Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

26-07-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Dee Dee.

 Zangeres Dee Dee (26 juli 1956) is het pseudoniem van zangeres Anna Dekkers. Ze begint als zangeres in de groep Head over Heels. In 1978 heeft ze in Nederland een hit te pakken met "I put a spell on you", een disconummer. Met dat nummer staat ze zeven weken in de Nederlandse Top 40 en haar hoogste notering is een zestiende plaats. Verder is ze nog ze zien als achtergrondzangeres bij Herman Brood & His Wild Romance (1980) en bij de bluesgroep Johnny Kendall & The Heralds (1978). In 1981 richt producent Hans Van Hemert de groep Vulcano op. De groep bestaat naast Anna (Dee Dee) verder nog uit René van der Wel, Jos Groothuizen en Suzanne Venneker. Hun eerste Engelstalige single "Shut up and boogie" komt niet verder dan de Nederlandse tipparade. In 1982 wordt Réne van der Wel vervangen door Hans van Pol. Opnieuw blijven hun singles dat jaar in de tipparade steken. In 1983 neemt de groep deel aan het Nationaal Songfestival. Met "Met jou d'erbij" eindigen ze op een vijfde plaats maar met "Een beetje van dit" moeten ze met amper één puntje de duimen leggen voor winnares Bernadette. De groep heeft wel een dikke hit te pakken. Ook de opvolger "Als je haar maar goed zit" scoort in de Nederlandse Top 40. Een jaar later waagt de groep opnieuw haar kans tijdens het Nationaal Songfestival. Zangeres Maribelle eindigt op de plaatsen één en twee en mag dus naar het Eurovisie Songfestival. De plaatsen drie en vier zijn voor Vulcano weggelegd. Met "Dolce far niente" eindigen ze op de vierde plaats en met "Eén, twee, drie" eindigen ze op een derde plaats. Nadien gaat het bergaf met de groep en in 1985 gaat ieder zijn eigen weg. Suzanne Venneker en Hans Van Pol gaan nog als duo verder maar lang blijft dat liedje ook niet duren. Dee Dee neemt als soliste deel aan het Nationaal Songfestival in 1986. Met "Ik speel de clown" eindigt ze op een derde plaats. Met haar tweede nummer "Fata morgana" doet ze het zelfs nog beter en strandt ze op een tweede plaats. Nadien komen we Suzanne tegen bij Mrs. Einstein en zij mag uiteindelijk wel naar het Eurovisie Songfestival. In 1997 staat ze in de Ierse hoofdstad Dublin op het festivalpodium. Meer dan een tweeëntwintigste plaats zit er niet in voor "Niemand heeft nog tijd". In 2005 komen de vier leden van Vulcano nog eens bij elkaar en daar groeit de idee om opnieuw samen iets te gaan doen. We houden hen in het oog ! (foto : Popinstituut)

26-07-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-07-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer 2006 : "De oude straatmuzikant" van Ben Cramer in een nieuw jasje.

 Het nummer "De oude straatmuzikant" waarmee de Nederlandse zanger Ben Cramer (foto) in 1973 zijn land mocht vertegenwoordigen werd door niemand minder dan onze eigenste Tony Servi in een nieuw kleedje gestopt. Sinds vorige week is de single uit in Vlaanderen. Ben Cramer werd met zijn inzending in Luxemburg veertiende op zeventien deelnemers. (foto : website Ben Cramer) 

25-07-2006 om 22:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer 2006 : 'ASEAN Idol' : het antwoord op het Eurovisie Songfestival ?

Logo ASEAN Zuidoost-Azië start misschien heel binnenkort met haar eigen versie van het Eurovisie Songfestival. Dat berichtte het persagentschap Reuters vanmorgen. Men wil er het format van 'ons' Europees Songfestival niet letterlijk gaan kopiëren, de Aziaten willen er een soort realityshow met spelelement van maken. De regio is enorm bekend voor de late-night karaokeprogramma's en zelfs nationale leiders laten zich soms wel eens verleiden tot een partijtje 'zingen'. En zo werd het idee deze week gelanceerd tijdens een bijeenkomst van de Ministers van Buitenlandse Zaken. Maleisië, waar de zetel van de ASEAN (Association of South East Nations) zich bevindt stelde voor om er een soort 'Idool'wedstrijd van te maken waar er telkens één kandidaat zou afvallen en men zo uiteindelijk één kandidaat overhoudt die dan als winnaar uit de bus komt. Syed Hamid Albar, de Maleisische Minister van Buitenlandse Zaken, vertelde vandaag in een lokale krant dat dit initiatief de mensen in de regio kan samenbrengen en dit zal het hen ook makkelijker maken om samen voor ASEAN te werken omdat ze op vrij jonge leeftijd deel kunnen uitmaken van de unie. (bron : Reuters)

25-07-2006 om 21:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Entertainer Rudi Carrell in familiekring bijgezet.

Rudi Carrell De as van de in Nederland geboren entertainer Rudi Carrell (ESF 1960), die ruim twee weken geleden overleed, is vandaag bijgezet in het Nedersaksische Heiligenfelde. De bijzetting gebeurde in intieme familiekring. Carrell (71) overleed op 7 juli laatstleden in Bremen aan de gevolgen van longkanker. De entertainer was vooral erg populair in Duitsland, waar hij furore maakte met zijn zaterdagavondshow 'Am laufenden Band' (1974-1979). Hij maakte ook de RTL-comedyshow '7 Tage - 7 Köpfe'. Carrell werd op 19 december 1934 in het Nederlandse Alkmaar geboren als Rudolf Wijbrand Kesselaar. In de lente van 2005 werd hij getroffen door longkanker. Sindsdien leefde hij teruggetrokken op zijn landgoed in Syke bij Bremen. (bron : Belga)

25-07-2006 om 20:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Niklas Strömstedt.

 Niklas Strömstedt (25 juli 1958) is acteur, zanger en tekstschrijver. Hij is de zoon van Bo (journalist/radiopresentator) en Lotten Strömstedt (journaliste). In 1992 schrijft de tekst en muziek van "I morgon är en annan dag". Dat nummer, gezongen door Christer Bjorkman, wint Melodifestivalen, de Zweedse nationale finale. Christer mag het nummer in eigen land (Malmö) op zaterdag 9 mei ten gehore brengen tijdens de 37e editie van het Eurovisie Songfestival. Hij krijgt voor zijn nummer amper negen punten en eindigt daarmee op een voorlaatste plaats. In 1994 schrijft en zingt hij samen met Thomas "Orup" Eriksson en Anders Glenmark (GES) het officiële Zweedse nummer voor het Wereldkampioenschap voetbal. Dat WK wordt dat jaar in de Verenigde Staten gehouden en Zweden eindigt daar op de derde plaats. Dit jaar waagt hij opnieuw zijn kans en schrijft de muziek van "Lev livet!", het nummer dat door Magnus Carlsson (archief) naar een achtste plaats wordt gezongen tijdens de finale van Melodifestivalen 2006. Samen met Björn Ulvaeus (ABBA) heeft hij de nummers van de popgroep vertaald naar het Zweeds voor de Zweedse versie van de musical 'Mamma mia".

25-07-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


24-07-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer 2006 : Belle Perez vindt Nederlanders brutaal.

Belle Perez Belle Perez (Eurosong 1999-2006) vindt Nederlanders brutaler dan Belgen. Tijdens haar concerten reageren ze volgens de zangeres sneller op haar uitspraken dan de rustiger Belgen. Dit zei de Limburgse Spaanse na haar optreden in Leuven vorige vrijdag. Voor haar Bailando-tour treedt de zangeres tot en met september op in Nederland en België. Haar nieuwe nummer "Ave Maria" kwam aan bod tijdens het optreden op de Beleuvenissen. De latinozangeres heeft het druk : ze moet ook nog een aantal nummers inzingen voor haar nieuwe album, dat in augustus uitkomt. Op het nieuwe latino-album wordt met een aantal invloeden gespeeld volgens Perez. "Het is een beetje Afrikaans en er is ergens een gospelkoor te horen." Het is vernieuwend en er zullen nummers op staan die het publiek niet direct van haar verwacht, vertelt de zangeres. (bron : Het Laatste Nieuws)

24-07-2006 om 19:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer 2006 : K3 met hoogzwangere Kristel naar Den Haag voor optreden.

 K3 (Eurosong 1999) doet momenteel met de film 'K3 en het IJsprinsesje' heel wat kinderharten in Vlaanderen sneller slaan. Het trio kent echter ook heel wat succes bij het jonge volkje in Nederland. De muziekgroep treedt daarom van 5 tot en met 13 augustus en op 19 augustus op in het World Forum Theater in het Nederlandse Den Haag. Ook de zwangere Kristel is van de partij. "Ik heb er vertrouwen in dat er geen problemen ontstaan", aldus de donkerharige zangeres. Het is dan ook niet de eerste keer dat ze hoogzwanger op het podium staat. "Mijn vorige zwangerschap verliep goed en toen heb ik ook tot twee maanden voor de bevalling shows gedaan." Dochter Nanou is intussen ruim 1,5 jaar oud. Kristel verwacht haar tweede kindje in oktober. In de nieuwe K3-show gaan Kristel en haar vriendinnen Karen en Kathleen naar een gekostumeerd bal. Heks Zarzuela probeert het feestje te verpesten. De hits van het trio komen tijdens dit avontuur ruimschoots aan bod. Dansjes horen natuurlijk ook bij een K3-show. Kristels voeten gaan zeker van de vloer, maar ze laat de andere K's waarschijnlijk wel iets harder werken. "Misschien dat ik even ga zitten, terwijl mijn collegaatjes verder dansen." (bron : Het Laatste Nieuws)

24-07-2006 om 19:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer 2006 : "Jokero" van Akcent in België gereleast.

 Een paar weken geleden werd "Jokero" van de Roemeense groep Akcent gereleast in Nederland en sinds vorige week ligt de single ook bij ons in de platenzaken. De groep werd met dit nummer afgelopen februari tweede tijdens de Roemeense nationale finale voor het 51e Eurovisie Songfestival (archief). Als toemaatje krijg je nog een leuke mix van hun vorige hit in de Lage Landen "Kylie".

De tracklist :

01. "Jokero" - Radio Version.
02. "Jokero" - Crush Remix.
03. "Jokero" - Activ & Optick Extended Mix.
04. "Jokero" - Cre8 Remix.
05. "Kylie" - Crush Thunderdome Remix. 

(bron :
Digidance)

24-07-2006 om 14:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Carmen Nebel.

 Carmen Nebel (24 juli 1956) is geboren in Grimma, het voormalige Oost-Duitsland. Deze stad bevindt zich op ongeveer 25 km van Leipzig. Carmen studeert onder meer pedagogiek en geeft geruime tijd les. In 1979 wordt ze tijdens een talentenjacht ondekt en nadien start ze bij de Deutschen Fernsehfunk. Tussen 1972 en 1990 is dit de staatsomroep van het voormalige DDR (Duitse Democratische Republiek). In 1989 krijgt ze de prijs van 'Televisielieveling van de DDR' voor haar programma 'Sprungbrett'. Nadat de Berlijnse muur wordt gesloopt (09 november 1989) gaat ze aan de slag bij het eerste Duitse net (ARD). Op 30 maart 1992 presenteert ze 'Ein Lied für Malmö', de Duitse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Het wordt de groep Wind die met "Träume sind für alle da" de finale wint en het land voor een derde maal op het festivalpodium mag vertegenwoordigen. Vanaf 02 juni 1994 presenteert ze maar liefst 46 afleveringen van de show 'Die Feste der Volksmusik', een grootse musicale show die eerst op donderdagavond wordt uitgezonden maar later naar de zaterdagavond verhuist. In 1995 mag Carmen namens Duitsland de punten bekendmaken tijdens het Eurovisie Songfestival. Op Kerstdag 2003 presenteert ze op het eerste Duitse net voor de laatste maal 'Die Feste der Volksmusik'. Ze stapt nadien over naar de ZDF, het tweede Duitse net. Daar presenteert ze sinds 31 januari 2004 vijfmaal per jaar de zaterdagavondshow 'Willkommen bei Carmen Nebel'.

24-07-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-07-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suomen neljäkymmentä vuotta Eurovision laulukilpailussa (afl. 4 - 1964).

 In deze nieuwe aflevering van 'Suomen neljäkymmentä vuotta Eurovision laulukilpailussa' gaan we terug naar het jaar 1964. Dat jaar neemt Finland voor de vierde maal deel aan het Eurovisie Songfestival.

De vierde Finse nationale finale wordt op zaterdag 15 februari 1964 gehouden in de
YLE-studio in de hoofdstad Helsinki. Deze editie wordt opnieuw gepresenteerd door Aarno Walli. De finale wordt eerder voorafgegaan door een halve finale die zowel via radio als televisie wordt uitgezonden. In totaal nemen tien liedjes deel aan de halve finale en de zes besten (gekozen door het volk middels het inzenden van briefkaarten) gaan door naar de finale.

De tien nummers tijdens de halve finale :

01. "Pianonsoittaja" door Erkki Liikanen (uitgeschakeld).
02. "Tulen jälkeen" door Iris Rautio (uitgeschakeld).
03. "Satelliitti kahdelle" door Kai Lind (FINALE).
04. "Kerran viel'" door Irmeli Mäkelä (FINALE).
05. "Laiskotellen" door Lasse Mårtenson (FINALE).
06. "Toisen kerran" door Heikki Aarva (FINALE).
07. "Tango keittiössä" door Vieno Kekkonen (uitgeschakeld).
08. "Unen ihme" door Stig Fransman (uitgeschakeld).
09. "Bzzz bzzz bzzz" door Pirkko Mannola (FINALE).
10. "Rakkauden rikkaus" door Taisto Tammi (FINALE).

Tijdens de finale (half februari) treden de zes beste liedjes uit de halve finale dus aan en de winnaar wordt gekozen door de punten van tien regionale jury's en door een jury van experten.

De zes nummers tijdens de finale :

01. "Satelliitti kahdelle" door Kai Lind : 235 punten (tweede plaats).
02. "Kerran viel'" door Irmeli Mäkelä : 120 punten (derde plaats).
03. "Laiskotellen" door Lasse Mårtenson : 403 punten (eerste plaats).
04. "Toisen kerran" door Heikki Aarva : 13 punten (zesde plaats).
05. "Bzzz bzzz bzzz" door Pirkko Mannola : 108 punten (vierde plaats).
06. "Rakkauden rikkaus" door Taisto Tammi : 21 punten (vijfde plaats).



De finale van het negende Eurovisie Songfestival vindt op zaterdag 21 maart plaats in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Aan deze editie van het festival nemen net als in 1961, 1962 en 1963 in totaal zestien landen deel. Zanger Lasse Mårtenson treedt namens Finland als vijfde aan en eindigt met "Laiskotellen" op een verdienstelijke zevende plaats met negen punten. Lasse is geboren in de Finse hoofdstad Helsinki (24 september 1934) en neemt reeds in 1963 voor de eerste maal deel aan de nationale selectie in het Scandinavische land. Met "Kaikessa soi blues" eindigt hij dat jaar op een tweede plaats. In 1964 doet hij het dus beter en mag hij zijn land vertegenwoordigen op het Songfestivalpodium. In 1966 waagt hij opnieuw zijn kans. Met "Ken hän on" eindigt hij tijdens de nationale finale op een vierde plaats. Vijf jaar later (in 1971) probeert hij opnieuw een gooi te doen naar het Finse festivalticket met "Pilvilaulu". Hij strandt uiteindelijk op een zesde plaats op acht deelnemers. In 1973 eindigt hij tijdens de nationale finale met "Hän on mennyt vuorten taa" op een achtste plaats met 49 punten. Een jaar later zingt hij tijdens de tweede halve finale aan de zijde van Seija Simola "Laulun kuulen", ze worden achtste en laatste en mogen dus niet door naar de finale. Seija zal in 1978 het land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in de Franse hoofdstad Parijs, maar hier komen we later uitgebreid op terug. Lasse neemt in 1977 opnieuw deel aan de nationale selectie voor het Songfestival. Met "Kuusitoista hyvää vuotta" eindigt hij op een zevende plaats op negen deelnemers. Het zou zijn laatste deelname worden. Maar ook als componist zal hij nog op het eigenlijke Songfestival te zien zijn. Van zijn festivalnummer "Laiskotellen" heeft hij zelf de muziek geschreven en de Finse inzending van 1967 "Varjoon-suojaan" is ook van zijn hand. De tekst van "Laiskotellen" werd geschreven door Sauvo Puhtila die ook al de eerste Finse inzending voor het Eurovisie Songfestival schreef (1961 - "Valoa ikkunassa"). Na het Songfestivalavontuur houdt Lasse Mårtenson zich bezig met het componeren van muziek voor films en televisieserie's. (foto : YLE)

23-07-2006 om 12:27 geschreven door Redactie  


22-07-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : een rondje Europa (week 29).

 Ook tijdens dit 'hoogzomer' juliweekend schotelen we U een overzichtje van de buitenlandse hitlijsten voor. Onze inzending, "Je t'adore" van Kate Ryan, staat ondertussen al twee maanden in de Duitse hitparade. Lordi met "Hard rock hallelujah" blijft het meer dan behoorlijk in Europa. Akcent stijgt verder door bij  onze Noorderburen met hun inzending voor de Roemeense nationale finale. Ondertussen is de single ook in België uitgebracht. Tot slot nog even aanstippen dat er in Zwitserland en Oostenrijk een aantal compilatiecd's op de markt zijn waar Kate Ryan met "Je t'adore" op terug te vinden is.

DUITSLAND (week 29 - 21/07) (bron : Viva) :

TOP 100 SINGLES :

10. (07) "No no never" - Texas Lightning (20 weken).
11. (08) "Hard rock hallelujah" - Lordi (8 weken).
75. (68) "Je t'adore" - Kate Ryan (8 weken).

TOP 50 ALBUMS :

27. (17) "The Arockalypse" - Lordi (20 weken).
29. (30) "Meanwhile, back at the ranch" - Texas Lightning (19 weken).

FINLAND (week 29) (bron :
Finnish charts) :

TOP 40 ALBUMS :

01. (01) "The arockalypse" - Lordi (20 weken).
40. (RE) "Shanghain valot" - Annika Eklund (7 weken).



GRIEKENLAND (week 16-22/07)(bron : IFPI) :

TOP 50 SINGLES :

07. (06) "Hard rock hallelujah" - Lordi (3 weken).
10. (NW) "Tornero" - Mihai Trăistariu.

NEDERLAND (week 29) (bron : Mega Charts, Radio 538) :

TOP 40 SINGLES :

22. (38) "Jokero" - Akcent (2 weken).

TOP 40 SINGLES - TIPPARADE :

13. (14) "Hard rock hallelujah" - Lordi (6 weken).

TOP 100 SINGLES :

31. (48) "Jokero" - Akcent (3 weken).
84. (90) "Hard rock hallelujah" - Lordi (7 weken).



OOSTENRIJK (week 28 - 14/07) (bron : Austrian charts) :

TOP 75 SINGLES :

04. (02) "Hard rock hallelujah" - Lordi (8 weken).
16. (13) "No no never" - Texas Lightning (18 weken).

TOP 75 ALBUMS :

13. (14) "The Arockalypse" - Lordi (8 weken).
39. (27) "Meanwhile, back at the ranch" - Texas Lightning (9 weken).

TOP 20 COMPILATIES :

03. (01) "Future Trance - vol. 36 - Diversen (met o.a. Kate Ryan)(6 weken).
04. (03) "Bravo Hits 53" - Diversen (met o.a. Texas Lightning en Kate Ryan)(9 weken).
05. (02) "The Dome - vol. 38 - Diversen (met o.a. Kate Ryan)(6 weken).
07. (05) "Megahits 2006 - die Zweite" - Diversen (met o.a. Texas Lightning, Lordi en Kate Ryan)(3 weken).
15. (11) "Just the best - vol. 55" - Diversen (met o.a. Texas Lightning en Lordi)(3 weken).
20. (14) "RTL Sommerhits 2006" - Diversen (met o.a. Texas Lightning en Kate Ryan)(2 weken).



ROEMENIE (week 28 - 17/07-23/07) (bron : RT 100) :

TOP 100 SINGLES :

12. (11) "Loca" - Arsenium & Connect-R feat. Natalia (9 weken).
74. (83) "Tornero" - Mihai Trăistariu (10 weken).

ZWITSERLAND (week 29 - 23/07) (bron : Hitparade.ch) :

TOP 100 SINGLES :

12. (09) "Hard rock hallelujah" - Lordi (8 weken).
16. (15) "No no never" - Texas Lightning (15 weken).

TOP 100 ALBUMS :

28. (23) "The Arockalypse" - Lordi (8 weken).
65. (62) "Meanwhile, back at the ranch" - Texas Lightning (13 weken).

TOP 25 COMPILATIES :

08. (07) "Bravo Hits 53" - Diversen (met o.a. Texas Lightning en Kate Ryan)(10 weken).
09. (08) "RTL Sommerhits 2006" - Diversen (met o.a. Texas Lightning en Kate Ryan)(2 weken).
13. (15) "Megahits 2006 - die Zweite" - Diversen (met o.a. Texas Lightning, Lordi en Kate Ryan)(3 weken).

22-07-2006 om 23:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer 2006 : Helena Paparizou opent EK atletiek in Zweden met "To all the heroes".

 Met het nummer "To all the heroes" zal de Griekse zangeres Helena Paparizou (ESF 2001-2005) op maandag 7 augustus het EK atletiek in het Zweedse Göteborg openen. Het nummer "To all the heroes" is uitgeroepen tot de officiële themasong van het 19de Europese kampioenschap atletiek. De wedstrijden hebben plaats tussen 7 en 13 augustus aanstaande. Voor alle duidelijkheid : "To all the heroes" is NIET de opvolger van het succesvolle nummer "Mambo" waarmee ze week na week hoger in de hitlijsten kruipt. Deze week wint de Griekse zangeres opnieuw 2 plaatsen en staat ze al op 19 in de Ultratop 50. In de Radio 2 Top 30 moet Helena voorlopig toekijken van op plaats 11. De top 10 wenkt dus met andere woorden. Uiteraard wil de platenmaatschappij graag Helena Paparizou deze zomer begroeten in België. Voorlopig lijkt het maar niet te lukken met de agenda’s maar afgelopen week heeft het management van Helena alvast de belofte gedaan om enkele uiterste inspanningen te leveren en er toch voor te zorgen dat de zangeres misschien wel naar België zou afzakken. (bron : ARS Entertainment)

22-07-2006 om 14:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Kate Ryan.

Kate Ryan Kate Ryan (22 juli 1980) is geboren als Katrien Verbeeck en woont in Tessenderlo. Op jonge leeftijd playbackt ze onder andere nummers van Sandra Kim (ESF 1986) en de grote Madonna. Op achtjarige leeftijd start ze met gitaar en piano. Die lessen krijgt ze van een tante, lerares aan het Conservatorium. Op zestienjarige leeftijd wordt ze gevraagd om haar muziek op te nemen in een studio en ze wordt lid van de popgroep MELT. Zij brengen zachte pop en rockmuziek. Maar tot een singlerelease komt het echter niet. In 2000 loopt ze Phil Wilde tegen het lijf en dat resulteert een jaar later tot de debuutsingle "Scream for more". Met dit nummer haalt ze de negende plaats in de Vlaamse Ultratop. In totaal vertoeft ze bijna vier maanden in de hitlijst. Eind 2001 slaat het noodlot toe : haar moeder overlijdt op jonge leeftijd aan een slepende ziekte. In de zomer van 2002 brengt Kate het nummer "Désenchantée" uit. Het nummer werd eerder al de hitlijsten ingezongen door Mylène Farmer. In totaal zal ze meer dan een half jaar met het nummer in de Vlaamse hitparade kamperen en het wordt haar eerste nummer één-hit. Ook de rest van Europa, Amerika en Zuid-Afrika vallen voor de danceversie van de klassieker. Nadien volgen nog hits als "Mon coeur resiste encore", "Libertine", "The promise you made" (een cover van Cock Robin) en "Goodbye". In 2005 verdwijnt ze even van het toneel wanneer ze in behandeling gaat voor eetstoornissen. Maar eind van dat jaar is Kate Ryan weer helemaal terug. Op 6 december maakt de openbare omroep VRT namelijk de 28 kandidaten bekend die zullen strijden voor het Belgische ticket voor het 51e Eurovisie Songfestival. Uiteindelijk wint ze de finale van 'Eurosong 2006' met haar nummer "Je t'adore", geproduceerd en geschreven door de Zweden Niklas Bergwall en Niclas Kings samen met Kate. In die finale laat ze La Sakhra (Petra) en de gedoodverfde winnares Belle Perez achter zich. Ze moet eerst wel de halve finale op donderdag 18 mei overleven alvorens ze kan aantreden in de finale van het Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene. Maar ondanks de hoge verwachtingen in binnen- en buitenland haalt ze uiteindelijk de finale niet : ze strandt op een twaalfde plaats in de halve finale. Iedereen heeft na de 'onterechte' uitschakeling zijn/haar redenen klaar waarom het alweer niet lukte. Vriendjespolitiek, de Balkanlanden die aan blokvorming doen, de rommelige en gewijzigde choreografie,... . Maar toch heeft Kate Ryan in Vlaanderen een dikke hit te pakken. Ze vertoeft in totaal meer dan 5 maanden in de hitparade en schopt het opnieuw tot de eerste plaats. Ook in Wallonië komt ze de hitparade binnen, iets wat een Vlaams festivalnummer in jaren niet meer gelukt is. In heelwat landen is het een dikke radiohit en in o.a. Nederland, Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en gastland Griekenland haalt ze de hitparade. Op 14 augustus aanstaande komt haar opvolger "Alive" op de markt in België en diezelfde dag wordt "Je t'adore" uitgebracht over het Kanaal. Meer over Kate kan je steeds terugvinden op haar website. (foto : 2brains)

22-07-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-07-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twelve Points...Douze Points... de hete zomer van 2006 !

Zon Een maand geleden werd deze site in een zomers kleedje gestoken, wisten wij toen veel dat het een mooi begin zou worden van een fantastische zomermaand (!!!). We beloofden jullie toen ook twee nieuwe rubrieken. Eentje loopt al een paar weken onder de titel 'Suomen neljäkymmentä vuotta Eurovision laulukilpailussa', waarin we terugkijken op 40 jaar Finse deelname aan het Eurovisie Songfestival. De reacties op deze rubriek zijn uiterst positief te noemen. En ook onze dagelijkse rubriek 'Euro - BIRTHDAY - Visie' (die al loopt sinds begin vorige maand) heeft een vaste schare fans. Dit sterkt het team van Twelve Points...Douze Points om op de reeds ingeslagen weg verder te blijven gaan. Wat die tweede 'nieuwe' rubriek betreft, die laat nog heel even wachten op zich wachten. We krijgen links en rechts de vraag wanneer de rubriek van start zal gaan...wel vanaf dinsdag 01 augustus beginnen we er aan. Wat het gaat worden blijft zoals steeds nog geheim...maar het loont zeker de moeite om ook komende maand regelmatig een kijkje te komen nemen. En verder volgen we het nieuws vanop de eerste rij en maken we ons klaar voor een nieuw Songfestivalseizoen dat vanaf begin september weer in de startblokken zal staan.

21-07-2006 om 12:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer 2006 : VANAVOND Beleuvenissen met 'Eurosong'bekenden.

Beleuvenissen 2006 Eerder deze week berichtten we reeds dat de eerste vier vrijdagavonden van de maand juli in Leuven sinds jaar en dag voorbehouden zijn voor 'Beleuvenissen'. De laatste jaren is de eerste vrijdag voorbehouden voor folk, de tweede vrijdag voor jazz, de derde vrijdag staat de special op het programma en de vierde vrijdag wordt het festival afgesloten met tropical. We willen nogmaals de aandacht erop vestigen dat vanavond, vrijdag 21 juli, Nationale feestdag, de special op het programma staat. En op de verschillende podia kan je een aantal oud-Eurosongdeelnemers aan het werk zien. Hieronder volgt nog eens een volledig overzicht :

Oude Markt : Belle Perez (Eurosong 1999-2006) : 20.45-21.50 en 22.25-23.30.

Grote Markt : Paul Michiels & Females : 21.00-22.00 en 22.30-23.30
* Laura Lynn.
* Sonny O'Brien (Eurosong 2002-2006).
* Sabien Tiels (Gouden Zeemeermin 1996).
* Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2004 als Iris).
* Sarah (Eurosong 1999).
* Mariska Veres (Shocking Blue).

Vismarkt : Stef Bos (tekstschrijver en backing ESF 1989) : 20.45-21.25, 21.45-22.25 en 22.45-23.25.

Hogeschoolplein : Rick de Leeuw & Jan Hautekiet : 20.30-21.10, 21.35-22.15 en 22.40-23.30.

Mathieu de Layensplein : Jo Lemaire (Waalse preselectie 1984) : 20.45-21.25, 21.35-22.15 en 22.40-23.20.

Vounckplein : The Vicious : 20.30-21.10, 21.35-22.15 en 22.40-23.30.

Boekhandelstraat : Dirk Devriendt : 20.30-21.10, 21.35-22.15 en 22.40-23.30.

Meer informatie kan je terugvinden op de site van de stad Leuven en dit via deze
link. En als je nog geen plannen had voor vanavond zak dan zeker eens een keertje af naar de bruisende universiteitsstad.

21-07-2006 om 00:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Lily Berglund.

 Zangeres Lily Berglund (21 juli 1928) is geboren als Lilly Linnea Berglund  in de Zweedse provincie Dalarnas län, gelegen in het midden van het Scandinavische land. In 1952 is ze te zien in de film 'Flyg-Bom', beter bekend als 'Bom the Flyer'. Daarin speelt ze de rol van een zangeres. Vier jaar later is ze te bewonderen in 'Het är min längtan'. Datzelfde jaar stapt ze in het huwelijksbootje met kapelmeester/componist Göte Wilhelmson. In 1961 neemt ze voor het eerst deel aan 'Melodifestivalen', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In de nationale finale strijden vijf liedjes voor de overwinning. Elk nummer wordt éénmaal met klein orkest gebracht en éénmaal met groot orkest. Met "Stockholm" eindigen zij en Lill-Babs (ze wordt dat jaar afgevaardigd om Zweden te vertegenwoordigen) op een vijfde en laatste plaats. Met "Spela på regnbågen" heeft ze meer geluk. Samen met Lars Lönndahl eindigen ze op een tweede plaats. In 1962 neemt Lily Berglund opnieuw deel aan de nationale selectie. Opnieuw neemt ze met twee nummers deel, beide malen met zangeres Inger Berggren. Met "Sagans underbara värld" eindigen ze op een vijfde en voorlaatste plaats. Met "Sol och vår" eindigen ze op een eerste plaats maar het is Inger Berggren die Zweden mag vertegenwoordigen tijdens het zevende Eurovisie Songfestival. Ze zal op een gedeelde zevende plaats eindigen. In 1963 neemt Lily voor het laatst deel aan de nationale selectie voor het Songfestival. Opnieuw is ze met twee nummers ("Rosen och vinden" en "Se'n igår är vi kära") in de running. Maar met geen van beiden kan ze een overwinning op haar rekening schrijven.



21-07-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-07-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 29 - 22 juli 2006.

Ultratop "Je t'adore" van Kate Ryan is na 21 weken uit de 'Ultratop' verdwenen. Over een goeie drie weken komt haar nieuwe single op de markt en hopelijk wordt het ook zo'n grote hit als haar Songfestivalinzending. De winnaar van het Songfestival, de groep Lordi, blijft deze week opnieuw op de derde plaats postvatten. Helena Paparizou stijgt met "Mambo" twee plaatsen. Belle Perez stijgt met haar nieuwe "Ave Maria" ook twee plaatsen en komt op de veertiende stek terecht. Het nummer werd eerder al door de Spaanse zanger David Bisbal uitgebracht. Hij waagde in 2002 zijn kans om afgevaardigd te worden naar het Songfestival. Verder begroeten we Kaye Styles en Johnny Logan met hun herwerkte versies van de twee festivalzeges van de Ier. Het album van Lordi strandt voor de tweede week op rij op een dertiende plaats.

Ultratop 50 singles :

03. (03) "Hard rock hallelujah" - Lordi (7 weken).
25. (NW) "Don't cry/I love to party" - Kaye Styles en Johnny Logan (bewerking van "What's another year" en "Hold me now")

Verdwenen : "Je t'adore" - Kate Ryan (21 weken).

Ultratop 50 albums :

13. (13) "The Arockalypse" - Lordi (6 weken).

In de Waalse 'Ultratop 40' komt "Le papa pingouin" opnieuw de top tien binnen en staat op een negende plaats. Het nummer werd in 1980 op het Songfestival gezongen door de zusjes Sophie en Magali. Voor Luxemburg haalden ze toen een negende plaats. Lordi is na vijf weken notering uit het overzicht verdwenen.

(bron : Ultratop)

20-07-2006 om 17:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer 2006 : Vlaamse zangers op Vlaams Belang-affiche.

De krant Het Laatste Nieuws pakt in haar donderdageditie uit met het nieuws dat een aantal Vlaamse artiesten zullen optreden tijdens 'De 24 uren van het Vlaams Belang'. Het festival lijkt een aanval te zijn op de 0110-concerten voor verdraagzaamheid en tegen racisme die op 1 oktober worden georganiseerd (archief). De meeste artiesten reageren laconiek met "het is een opdracht als een andere, Vlaams Belang of CD&V, als we gevraagd worden dan komen we zingen". Dat hun carrière mogelijk gehypothekeerd wordt, willen ze niet weten stelt de krant. Maar denken we nog maar terug aan halverwege de jaren negentig toen De Strangers door half Vlaanderen werden uitgespuwd wegens hun optreden op het partijcongres van het toenmalige Vlaams Blok. Hieronder een overzicht van de artiesten die zullen optreden op 10 september :

Salim Segers : "Mij maakt het echt niet uit waar ik optreed, in een rusthuis, of op een feest van een politieke partij. Dit is een concert zoals een ander. Ik ben er om de mensen te entertainen, niet om aan politiek te doen". Helemaa tégen het Vlaams Belang lijkt de zanger trouwens niet te zijn. "Het is nog altijd niet bewezen dat het een racistische en onverdraagzame partij is. Twintig procent van de bevolking is het met hun programma eens, dat wil toch ook iets zeggen ?"

Wim Ravell (Eurosong 1993), oot winnaar van de Soundmixshow, zegt zelfs onomwonden sympathie te hebben voor het Belang. "Van alle partijen ben ik hen het meest genegen, het Vlaams Belang is een heel verdraagzame partij. Het zijn vooral de media die doen uitschijnen alsof het feest van het Belang tegen de verdraagzaamheid is, en dat van Tom Barman voor".

Kurt Lotigiers (Eurosong 2004), de broer van Helmut Lotti bekijkt het louter als een financiële kwestie. "Als ik gevraagd en betaald word, dan kom ik zingen. Ik ben politiek onpartijdig, dus ik kan overal komen". De krant stelt hem dan de vraag of hij ook zou zingen op een benefietoptreden voor pakweg Freddy Horion of op het feest van de Nederlandse partij die pedofilie wil legaal maken ? "Neen, want dat zijn onmenselijke zaken; Het Vlaams Belang is niet onmenselijk. Als je dat zegt, dan zeg je eigenlijk dat 30% van de mensen onmenselijk is."

 Vanessa Chinitor (ESF 1999 - Eurosong 2006), drie jaar geleden stond ze al eens op het podium tijdens een feest van het Vlaams Blok. "Het was een namiddag vol leute en plezier. Er was een erg leuk publiek, ik heb me daar goed geamuseerd." Of ze ook zou stemmen voor de partij ? "Waarom niet ?"

Danny Fabry valt uit de lucht als de krant hem opbelt. "Wanneer is dat concert ? September ? Dan heb ik zoveel optredens. Ik kijk dat allemaal op voorhand niet na, voor wie ik optreed. Ik krijg een contract binnen van mijn boekingskantoor, en als alles klopt, teken ik. Daar staat van boven niet in grote letters op : 'Vlaams Belang-concert'. Om het plat te zeggen : het enige wat mij interesseert, is mijn gage. Ik heb trouwens ook al opgetreden voor de VLD. Ik lig niet wakker van politiek." Maar na enig aandringen geeft Fabry toe dat hij toch misschien "twee keer had nagedacht", als hij het op voorhand had geweten. "Maar het contract is nu toch al getekend." De zanger wil niet geïdentificeerd worden met de partijlijn. "Ik trad onlangs nog op een Marokkaans feest op."

 Frank Galan (Eurosong 1999), de grootste naam op de affiche, weet nog van niets. Hij verbleef gisteren in Nederland en was niet bereikbaar voor commentaar. Maar zijn manager en echtgenote Christel Verweyen wilde wel reageren. "Frank weet niet dat hij voor het Belang moet optreden. Hij weet dat nooit op voorhand. Ik boek zijn optredens en hij moet gewoon uitvoeren wat ik voor hem boek. Het is geen kwestie van links of rechts, ik heb daar zelfs niet bij stilgestaan. Ik denk niet dat dit Frank fans zal kosten. Politiek houdt ons niet bezig. Dit is een opdracht als een andere."

 Drie jaar geleden stond Garry Hagger (Gouden Zeemeermin 1996 - Eurosong 2004) samen met onder meer Vanessa Chinitor (ESF 1999 - Eurosong 2006) , op het podium tijdens een Vlaams Blok-feest. Chinitor beweert dat ze daar geen slechte ervaringen aan over hield, maar volgens Garry Hagger is zo'n optreden slecht voor de carrière. "Ik heb daar veel problemen mee gehad. De dagen na dat concert stond het gastenboek op mijn website vol met negatieve kritiek. En de periode daarna werk ik minder geboekt." Blijkbaar wilden veel organisatoren liever geen artiesten op het podium die samenwerkten met het toenmalige Vlaams Blok. Volgens Hagger is het een heel slecht idee van de collega's om op te treden tijdens dat feest. Hij stelt zich voortaan democratisch op en zal het dus niet meer doen. Hij praat zelfs liever niet meer over die periode. "Het heeft veel moeite gekost om mijn naam te zuiveren. Ik wil het nu liefst zo weinig mogelijk over die hele affaire hebben" aldus nog de zanger. (bron :
Het Laatste Nieuws)

Een bedenking die wij (
Twelve Points...Douze Points...) hierbij maken is, als je het lijstje bekijkt toch wel opmerkt dat het stuk voor stuk artiesten zijn die zullen optreden wiens carrière in kleine of grotere mate in het slop zit. En dan is elk graantje dat kan meegepikt worden alvast van harte welkom !

20-07-2006 om 16:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 20 juli 2006 : Kate Ryan stijgt een aantal plaatsen.

 De Belgische zomer (of moeten we zeggen hittegolf) blijft ook deze week nog aanhouden maar dat weerhoudt ons er niet van om de Zweedse 'Hitlistan' nog eens van naderbij te bekijken. De meeste artiesten stijgen of dalen een aantal plaatsen. Sandra Dahlberg is opnieuw uit de hitparade verdwenen samen met Velvet. Carola, vijfde op het afgelopen Songfestival, daalt negen plaatsen met de Zweedse versie van haar festivalnummer. Met "Invincible" was ze vorige week opnieuw de hitparade binnengeduikeld op de zestigste plaats en deze week stijgt ze drie plaatsen. Lordi, de winnaar van het 51e Eurovisie Songfestival, was vorige week nog op de terugweg maar deze week stijgen ze opnieuw, dit maar liefst negentien plaatsen en zo komen ze opnieuw de top tien binnen. Kate Ryan was na één weekje afwezigheid de hitparade opnieuw binnengekomen en stijgt deze week twee plaatsen. De Griekse inzending "Everything" van de Cypriotische zangeres Anna Vissi stijgt in de tweede week notering twaalf plaatsen. In de albumhitlijst stijgt het jongste album van Carola één plaatsje. Het album van Lordi boekt ook opnieuw bescheiden winst en klokt af op een elfde plaats. De DVD van het 51e Eurovisie Songfestival daalt in de zesde week notering naar de tiende plaats. De DVD van 'Melodifestivalen 2006' houdt het ondertussen al bijna vier maanden uit in de hitparade en blijft deze week postvatten op de zevende stek.

SINGLES TOP 60 :

10. (29) "Hard rock hallelujah" - Lordi (8 weken).
29. (41) "Everything" - Anna Vissi (2 weken).
35. (26) "Evighet" - Carola (18 weken).
42. (28) "Jag ljuger så bra" - Linda Bengtzing (19 weken).
43. (45) "Temple of love" - BWO (18 weken).
44. (59) "Mama take me home" - Rednex (19 weken).
47. (31) "Night of passion" - The Poodles (18 weken).
48. (RE) "Älskar du livet" - Björn Kjellman (17 weken).
50. (RE) "Sing for me" - Andreas Johnson (17 weken).
53. (55) "Je t'adore" - Kate Ryan (8 weken).
57. (60) "Invincible" - Carola (4 weken).

Verdwenen"Jag tar det jag vill ha" - Sandra Dahlberg (12 weken) en "Mi amore" - Velvet (14 weken).



ALBUMS TOP 60 :



09. (10) "Från nu till evighet" - Carola (met "Evighet/Invincible") (9 weken).
11. (13) "The Arockalypse" - Lordi (met "Hard rock hallelujah") (11 weken).
25. (20) "Metal will stand tall" - The Poodles (met "Night of passion") (10 weken).
32. (33) "Patrick Isaksson" - Patrick Isaksson (met "Faller du så faller jag") (10 weken).
33. (32) "Halcyon days" - BWO (met "Temple of love") (13 weken).
58. (26) "Ingenting att förlora" - Linda Bengtzing (met o.a. "Jag ljuger så bra" en "Alla flickor") (19 weken).
60. (51) "Mr. Johnson, your room is on fire" - Andreas Johnson (met "Sing for me") (13 weken).

DVD TOP 20 :

07. (07) "Melodifestivalen 2006" - Diversen (15 weken).
10. (08) "Eurovision Song Contest Athens 2006" - Diversen (6 weken).

Cover DVD 2006

(bron : Hitlistan,
Swedish charts)

20-07-2006 om 15:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Geena Lisa Peeters.

 Geena Lisa (Peeters) (20 juli 1972) is amper veertien jaar als ze regelmatig terug te vinden is op één of ander Vlaams podium met de rockgroep van haar vader. Een aantal jaren later kruist ze het pad van de groep Dinky Toys en twee jaar lang is ze bij de groep backing vocal. Later trouwt ze met leadzanger Coco Jr. en samen hebben ze ondertussen twee zonen. Nadien volgen Groovemania, Pop in Wonderland en de LSP-band om zo een solocarrière op te starten. Haar eerste liefde is en blijft muziek maar toch zet ze de stap naar het kleine scherm omdat ze opgemerkt wordt door een aantal televisiemakers. In 1995 is ze te zien als Betty Joy in de KanaalTwee jongerensoap 'Wat nu weer !?'. Ze wordt omroepster bij dezelfde zender en is aan de zijde van Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2006) te zien in o.a. 'Lalala live', 'NV Peeters' en 'De liegende doos'. In 1997 presenteert ze de muziekkwis 'History'. Ook als actrice is ze te bewonderen o.m. in de speelfilm rond Kamiel Spiessens 'Oesje'. Op 1 april stapt ze over naar de openbare omroep en ze wordt de nieuwe omroepster van het toenmalige TV1 (nu Eén). Op de openbare omroep is ze te zien in programma's als 'De notenclub', 'Het swingpaleis' en 'Biebabeloela'. Bij de VRT vindt ze ook Bart Peeters terug met wie ze in het najaar van 2001 'De nationale test' mag presenteren. Later dat jaar schittert ze in de prachtige serie 'Stille waters' als Cathy Vanbrabant, de vriendin van Tobias Vorlat (zoon van Alexander Vorlat, schitterend vertolkt door Jo De Meyere). In 2002 mag ze tijdens het Eurovisie Songfestival de Belgische punten bekendmaken. Een jaar later is ze als jurylid te zien in 'Eurosong for kids'. In 2004 geeft ze tijdens 'Eurosong' de punten van de kijker. Sinds de zomer van datzelfde jaar is ze wekelijks tijdens de maanden juni, juli en augustus aan de zijde van Sergio (Quisquater) (ESF 2002) te zien in het Eén-programma 'Fata Morgana'. Sinds begin dit jaar ontwerpt ze ook kledij voor het Deense merk Vila Clothes. Meer over Geena Lisa kan je steeds terugvinden op haar website.

20-07-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs