• Wedstrijdverslagen (54)
  • Veteranen Oplinter
    Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
    07-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 sep 2010: Donk-Oplinter 0-2

Oplinter opent sterk de najaarscampagne

Vooraf:

Het was een blij weerzien vorige vrijdag om 18u50 op het Melkerijplein. Onze veteranen bliezen er verzamelen voor de eerste wedstrijd van het najaar. Meteen een stap in het onbekende tegen de veteranen uit Donk. Een ploeg met blijkbaar een rijke geschiedenis maar voor de Oplinterse boys toch onbekend.
    Niet alle spelers waren komen opdagen (om uiteenlopende redenen) maar wel van de partij na maandenlange blessure leed was Johan B. Dit betekende meteen dat er een andere reporter en fotograaf gezocht moest worden. Ivan W. was het slachtoffer.

Eerste helft:

De wedstrijd kende een snelle start van beide ploegen waarbij het eerste echte gevaar van de kant van Oplinter kwam. Patrick P. trok de lijn van het voorjaar meteen door en zette een snelle aanval op met Kevin R. Patrick ronde af met een schot voorlangs. Donk herstelde algauw het evenwicht waardoor beide doelmannen zo goed als werkloos beleven in het eerste kwartier. Op het middenveld werd er duchtig geknokt maar echte kansen kwamen er niet uit.
    Tot in de 16e minuut onze jongens nog eens kwamen opzetten met een fikse tempoversnelling. Patrick P kreeg zo plots de ruimte en zag in een oogwenk de thuisdoelman te ver uit het doel staan. Een trap van op 26,5 m en hij liet de doelman vruchteloos grabbelen terwijl de bal achter de lijn verdween. 0-1 voor een stevig Oplinter.
    Het spel bleef vrij snel op en af gaan maar de verdedigende gordel voor Dave stond stevig te acteren en Donk slaagde er niet in, ondanks een paar goede combinaties, om er door te geraken.
    Onze mannen controleerden de match maar ook wij konden de doelman niet bedreigen vaak door een falende laatste pas.
    Op het half uur knokte Dominique W, zich toch in een kansrijke positie maar vrijstaand op de rand van de 16m trapte hij in ware Anderlecht-stijl de bal onhoudbaar maar ver over.
    De eerste helft van de eerste najaarswedstrijd was een typische veteranen wedstrijd met vlotte combinaties maar het gebrek aan wedstrijdritme was de oorzaak van een al te vaak slordige passing.
    Op het einde van de eerste helft leidde Oplinter op basis van het iets snellere en agressievere spel verdiend met het kleinste verschil.

Tweede helft:

Door de smalle kern geen wissels tijdens de rust, de conditie werd dus meteen voor iedereen goed op de proef gesteld.
    Ook nu weer kon het thuispubliek zich vermaken met een snelle start van de wedstrijd waarbij er in tegenstelling tot de eerste helft meer gevaar uit de acties voort kwam. Op deze manier kon onze Dave zich stilaan opwarmen.
    Na een kleine 10’ kreeg de thuisploeg een vrije trap op een goeie 20m van doel. De technisch begaafde Donkse middenvelder poeierde de bal zeer fraai in de kruising maar Dave gaf meteen zijn visitekaartje af en zweefde de bal elegant uit de bovenhoek. Deze vrije trap was meteen het startschot van een Donks offensief en al snel moest Daveke opnieuw een bal uit het doel ranselen.
    Oplinter reageerde door zich iets bitsiger op te stellen wat resulteerde in vele overtredingen op het middenveld. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd en een aantal stevige trappen en porren deden bij onze Dominique W. het potje overkoken in een verbaal spervuur tussen onze minzame middenvelder en de bijna voltallige Donkse ploeg. Het kostte ons wel wat moeite om Domi te sussen maar even later kon de sportieve wedstrijd toch hervat worden. Het Donkse offensief bleef evenwel aanhouden en Dave moest goed op zijn tellen blijven passen maar hij hield samen met zijn verdedigers goed stand.
    Na 10’ aanhoudende omknelling prikte Oplinter snedig tegen. Patrick P onderschept de bal en dribbelde zich tussen een resem Donkse verdedigers richting doel. De doelman werd ook omspeeld maar de hoek was te scherp geworden en de ingeschoten bal kon nog van de doellijn gekeerd worden.
    Meteen daarna opnieuw Oplinter dat een prima voorzet op het hoofd van Geert P toverde maar opgekomen linksback zag zijn kopbal uiteenspatten op de paal.
    Donk snakte nu naar adem maar kon ook nog dreigen met een goed afstandschot waarop Dave goed plat ging.
    De aanvallen golfden nu onafgebroken op en neer met onze jongens die toch weer stilaan de wedstrijd begonnen te domineren. De laatste minuten waren bijna volledig voor paars-wit maar er was een twaalfde man die plots roet in het eten begon te strooien. Tot twee maal toe floot hij een prima Oplinterse aanval af voor flagrant onterecht buitenspel, de hoge snelheid van uitvoering brachten hem waarschijnlijk in verwarring.
    Onze veteranen bleven echter voluit voor het beslissende tweede doelpunt gaan en in de laatste minuut werd Patrick P opnieuw weggestuurd op rechts. Zijn scherpe voorzet bereikte de instormende Kevin R die aan de 2e paal onhoudbaar kon binnen schieten. 0-2, wedstrijd gespeeld. Ironisch genoeg zat aan dit tweede doelpunt wel een buitenspel geurtje zodat de foutjes van de onzekere scheids meteen vergeven waren.

Een fraaie en verdiende overwinning meteen, na een prima match op een uitstekend veld en tegen een leuke tegenstander. Volgende week meer van dat.

Volgende week:

In het weekend na de openingsmatch was er wel even paniek want onze opponent van de volgende wedstrijd belde met een flauw excuus af. Plots was het dus alle hens aan dek voor de kalendercommissie die op zoek moest naar een nieuwe tegenstander. Gelukkig was er maandag al witte rook en kunnen we komende vrijdag terecht bij Krom en Stijf Millen. Samen met onze gastheren, St-Lutgarde Tongeren en Winterslag gaan we een minitornooitje afwerken.