Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  05-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 nov 2010: Bautershoven-Oplinter: 3-1

  Oplinter rijdt zich vast!

  Vooraf:

  Na de dramatische gebeurtenissen van de week voordien was het toch weer verzamelen geblazen op het Melkerijplein voor een verplaatsing naar het Limburgse Bautershoven. Altijd een vervelende verplaatsing want het veld daar vertoont toch wel rare eigenschappen. Het is er nooit droog of hard en de ondergrond heeft veel weg van een spons.
  Ook de plaatselijke scheidsrechter vertoont meestal rare eigenschappen waardoor het woord thuisfluiter voor hem is uitgevonden.
  Oplinter trok zich echter niets aan van de tegenstander en de bijzondere omstandigheden want in het voorjaar hadden ze tegen dit Bautershoven nog een simpele 3-1 overwinning geboekt op eigen terrein. Wat wel meespeelde in het gemoed van de Paars-Witten was de onbeschikbaarheid of afwezigheid van maar liefst 7 titularissen (4 gekwetsten en 3 afzeggers). Alweer een smalle kern dus waar de selectieheer mee aan de slag moest maar dit was geen belemmering om met frisse moed de heenreis aan te vatten.

  Eerste helft:

  Aangekomen in het verre Limburg stelden we vast dat ook daar koning winter genadeloos toegeslagen had. Bitter koude en scherpe wind teisterden het veld en zijn omgeving. De kleedkamer werd snel opgezocht om ons te verwarmen maar van enige verwarming bleek geen sprake te zijn. Na lang zoeken vonden we een klein elektrisch kacheltje dat ternauwernood genoeg was om een klein toilet te verwarmen en dus zeker niet volstond om een met veel creativiteit geïsoleerde kleedkamer op te warmen.
  Snel omkleden was dus de boodschap zodat de fysieke opwarming gestart kon worden. Eenmaal buiten voelde nu ook de Oplinterse entourage dat het zeer lastig ging worden om 70’ lang stil in de kou te blijven staan langs de kant.
  De wedstrijd werd nu snel op gang gefloten waarbij we zagen dat de Bautershovense ploeg een metamorfose had ondergaan, heel wat nieuwe en jeugdige gezichten stonden er aan de aftrap maar daar maken we ons al lang niet druk meer over want het is voor elke veteranenploeg moeilijk om vers bloed te vinden.
  De wedstrijd kon in de aanvangsperiode niet echt bekoren. De vrieskou verstijfde blijkbaar de spieren van de tenoren op het veld en ook voor uw reporter werd het moeilijk om de pen te hanteren terwijl de tenen stilaan aan het afsterven waren van de kou. Het enige wat er gebeurde in de eerste 17!! Minuten waren een paar halve doelkansen (de meesten  nog voor Oplinter) maar van echt doelgevaar was er geen sprake. De grootste kans was na 18’ voor Oplinter toen Bruno VP met een goeie dieptepas Patrick PP wegstuurde. Die kon zijn belager afschudden en een goeie voorzet trappen richting Dominique W die aan de tweede paal net onder de bal door gleed. In de herneming werd het zware schot van Geert P afgeblokt.
  Helaas verzeilde de macht hierna terug in een winterslaap en was het weer 10’ wachten tot we opgeschrikt werden door een mooie diepe bal van Bautershoven die hun spits op het nippertje door de buitenspelval lokte. De bal werd mooi meegenomen met de borst en Geert E. (de vervanger van de afwezige Dave) was kansloos: 1-0.
  Oplinter reageerde vrij goed via een schot van Etienne R maar werd even later opnieuw koud gepakt toen het weer slecht de buitenspelval hanteerde. Bij twijfel fluit de scheids natuurlijk niet en Bautershoven stond plots tegen de gang van het spel in op een ruime 2-0 voorsprong.
  In de slotminuten van deze eerste helft waren er nog goeie mogelijkheden voor o.a. Bruno VP en tot drie maal toe Patrick P maar Bautershoven hield stand.

  Tweede helft:

  Tijdens de rust was het vooral zaak voor de technische staf om zichzelf op te waren want qua wissels was er niet veel te doen. Enkel Pol C kwam in de ploeg voor Dries S.
  De tweede helft begon opnieuw traag maar toen de spieren opnieuw ontdooid waren was het toch Oplinter dat het commando nam. Na 10’ was er fraaie vrije trap genomen door Etienne R die recht in de voeten van Bruno VP belandde die dan simpel kon binnenleggen en de aansluitingstreffer was een feit: 2-1. Er moet wel bijgezegd worden dat de thuisdoelman bij deze fase vlot onder de bal doorging en zo Bruno VP één van zijn gemakkelijkste doelpunten uit zijn carrière liet maken.
  Deze opsteker zorgde wel niet meteen voor beterschap in het veldspel en uw reporter kon weer 10’ de handen in de zakken houden. In deze periode was er wel nog een knappe redding van Geert E. te bewonderen op een fraaie omhaal van een Limburgse middenvelder.
  De handen werden wel uit de zakken gehaald toen Oplinter een unieke kans kreeg op de gelijkmaker. Geert P werd bijzonder knap de ruimte ingestuurd maar de robuuste Paulussen werd bij het binnenstormen van het strafschopgebied ongenadig van de sokken gelopen: Penalty!!!
  Bruno VP werd aangewezen als verlosser maar de RSCA fan was achteraf gezien misschien niet de beste keuze want zijn 11 meter zeilde ook 11 meter over doel!
  Een aangeslagen Oplinter kreeg meteen daarna ook nog eens bijna het deksel op de neus maar Geert E redde de meubelen toen hij een scherpe counter kon neutraliseren.
  Met nog een dikke 5 minuten te gaan was er wel een heus slotoffensief losgebarsten van de kant van Oplinter. Bautershoven werd helemaal weggedrukt. Dat offensief leverde nog twee reuzenkansen op maar Geert P miste tot twee maal toe, de eerste keer was hij te verrast na mistasten in de Bautershovense verdediging en trapt opnieuw de bal over doel. Even later kwam hij net een 10-tal centimeter ter kort om de bal aan de tweede paal binnen te werken en kwam hij onzacht in aanraking met diezelfde staak. Oplinter speelde voordurend op de helft van de thuisploeg en nam alle risico’s. In de allerlaatste minuut profiteerde Bautershoven dan toch nog eens van de ruimte en na een snelle counter kregen we dan toch nog het deksel op de neus. 3-1 was de eindstand.

  Volgende week:

  Oplinter zit dus duidelijk in de hoe waar de klappen vallen. Dankzij de afgelaste wedstrijd tegen Vissenaken hebben wel wat extra tijd om de kopjes vrij te maken. Hopelijk brengt de Sint de goede benen en het tor-instinct terug zodat we de twee laatste wedstrijden van een al bij al toch succesvolle najaarscampagne winnend kunnen afsluiten.
  De kentering kan er al komen volgende week tegen Velm op het Sint-Truidense kunstgras.

  Tot dan!

  Doelpunten:

  Bruno Vanparijs: 1

  Gemiste strafschop:

  Bruno Vanparijs: -1

      Geert Everaert    
      Marnix Reniers    
  Pascal Vandevelde   Stefan Blockx   Dries Stuyckens
  (Pol Chaltin)
  Geert Paulussen Johan Paulussen     Bruno Vanparijs
        Dominique Weenen  
    Etienne Ruytinx   Patrick Pitschon  
  Klaar voor de strijd!


  De spelers hadden het aanvankelijk ook koud, hier zien we een goed ingeduffelde Bruno VP...


  Patrick P zet hier met veel zwier een aanval op...


  De bal was wel vaak zoek...


  Bruno VP heeft het ondertussen wel warm gekregen en zijn hoofddeksel afgegooid...


  Neen, de reporter/fotograaf is niet beginnen te roken, het is gewoon zijn hete adem die in de diepvrieslucht bevriest...


  Dit zorgt wel voor feeërieke beelden...


  De ontgoocheling is af te lezen van het gezicht van onze vaste begeleider Yvan W...


  Dampend en stomend gaat Oplinter ten onder...

  05-12-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)
  04-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 nov. 2010: Oplinter-Betekom: 0-3

  Beknopt verslag Betekom!

  Met Betekom kwam er voor de tweede week op rij een te duchten tegenstander op bezoek aan de Dalweg. Normaal wordt zo een ploeg met open armen ontvangen maar er was wat twijfel gerezen in de Oplinterse rangen na de nederlaag tegen Rummen. Ook de beperkte spelerskern die er ter beschikking was had geen gunstige invloed op het vertrouwen. Maar liefst 5 afwezigen: Nog steeds Eddy R en Johan B met langdurige blessures, Wim A heeft zich nu ook aan het lijstje toegevoegd na zijn kuit ruptuur opgelopen vorige week tegen Rummen. Dries S was licht geblesseerd en Pascal VDV en Bruno VP hadden een tête a tête en konden er dus ook niet bijzijn. Gelukkig konden we rekenen op Kevin R die na 6 weken hersteld was van zijn lies blessure, een geleidelijke inpassing in de ploeg zat er wel niet in want door de vele afwezigen werd hij meteen de volle 70’ voor de leeuwen gegooid.

  Ondanks al dit onheil stond er toch een talentrijke ploeg aan de aftap met in doel de ubergoalie Dave. Marnix R, Geert P, Kevin R en Geert E. vormden de afweergordel, in het middenveld maakten Stefan P, Johan P, Dominique W en Patrick P de dienst uit. De aanval was voor Wim B en Stefan B. Op zijn minst toch wel een paar verassingen in de opstelling want onze twee topschutters werden op de flanken geposteerd. Pol C was onze joker voor de tweede helft.

  De wedstrijd begon meteen aan een hoog tempo, Betekom nam de eerste aanval voor zijn rekening maar hun vizier stond nog niet op scherp. Even later stak ook Oplinter de neus aan het venster maar de voorzet van Patrick P zeilde voorbij het doel. De snelle aanvangsminuten waren gauw voorbij en wat volgde was een lang aftasten naar de zwakke punten bij beide ploegen. De match zat dus op slot en veel was er niet te beleven tot dat Marnix R voor wat commotie zorgde toen hij zich nogal fors revancheerde na Betekomse overtreding.
  Alles behalve voetbal dus tot Johan P met een verre inworp terug wat doelgevaar kon creëren. Hij gooide de bal tot in het doelgebied waar vervolgens Dominique W in de clinch kon gaan met de keeper. Even later was het opnieuw een verre ingooi die voor paniek zorgde in de Betekomse defensie, de afvallende bal belandde in de voeten van Stefan P die er een stevige trap tegen gaf maar de deklat verhinderde de openingstreffer. Even later kwamen onze jongens dat ook nog eens ongelukkig op achterstand toen na een aarzeling centraal in de defensie een Betekomse middenvelder de tijd kreeg om onhoudbaar uit te halen, Dave gevloerd, 0-1.
  Oplinter reageerde vrijwel onmiddellijk en het was opnieuw Stefan P die de aanval leidde. Hij rukte op en bereikte de rand van de 16m maar net op het moment dat hij wou uithalen werd hij (reglementair) afgestopt door de Betekomse afweer. Bij deze actie sloeg echter het noodlot want in zijn ontwijkingmanoeuvre zette hij zijn voet slecht neer zodat hij zijn enkel omsloeg en kermend van de pijn ter aarde zeeg.
  Langs de kant werd even nog gedacht aan een swalbe maar algauw was duidelijk dat het over en out was voor de Paulussen Benjamin. Met vereende krachten moest Stefan van het veld gehaald worden om te worden opgebaard in de kantine waar de ernst van de blessure beter ingeschat kon worden. Gezien de hevige en acute pijn werd beslist om de ambulance ter hulp te roepen maar hierop was het nog een half uurtje wachten. Blijkbaar waren er in de regio nog tal van andere veteranenmatchen aan de gang en dus had de spoeddienst van RZ HH Tienen de handen vol. Uiteindelijk daagde dan toch een ziekenwagen op uit St-Truiden maar deze had duidelijk geen terrein kennis en reed zich prompt vast in de zuigende klei van de toegangsweg tot ons stadion. De aan de gang zijnde wedstrijd moest zelfs stilgelegd worden om met 21 spelers de ambulance uit de penarie te duwen.
  Uiteindelijk kon de aandacht dan toch naar onze helse pijnen doorstanende Stefan gaan en goed ingepakt werd hij met de roltafel in de ziekenwagen gehesen en afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De diagnose volgde vrij snel op de avond, gescheurde gewrichtsbanden was het verdict en meteen dus een twee a drie tal maanden van inactiviteit voor de sympathieke Veteraan. Gelukkig kon hij die zelfde avond toch nog naar huis om getroost te kunnen worden door zijn vrouwtje.
  Alle spelers en supporters wensen hem dan ook langs deze weg van harte beterschap!

  Wat was er ondertussen van de wedstrijd geworden? Deze ging gewoon verder natuurlijk want “the show must go on”. Natuurlijk waren Stefan’s ploegmakkers zwaar aangeslagen van het gebeuren en slikten in de eerste helft nog een tegendoelpunt om dus met een 0-2 achterstand te gaan rusten. Van rusten was er echter niet veel sprake met een kermende ploegmaat in de kantine. In tweede helft werd echter goed gereageerd en zoals Stefan het ook had gewild werd er met volle overtuiging ten aanval getrokken. Betekom kwam niet meer van de eigen helft weg door het dominante Oplinterse spel. Jammer genoeg was de scherpte er niet bij het afwerken van de tientallen kansen en op een zeldzame counter kregen we dan ook nog eens een derde tegendoelpunt te slikken. 0-3 verlies werd het dus uiteindelijk maar veel erger was natuurlijk het verlies en persoonlijk leed van onze gewaardeerde teammaat Stefan.

  Opstelling:

      Dave Butiens    
      Marnix Reniers    
  Geert Paulussen   Geert Everaert   Kevin Rappe
  Stefan Paulussen
  (Pol Chaltin)
  Johan Paulussen     Patrick Pitschon
        Dominique Weenen  
    Stefan Blockx   Wim Boffé    Een tocht door het donker...


  Kevin R maatke een bevredigende rentree...


  De Oplinterse aanvallers zaten in de zak van de bezoekende verdedigers...


  Zoals ook hier aangetoond...


  Dominique W probeert er de vaart in te krijgen in de eerste helft...


  Ondertussen is het drama al geschied, de ziekenwagen is aangekomen...


  Een zwaar aangeslagen ploeg ziet zijn zwaar aangeslagen speler afgegvoerd worden....


  Met vereende krachten wordt de ambulance geladen...


  Aftocht betekende gelukkig verlichting van de pijn...

  04-12-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!