Yves Barbieux (14 juni 1971) is geboren in Gosselies en maakt deel uit van de Belgische folkgroep Urban Trad. Hij start met het project in 2000 en speelt zelf fluit en doedelzak. De grote bekendheid komt er echter als de groep door de RTBF in 2003 gevraagd wordt om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. In de Letse hoofdstad Riga eindigt de groep met het nummer "Sanomi" (in een verzonnen taal) op een meer dan verdienstelijke tweede plaats. Zangeres Sertab Erener bezorgt Turkije met "Everyway that I can" een allereerste overwinning. Ons land strandt op amper twee puntjes. De groep brengt na het festival hun tweede album ("Kerua") op de markt. In eigen land verkopen ze hiervan meer dan 30.000 exemplaren. In 2004 verschijnt de opvolger "Elem". Meer over Urban Trad kan je lezen op de website van de groep.
De Finse nationale omroep (YLE) zal eind volgende week bekendmaken waar de 52e editie van het Eurovisie Songfestival zal doorgaan op donderdag 10 en zaterdag 12 mei 2007. Dat weten de collega's van Esc Sweden vandaag te melden. Momenteel zijn nog negen steden in de running maar de algemene verwachting is dat het de Hartwell Arena zal worden in de hoofdstad Helsinki. De omroep bevestigde dat de bekendmaking zal gebeuren voor het midsummerweekend dat op 23 juni begint.
Jarige gitarist Freddy Sunder ontvangen op het Antwerpse stadhuis.
De legendarische gitarist en orkestleider Freddy Sunder (ESF 1983-1987-1989) is vandaag ontvangen op het stadhuis in Antwerpen naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag. Sunder maakte in 1958 zijn debuut als gitarist en vocalist bij het orkest van Francis Bay. In 1981 nam hij de fakkel over van Bay en werd hij orkestleider van de BRT-bigband en nadien van het BRT-jazzorkest. "Sommige namen hebben een eeuwigheidswaarde, zoals die van gerechtsdeurwaarder Jo Van Backlé. In dat rijtje van personen, die je kende vooraleer je wist wie ze waren, hoort ook Freddy Sunder thuis", sprak burgemeester Patrick Janssens. Freddy Sunder werd 75 jaar geleden geboren als Frits Sunderman en wist al van kindsbeen af dat hij later muzikant wilde worden. Als jonge knaap boekte hij al gauw enkele successen, maar dat succes was van korte duur. Hij ging terug studeren en vijf jaar later debuteerde hij bij het orkest van Francis Bay. In de loop van zijn carrière was Sunder te gast op talrijke befaamde jazzfestivals en trad hij onder meer op met Sammy Davis Jr., Shirley Bassey, Peggy Lee, Nathalie Cole en vele andere grote namen. De hoogtepunten van zijn carrière situeren zich in een niet al te ver verleden. "Ik heb niet de gewoonte om ver terug te gaan, hoogstens 5 à 10 jaar", zei Sunder. Een vijftal jaar geleden kreeg hij de vraag om een bigband met niet-professionele muzikanten te dirigeren. "Mijn jongens", aldus Sunder. En ook het muzikaal begeleiden van "Fuck You", het theaterstuk van Ann Nelissen, rekent Sunder tot een van zijn hoogtepunten. "Die discipline was ik niet gewoon. Ik heb daar veel uit geleerd. Ik ben Ann dan ook erg dankbaar dat ik dit hoogtepunt heb mogen beleven", sprak Sunder. Sunder werd tijdens de viering geflankeerd door zijn echtgenote, met wie hij 47 jaar geleden trouwde in het stadhuis van Antwerpen, en zijn zoon Fritz, eveneens gitarist en producer van Laïs. Hij mocht het Gulden Boek tekenen en kreeg een gitaar in chocolade. Voor de toekomst heeft Sunder nog "eenvoudige" plannen. "Ik heb enkele jaren geleden mijn ergste vijand ontmoet, de ouderdom. Die kan ik niet overwinnen. Ik wil me in de toekomst nog bezighouden met dingen die ik interessant vind", beloofde Sunder. (bron : Belga, foto : VRT)
Muzikant en televisiepresentator Bart Peeters ('Eurosong 1999-2006') brengt aanstaande zaterdag met de vroegere vaste gitarist van Toon Hermans, Benny Ludemann, een ode aan Hermans. Ze doen dat in de Kunsthal in Rotterdam bij de opening van de tentoonstelling "Toon Hermans : 100 schilderijen. Mariablauw, boerderijenwit, klaproosrood". Freek de Jonge zal de tentoonstelling met gesproken woord openen. De tentoonstelling van Hermans (1916-2000) is georganiseerd naar aanleiding van zijn negentigste geboortedag. Ruim honderd schilderijen zijn er te zien, waarvan een groot deel niet eerder in het openbaar is getoond. Bij de samenstelling van de tentoonstelling zijn verschillende onbekende schilderijen opgedoken. Zo is van een Amsterdamse particulier een verloren gewaand schilderij uit 1970 te zien waar een bekend gedicht van Toon bij hoort. (bron : ANP, Belga)
Johnny White, na Onze-Lieve-Vrouw het bekendste exportproduct van Scherpenheuvel, maakt zich op voor een dubbel jubileum. De charmezanger zit veertig jaar in het vak én mag vandaag zestig kaarsjes uitblazen. Een nieuw album is op til : "En dan te bedenken dat het allemaal begon met een crochetwedstrijd.'' Wie beweert dat het slecht gaat met het Vlaamse lied, moet niet bij Johnny White komen aankloppen. De man host van het ene podium naar de andere feestzaal, coacht aankomend talent en runt bovendien z'n eigen discotheek, annex taverne, aan de Mannenberg in Scherpenheuvel. De full-cd "Onvergetelijke Liefdesliedjes" - "ik treed vaak op voor senioren'' - ligt sinds vorige week in de rekken. Een jubileumalbum is op komst. "Toen het muziekprogramma 'Tien om te zien' werd afgevoerd, kwamen heel wat Vlaamse artiesten in een dipje terecht'', geeft Johnny toe. "Maar sinds een drietal jaar groeit de belangstelling weer. Naambekendheid speelt een grote rol. Na veertig jaar in de showbizz heeft het publiek vertrouwen in me, terwijl jonge collega's het moeten hebben van de hitparade.'' Johnny staat vijftien tot twintig keer per maand op de bühne. Ooit trad hij op in Las Vegas : "In 1973 was dat, ik woonde toen in Brussel. Thuis zweeg ik over die uitstap, ik wilde niet het risico lopen voor dikkenek versleten te worden.'' Van de platenverkoop verwacht de Scherpenheuvelse zanger geen heil meer : "Singles, in eender welk genre, doen het slecht bij de platenboer. Er wordt massaal gedownload. Vroeger vond je in elk café trouwens een jukebox.'' Aan de laatste noot is Johnny nog lang niet toe. Zijn eerste optreden voor een publiek zal hij nooit vergeten : "Ik zat op de kappersschool toen vrienden me inschreven voor een crochetwedstrijd in Vilvoorde. Omdat het volgens de aankondiging over een adelbal ging, had mijn moeder haar deftigste avondjurk aangetrokken. Ter plaatse troffen we iedereen in vrijetijdskleding aan. Wat bleek ? Adèle Bal trad die avond op.'' (bron : Het Nieuwsblad, foto : websiteJohnny)
Esther Ofarim (13 juni 1941) is geboren als Esther Zaied in Safed (gelegen in het noorden van Israël). Samen met haar man Obi Ofarim die ze in 1959 leert kennen vormt ze jarenlang een duo. In 1960 krijgt ze haar eerste rol in de film Exodus (met Paul Newman). Drie jaar later vertegenwoordigt ze Zwitserland op het Eurovisie Songfestival. De nationale finale gaat door op zaterdag 9 februari 1963 in de televisiestudio's van TSR in Genève. Vier artiesten nemen aan de finale deel waaronder ook Anita Traversi die het land in 1960 reeds vertegenwoordigde. Winnares wordt uiteindelijk Esther Ofarim met "T'en va pas". Op het Songfestival wordt ze uiteindelijk tweede na Denemarken. Het festival wordt overschaduwd door een aantal problemen, onder andere met de resultaten van de Noorse jury, die helemaal in de war raakten en opnieuw moesten stemmen. In die tijd was dit een schandaal omdat met het eerste resultaat van de Noorse jury, Zwitserland een tweede overwinning zou binnengehaald hebben. De Zwitsers zien tot op heden 1963 nog steeds als het jaar van de gestolen overwinning. Na het Songfestival neemt Esther haar bijdrage op in verschillende talen. In 1966 heeft ze samen met Obi een eerste hit in Duitsland, internationaal is het wachten tot 1968 als ze "Cindarella rockafella" uitbrengen. Dankzij het succes van dit nummer maken ze in 1969 een wereldtournee. Maar een jaar later wordt de samenwerking stopgezet en loopt het huwelijk op de klippen. Esther gaat solo verder en in 1984 zingt ze in het succesvolle theaterstuk 'Ghetto' in Berlijn. Jaarlijks geeft ze nog steeds een aantal concerten voornamelijk in Israël en Duitsland. Meer over Esther Ofarim kan je nalezen op haar website.
Ongeval E313 in Geel : Natalia ondervraagd door politie.
Zangeres Natalia (Eurosong 2004) is ter plaatse ondervraagd door de politie in verband met een mogelijke betrokkenheid bij het ongeval met de tankwagen op de autosnelweg E313 in Geel deze namiddag. Dat bevestigde de verkeerspolitie vanavond. Wat haar rol juist was, is nog niet duidelijk en moet verder onderzocht worden. De Kempense zangeres was alleszins ter plaatse. Het ongeval gebeurde iets voor 14.00 uur, ter hoogte van Geel in de richting van Antwerpen. Een met melk geladen tankwagen kantelde er om nog onbekende reden. (bron : Belga)
Het persagentschap Belga meldt dat op de autosnelweg E313 omstreeks 14.30 uur, ter hoogte van Geel in de richting van Antwerpen, een tankwagen is gekanteld. Het voertuig was geladen met melk. Volgens de eerste gegevens zou zangeres Natalia (Eurosong 2004) bij het ongeval betrokken zijn. (meer hierover later) (foto : Eén)
Verloren gewaande film met Bobbejaan Schoepen uit 1967 teruggevonden (UPDATE).
Afgelopen weekend kon je hier al lezen dat het Koninklijk Belgisch Filmarchief een verloren gewaande Duits-Tsjechische televisiefilm uit 1967 met BobbejaanSchoepen (81) heeft teruggevonden. Het KBF archiveert sinds kort het beeldarchief van de familie Schoepen. De film is gemaakt door de Barrandov Studio's in Praag in opdracht van de Duitse televisiezender ZDF. Hij werd in Duitsland (ZDF), Nederland (KRO) en door de toenmalige BRT uitgezonden. Toen de VRT in 1999 de voorbereidingen van de Histories-documentaire over Bobbejaan Schoepen aanvatte, werd de film in de VRT-archieven helaas verknipt teruggevonden. Het exemplaar dat nu werd gevonden, is een originele kopie uit 1967 die in goede staat is, aldus Bruno Mestagh van het Filmarchief in de mededeling. In de televisiefilm zingt BobbejaanSchoepen (ESF 1957) enkele van zijn liedjes, waaronder "Kili watch". Vanmiddag belandde in onze post een originele foto uit de film die we U niet willen onthouden. Op deze foto zingt Bobbejaan het nummer "Kili watch". Wij danken van ganser harte de Heer Tom Schoepen (Management Bobbejaan Schoepen). Meer over de allereerste Vlaamse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival kan je steeds op zijn website vinden.
Momenteel werkt Kate Ryan hard aan haar volgende album, dat in de loop van de maand september zijn weg zal vinden naar de platenwinkel. Afgelopen week verbleef Kate enkele dagen in Zweden om daar nieuwe nummers in te blikken. De succesvolle samenwerking met producers Niclas Kings en Niklas Bergwall wordt dus verder gezet. Never change a winning team, zeggen de Engelsen. Maar Kate zou Kate niet zijn, mocht ze geen nieuwe horizonten willen verkennen. Naast het Zweedse duo, dat mee aan de wieg stond van de nummer 1-hit "Je t'adore", zal Kate ook andere producers aanspreken om het nieuwe album tot een knaller te maken. "Je t'adore" staat nu al vier maanden in de hoogste regionen van de Ultratop, de enige echte officiële hitparade van Vlaanderen. De opvolger van "Je t'adore" komt er begin augustus aan. Het wordt ongetwijfeld een zomerhit van formaat. (bron : websiteKate Ryan, foto : 2brains)
Athina 2006 : DVD van het Songfestival ook beschikbaar in ons land.
Afgelopen dinsdag kwam in een groot deel van Europa de DVD van het 51e Eurovisie Songfestival op de markt. In ons land was het echter wachten tot vandaag. De liefhebbers die dit kleinood in hun bezit willen hebben kunnen vanaf vandaag dus in de platenzaken terecht. De DVD bevat :
* de halve finale (met de uitschakeling van Kate Ryan). * de finale (met de eerste Finse overwinning). * heelwat bonusmateriaal.
Kortom meer dan 6 uur nagenieten van het grootste liedjesfestival ter wereld. De richtprijs van de dubbel-DVD is vastgesteld op 21,95 . (bron : Eurovision.tv)
Ivo Linna (12 juni 1945) is een Estse zanger die in 1996 samen met Maarja-Liis Ilus deelneemt aan het Eurovisie Songfestival. Estland neemt sinds 1993 als onafhankelijke staat deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. In 1994 neemt hij voor het eerst deel aan de nationale voorronde 'Eurolaul'. Met "Elavad pildid" eindigt hij op de derde plaats. Twee jaar later, in 1996, neemt hij met twee nummers deel aan de nationale selectie. Samen met Kadi-Signe Selde eindigt hij op een twaalfde en voorlaatste plaats met "Lihtne viis". Meer geluk heeft hij met Maarja-Liis Ilus. Met hun nummer "Kaelakee hääl" eindigen ze op de eerste plaats en zo mogen ze hun land in de Noorse hoofdstad Oslo gaan vertegenwoordigen. Op het Eurovisie Songfestival eindigen ze op een verdienstelijke vijfde plaats. In 1998 waagt Ivo opnieuw zijn kans, nu aan de zijde van Evelin Samuel. Zij zal een jaar later Estland vertegenwoordigen op het Songfestival in Jeruzalem. Met "Andesta" eindigen ze op een zesde plaats in de nationale finale. Samen met Ivetta Kadakas en Veikko Lattu waagt Ivo Linna zijn kans in 2002 met "Computer-love". Met dit nummer eindigen ze op een tiende en allerlaatste plaats in 'Eurolaul'.
Het productiehuis Studio 100 heeft dit weekend zijn tiende verjaardag gevierd in het pretpark Plopsaland in Adinkerke. In het park staan de figuren van Studio 100 centraal. Samson, Piet Piraat, Kabouter Plop, Spring en K3 (foto), allemaal kwamen ze meevieren met de fans. In tien jaar tijd is Studio 100 uitgegroeid tot het meest succesvolle productiehuis van kinderprogramma's in Vlaanderen. Het bedrijf staat ook bekend om zijn doorgedreven merchandising, met K3-boekentassen, Samson-brood, theatershows, cd's, strips, films en eigen pretparken.
Studio 100 wil Duitsland veroveren.
Het productiehuis zou binnen tien jaar graag ook buiten Vlaanderen en Nederland doorgebroken zijn. Bedrijfsleiders Gert Verhulst en Hans Bourlon denken daarbij vooral aan Duitsland en de Scandinavische landen. "Duitsland staat erg open voor televisie en theater van buitenaf, Scandinavische landen ook", zegt Bourlon in De Morgen. "Frankrijk en Zuid-Europa liggen een stuk moeilijker en zijn veel meer gericht op hun eigen cultuur."
"Samson en Gert" lagen aan de basis van imperium.
In 1996 wordt Studio 100 opgericht door Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Bourlon. Aan de basis van het productiehuis lag het kinderprogramma 'Samson en Gert'. Die serie liep al sinds eind de jaren 80 op de VRT. In 1997 wordt de eerste aflevering van 'Kabouter Plop' uitgezonden op VTM. Andere successeries zijn 'Piet Piraat', 'Spring', 'Wizzy & Woppy' en 'Big & Betsy'. Het bedrijf produceert ook musicals, theatershows en films. Sinds kort maakt het ook internetradio voor kinderen, Radio Bembem. Sinds 2005 runnen Verhulst en Bourlon het bedrijf zonder Verbiest. Hij verkocht zijn aandelen en gaf zijn rol als Samson op. Studio 100 heeft een van de grootste opnamestudio's in België. Regelmatig worden er dan ook grote shows opgenomen, zoals recent nog de preselecties voor het Eurovisie Songfestival. (bron : VRT Nieuws.net)
Lynsey De Paul (11 juni 1950), haar echte naam is Lynsey Rubin, is in de Britse hoofdstad Londen geboren. Ze is een singer-songwriter. In 1972 schrijft ze voor de Fortunes de hit "Storm in a teacup". Een paar maanden later heeft ze zelf een dikke hit te pakken met "Sugar me". Tussen 1972 en 1977 schrijft ze in totaal veertien nummers die in een aantal landen in de hitparade terechtkomen. Zelfs in ons land worden het hits. In 1977 neemt ze in haar land samen met Mike Moran deel aan de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival. Die finale wordt op woensdag 9 maart gehouden in het New London Theatre en wordt gepresenteerd door Terry Wogan. Wegens de staking bij de nationale omroep wordt de uitzending enkel via de radio uitgezonden. In totaal nemen twaalf artiesten deel aan de nationale finale waarin veertien jury's beslissen over wie het land mag gaan vertegenwoordigen. Uiteindelijk eindigen Lynsey De Paul en Mike Moran met "Rock bottom" op de eerste plaats. Op het Songfestival, in eigen land, eindigen ze op een tweede plaats na winnares Marie Myriam. Na het Songfestival scoren ze met hun festivalbijdrage een grote Europese hit. Ze staan onder meer in de hitparades van Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en ons land. Nadien schrijven ze samen nog een aantal hits. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig verblijft Lynsey een aantal jaren in Californië. Maar ze keert terug naar haar moederland en naast het schrijven van nummers wordt ze ook producer, gaat ze in musicals spelen, werkt ze voor televisie, tekent ze cartoons en brengt ze zelfs een video over zelfverdediging uit.
Ook deze week schotelen we U een overzichtje van de buitenlandse hitlijsten voor. Onze inzending, "Je t'adore" van Kate Ryan, staat nog steeds in een aantal buitenlandse hitparades. Lordi zet de veroveringstocht met "Hard rock hallelujah" verder. Belle Perez houdt het ook in Nederland nu al meer dan vier maanden uit.
Verloren gewaande film met Bobbejaan Schoepen uit 1967 teruggevonden.
Het Koninklijk Belgisch Filmarchief heeft een verloren gewaande Duits-Tsjechische televisiefilm uit 1967 met BobbejaanSchoepen (81) teruggevonden, zo meldde het KBF vrijdagavond. Het KBF archiveert sinds kort het beeldarchief van de familie Schoepen. De film is gemaakt door de Barrandov Studio's in Praag in opdracht van de Duitse televisiezender ZDF. Hij werd in Duitsland (ZDF), Nederland (KRO) en door de toenmalige BRT uitgezonden. Toen de VRT in 1999 de voorbereidingen van de Histories-documentaire over Bobbejaan Schoepen aanvatte, werd de film in de VRT-archieven helaas verknipt teruggevonden. Het exemplaar dat nu werd gevonden, is een originele kopie uit 1967 die in goede staat is, aldus Bruno Mestagh van het Filmarchief in de mededeling. In de televisiefilm zingt BobbejaanSchoepen (ESF 1957) enkele van zijn liedjes, waaronder "Kili watch". Er werden opnames gemaakt in Bobbejaanland, waarin toen nog geen attracties stonden, in de omliggende Kempen en in de filmstudio's in Praag. Het is één van de vijf filmproducties waarbij BobbejaanSchoepen als acteur of als zanger betrokken was. Bobbejaanland werd in 2004 aan een Spaanse groep verkocht. (bron : Belga)
Brita Borg (10 juni 1926) is een Zweedse zangeres en actrice. In 1959 neemt zij voor haar land deel aan het Eurovisie Songfestival. Zweden neemt dat jaar voor de tweede maal deel aan het liedjesfestival en het is de eerste keer dat het winnende nummer via een nationale selectie wordt gekozen. Het alombekende 'Melodifestivalen' is dan geboren. De Zweedse nationale finale wordt op zondag 29 januari gehouden in de hoofdstad Stockholm en wordt gepresenteerd door Thore Ehrling. Er is al voor de nationale finale beslist dat zangeres Brita Borg het land zal gaan vertegenwoordigen hoewel ze niet zal deelnemen aan de nationale selectie. Ook in 1960 zal trouwens deze werkwijze gehanteerd worden. Als winnaar komt zangeres Siw Malmkvist uit de bus met het nummer "Augustin". Op het Eurovisie Songfestival, gehouden op woensdag 11 maart in de Franse badplaats Cannes, eindigt Brita op een gedeelde negende plaats op een totaal van elf deelnemers. Naast zangeres is Brita Borg ook actrice. Tussen 1940 en 1959 speelt ze in maar liefst tien films.
In Malta zat het er vlak na het afgelopen Eurovisie Songfestival bovenarms op tussen Robert Abela (de huidige voorzitter van Maltasong) en Grace Borg (ex-voorzitter van Maltasong). Dit had alles te maken met het barslechte resultaat van het eiland tijdens het liedjesfestival. Fabrizio Faniello (foto) wist de finale van het Songfestival af te sluiten als hekkensluiter met amper één puntje. Nu blijkt dat er tijdens de Eurovisieweek in Athene allerlei geruchten werden verspreid door Robert Abela. Zo zou hij tegen buitenlandse journalisten en fans gezegd hebben dat er volgend jaar geen nationale finale zal komen maar dat de Maltese kandidaat zal gekozen worden via een interne selectie. De Maltese media werden tot op heden nog niet ingelicht over de eventuele gang van zaken. En of het effectief tot een interne selectie komt zal de komende weken/maanden nog moeten blijken. De leden van Maltasong worden trouwens jaarlijks (tijdens de maand juni) (her)verkozen. Dit wordt zeker nog vervolgt... (bron : Escmalta, foto : Doteurovision)
Lisa del Bo (09 juni 1961) zingt al van op vrij jonge leeftijd. In 1990 neemt ze deel aan de Soundmixshow op de commerciële zender VTM. Ze brengt het nummer "What's a woman" van Dani Klein (Vaya Con Dios) en wint de talentenjacht. De door het leven gaande Reinhilde Goossens kiest nadien als artiestennaam Lisa del Bo. Haar eerste single breekt geen potten en het is dan wachten tot 1993. Dat jaar neemt ze deel aan de nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Met het up-temponummer "Vlinder" eindigt ze in de finale van 'Eurosong' op een derde plaats. Ze heeft de smaak te pakken en drie jaar later (in 1996) neemt ze opnieuw deel aan de nationale selectie. Deze wedstrijd heet nu 'De Gouden Zeemeermin'. Met haar nummer "Liefde is een kaartspel" wint ze de voorronde en zo mag ze ons land op zaterdag 18 mei vertegenwoordigen in de Noorse hoofdstad Oslo. Ze strandt op een ietwat teleurstellende zestiende plaats. Haar eerste full-cd die ze rond die tijd uitbrengt wordt in Vlaanderen wel goud. Nadien neemt ze ook duetten op met Bart Kaëll en Helmut Lotti. Later volgen CD's met de beste hits uit de jaren veertig, vijftig en zestig. Deze blijken een schot in de roos te zijn en ook Duitsland valt voor de charmes van de Limburgse zangeres. In 2003 brengt ze samen met Willy Sommers en Luc Steeno een CD uit waaruit ook drie singles volgen. Meer over Lisa del Bo kan je nalezen op haar website.
Drie weken na de uitschakeling in de halve finale van het 51e Eurovisie Songfestival blijft Kate Ryan het in de Vlaamse hitparade nog steeds behoorlijk doen. "Je t'adore" daalt na vier maanden 'Ultratop' opnieuw één plaatsje en komt daarmee op de achtste plaats terecht. Verder dalen de andere 'Eurosong'-kandidaten en het liedje van Brahim is na elf weken uitgezongen. Zangeres Marjolein daalt met "Luister naar mijn hart" veertien plaatsen. De winnaar van het Songfestival, de groep Lordi, komt de hitparade binnen op een negende plaats. Helena Paparizou komt met haar nieuwste single "Mambo" ook binnen op de dertigste plaats. De Zweedse Carola komt de tipparade binnen op een bescheiden negentiende plaats. De compilatiecd met alle 37 inzendingen voor Athene stijgt deze week opnieuw één plaats.
Ultratop 50 singles :
08. (07) "Je t'adore" - Kate Ryan (16 weken). 09. (NW) "Hard rock hallelujah" - Lordi. 21. (20) "Take me home - Watch me move" - Katerine (9 weken). 22. (19) "Coward" - Peter Evrard (7 weken). 36. (30) "Als ik je morgen ergens tegenkom" - Els de Schepper (11 weken). 44. (35) "Profile" - Kaye Styles (15 weken). 45. (33) "El mundo bailando" - Belle Perez (16 weken).
Verdwenen : "P.O.W.E.R." - Brahim (11 weken).
Ultratip 20 :
19. (NW) "Invincible" - Carola.
Ultratop 20 compilaties :
04. (05) "Eurovision Song Contest 2006 - Athens" (5 weken).
In de Waalse 'Ultratop 40' zakt "Je t'adore" in de elfde week notering één plaatsje naar de twaalfde plaats. Verder stijgt "Le papa pingouin" van de tiende naar de zevende plaats. Het nummer werd in 1980 op het Songfestival gezongen door de zusjes Sophie en Magali. Voor Luxemburg haalden ze toen een negende plaats. "Take me home - Watch me move" van Katerine is na twee weken uit de tipparade verdwenen. Lordi komt trouwens die tipparade binnen op de zevende plaats.