen op de linkerflank maar onze 60 jarige trok geregeld mee naar voren. Hij kreeg een goeie kans toen hij een voorzet binnen het kader kopte maar de limburgse goalie kon in extremis nog redden. Pol had nu wel zijn vizier kunnen instellen en even later bij een hoekschop wist hij zich weer slim vrij te lopen van zijn bewaker en kon hij de 3-0 binnen buffelen. Bautershoven stond perplex, de supporters werden uitzinnig!
    Deze riante voorsprong gaf Oplinter vleugels en Bautershoven was al hun vertrouwen kwijt. Na een tijdje hadden ze toch weer wat moed kunnen bijeen rapen en kwamen ze weer dreigen. dit was het moment waarop Yvan W. had gewacht. Met nog een tiental minuten te gaan kwam hij de verdienstelijke Johan P vervangen om zijn plaats in de spits weer op te eisen. Aanvankelijk nam Yvan niet echt deel aan het spel maar zijn oude vrienden weten dat hij op zo'n momenten het gevaarlijkste is. Met nog 5' op de klok liep Yvan plots naar links waar toevallig of niet plots een afvallende bal terecht kwam. Onze Yvan aarzelde niet en met gevaar voor een vreselijke spierscheur in de hamstrings nam hij de bal vol op de slof en spijkerde hem keihard in doel. 4-0! en boeken toe voor Bautershoven en in het publiek waren nooit eerder geziene vreugdetaferelen aan de gang, voor het eerst aan de Dalweg werd er zelfs een mexican wave ingezet!
    Moe maar voldaan floot Etienne deze andermaal sportieve wedstrijd af na 70 minuten, andermaal een mooie en verdiende thuiszege van onze jongens.

    Opstelling:

    Den Dave (35' Geert Everaert), Marnix Reniers, Pascal Van de Velde (35' Pol Chaltin), Johan Boffé, Wim RGO (35' Tom Veulemans), Bart Maes, Johan Paulussen (60' Yvan Willems), Dominique Weenen, Geert Paulussen, Stefan Paulussen, Bruno Vanparijs.

    Doelpunten:

    Stefan Paulussen: 2
    Pol Chaltin: 1
    Yvan Willems: 1

    Volgende week:

    Volgende week dus een kalender wijziging en spelen we dus weer tegen onze Brusselse vrienden uit Haren. We zijn er te gast op hun prachtige kunstgrasmat. Dit belooft een moelijke match te worden want gezien hun recente pandoering zijn ze zeker gebrand op revanche.
    Supporters allen op post, de spelers en supportersbussen vertrekken stipt om 19u00 vanop het melkerijplein te Oplinter.



    06-04-2009 om 23:13 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 Maart 2009: Veteranen Oplinter - Veteranen Kozen: 5-1
    Vooraf:

    Vandaag kwam de veteranen ploeg van Kozen op bezoek in ons eigen Oplinter. Deze ploeg is voor de meesten onder ons een nobele onbekende omdat het al een tijdje geleden is dat we er nog tegen in het strijdperk getrokken zijn.
    Het onbekende schrikt ons niet af, zeker niet met het vorige week aangekondigd stijgend vormpeil waarin we nu toch verkeren.
    Wederom een ruime opkomst aan de Dalweg, 14 veteranen en 1 scheidsrechter tekenden present. In tegenstelling tot vorige week ontbrak Tom V. maar zijn boezemvriend Pascal V. was daarentegen wel van de partij en kon zo zijn vertrouwde rechtsachter positie weer opnemen.
    Op de tegenstander was het weer even wachten waardoor we ruim de tijd konden nemen voor onze opwarming en we weten ondertussen allemaal wat dat kan betekenen voor onze spelers (remember Haren 16/03/2009).
    Tot slot van deze introductie nog even vermelden dat Kevin R. groen licht had gekregen van de medische staf na zijn opgelopen blessure van vorige week en Geert E. had zijn eerste invalbeurt in maanden goed verwerkt en was dus ook opnieuw van de partij.

    Eerste helft:

    Iets over achten floot Etienne R. de wedstrijd op gang en het was meteen duidelijk dat Kozen niet voldoende opgewarmd was voor deze voor hun toch altijd moeilijke confrontatie met Oplinter. Onze jongens gingen meteen in overdrive en grepen de Kozenaren meteen bij de keel. De bal ging vlot doorheen het Oplinterse elftal en met wervelend 'tik-tak' voetbal werd er onmiddellijk gevaar gecreëerd. In de 2e minuut al belandde een knappe voorzet vanop rechts in de voeten van ons jongste lid van de Paulussen clan. Hij kon echter de bal maar matig beroeren maar toch voldoende om hem in de voeten van zijn collega goalgetter Bruno VP te doen belanden. Bruno aarzelde niet en knalde kurkdroog in het Kozense doel. 1-0.
    Wederom een vroege voorsprong in een thuiswedstrijd dus. De opnieuw talrijk opgekomen supporters konden dit best wel smaken en verheugden zich weer op een riante uitslag.
     .
    Kozen was toch enigszins aangeslagen na deze vroege achterstand maar dat kon de Oplinterse rekening niet maken, we bleven gewoon doorgaan op ons elan. Het dominante spel van de thuisploeg bleef aanhouden wat in de 5e minuut een tweede doelpunt opleverde. Een splijtende actie vanop links waar ditmaal de maker van het openingsdoelpunt de assist kon geven aan zijn kompaan Stefan P. die zo kalm de 2-0 kon binnen tikken. In dit doelpunt bleek echter veel onderhuids opgekropte onvrede te schuilen naar aanleiding van de ietwat negatieve commentaren in deze kolomen vorige week aan zijn adres. 
    Kozen begon na de tweede tegentreffer toch te proberen om de bakens te verzetten. Helaas voor hun hanteerden ze de tactiek die een dag later ook de nationale coach zou hanteren  in de belangrijke  interland tegen Bosnië, namelijk de lange bal. Dit was echter onvoldoende om de kwieke thuisverdediging in verlegenheid te brengen, integendeel, het dominante spel van onze ouwe krijgers bleef aanhouden, ditmaal via een mooi opgezette actie door het midden van het veld. Nu waren het de gebroeders Paulussen (de oudste en de jongste) die elkaar perfect aanvoelden en met een mooie één-twee actie konden ze de bezoekers voor schut zetten. Stefan P. mocht wederom besluiten en deed dit onberispelijk, de 3-0 was een feit en meteen had hij ook zijn kleine vormcrisis van vorige week van zich afgeschud. Zo zie je maar dat een speler soms niet veel nodig heeft om uit zijn dipje te geraken, een paar zorgvuldig gekozen woorden in een wedstrijdanalyse zijn vaak al genoeg!
    Na een kwartier begon Kozen dat ook eindelijk aan te dringen maar meer dan een paar te diepe ballen en aanvallers die er keer op keer werden uitgelopen door verdedigers kwamen ze niet. In de hele eerste helft was er eigenlijk maar één kans voor de bezoekers, deze werd dan ook nog knap van de lijn geweerd door onze voorstopper (forward skipper) Johan B.
    Voor de rest was het al Oplinter wat de klok sloeg zodat Kozen ook nog eens gedwongen werd tot een overtreding in de zestien, mooi uitgelokt door Stefan P. die nog steeds niet verzadigd was. Deze strafschop, feilloos omgezet door onze linkerflank Bart M, betekende de 4-0 na nog maar 20 minuten.
    Op het einde van de eerste helft kon Kozen dan toch eens doorheen de verdediging glippen om zo de 4-1 ruststand vast te leggen. Onze Dave was zoals steeds streng voor zichzelf maar hij was zelf de enige die hem het doelpunt aanwreef. Hij beloofde dan ook revanche in de tweede helft.

    Tweede Helft:

    Dave zou dan zijn revanche toch moeten nemen op het veld want tijdens de rust nam Geert E. zijn plaats in het doel in. De andere wissels waren Pol C. voor Eddy R en Kevin R. voor Geert P. Geert P bleef wel 'stand by' in het geval Kevin toch niet volledig hersteld zou zijn.
    Met goede moed werd de tweede helft aangevat. Oplinter was vastbesloten om zijn dwingende spel opnieuw aan de tegenstander op te leggen. Kozen had echter zijn rust goed gebruikt en had wat verschoven met zijn pionen en ook de tactiek zwaar bijgesteld. Ze kozen ervoor om alles of niets te gaan spelen en begonnen aan de rust met een voorhoede van maar liefst 5 spelers. Onze veteranen daarentegen begonnen te laconiek aan de tweede periode, illustrerend was dat de eerst pas meteen buiten ging. Kozen zag zijn kans schoon en zette ons vast op onze eigen speelhelft. Oplinter geraakte lange tijd niet uit de omknelling maar kon rekenen op een soevereine reserve doelman Geert E. om het al bij beperkte gevaar te neutraliseren.
    In de Oplinterse voorhoede konden we een nieuw duo begroeten, echter de automatismen tussen Pol en Dave waren nog niet je dat. Er ontbrak hun aanvankelijk duidelijk aan de bevlogenheid die we in de eerste helft mochten ervaren van Stefan P. Ze bleven echter knokken en werken om zo de voor hun ongewone rol toch zo goed mogelijk te vervullen.
    Het duurde toch zo'n 15' voor Oplinter terug enigzins grip op de wedstrijd kreeg. De benzinetank van de Kozense veteranen geraakte stilaan leeg en ook de moed begon in hun schoenen te zakken omdat hun aanvalsgolven steeds weer uiteenspatten op de Oplinterse golfbrekers achterin.
    In de 25ste minuut, toen Oplinter weer goed begon mee te doen werd Dave nog eens weggestuurd. Hij stormde recht op doel af en wist met kurkdroge knal de netten van onze tegenstander een vijfde keer te doen trillen. Meteen had hij zijn (persoonlijke) revanche van de eerste helft beet. Het doelpunt werd dan ook uitbundig gevierd en betekende ook meteen het einde van het aandringen van onze sportieve tegenstander.
    Kozen kreeg toch nog één prima mogelijkheid maar eens te meer wist Geert E. met een fabelachtige kattensprong de bal uit de kruising te ranselen.
    De wedstijd eindigde verder zonder problemen voor onze jongens behalve dan dat Kevin toch nog hinder bleef ondervinden van zijn enkel zodat Geert P. opnieuw zijn schoenen kon strikken en de laatste 15 minuten volmaken.

    5-1, Wederom een mooie overwinning na een leuke match, iedereen tevreden al was snel duidelijk dat er bij onze veteranen toch enige ongerustheid waar te nemen was. Dit kwam omdat vandaag onze verantwoordelijke van het wekelijkse kansspel (ook wel tombola genoemd) forfait had moeten geven zodat het niet meteen duidelijk was wie de tombola ging leiden.
    Dit was echter buiten onze Bruno VP gerekend. Hij nam resoluut het heft in handen om dit in goede banen te leiden. Alhoewel hij aarzelend begon (met verkeerde getallen van de lotjes af te lezen) herstelde hij zich wonderwel. Bruno bleek een waardige vervanger van Ivan (volgens sommigen ook op het veld) en toevallig of niet werd de hoofdprijs weggekaapt door Yvan's schoonzoon. Toeval bestaat niet zou Ivan zeggen waarna hij een traan zou wegpinken bij het overhandigen van de hoofdprijs aan zijn schoonzoon!

    Opstelling:

    Dave; Marnix Reniers, Pascal Vandevelde, Johan Boffé, Geert Paulussen (35' Kevin Rappe (55' Geert Paulussen )), Bart Maes, Johan Paulussen, Bruno Vanparijs, Dominique Weenen, Eddy Roosen (35' Pol Chaltin) en Stefan Paulussen (35' Geert Everaert)

    Doelpunten:
    Stefan Paulussen: 2
    Bruno Vanparijs: 1
    Bart Maes: 1
    Den Dave: 1
     








    30-03-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart 2009 Veteranen Orp - Veteranen Oplinter: 1- 0
    Vooraf:

    Vandaag stond de verre verplaatsing naar onze waalse vrienden uit Orp op het programma. Dit is een wedstrijd die in het verleden vaak op het scherp van de snee gespeeld werd tegen een kwalitatief hoogstaande ploeg. Oplinter was dus op zijn hoede maar toch vol zelfvertrouwen na de klinkende overwinning van vorige week. Niet minder dan zestien (16) veteranen waren bereid om alles in de strijd te gooien om deze moeilijke tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. Onder hen, terug van zeer lang weggeweest, ook Geert E. die klaar was voor zijn wederoptreden.
    Geen foto's echter vandaag, onze vaste fotograaf was zijn camera vergeten! Dit verslag is ook wat later dan gewoonlijk omdat het eerst nog moest nagelezen worden door de Waals-Vlaamse geschillencommisie om te voorkomen dat de verzuurde relatie tussen beide landshelften nog meer onder druk zou komen te staan wegens opruiende taal in dit soort blogs!

    Eerste Helft

    Na een lange trip doorheen het landelijke Wallonie waren we alle 16 toch tijdig op het veld van RAFC Orp-Noduwez. De kleedkamers, het veld en de kantine lagen er wederom zeer uitnodigend bij, het weer was goed maar fris. Onze veteranen verschenen dan ook goedgemutst aan de aftrap. Toch weer een paar wijzigingen in de ploeg vermits onze selectieheer terecht volhard in zijn rotatie systeem. Onze goede vriend Etienne R, de ref in de thuismatchen, verscheen hierdoor aan de aftrap.
    Eenmaal de wedstrijd op gang gefloten bleek dat het zelfvertrouwen van de Oplinterse vets niet onterecht was. Het stevige geheel kon de aanvalsgolven van een technisch hoogstaand Orp met gemak afhouden en kreeg zelfs de beste kansen. Onze scoringsmachine van afgelopen week stokte echter waardoor een paar goeie Oplinterse kansen de nek werden omgewrongen (is de magie van onze jonge aanvaller reeds uitgewerkt?)
    RAFC Orp was verrast door ons goeie voetbal en hadden al snel door dat dit team zich zomaar niet naar de slachtbank zou laten leiden. Gaandeweg was Orp wat bekomen van de verrassing en kreeg dan ook wat meer grip op het spel zonder echt grote kansen af te dwingen.
    De wedstrijd verliep ook zeer sportief, dit was in het verleden al eens anders geweest maar een aantal Waalse amokmakers ontbraken wat de sfeer alleen maar ten goede kwam. De lokale scheidsrechter had geen moeite om deze wedstrijd in de hand te houden. Dik halfweg deze eerste helft moest hij toch ingrijpen toen een Orpse aanvaller foutief gestuit werd in ons strafschopgebied. De brave man aarzelde niet en legde de bal zonder blikken of blozen op de stip. 
    Alle hoop lag nu bij onzen Dave die ons in het verleden al meermaals met mirakel saves van zekere doelpunten had behoed. Dave was natuurlijk ook extra geprikkeld door de onverwacht opgedoken concurentie die nu in de persoon van Geert E. op de Oplinterse bank zat. Een gewone doelman zou niet met deze druk kunnen omgaan en dus hielden de Oplinterse veteranen hun hart vast toen de strafschop genomen werd.
    Orp had voor deze job natuurlijk hun grootste specialist ingeschakeld en dat was ook te zien aan de perfect getrapte strafschop.
    Onze Dave wist echter met een fenomenale kattensprong deze penalty uit zijn doelvlak te ransselen. Orp was stomverbaasd en Oplinter was in extase na deze schitterende redding. Ook na de wedstrijd werd er nog veel over deze redding gesproken en Dave kreeg zelfs enkele verleidelijk knipoogjes van de plaatselijke schone achter den toog.
    Na deze redding begon Oplinter terug iets sterker voor de dag te komen zodat ze de rest van de eerste helf niet meer in problemen kwamen en zo werd de evenwichtige eerste helft op een 0 - 0 stand afgefloten.

    Tweede helft:

    Veel verwarring tijdens de rust. Onze selectieheer Eddy R. had de handen vol om onze vijf wisselspelers in de ploeg te zetten. Samengevat komt het hier op neer:
    Geert E. voor Dave; Pol C. voor Johan B., Dominique W voor Bart M en Eddy R voor Bruno VP. Ivan W. verkoos zijn inval beurt nog even uit te stellen. Naast deze vele wissels moest er ook nog geschoven worden met de pionnen om terug het nodige evenwicht in de ploeg te krijgen. Een bewogen rustpauze dus die abrupt werd afgebroken toen het fluitsignaal voor de tweede helft weerklonk.
    Net één minuut bezig in deze tweede helft sloeg het noodlot toe voor onze middenvelder Kevin R. Hij bleek niet verder te kunnen omwille van een pijnlijke voetblessure opgelopen in de eerste helft. Johan B. stond nog niet onder de douche en dus moest hij weer het strijdperk in want zoals eerder gezegd Ivan W. verkoos om nog even te wachten om zo later in de tweede helft zijn joker effect beter te kunnen benutten.
    Het spel in de tweede helft verschilde niet zoveel met dat van de eerste. RAFC Orp had echter zijn gevaarlijke en gevreesde spits ingebracht waardoor de aanvallen van Orp veel scherper werden en het dus voortdurend opletten geblazen was voor de Oplinterse verdediging. Dit lukte perfect tot halfweg de tweede helft. Een desastreuze communicatiefout in het hart van onze verdediging was de voorbode van de waalse openingstreffer. Geert P. werd onder druk gezet waardoor hij de bal diende terug te spelen naar zijn libero Marnix R. Deze was echter al ingeschoven waardoor de bal achter hem terecht kwam. De snelle Orpse spits zei "alez les ga, merci beaucoup" en ging met de bal aan de haal. Hij zag onze Geert uit zijn doel staan en met een magistrale lob wist hij hem te vloeren.
    Er is na de match nog lang gediscusieerd over wiens fout het nu eigenlijk was maar het feit is dat de 1-0 op het bord stond. Laat het ons houden op een collectief falen van onze jongens.
    Oplinter was natuurlijk van slag en kon geen lijn meer krijgen in zijn spel. Ook Orp kwam niet meer echt dreigen maar ze verdedigden hun minimale voorsprong  met hand en tand.
    Onze selectieheer gooide nog zijn laatste troef op tafel, onze joker Ivan W. Helaas kenden de Orpse verdedigers hem nog van eerdere confrontaties en plaatsten meteen een extra mandekker op hem.
    Na 70' bleven de bordjes dus op 1-0 hangen. Een spijtige nederlaag maar Oplinter kon met opgeheven hoofd het veld van deze gereputeerde tegenstander verlaten. Er zat misschien wat meer in maar als we ons goede spel kunnen doortrekken naar volgende week houden we zeker de drie punten in Oplinter.

    Opstelling:

    Den Dave (35' Geert Everaert); Marnix Reniers; Tom Veulemans; Johan Boffé (35' Pol Chaltin); Kevin Rappe (37' Johan Boffé); Bart Maes (35' Dominique Weenen); Johan Paulussen, Etienne Ruytinx; Geert Paulussen, Eddy Roosen (35' Bruno Van Parijs); Stefan Paulussen (63' Yvan Willems)

    Doelpunten: /

    De volgende wedstrijd is tegen de veteranen van Kozen, een relatief onbekende tegenstander die alvast op een warm onthaal kunnen rekenen nu vrijdag. Onze jongens zijn stilaan naar hun topvorm aan het groeien (bij de ene al wat rapper dan de andere) waardoor we iedere tegenstander over de knie kunnen leggen.
    Afspraak vrijdag 27 maart aan de Dalweg in Oplinter!
    Voor de spelers is er na de wedstrijd nog een kleine verrassing voorzien van een jarige ploegmakker.

    25-03-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)


    Inhoud blog
  • CONDITIE CRESCENDO
  • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
  • Eerste Veteranen training...ooit!
  • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
  • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

    Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Archief per week
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 05/08-11/08 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs