Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

06-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'TROS Muziekfeest op het plein' : vanavond met onder meer Sieneke, Frans Duijts en Bonnie St. Claire.

 Deze zomer staat het 'TROS Muziekfeest op het Plein' in Purmerend, Den Bosch en Heerenveen. De vierde aflevering, vandaagvrijdag 06 augustus, komt vanuit het Friese Heerenveen.

Bekende Nederlandse artiesten als Sieneke (ESF 2010), Frans Duijts, Jannes en Jan Smit treden op tijdens het muziekfeest in Heerenveen. Erg bijzonder is het duet tussen Ron Brandsteder en Bonnie St. Claire (NSF 1970-1977-1982).

De vierde aflevering van 'TROS Muziekfeest op het Plein', vanavond, vrijdag 06 augustus, tussen 21.30 en 22.30 op Nederland 1. (bron : TROS)

06-08-2010 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vlaanderen muziekland' : vanavond de zesde aflevering vanuit Aalst met onder meer Nicole en Hugo, Christoff, Tom Waes, Sylver en Lasgo.

 Duitsland is de heimat van de schlager en het carnavalslied, maar er worden ook prachtige popsongs gemaakt. Dat bewijst 'Vlaanderen muziekland' vanavond in Aalst, waar Duitsland het gastland is. Al zorgt Tom Waes met zijn "Dos cervezas" zoals het in Aalst past toch ook voor dé Vlaamse meestamper van de zomer. Verder ontvangt presentatrice Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', coach 'Junior Eurosong 2007', Eurosong 2008) op de Grote Markt Tatyana Storm, Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Christoff (Eurosong 1993-2002), Sylver en Lasgo. Die laatsten krijgen de eer om het allermooiste Duitse nummer volgens de kijkers te vertolken : "99 Luftballons" van Nena (presentatrice Duitse selectie 1998).

Nicole en Hugo zingen heel toepasselijk het aanstekelijke "Ich bin wie du" van Marianne Rosenberg ('Ein Lied für Stockholm 1975', 'Ein Lied für Den Haag 1980', 'Ein Lied für Harrogate 1982'). Sylver kiest voor "Durch den Monsun", de eerste hit van de populaire Duitse rockgroep Tokio Hotel. Tatyana Storm vertolkt in haar thuisstad "Verdammt, ich lieb' dich" van Matthias Reim en Christoff brengt de volbloed-schlager "Zwei kleine Italiener", de Duitse inzending voor het Eurovisie Songfestival van 1962. Maar hét favoriete Duitse liedje van het Eén-publiek is "99 Luftballons", in Aalst wordt het nummer vertolkt door de Vlaamse dance-act Lasgo.

De volledige uitslag van de enquête ziet er zo uit:

01. "99 Luftballons" - Nena.
02. "Du" - Peter Maffay (jurylid 'Unser Star für Oslo 2010').
03. "Verdammt, ich lieb' dich" - Matthias Reim.
04. "Ich bin wie du" - Marianne Rosenberg.
05. "Ein bisschen Frieden" - Nicole (ESF 1982). 
06. "Haus am See" - Peter Fox.
07. "Zwei kleine Italiener" - Conny Froboess.
08. "Skandal in Sperrbezirk" - Spider Murphy Gang.
09. "Rote Rosen" - Freddy Breck.
10. "Durch den Monsun" - Tokio Hotel.

* Volgorde van optreden :

- "Dos cervezas" - Tom Waes.
- "Verdammt, ich lieb' dich" - Tatyana Storm.
- "Tonight" - Lasgo.
- "Zwei kleine Italiener" - Christoff.
- "Turn the tide 2010" - Sylver.
- "Laat de liefde in je leven" - Nicole en Hugo.
- "Durch den Monsun" - Sylver.
- "Draai! Kom en red me" - Tatyana Storm.
- "Ich bin wie du" - Nicole en Hugo.
- "Medley" - Christoff.
- "99 Luftballons" - Lasgo.

* Praktisch :

 Radio 2 brengt je telkens vanaf 19.00 in de juiste stemming. Om 20.30 starten de muziekoptredens en Roel Vanderstukken breit met zijn live-band om 21.30 nog een muzikaal slot aan het tv-programma.

'Vlaanderen muziekland', zesde aflevering vanavond, vrijdag 06 augustus, op Eén tussen 20.20 en 21.15. (bron, logo en foto : Eén)

06-08-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Hans van Pol.

 Hans van Pol (op foto met bril) is geboren op 06 augustus 1955. In het begin van de jaren tachtig maakt hij deel uit van de Amsterdamse new wave groep Boobytrap. Deze groep is de verderzetting van de discogroep Satellite. Ondertussen richt producent Hans Van Hemert in 1981 de groep Vulcano op. De groep bestaat uit Dee Dee (archief), René van der Wel, Jos Groothuizen en Suzanne Venneker. In 1982 wordt Réne van der Wel vervangen door Hans van Pol. In 1983 neemt Vulcano deel aan het Nationaal Songfestival. Met "Met jou d'erbij" eindigen ze op een vijfde plaats maar met "Een beetje van dit" moeten ze met amper één puntje de duimen leggen voor winnares Bernadette.

 De groep heeft wel een dikke hit te pakken. Ook de opvolger "Als je haar maar goed zit" scoort in de Nederlandse Top 40. Een jaar later waagt de groep opnieuw haar kans tijdens het Nationaal Songfestival. Zangeres Maribelle eindigt op de plaatsen één en twee en mag dus naar het Eurovisie Songfestival. De plaatsen drie en vier zijn voor Vulcano weggelegd. Met "Dolce far niente" eindigen ze op de vierde plaats en met "Eén, twee, drie" eindigen ze op een derde plaats. Nadien gaat het bergaf met de groep en in 1985 gaat ieder zijn eigen weg. Suzanne Venneker en Jos Groothuizen gaan nog als duo verder maar lang blijft dat liedje ook niet duren. In 1994 schrijft Hans de tekst van het nummer "Tussen jou en mij", de muziek is van Jochem Fluitsma en Erik Van Tijn. Het is één van de acht nummers die Willeke Alberti ten gehore brengt tijdens het Nationaal Songfestival. Het nummer eindigt op een derde plaats na het winnende "Waar is de zon" en "Zomaar een dag".

OOK JARIG VANDAAG :

* Willem Jans (1954), was lid van de groep Toast en nam in 1993 deel aan 'Eurosong'. Met "Samen zijn we sterk" eindigde de groep tijdens de tweede voorronde op een tiende en allerlaatste plaats (België).
* Joery Rotthiers (1977), nam samen met zijn broer Bjorn in 1999 deel aan 'Eurosong' met "Je doet wat je doet". Tijdens de tweede voorronde werd het duo zesde en voorlaatste (België).

06-08-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


05-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Liechtenstein debuteert pas ten vroegste in 2012 op het Eurovisie Songfestival.

 Vorige week donderdag, 29 juli, raakte bekend dat het Vorstendom Liechtenstein volgend jaar wou debuteren tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder vorig jaar waren er al berichten dat het landje dit jaar reeds zou deelnemen, maar daarvoor moest de nationale omroep 1FLTV eerst nog wel lid worden van de EBU.

Vorige week berichtte Liechtensteiner Vaterland dat de omroep een aanvraag tot lidmaatschap had ingediend, maar volgens CEO Peter Heeb was de weg nog lang. Pas eind dit jaar (december) beslist de overkoepelende organisatie over het toetreden van de omroep en dan zou de deadline tot deelname aan het Eurovisie Songfestival wel eens verstreken kunnen zijn.

Intussen bericht diezelfde krant vandaag, donderdag 05 augustus, dat een deelname aan het jaarlijkse liedjesfestival er pas ten vroegste in 2012 zou kunnen komen. De EBU heeft aan de omroep laten weten dat het geen uitzondering zal maken en dus is een deelname volgend jaar helemaal van de baan.

Ook een deelname in 2012 is nog niet helemaal zeker want 1FLTV heeft van de overkoepelende organisatie nog wat huiswerk gekregen vooraleer het lid kan worden. (bron : Liechtensteiner Vaterland)

05-08-2010 om 22:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minsk 2010 : twintig kandidaten Maltese selectie Junior Eurovisie Songfestival zijn bekend.

 De Maltese nationale omroep PBS heeft eerder vandaag, donderdag 05 augustus, de namen van de twintig kandidaten wereldkundig gemaakt die dit jaar gaan strijden tijdens 'Malta Junior Eurosong 2010'.

Vorige week donderdag en vrijdag, 29 en 30 juli, konden geïnteresseerden telkens tussen 09.00 en 12.00 hun nummer indienen bij de nationale omroep PBS en in totaal werden 54 nummers ontvangen voor de nationale selectie van de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

Gisteren, woensdag 04, en vandaag, donderdag 05 augustus, werden alle nummers beluisterd door een zeskoppige vakjury en daaruit werden de volgende twintig weerhouden. Er dient te worden opgemerkt dat de volgorde diegene is zoals de nummers door de vakjury werden beluisterd.

* de twintig kandidaten voor 'Malta Junior Eurosong 2010' :

01. "
Sailor girl" door Melissa Fausel-Attard.
02. "My star" door Jasmar Cassar.
03. "Crazy seasons" door Althea Georgiovan Troisi De Menville.
04. "Play for me" door Michela Galea.
05. "Maestro" door Elaine Haber.
06. "Kitty-Kitty-Cat" door Sarah Bonnici.
07. "Shout it out" door Ylenia Vella.
08. "Jigsaw puzzle" door Domenique Azzopardi.
09. "Hooked on samba" door Jade Marie Vella.
10. "Wonderland of dreams" door Mikaela Agius.
11. "It's time" door Antoine Farrugia & Kylie Cassar.
12. "Lady Lady Ga Ga" door Maxine Pace.
13. "One flag" door Maria Debono.
14. "Knock Knock!….Bum! Bum!" door Nicole Azzopardi.
15. "Fantazija" door Jodie Farrugia.
16. "Love to share" door Maria Christina Desira & Justine Delmar.
17. "Indian girl" door Kimberly Micallef.
18. "So sweet" door Courtney Farrugia.
19. "Happy day" door M Five.
20. "Let the colours shine" door Nicole Marie Vella.

De nationale selectie gaat door op zaterdag 04 september eerstkomende en dan ligt het lot van de kandidaten in de handen van een zeskoppige vakjury en de kijkers thuis die door televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. De leden van de vakjury zijn niet dezelfde als die tijdens de eerste selectie. (bron : PBS)

05-08-2010 om 22:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Sarah en Gert Bettens met nieuwe single in première bij Marcel.

 Op maandag 31 mei opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van zijn nieuwe villa in 'Villa Vanthilt'. Tien weken lang ontvangt hij er boeiende praatgasten en artiesten; de eerste vijf weken vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt, daarna vanop de Grote Markt in Kortrijk.

Een driehonderdtal boeiende gasten, twee bruisende steden, elke dag helemaal live uitzenden en een prettig gestoorde presentator; alle elementen die van 'Villa Vanthilt' vorig jaar een succes maakten, komen terug in het tweede seizoen.

een gloednieuwe villa

 Vijf maanden na de wedstrijd is het ontwerp werkelijkheid geworden. Een heus botsautokraam staat overeind op het Kolonel Dusartplein en oogt ronduit indrukwekkend. De studio is 26 bij 13 meter groot en 7,5 meter hoog. Elke toeschouwer kan de gesprekken perfect volgen door de ramen en op het grote scherm. Voor de muzikale acts gaat het zeildoek open en weerklinkt de muziek over het hele plein.

driehonderd gasten

Marcel praat graag met mensen en mensen praten graag met Marcel. En dat zal deze zomer niet anders zijn. Iedereen die een boeiend en actueel verhaal heeft, zal te gast zijn in 'Villa Vanthilt'.

Net als vorig jaar plukt Marcel elke ochtend iemand uit de krant, die 's avonds zijn verhaal komt vertellen. Ook het webcamgesprek krijgt opnieuw een prominente plaats. Qatar, China, het WK in Zuid-Afrika, het tennistoernooi van Wimbledon en de wereldtentoonstelling in Sjanghai komen plots heel dichtbij.  En naar goede traditie wordt het programma afgesloten met een sterke muzikale slotact. Van Tom Dice (ESF 2010) over Vaya Con Dios tot Admiral Freebee. Met af en toe een verrassende internationale act er bovenop. Er zal 49 keer muziek zitten in 'Villa Vanthilt' en de toeschouwers op het plein zullen er meer dan ooit van kunnen genieten.

nieuwe generiek

De generiek heeft een nieuwe swingende look gekregen. Marcel kruipt zelf aan boord van een botsauto en leeft zich uit in een botsautokraam vol bekende gezichten.

op zondag

 Net als vorig jaar pakt Marcel Vanthilt op zondag uit met een luxeversie. 'Villa Vanthilt' in het groot, met minder gesprekken en meer spektakel op het plein. Het eerste thema werd het WK voetbal, aanleiding om een eigen WK te organiseren : 'om ter hardst tegen een bal trappen'. Alle voetbalgekke kijkers waren alvast uitgenodigd om te zorgen voor het grootste fluitconcert ooit in Vlaanderen.

'Villa Vanthilt' : drieëndertigste aflevering VANAVOND :

Bruno Vanden Broecke en Nico Sturm werken volop aan hun nieuwe productie 'Low – La! De blauwe engel'. Deze week trekken ze zich terug in Leffinge, maar ze maken graag tijd om in de 'Villa' uit te leggen waar het precies over gaat en wie die blauwe engel is …

Volgens kenners is de Finse Race Horse Company een revelatie in het straattheater. Dit weekend zijn ze te bewonderen op Theater op de Markt in Hasselt. Voor ze hun hele show geven in Limburg tonen ze bij Marcel waarom ze geselecteerd zijn voor de 'Jeunes Cirque Europe'. Een Europees initiatief dat getalenteerde circusartiesten ondersteunt.

Sinds ze opnieuw met twee spelen, hebben ze alweer een gouden plaat te pakken en toeren ze heel Europa door. Gisteren stonden ze op de Lokerse Feesten en morgen staan ze op het e-Lake festival in Luxemburg. Maar vandaag staat K's Choice gewoon in Kortrijk en wel exclusief met de première van hun nieuwste single "If this ain't right".

'Villa Vanthilt',
de drieëndertigste aflevering van het tweede seizoen, vanavonddonderdag 05 augustus, tussen 21.35 en 22.25 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)

05-08-2010 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'KRO BlootGewoon' : vanavond de tweede aflevering met de stelletjes en de band.

 In het najaar van 2008 was er in eigen land 'De naaktkalender', het programma waarin Eén Vlaanderen uitdaagde om uit de kleren te gaan. Saartje Vandendriessche (omroepster, 'Vlaanderen Vakantieland'-presentatrice en coach 'Junior Eurosong 2008') en Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009') hielpen de schroom te overwinnen en waren zelfs solidair met de naakten.

Vorige zomer kwam het programma ook op de Nederlandse buis en de
KRO brengt sinds vorige week donderdag, 29 juli, een tweede reeks van 'KRO BlootGewoon, Naakt met een missie'. Ook deze nieuwe reeks wordt gepresenteerd door Anita Witzier en ook ditmaal gaan groepen mensen voor een persoonlijk goed doel uit de kleren.

Zij poseren naakt voor een glamourvolle fotoshoot waarbij de beste foto van elke groep, gekozen door een vakjury, op een stijlvolle naaktkalender komt te staan. En zo ontstaat een unieke naaktkalender voor 2011 die je via de goede doelen in je bezit kunt krijgen.

In de tweede aflevering komen stelletjes en de band in actie. De stelletjes gaan uit de kleren voor de 'Stichting Energy4All', de band voor de 'Stichting Hulphond'.

 Stelletjes -
"Roos leek bij de geboorte kerngezond" :

Het tweede kind van Mireille en Jacques leek bij de geboorte kerngezond, maar door een energiestofwisselingsziekte is ze overleden. De 'Stichting Energy4All' zet zich in voor deze kinderen.

Mireille & Jacques  hebben twee van hun drie kinderen verloren aan een energiestofwisselingsziekte : "Ons tweede kindje Roos leek bij de geboorte kerngezond. Ze ontwikkelde zich prima en leerde alles was een kindje normaal gesproken op die leeftijd leert. Maar op de leeftijd van 10 maanden kreeg Roos plotseling epilepsie." Een half jaar en vele onderzoeken later overleed ze, zonder dat zij of de doktoren precies wisten wat er met haar aan de hand was. Pas weer een half jaar later werd de diagnose 'energiestofwisselingsziekte' gesteld.

Zoontje Koen

Ook hun derde kindje Koen ontwikkelde zich normaal tot hij bijna twee was en een epileptische aanval kreeg, waar hij niet meer uit kwam. Na twee maanden overleed ook Koentje aan de energiestofwisselingsziekte waar tot op heden geen medicijn voor is.

Mireille & Jacques : "Voor Roos en Koen komt een doorbraak op een geschikte behandeling te laat. Wij weten maar al te goed wat dat betekent en hoe dat voelt. Wij willen dan ook dat dit voor andere kinderen en andere gezinnen niet te laat komt. Met meedoen aan 'BlootGewoon' krijgen we  Roos en Koentje niet terug, maar we kunnen er wel anderen mee helpen, die ook hard steun nodig hebben".

"Je voelt je zo machteloos"

De groep bestaat uit drie bevriende stellen : Jacques (46) en Mireille (39), Joost (44) en Marieke (38), Admar (38), de broer van Mireille, en Ilse (38). De andere twee stellen zijn blij dat ze na alle verschrikkelijke jaren eindelijk iets concreets voor Jacques en Mireille kunnen doen.  Admar : "We hebben alles van dichtbij meegemaakt natuurlijk en je voelt je zo machteloos, want je kunt zo weinig doen, behalve er voor hen zijn. Door het meedoen aan 'BlootGewoon' heb ik toch een beetje het idee dat ik iets voor mijn zus en zwager kan betekenen.

 De band - "Ik kan op zoveel meer plaatsen komen" :

Niels, de tweelingbroer van de zanger Sven, heeft door een ongeluk een hoge dwarsleasie. Gelukkig heeft hij een hulphond die hem met van alles helpt. De 'Stichting Hulphond' leidt deze honden op voor mensen met een motorische of auditieve beperking of epilepsie.

Niels (36), geen lid van de band maar tweelingbroer van zanger Sven, kreeg zeventien jaar geleden een zwaar auto-ongeluk, brak daarbij zijn nek en raakte tot boven zijn middel verlamd. Hij heeft een zogenaamde hoge dwarsleasie en is sindsdien aan een rolstoel gekluisterd. Hij kan ook zijn armen en handen niet echt bewegen.

Na een revalidatie van meer dan een half jaar kreeg Niels zijn eerste hulphond. De hond helpt hem met van alles : licht aan en uitdoen, liftknoppen, spullen oprapen, winkelen en kleding aan en uittrekken. "Ik val soms nog wel eens uit mijn stoel en heb geen controle over mijn buikspieren en dergelijke, dus kan dan uit mezelf niet weer recht gaan zitten. Als ik dan met mijn arm wapper en mijn trui over mijn hand trek met mijn mond, dan trekt Pita mij aan mijn mouw weer omhoog".

Sociale aspect

Buiten het feit dat Pita hem met praktische zaken helpt, waardoor hij redelijk zelfstandig kan functioneren, is vooral het sociale aspect voor hem belangrijk : "Ik kan op zoveel meer plaatsen komen door de hond en dus ook mee met de band bijvoorbeeld. Ik zal niet zo snel in een isolement terechtkomen omdat mijn vrienden steeds de hort op zijn en ik niet mee kan. Zij gaan natuurlijk wel de hele dag werken of naar school en ik doe verder de hele dag niks. Dus ik zie Pita ook echt als een maatje dat mij gezelschap houdt".

"Niels is altijd vrolijk en positief"

De zes leden van pop/rockband Going Dutch zijn Remy 23) op drums, Leon (22) op toetsen, Justin (22) op  bas, Gerard (25) met slaggitaar, Sven (36) zang en Alain (37) op sologitaar. Sinds 2006 timmeren ze aan de weg. Niels vormt een belangrijk onderdeel van de vriendgroep. Zijn huis is hun hang out en ze eten een paar keer per week bij hem. Going Dutch wil zich graag inzetten voor Niels en de 'Stichting Hulphond' : "Ondanks zijn beroerde situatie is Niels altijd vrolijk en positief. We kunnen altijd bij Niels terecht. En dankzij Pita kan hij ook vaak met ons mee. Nu kunnen we iets terugdoen. En dat is dan niet alleen voor Niels, maar ook voor de 'Stichting Hulphond'".

'
KRO BlootGewoon', de tweede aflevering vanavond, donderdag 05 augustus, om 21.30 bij de KRO op Nederland 1. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron en foto's : KRO)

05-08-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Viola Holt.

 Viola Holt (05 augustus 1949) is geboren in Den Haag als Viola van Emmenes. Op zeventienjarige leeftijd gaat ze bij de AVRO aan de slag als omroepster. In 1970 stapt ze over naar de NOS waar ze tot 1981 deze taak op haar zal nemen. Buiten het omroepen presenteert ze nog een aantal programma's en maakt ze reportages. Op 28 februari 1973 presenteert ze samen met de in 1989 overleden Simon Van Collem het Nationaal Songfestival. Dat jaar is zanger Ben Cramer aangeduid om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. In Carré in Amsterdam zingt hij vier nummers en uiteindelijk kiest een jury voor "De oude muzikant". Later dat jaar zal hij tijdens het Eurovisie Songfestival op een veertiende plaats eindigen.

In 1981 wordt Viola ontslagen door de
NOS omdat ze vergeet op te dagen als omroepster. Ze gaat daarna bij de TROS aan de slag alwaar ze een aantal televisie- en radioprogramma's zal presenteren. In 1984 siert ze de cover van mannenblad Playboy en de editie waarop ze de cover sierde is nog steeds de best verkochte ooit. Aan het einde van dat decennium komt ze minder vaak op het scherm en werkt ze als programma-inkoopster. In 1989 gaat ook in Nederland de commerciële omroep van start en Viola Holt stapt over naar RTL Véronique (later RTL 4). Daar presenteert ze tot in 1998 het dagelijkse middagmagazine 'De 5 uur show'. Nadien neemt ze een sabbatjaar en keert in 1989 terug op het scherm met het bekende programma 'Klasgenoten', deze nieuwe versie loopt slechts één seizoen.

Tussen 1998 en 2003 woont Viola met haar man in Mexico om er een Indonesisch restaurant uit te baten. In 2003 liggen er nieuwe plannen voor Viola op tafel maar die worden nadien afgeblazen. Sindsdien komt ze sporadisch nog eens op het scherm in één of ander programma. Sinds maart 2008 presenteerde ze 'Nieuws uit Holland' bij de regionale omroep RNN 7, een jonge commerciële zender die te ontvangen is in Zuid-Holland, Zeeland en een groot deel van Noord-Holland. In juni 2008 raakte bekend dat ze het daar voor bekeken hield omdat de omroep verzuimde haar salaris te betalen.

OOK JARIG VANDAAG :

* Ferdi Bolland (1956), vormde samen met broer Rob het duo Bolland & Bolland, deelnemer met "Souvenir (NSF 1976), samen met Gerard Cox tekstschrijver van "Colorado" gezongen door Xandra (ESF 1979), samen met zijn broer Rob componist en tekstschrijver van "Dans je leven lang" gezongen door Claudia Hoogendoorn (NSF 1984) en lid van de vakjury tijdens het Nationaal Songfestival in 1999.
* Jane Bogaert (1967), nam in 2000 deel aan het Eurovisie Songfestival en eindigde met "La vita cos'è" op een twintigste plaats tijdens het Eurovisie Songfestival (Zwitserland). 
* Christian Lundquist (1971), drummer van The Poodles. De groep nam in 2006 deel aan de nationale selectie (Melodifestivalen) met "Night of passion" (vierde plaats in de finale) en in 2008 samen met E-Type (Zweden, MF 2004). Met "Line of fire"  wisten ze de herkansingsronde, 'Andra chansen', niet te overleven (Zweden).

05-08-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


04-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minsk 2010 : Macedonische omroep op zoek naar inzendingen Junior Eurovisie Songfestival.

 De Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië neemt ook dit jaar deel aan het Junior Eurovisie Songfestival. Het land, dat al sinds 2003 van de partij is, behaalde in 2007 en 2008 met telkens een vijfde plaats haar hoogste notering.

De nationale omroep MKRTV is inmiddels op zoek naar inzendingen en die kunnen tot en met vrijdag 20 augustus eerstkomende worden ingediend bij de omroep.

Na het verstrijken van de deadline zal een interne vakjury tien nummers kiezen die zullen deelnemen aan de nationale selectie. Die selectie gaat door op zaterdag 18 september eerstkomende. Tijdens de rechtstreekse uitzending ligt het lot van de tien kandidaten in de handen van de vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. (bron : esckaz)

04-08-2010 om 20:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Op deze eerste woensdag van augustus hebben we opnieuw een aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 De nieuwe Nederlandse musical 'Crazy Shopping' is een grootschalige musicalcomedy met een live band en topcast, waaronder Miranda van Kralingen, Antje Monteiro, Casey Francisco, Carolina Mout en Tony Neef (NSF 1990-1992-2005) als hilarische anti-shopping dominee.

'Crazy Shopping' is meer dan een musical, het is een totale ervaring! Meteen als u het theater binnenloopt waant u zich al in een chique warenhuis, met winkelgeluiden, etalagepoppen, grappige verkoopsters, kittig geklede parfum-meisjes die als ''spray-mutsen'' het publiek in verleiding brengen.

'Crazy Shopping' is een pittige, sexy, spannende maar vooral geestige musical. In talrijke scènes beleeft men de komische, extravagante  en soms extreme kanten van het shoppen. Men leeft mee met de lust, het lijden en de persoonlijke obsessies van shopverslaafde vrouwen die proberen af te kicken in de "Stop The Shopping Church",  die in New York ook echt bestaat en in deze show door Tony Neef als 'Dominee Bob' op hilarische wijze vertegenwoordigd wordt.

'Crazy Shopping' brengt verukkelijke ontspanning. Het is de feelgood show van het jaar. Een unieke show voor alle vrouwen en vriendinnenclubs, maar ook voor de mannen die daarbij het Sex and the City element zeker zullen waarderen.

De eerste voorstelling van deze musical vond donderdag 29 juli plaats en afgelopen zondag, 01 augustus, was er de première, telkens in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De voorstelling loopt nog tot en met zondag 09 januari 2011 in diverse theaters in Nederland. Voor meer informatie over speeldata en plaatsen verwijzen we je naar de website van de musical.

 Ook deze zomer heeft het pretpark Efteling weer haar 'Zomeravonden'. Aanstaande zaterdag, 07 augustus, kan je er oud-Songfestivaldeelnemers Glennis Grace (ESF 2005) en Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) aan het werk zien. Op zaterdag 21 augustus maakt Thomas Berge (EDF 2008) er zijn opwachting en een week later, op zaterdag 28 augustus, is René Froger (ESF 2009) van de partij.

Tijdens deze 'Zomeravonden' blijft het park uitzonderlijk open tot middernacht. Het 'Sprookjesbos' en alle attracties zijn op deze avonden prachtig feeëriek verlicht. De artiesten geven live-optredens onder begeleiding van een 12-koppig orkest.

 Stef Bos (componist/tekstschrijver/backing vocal Belgische inzending ESF 1989) maakt dit najaar zijn opwachting in de Nederlandse en Vlaamse theaters met zijn nieuwe tournee 'In een ander licht'.

In dat theaterprogramma staan de liedjes centraal die hij schreef voor het gelijknamige radio/tv project van de NCRV. Stef werd eind 2008 door de omroep gevraagd om, geïnspireerd op twaalf figuren uit de Bijbel, twaalf nieuwe songs te schrijven los van geloof, kerk en dogma's. Vorig najaar verscheen een gelijknamig album en werd een tv-registratie van het concert uitgezonden op de Nederlandse televisie.

De teksten schreef Stef zelf en de muziek ontstond in samenwerking met zijn band en muzikale vrienden als Frank Boeijen en Fernando Lameirinhas.

In de voorstelling wordt het nieuwe werk gespeeld zoals het is ontstaan. Zonder het grote orkest maar met zijn bevlogen bandleden en mede-componisten René van Mierlo, Martin de Wagter en Roberto Mercurio. 
Tijdens de voorstelling worden deze nummers aangevuld met ouder werk dat aansluit bij dit nieuwe werk.

De eerste voorstelling gaat door op vrijdag 10 september eerstkomende in Veenendaal en nadien volgen er nog optredens in onder meer Den Bosch, Wageningen, Alkmaar, Leiden, Kampen, Haarlem, Utrecht, Breda, Den Haag en Rotterdam. Voor een volledige lijst verwijzen we je graag naar zijn website.

04-08-2010 om 14:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Josje Huisman (K3) doet leuke dingen met acteur Levi van Kempen.

 Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf zijn Josje Huisman en de Nederlandse acteur Levi van Kempen een koppel. De blonde van K3 (Eurosong 1999) zag haar relatie met Jeroen Bosma eind vorig jaar op de klippen lopen, maar volgens de krant lijken er momenteel dus opnieuw wat vlinders rond te fladderen.

Beiden zijn tewerkgesteld bij Studio 100 want  Levi heeft een rol gekregen in de nieuwe Mega Mindy-film 'Mega Mindy en het Zwarte Kristal'. In Nederland is hij vooral bekend van zijn rol in de inmiddels stopgezette soap 'Onderweg naar Morgen' waar hij gestalte gaf aan Junior Couwenberg. 

 De officiële lezing van de woordvoerder van de 22-jarige acteur is dat Levi en Josje allerlei 'leuke dingen' doen met elkaar, maar dat er geen sprake is van een relatie. (bron : De Telegraaf)

04-08-2010 om 10:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : minister Pieter De Crem komt vanavond langs bij Marcel, Absynthe Minded zorgt voor de muziek.

 Op maandag 31 mei opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van zijn nieuwe villa in 'Villa Vanthilt'. Tien weken lang ontvangt hij er boeiende praatgasten en artiesten; de eerste vijf weken vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt, daarna vanop de Grote Markt in Kortrijk.

Een driehonderdtal boeiende gasten, twee bruisende steden, elke dag helemaal live uitzenden en een prettig gestoorde presentator; alle elementen die van 'Villa Vanthilt' vorig jaar een succes maakten, komen terug in het tweede seizoen.

een gloednieuwe villa

 Vijf maanden na de wedstrijd is het ontwerp werkelijkheid geworden. Een heus botsautokraam staat overeind op het Kolonel Dusartplein en oogt ronduit indrukwekkend. De studio is 26 bij 13 meter groot en 7,5 meter hoog. Elke toeschouwer kan de gesprekken perfect volgen door de ramen en op het grote scherm. Voor de muzikale acts gaat het zeildoek open en weerklinkt de muziek over het hele plein.

driehonderd gasten

Marcel praat graag met mensen en mensen praten graag met Marcel. En dat zal deze zomer niet anders zijn. Iedereen die een boeiend en actueel verhaal heeft, zal te gast zijn in 'Villa Vanthilt'.

Net als vorig jaar plukt Marcel elke ochtend iemand uit de krant, die 's avonds zijn verhaal komt vertellen. Ook het webcamgesprek krijgt opnieuw een prominente plaats. Qatar, China, het WK in Zuid-Afrika, het tennistoernooi van Wimbledon en de wereldtentoonstelling in Sjanghai komen plots heel dichtbij.  En naar goede traditie wordt het programma afgesloten met een sterke muzikale slotact. Van Tom Dice (ESF 2010) over Vaya Con Dios tot Admiral Freebee. Met af en toe een verrassende internationale act er bovenop. Er zal 49 keer muziek zitten in 'Villa Vanthilt' en de toeschouwers op het plein zullen er meer dan ooit van kunnen genieten.

nieuwe generiek

De generiek heeft een nieuwe swingende look gekregen. Marcel kruipt zelf aan boord van een botsauto en leeft zich uit in een botsautokraam vol bekende gezichten.

op zondag

 Net als vorig jaar pakt Marcel Vanthilt op zondag uit met een luxeversie. 'Villa Vanthilt' in het groot, met minder gesprekken en meer spektakel op het plein. Het eerste thema werd het WK voetbal, aanleiding om een eigen WK te organiseren : 'om ter hardst tegen een bal trappen'. Alle voetbalgekke kijkers waren alvast uitgenodigd om te zorgen voor het grootste fluitconcert ooit in Vlaanderen.

'Villa Vanthilt' : tweeëndertigste aflevering VANAVOND :

Het Belgische leger heeft de afgelopen weken meermaals het nieuws gehaald. Reden genoeg voor Marcel om demissionair minister van Landsverdediging Pieter De Crem van zijn vakantieadres te plukken.

Dit najaar komt er op Canvas een geheel nieuwe comedyreeks met Tine Embrechts en Karlijn Sileghem in de hoofdrol. Voor de laatste opnamedag van de 'Anneliezen' geven ze exclusief een voorproefje in 'Villa Vanthilt'.

Wat hij met twee stokjes kan, kunnen er maar weinig hem nadoen : Michael Schack is een van Belgisch beste drummers en struint de wereld af langs drumfestivals, beurzen of drum-demonstraties. Daarnaast drumt hij ook regelmatig live bij met Kate Ryan (ESF 2006), Ozark Henry en Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music" - Eurosong 2008). Voor hij weer in het buitenland vertoeft, springt hij binnen in de 'Villa'.

De muziek komt vandaag van Absynthe Minded. De jongens speelden eerder deze zomer al op 'Rock Werchter' en op het 'Cactus Festival', en ze hebben nog een heel aantal optredens voor de boeg. In de 'Villa' sluiten ze af met hun nieuwe single "Papillon".

'Villa Vanthilt',
de tweeëndertigste aflevering van het tweede seizoen, vanavondwoensdag 04 augustus, tussen 21.40 en 22.30 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)

04-08-2010 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Harm Edens.

 Harm Edens (04 augustus 1961) is geboren in het Nederlandse Enschede, een stad in Twente, in het zuidoosten van de provincie Overijssel. Hij studeert eerst een tijdje Nederlandse Taal- en Letterkunde in Groningen, maar besluit nadien om theaterwetenschap te gaan studeren. Dat doet hij aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeert er af in 1987 en volgt dan nog een aantal comedycursussen. Tijdens zijn studies leert hij Ger Apeldoorn kennen, ondertussen vormen ze al sinds 1986 een schrijversduo. Ze hebben samen al een aantal originele scripts, vertalingen en bewerkingen voor heelwat comedyseries, televisieshows en theaterproducties geschreven. Een aantal titels zijn 'Sam Sam', 'In de Vlaamsche Pot' en 'Het zonnetje in huis'. Ook als presentator is Harm bekend bij het grote publiek. Zo is hij ondertussen reeds driemaal gastheer geweest tijdens het gala van de Gouden Harpen van de Stichting Conamus.

In 2003 presenteerde hij de vier voorrondes van het 'Nationaal Songfestival', de Nederlandse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Voorts is hij bekend als presentator van het satirische nieuwsprogramma 'Dit was het nieuws' en hij presenteerde bij de regionale Omroep Gelderland het programma 'Pubers!'. In het voorjaar van 2008 presenteerde hij bij de NCRV de vrolijke kwis 'Knowing me, knowing you'. Eind vorig jaar kwam er, na dertien jaar, een einde aan 'Dit was het nieuws' (archief). Eerder dit voorjaar was er een speciale aflevering van het programma te zien bij RTL 4.

OOK JARIG VANDAAG :

* Paul Layton (1947), basgitarist The New Seekers (tussen 1970-1974 en vanaf 1977), deelnemer Verenigd Koninkrijk (ESF 1972), tweede plaats met "Beg, steal or borrow".

04-08-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


03-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Nicole en Hugo stoppen in 2013!

 Het weekblad Story bericht vandaag, dinsdag 03 augustus, dat Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) besloten hebben om in schoonheid te stoppen, dit na een rijkgevulde carrière waarin ze al hun artistieke dromen vervuld zagen.

Tussen 2012 en 2013 ondernemen ze een afscheidstournee en nadien - ze zijn dan allebei 65 - gaan ze het veel kalmer aan doen. "Ik geef toe dat van ons beiden ik het meest ons wekelijks optreden zal missen", zegt Hugo in het weekblad. "Nicole van haar kant is vooral de aanloop naar optredens wat beu."

Een leven zonder podium kan het koppel zich nochtans niet voorstellen en dus zullen ze voor gelegenheidsconcerten nog wel te vinden zijn.

Dit najaar geven ze nog een aantal concerten en dit in het kader van hun theatertour '40 jaar Niet te geloven'. Meer nieuws daarover krijg je op hun website. (bron : Story)

03-08-2010 om 23:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minsk 2010 : Maltese kandidaat Junior Eurovisie Songfestival wordt op zaterdag 04 september gekozen.

 Het eiland Malta neemt op zaterdag 20 november eerstkomende deel aan de achtste editie van het Junior Eurovisie Songfestival in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Afgelopen donderdag en vrijdag, 29 en 30 juli, konden geïnteresseerden telkens tussen 09.00 en 12.00 hun nummer indienen bij de nationale omroep PBS en in totaal werden 54 nummers ontvangen voor 'Malta Junior Eurosong 2010'.

De komende drie dagen, morgen woensdag 04 augustus, overmorgen donderdag 05 augustus en vrijdag 06 augustus zal een zeskoppige vakjury alle nummers beoordelen en in totaal zullen twintig nummers weerhouden worden voor de nationale selectie.

Die nationale selectie zal doorgaan op zaterdag 04 september eerstkomende en dan ligt het lot van de kandidaten in de handen van een zeskoppige vakjury en de kijkers thuis die door televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. De leden van de vakjury zijn niet dezelfde als die tijdens de eerste selectie.

Eerstdaags zal de nationale omroep de lijst met twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig maken. (bron : PBS)

03-08-2010 om 22:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kathleen Aerts krijgt volgend jaar eigen tv-show.

 Volgens het weekblad Dag allemaal bereidt zangeres Kathleen Aerts (ex-K3, Eurosong 1999) in stilte een eigen tv-programma voor.

Het wordt een kinderprogramma met als titel 'Kathleen, twee, drie' en daarin zal ze zowel zingen als acteren. Volgens haar manager Niels William wordt er momenteel nog onderhandeld met diverse geïnteresseerde zenders en volgens hem zit alles nog in een voorbereidende fase.

Kathleen zal in haar programma in elk geval toffe avonturen beleven en haar nieuwe tv-programma zal ook worden gekoppeld aan een gelijknamige theatertoer. Het is de bedoeling dat 'Kathleen, twee, drie' volgend jaar van start gaat.
(bron : Dag allemaal)

03-08-2010 om 13:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Antony Arandia en Rebekka Vanderhaegen in zware relatiecrisis.

 Het weekblad Dag allemaal bericht vandaag, dinsdag 03 augustus, dat acteur Antony Arandia (24) en zijn vriendin Rebekka Vanderhaegen (25) in een zware relatiecrisis zitten.

Het koppel is vier jaar samen en ging recent nog samenwonen in de buurt van Asse, dicht bij de moeder van Rebekka, mode-ontwerpster Kaat Tilley. Maar hun liefde wordt nu op de proef gesteld en Antony is intussen ingetrokken bij vrienden.

Het was de voorbij vier jaar grote liefde tussen Antony en Rebekka, de ex-vriendin van Pim Symoens ('Star Academy 2005', Eurosong 2006'). Dat de acteur (onder meer 'Sara') met bindingsangst kampt(e) is al langer geen geheim maar toch werd er reeds voorzichtig over trouwen en een baby gedagdroomd.

 Intussen lijkt de liefde plots bekoeld want volgens het weekblad gaat het koppel door een zware relatiecrisis. De problemen begonnen nadat Antony was teruggekeerd uit Maleisië. Daar heeft hij samen met onder meer Sugar Jackson, Martine Prenen (woordvoerster ESF 2004), Sergio (ESF 2002) en Stéphanie Clerckx deelgenomen aan een speciale reeks van 'Expeditie Robinson' (2BE). Deze reeks komt in het najaar op het scherm en wat er precies in Maleisië gebeurd is kan Antony moeilijk onder woorden brengen.

Het weer sloeg verschrikkelijk tegen en het stormde veel maar ook in het hoofd van Antony heeft het gestormd. Hij keerde innerlijk veranderd naar Vlaanderen terug, aldus het weekblad. Intussen wordt in hun omgeving verteld dat hij verliefd is op een ander meisje maar dat is volgens hem compleet uit de lucht gegrepen!
(foto's : 2BE)

03-08-2010 om 13:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Hans Otten en Colette Van Remortel wonen niet meer samen.

 Het weekblad Dag allemaal bericht vandaag, dinsdag 03 augustus, dat VT4-presentator Hans Otten (presentator 'Eurosong 1993') en zijn vriendin Colette Van Remortel afstand hebben genomen van elkaar.

Het koppel woont niet meer samen en Hans (39) en Colette (31) hebben hun relatie - voorlopig - stopgezet. Volgens de presentator is er een kink in de kabel maar er is nog geen sprake van een definitieve breuk. "Ik zie Colette nog, en we komen nog goed overeen. Maar we wonen niet meer samen".

Otten bevestigt verder ook nog dat er geen derde in het spel is, zowel hij als Colette hebben niemand anders. Volgens het weekblad zou de breuk er zijn gekomen door de kinderwens van Colette. (foto : VT4)

03-08-2010 om 12:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Tom Dice en Poolse Weronika Bochat zijn reeds uit elkaar, Eeklonaar heeft een nieuwe vriendin.

 Eeklonaar Tom Dice (ESF 2010) en de Poolse Weronika Bochat (JESF 2004, backing vocal Poolse inzending ESF 2010) zijn na amper twee maanden samen te zijn geweest uit elkaar. Dat berichtten Dag allemaalGazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag, dinsdag 03 augustus.

Op de afgelopen editie van het Eurovisie Songfestival werd beiden verliefd op elkaar en volgens de zanger was het grote liefde. "Je verwacht zoiets niet. Je trekt naar het Songfestival om te zingen en om alles te geven op het podium. En je komt naar huis met een nieuw lief. Maar ik voel me super bij haar. Vanaf de eerste keer dat we elkaar ontmoetten, was er een enorme aantrekkingskracht tussen ons. Ik viel meteen voor haar looks, en snel bleek dat ze helemaal mijn type is : Weronika heeft een schitterend karakter, en ze is ontzettend lief. Ik kan ontzettend goed met haar babbelen", liet hij begin juni nog optekenen in Het Nieuwsblad.

 Vorige maand was de Poolse nog een aantal dagen in ons land maar toch hebben beiden ondervonden dat het erg moeilijk is om hun relatie in stand te houden. De Eeklonaar is tot het inzicht gekomen dat deze relatie geen toekomst heeft en hij heeft het vorige week dan ook uitgemaakt.

Weronika is ontroostbaar en haar Facebookpagina doet eveneens vermoeden dat Tom intussen een andere vriendin heeft. Aan zijn vader Rudy heeft Tom laten weten dat het uit is met de Poolse en dat hij nu een relatie heeft met een zekere Musica.
(foto Tom Dice : Indrek Galetin, EBU ; foto : Weronika Bochat : Facebook)

03-08-2010 om 12:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Tom Dice en Geena Lisa strijden op zaterdag 11 september in Gent tegen armoede.

 De Senegalese ster Youssou N'Dour geeft op zaterdag 11 september eerstkomende een gratis concert in Gent (Sint Pietersplein). Hij wordt het orgelpunt van de 'Wachtnacht', een programma met debatten, film en muziek om de politieke leiders tot actie aan te manen.

De 'Wachtnacht' wordt opgezet door een groep van een twintigtal Vlaamse Noord-Zuidorganisaties die 'de vooruitgang kritisch in de gaten houden en blijven aandringen dat de politiek de millenniumdoelstellingen zou waarmaken'. Hun bedoeling is uiteindelijk de armoede en de honger uit de wereld te bannen.

 Tijdens het concert zullen ook nog Sioen, Luc De Vos, Stef Kamil Carlens, Stromae en Songfestivaldeelnemer Tom Dice (ESF 2010) optreden. Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', coach 'Junior Eurosong 2007', Eurosong 2008) en Nic Balthazar praten het concert aan elkaar en later op de avond zet DJ Sven Van Hees het muzikale feestje nog verder.

Voor meer nieuws over dit evenement verwijzen we je naar de website. (bron : Het Nieuwsblad, Wachtnacht)

03-08-2010 om 12:25 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!