Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

13-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Esther Ofarim.

 Esther Ofarim (13 juni 1941) is geboren als Esther Zaied in Safed (gelegen in het noorden van Israël). Samen met haar man Obi Ofarim die ze in 1959 leert kennen vormt ze jarenlang een duo. In 1960 krijgt ze haar eerste rol in de film Exodus (met Paul Newman). Drie jaar later vertegenwoordigt ze Zwitserland op het Eurovisie Songfestival. De nationale finale gaat door op zaterdag 9 februari 1963 in de televisiestudio's van TSR in Genève. Vier artiesten nemen aan de finale deel waaronder ook Anita Traversi die het land in 1960 reeds vertegenwoordigde. Winnares wordt uiteindelijk Esther Ofarim met "T'en va pas". Op het Songfestival wordt ze uiteindelijk tweede na Denemarken. Het festival wordt overschaduwd door een aantal problemen, onder andere met de resultaten van de Noorse jury, die helemaal in de war raakten en opnieuw moesten stemmen. In die tijd was dit een schandaal omdat met het eerste resultaat van de Noorse jury, Zwitserland een tweede overwinning zou binnengehaald hebben. De Zwitsers zien tot op heden 1963 nog steeds als het jaar van de gestolen overwinning. Na het Songfestival neemt Esther haar bijdrage op in verschillende talen. In 1966 heeft ze samen met Obi een eerste hit in Duitsland, internationaal is het wachten tot 1968 als ze "Cindarella rockafella" uitbrengen. Dankzij het succes van dit nummer maken ze in 1969 een wereldtournee. Maar een jaar later wordt de samenwerking stopgezet en loopt het huwelijk op de klippen. Esther gaat solo verder en in 1984 zingt ze in het succesvolle theaterstuk 'Ghetto' in Berlijn. Jaarlijks geeft ze nog steeds een aantal concerten voornamelijk in Israël en Duitsland. Meer over Esther Ofarim kan je nalezen op haar website.

13-06-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeval E313 in Geel : Natalia ondervraagd door politie.

Natalia Zangeres Natalia (Eurosong 2004) is ter plaatse ondervraagd door de politie in verband met een mogelijke betrokkenheid bij het ongeval met de tankwagen op de autosnelweg E313 in Geel deze namiddag. Dat bevestigde de verkeerspolitie vanavond. Wat haar rol juist was, is nog niet duidelijk en moet verder onderzocht worden. De Kempense zangeres was alleszins ter plaatse. Het ongeval gebeurde iets voor 14.00 uur, ter hoogte van Geel in de richting van Antwerpen. Een met melk geladen tankwagen kantelde er om nog onbekende reden. (bron : Belga)

12-06-2006 om 22:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangeres Natalia betrokken bij een auto-ongeval ?

Natalia Het persagentschap Belga meldt dat op de autosnelweg E313 omstreeks 14.30 uur, ter hoogte van Geel in de richting van Antwerpen, een tankwagen is gekanteld. Het voertuig was geladen met melk. Volgens de eerste gegevens zou zangeres Natalia (Eurosong 2004) bij het ongeval betrokken zijn. (meer hierover later) (foto : Eén)

12-06-2006 om 16:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren gewaande film met Bobbejaan Schoepen uit 1967 teruggevonden (UPDATE).

Bobbejaan Schoepen Afgelopen weekend kon je hier al lezen dat het Koninklijk Belgisch Filmarchief een verloren gewaande Duits-Tsjechische televisiefilm uit 1967 met Bobbejaan Schoepen (81) heeft teruggevonden. Het KBF archiveert sinds kort het beeldarchief van de familie Schoepen. De film is gemaakt door de Barrandov Studio's in Praag in opdracht van de Duitse televisiezender ZDF. Hij werd in Duitsland (ZDF), Nederland (KRO) en door de toenmalige BRT uitgezonden. Toen de VRT in 1999 de voorbereidingen van de Histories-documentaire over Bobbejaan Schoepen aanvatte, werd de film in de VRT-archieven helaas verknipt teruggevonden. Het exemplaar dat nu werd gevonden, is een originele kopie uit 1967 die in goede staat is, aldus Bruno Mestagh van het Filmarchief in de mededeling. In de televisiefilm zingt Bobbejaan Schoepen (ESF 1957) enkele van zijn liedjes, waaronder "Kili watch". Vanmiddag belandde in onze post een originele foto uit de film die we U niet willen onthouden. Op deze foto zingt Bobbejaan het nummer "Kili watch". Wij danken van ganser harte de Heer Tom Schoepen (Management Bobbejaan Schoepen). Meer over de allereerste Vlaamse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival kan je steeds op zijn website vinden.

12-06-2006 om 15:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Ryan werkt volop aan nieuwe hits.

Kate Ryan Momenteel werkt Kate Ryan hard aan haar volgende album, dat in de loop van de maand september zijn weg zal vinden naar de platenwinkel. Afgelopen week verbleef Kate enkele dagen in Zweden om daar nieuwe nummers in te blikken. De succesvolle samenwerking met producers Niclas Kings en Niklas Bergwall wordt dus verder gezet. Never change a winning team, zeggen de Engelsen. Maar Kate zou Kate niet zijn, mocht ze geen nieuwe horizonten willen verkennen. Naast het Zweedse duo, dat mee aan de wieg stond van de nummer 1-hit "Je t'adore", zal Kate ook andere producers aanspreken om het nieuwe album tot een knaller te maken. "Je t'adore" staat nu al vier maanden in de hoogste regionen van de Ultratop, de enige echte officiële hitparade van Vlaanderen. De opvolger van "Je t'adore" komt er begin augustus aan. Het wordt ongetwijfeld een zomerhit van formaat. (bron : website Kate Ryan, foto : 2brains)

12-06-2006 om 14:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Athina 2006 : DVD van het Songfestival ook beschikbaar in ons land.

Cover DVD 2006 Afgelopen dinsdag kwam in een groot deel van Europa de DVD van het 51e Eurovisie Songfestival op de markt. In ons land was het echter wachten tot vandaag. De liefhebbers die dit kleinood in hun bezit willen hebben kunnen vanaf vandaag dus in de platenzaken terecht. De DVD bevat :

* de halve finale (met de uitschakeling van Kate Ryan).
* de finale (met de eerste Finse overwinning).
* heelwat bonusmateriaal.

Kortom meer dan 6 uur nagenieten van het grootste liedjesfestival ter wereld. De richtprijs van de dubbel-DVD is vastgesteld op 21,95 €. (bron :
Eurovision.tv)

12-06-2006 om 12:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Ivo Linna.

Ivo Linna Ivo Linna (12 juni 1945) is een Estse zanger die in 1996 samen met Maarja-Liis Ilus deelneemt aan het Eurovisie Songfestival. Estland neemt sinds 1993 als onafhankelijke staat deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. In 1994 neemt hij voor het eerst deel aan de nationale voorronde 'Eurolaul'. Met "Elavad pildid" eindigt hij op de derde plaats. Twee jaar later, in 1996, neemt hij met twee nummers deel aan de nationale selectie. Samen met Kadi-Signe Selde eindigt hij op een twaalfde en voorlaatste plaats met "Lihtne viis". Meer geluk heeft hij met Maarja-Liis Ilus. Met hun nummer "Kaelakee hääl" eindigen ze op de eerste plaats en zo mogen ze hun land in de Noorse hoofdstad Oslo gaan vertegenwoordigen. Op het Eurovisie Songfestival eindigen ze op een verdienstelijke vijfde plaats. In 1998 waagt Ivo opnieuw zijn kans, nu aan de zijde van Evelin Samuel. Zij zal een jaar later Estland vertegenwoordigen op het Songfestival in Jeruzalem. Met "Andesta" eindigen ze op een zesde plaats in de nationale finale. Samen met Ivetta Kadakas en Veikko Lattu waagt Ivo Linna zijn kans in 2002 met "Computer-love". Met dit nummer eindigen ze op een tiende en allerlaatste plaats in 'Eurolaul'.

12-06-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


11-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studio 100 geeft een verjaardagsfeestje.

K3 Het productiehuis Studio 100 heeft dit weekend zijn tiende verjaardag gevierd in het pretpark Plopsaland in Adinkerke. In het park staan de figuren van Studio 100 centraal. Samson, Piet Piraat, Kabouter Plop, Spring en K3 (foto), allemaal kwamen ze meevieren met de fans. In tien jaar tijd is Studio 100 uitgegroeid tot het meest succesvolle productiehuis van kinderprogramma's in Vlaanderen. Het bedrijf staat ook bekend om zijn doorgedreven merchandising, met K3-boekentassen, Samson-brood, theatershows, cd's, strips, films en eigen pretparken.

Studio 100 wil Duitsland veroveren.

Het productiehuis zou binnen tien jaar graag ook buiten Vlaanderen en Nederland doorgebroken zijn.
Bedrijfsleiders Gert Verhulst en Hans Bourlon denken daarbij vooral aan Duitsland en de Scandinavische landen. "Duitsland staat erg open voor televisie en theater van buitenaf, Scandinavische landen ook", zegt Bourlon in De Morgen. "Frankrijk en Zuid-Europa liggen een stuk moeilijker en zijn veel meer gericht op hun eigen cultuur."

"Samson en Gert" lagen aan de basis van imperium.

In 1996 wordt Studio 100 opgericht door Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Bourlon. Aan de basis van het productiehuis lag het kinderprogramma 'Samson en Gert'. Die serie liep al sinds eind de jaren 80 op de VRT.
In 1997 wordt de eerste aflevering van 'Kabouter Plop' uitgezonden op VTM. Andere successeries zijn 'Piet Piraat', 'Spring', 'Wizzy & Woppy' en 'Big & Betsy'. Het bedrijf produceert ook musicals, theatershows en films. Sinds kort maakt het ook internetradio voor kinderen, Radio Bembem. Sinds 2005 runnen Verhulst en Bourlon het bedrijf zonder Verbiest. Hij verkocht zijn aandelen en gaf zijn rol als Samson op. Studio 100 heeft een van de grootste opnamestudio's in België. Regelmatig worden er dan ook grote shows opgenomen, zoals recent nog de preselecties voor het Eurovisie Songfestival. (bron : VRT Nieuws.net)

11-06-2006 om 16:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Lynsey De Paul.

Lynsey De Paul en Mike Moran Lynsey De Paul (11 juni 1950), haar echte naam is Lynsey Rubin, is in de Britse hoofdstad Londen geboren. Ze is een singer-songwriter. In 1972 schrijft ze voor de Fortunes de hit "Storm in a teacup". Een paar maanden later heeft ze zelf een dikke hit te pakken met "Sugar me". Tussen 1972 en 1977 schrijft ze in totaal veertien nummers die in een aantal landen in de hitparade terechtkomen. Zelfs in ons land worden het hits. In 1977 neemt ze in haar land samen met Mike Moran deel aan de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival. Die finale wordt op woensdag 9 maart gehouden in het New London Theatre en wordt gepresenteerd door Terry Wogan. Wegens de staking bij de nationale omroep wordt de uitzending enkel via de radio uitgezonden. In totaal nemen twaalf artiesten deel aan de nationale finale waarin veertien jury's beslissen over wie het land mag gaan vertegenwoordigen. Uiteindelijk eindigen Lynsey De Paul en Mike Moran met "Rock bottom" op de eerste plaats. Op het Songfestival, in eigen land, eindigen ze op een tweede plaats na winnares Marie Myriam. Na het Songfestival scoren ze met hun festivalbijdrage een grote Europese hit. Ze staan onder meer in de hitparades van Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en ons land. Nadien schrijven ze samen nog een aantal hits. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig verblijft Lynsey een aantal jaren in Californië. Maar ze keert terug naar haar moederland en naast het schrijven van nummers wordt ze ook producer, gaat ze in musicals spelen, werkt ze voor televisie, tekent ze cartoons en brengt ze zelfs een video over zelfverdediging uit.

11-06-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


10-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : een rondje Europa (week 23).

 Ook deze week schotelen we U een overzichtje van de buitenlandse hitlijsten voor. Onze inzending, "Je t'adore" van Kate Ryan, staat nog steeds in een aantal buitenlandse hitparades. Lordi zet de veroveringstocht met "Hard rock hallelujah" verder. Belle Perez houdt het ook in Nederland nu al meer dan vier maanden uit.

DUITSLAND (week 23 - 09/06) (bron : Viva) :

TOP 100 SINGLES :

02. (01) "No no never" - Texas Lightning (14 weken).
05. (05) "Hard rock hallelujah" - Lordi (2 weken).
43. (26) "Je t'adore" - Kate Ryan (2 weken).

TOP 50 ALBUMS :

07. (13) "The Arockalypse" - Lordi (14 weken).
08. (03) "Meanwhile, back at the ranch" - Texas Lightning (13 weken).

FINLAND (week 23) (bron :
Finnish charts) :

TOP 40 ALBUMS :

01. (01) "The arockalypse" - Lordi (14 weken).
20. (13) "Eternamente" - Tommy Metsäketo (5 weken).
22. (NW) "Från nu till evighet" - Carola.



FRANKRIJK (week 22-03/06)(bron : IFOP) :

TOP 100 SINGLES :

89. (56) "Il était temps" - Virginie Pouchin (5 weken).

GRIEKENLAND (week 04-10/06)(bron :
IFPI) :

TOP 50 SINGLES :

04. (14) "Everything" - Anna Vissi (5 weken).
28. (NW) "Un Blodymary" - Las Ketchup.
32. (31) "Je t'adore" - Kate Ryan (6 weken).

LITOUWEN (04/06) (bron :
M-1.FM) :

TOP 40 SINGLES :

18. (15) "Heat" - Alanas Chošnau (19 weken).
34. (22) "Mama take me home" - Rednex (4 weken).

NEDERLAND (week 23) (bron : Mega Charts, Radio 538) :

TOP 40 SINGLES - TIPPARADE :

03. (04) "Je t'adore" - Kate Ryan (5 weken).

TOP 100 SINGLES :

27. (NW) "Hard rock hallelujah" - Lordi.
60. (43) "El mundo bailando" - Belle Perez (16 weken).
97. (91) "Je t'adore" - Kate Ryan (4 weken).

OOSTENRIJK (week 23 - 09/06) (bron : Austrian charts) :

TOP 75 SINGLES :

04. (04) "No no never" - Texas Lightning (12 weken).
11. (17) "Hard rock hallelujah" - Lordi (2 weken).
41. (38) "Je t'adore" - Kate Ryan (2 weken).

TOP 75 ALBUMS :

29. (31) "Meanwhile, back at the ranch" - Texas Lightning (3 weken).
34. (61) "The Arockalypse" - Lordi (2 weken).

TOP 20 COMPILATIES :

01. (01) "Bravo Hits 53" - Diversen (met o.a. Texas Lightning en Kate Ryan) (4 weken).

ROEMENIE (week 22 - 05-11/06) (bron : RT 100) :

TOP 100 SINGLES :

09. (34) "Loca" - Arsenium & Connect-R feat. Natalia (3 weken).
64. (14) "Jokero" - Akcent (21 weken).
65. (RE) "Tornero" - Mihai Trăistariu (4 weken).
90. (RE) "Un Blodymary" - Las Ketchup (2 weken). 

VERENIGD KONINKRIJK (week 23 - 11/06) (bron : Single charts) :

24. (08) "Teenage life" - Daz Sampson (4 weken).

ZWITSERLAND (week 23 - 11/06) (bron :
Hitparade.ch) :

TOP 100 SINGLES :

06. (06) "No no never" - Texas Lightning (9 weken).
08. (11) "Hard rock hallelujah" - Lordi (2 weken).
75. (65) "Je t'adore" - Kate Ryan (3 weken).
98. (82) "Un Blodymary" - Las Ketchup (2 weken).

TOP 100 ALBUMS :

12. (46) "The Arockalypse" - Lordi (2 weken).
28. (37) "Meanwhile, back at the ranch" - Texas Lightning (7 weken).

TOP 25 COMPILATIES :

01. (01) "Bravo Hits 53" - Diversen (met o.a. Texas Lightning en Kate Ryan) (4 weken).
05. (03) "Eurovision Song Contest Athen 2006" - Diversen (5 weken).

10-06-2006 om 21:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren gewaande film met Bobbejaan Schoepen uit 1967 teruggevonden.

 Het Koninklijk Belgisch Filmarchief heeft een verloren gewaande Duits-Tsjechische televisiefilm uit 1967 met Bobbejaan Schoepen (81) teruggevonden, zo meldde het KBF vrijdagavond. Het KBF archiveert sinds kort het beeldarchief van de familie Schoepen. De film is gemaakt door de Barrandov Studio's in Praag in opdracht van de Duitse televisiezender ZDF. Hij werd in Duitsland (ZDF), Nederland (KRO) en door de toenmalige BRT uitgezonden. Toen de VRT in 1999 de voorbereidingen van de Histories-documentaire over Bobbejaan Schoepen aanvatte, werd de film in de VRT-archieven helaas verknipt teruggevonden. Het exemplaar dat nu werd gevonden, is een originele kopie uit 1967 die in goede staat is, aldus Bruno Mestagh van het Filmarchief in de mededeling. In de televisiefilm zingt Bobbejaan Schoepen (ESF 1957) enkele van zijn liedjes, waaronder "Kili watch". Er werden opnames gemaakt in Bobbejaanland, waarin toen nog geen attracties stonden, in de omliggende Kempen en in de filmstudio's in Praag. Het is één van de vijf filmproducties waarbij Bobbejaan Schoepen als acteur of als zanger betrokken was. Bobbejaanland werd in 2004 aan een Spaanse groep verkocht. (bron : Belga)

10-06-2006 om 12:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Brita Borg.

Brita Borg Brita Borg (10 juni 1926) is een Zweedse zangeres en actrice. In 1959 neemt zij voor haar land deel aan het Eurovisie Songfestival. Zweden neemt dat jaar voor de tweede maal deel aan het liedjesfestival en het is de eerste keer dat het winnende nummer via een nationale selectie wordt gekozen. Het alombekende 'Melodifestivalen' is dan geboren. De Zweedse nationale finale wordt op zondag 29 januari gehouden in de hoofdstad Stockholm en wordt gepresenteerd door Thore Ehrling. Er is al voor de nationale finale beslist dat zangeres Brita Borg het land zal gaan vertegenwoordigen hoewel ze niet zal deelnemen aan de nationale selectie. Ook in 1960 zal trouwens deze werkwijze gehanteerd worden. Als winnaar komt zangeres Siw Malmkvist uit de bus met het nummer "Augustin". Op het Eurovisie Songfestival, gehouden op woensdag 11 maart in de Franse badplaats Cannes, eindigt Brita op een gedeelde negende plaats op een totaal van elf deelnemers. Naast zangeres is Brita Borg ook actrice. Tussen 1940 en 1959 speelt ze in maar liefst tien films.

10-06-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


09-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malta : volgend jaar geen nationale finale ?

 In Malta zat het er vlak na het afgelopen Eurovisie Songfestival bovenarms op tussen Robert Abela (de huidige voorzitter van Maltasong) en Grace Borg (ex-voorzitter van Maltasong). Dit had alles te maken met het barslechte resultaat van het eiland tijdens het liedjesfestival. Fabrizio Faniello (foto) wist de finale van het Songfestival af te sluiten als hekkensluiter met amper één puntje. Nu blijkt dat er tijdens de Eurovisieweek in Athene allerlei geruchten werden verspreid door Robert Abela. Zo zou hij tegen buitenlandse journalisten en fans gezegd hebben dat er volgend jaar geen nationale finale zal komen maar dat de Maltese kandidaat zal gekozen worden via een interne selectie. De Maltese media werden tot op heden nog niet ingelicht over de eventuele gang van zaken. En of het effectief tot een interne selectie komt zal de komende weken/maanden nog moeten blijken. De leden van Maltasong worden trouwens jaarlijks (tijdens de maand juni) (her)verkozen. Dit wordt zeker nog vervolgt... (bron : Escmalta, foto : Doteurovision)

09-06-2006 om 15:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Lisa del Bo.

Lisa del Bo Lisa del Bo (09 juni 1961) zingt al van op vrij jonge leeftijd. In 1990 neemt ze deel aan de Soundmixshow op de commerciële zender VTM. Ze brengt het nummer "What's a woman" van Dani Klein (Vaya Con Dios) en wint de talentenjacht. De door het leven gaande Reinhilde Goossens kiest nadien als artiestennaam Lisa del Bo. Haar eerste single breekt geen potten en het is dan wachten tot 1993. Dat jaar neemt ze deel aan de nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Met het up-temponummer "Vlinder" eindigt ze in de finale van 'Eurosong' op een derde plaats. Ze heeft de smaak te pakken en drie jaar later (in 1996) neemt ze opnieuw deel aan de nationale selectie. Deze wedstrijd heet nu 'De Gouden Zeemeermin'. Met haar nummer "Liefde is een kaartspel" wint ze de voorronde en zo mag ze ons land op zaterdag 18 mei vertegenwoordigen in de Noorse hoofdstad Oslo. Ze strandt op een ietwat teleurstellende zestiende plaats.  Haar eerste full-cd die ze rond die tijd uitbrengt wordt in Vlaanderen wel goud. Nadien neemt ze ook duetten op met Bart Kaëll en Helmut Lotti. Later volgen CD's met de beste hits uit de jaren veertig, vijftig en zestig. Deze blijken een schot in de roos te zijn en ook Duitsland valt voor de charmes van de Limburgse zangeres. In 2003 brengt ze samen met Willy Sommers en Luc Steeno een CD uit waaruit ook drie singles volgen. Meer over Lisa del Bo kan je nalezen op haar website.

09-06-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


08-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 23 - 10 juni 2006.

Ultratop Drie weken na de uitschakeling in de halve finale van het 51e Eurovisie Songfestival blijft Kate Ryan het in de Vlaamse hitparade nog steeds behoorlijk doen. "Je t'adore" daalt na vier maanden 'Ultratop' opnieuw één plaatsje en komt daarmee op de achtste plaats terecht. Verder dalen de andere 'Eurosong'-kandidaten en het liedje van Brahim is na elf weken uitgezongen. Zangeres Marjolein daalt met "Luister naar mijn hart" veertien plaatsen. De winnaar van het Songfestival, de groep Lordi, komt de hitparade binnen op een negende plaats. Helena Paparizou komt met haar nieuwste single "Mambo" ook binnen op de dertigste plaats. De Zweedse Carola komt de tipparade binnen op een bescheiden negentiende plaats. De compilatiecd met alle 37 inzendingen voor Athene stijgt deze week opnieuw één plaats.

Ultratop 50 singles :

08. (07) "Je t'adore" - Kate Ryan (16 weken).
09. (NW) "Hard rock hallelujah" - Lordi.
21. (20) "Take me home - Watch me move" - Katerine (9 weken).
22. (19) "Coward" - Peter Evrard (7 weken).
36. (30) "Als ik je morgen ergens tegenkom" - Els de Schepper (11 weken).
44. (35) "Profile" - Kaye Styles (15 weken).
45. (33) "El mundo bailando" - Belle Perez (16 weken).

Verdwenen : "P.O.W.E.R." - Brahim (11 weken).

Ultratip 20 :

19. (NW) "Invincible" - Carola.

Ultratop 20 compilaties :

04. (05) "Eurovision Song Contest 2006 - Athens" (5 weken).

In de Waalse 'Ultratop 40' zakt "Je t'adore" in de elfde week notering één plaatsje naar de twaalfde plaats. Verder stijgt "Le papa pingouin" van de tiende naar de zevende plaats. Het nummer werd in 1980 op het Songfestival gezongen door de zusjes Sophie en Magali. Voor Luxemburg haalden ze toen een negende plaats. "Take me home - Watch me move" van Katerine is na twee weken uit de tipparade verdwenen. Lordi komt trouwens die tipparade binnen op de zevende plaats.

(bron : Ultratop)

08-06-2006 om 17:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 08 juni 2006 : Kate Ryan bijna in de top twintig.

 Donderdag betekent een overzicht van de Zweedse hitparade. Carola, vijfde op het afgelopen Songfestival, zakt deze week naar de twaalfde plaats. Kate Ryan stijgt in de derde week notering drie plaatsen en Lordi, de winnaar van het 51e Eurovisie Songfestival, stijgt naar de negende plaats. Verdwenen na één weekje re-entry zijn Sandra DahlbergJessica Andersson en Magnus Carlsson. Verder nog even aanstippen dat Andreas Lundstedt (Alcazar en Six4one) met zijn nieuwste solo-single in de vierde week notering opnieuw zakt en nu naar een negenendertigste plaats. Magnus Carlsson zakt met zijn nieuwste single van de derde naar de twintigste plaats. In de albumhitlijst zakt de laatste CD van Carola van de eerste naar de vijfde plaats. De CD van Lordi stijgt na vijf weken notering van de elfde naar de tweede plaats.

SINGLES TOP 60 :

09. (22) "Hard rock hallelujah" - Lordi (2 weken).
12. (07) "Evighet" - Carola (12 weken).
17. (21) "Night of passion" - The Poodles (12 weken).
18. (11) "Temple of love" - BWO (12 weken).
19. (20) "Jag ljuger så bra" - Linda Bengtzing (12 weken).
21. (24) "Je t'adore" - Kate Ryan (3 weken).
29. (26) "Sing for me" - Andreas Johnson (12 weken).
33. (40) "Älskar du livet" - Björn Kjellman (12 weken).
35. (34) "Mama take me home" - Rednex (13 weken).
58. (49) "Faller du så faller jag" - Patrick Isaksson (13 weken).
60. (57) "Mi amore" - Velvet (12 weken).

Verdwenen : "Jag tar det jag vill ha" - Sandra Dahlberg (9 weken), "Kalla nätter" - Jessica Andersson (9 weken) en "Lev livet" - Magnus Carlsson (10 weken).



ALBUMS TOP 60 :




02. (11) "The Arockalypse" - Lordi (met "Hard rock hallelujah") (5 weken).
04. (09) "Metal will stand tall" - The Poodles (met "Night of passion") (4 weken).
05. (01) "Från nu till evighet" - Carola (met "Evighet/Invincible") (3 weken).
19. (16) "Halcyon days" - BWO (met "Temple of love") (7 weken).
24. (17) "Patrick Isaksson" - Patrick Isaksson (met "Faller du så faller jag") (4 weken).
19. (10) "Magnus Carlsson" - Magnus Carlsson (met "Leve livet") (4 weken).
44. (44) "Ingenting att förlora" - Linda Bengtzing (met o.a. "Jag ljuger så bra" en "Alla flickor") (13 weken).
56. (47) "Mr. Johnson, your room is on fire" - Andreas Johnson (11 weken).

DVD TOP 20 :

03. (01) "Melodifestivalen 2006" - Diversen (9 weken).
07. (07) "Schlager SM 2006" - Karaoke (6 weken).

Cover Melodifestivalen 2006

(bron : Hitlistan,
Swedish charts)

08-06-2006 om 14:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Athina 2006 : lichte stijging kijkcijfers.

 De kijkcijfers van het voorbije Eurovisie Songfestival (gehouden op 18 en 20 mei in de Griekse hoofdstad Athene) zijn niet zó gigantisch de hoogte ingegaan zoals eerder door de EBU werd meegedeeld. Oorspronkelijk werd gesproken van een stijging van 35% (halve finale) en 28% (finale). Ondertussen zijn alle gegevens van de landen binnen en werden de cijfers gecorrigeerd. In totaal waren er 18% meer kijkers voor de halve finale en 11% meer kijkers voor de finale. Dit geeft een gemiddelde stijging van 13%. Het 51e Eurovisie Songfestival werd in meer dan 40 landen uitgezonden (waaronder Australië). (bron : EBU)

08-06-2006 om 09:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Keti Garbi.

Keti Garbi Keti Garbi (08 juni 1963) is geboren in het Griekse Egaleo, gelegen ten westen van de hoofdstad Athene. Samen met haar dertienjarige zus Liana begint de vijftienjarige Keti te zingen. Samen treden ze op als de Garbi Sisters. Haar eerste solo-album ("Prova") brengt ze in 1989 uit. Dit album wordt een groot succes en de zussen gaan elk hun eigen weg. In 1993 krijgt ze van de Griekse nationale omroep het aanbod om haar land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Met haar nummer "Ellada, hora tou photos" eindigt ze op een negende plaats in het Ierse Millstreet. De deelname aan het liedjesfestival geeft haar carrière een heleboel nieuwe kansen. Al haar albums verkopen als zoete broodjes. In 1995 en 1996 haalt ze in haar thuisland maar liefst zes Pop Corn Greek Music Awards binnen. In 2002 wint ze de Arion Greek Music Award als beste 'Folk female singer of the year'. Meer over Keti kan je nalezen op haar website.

08-06-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


07-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denemarken : twee halve finales en een finale in 2007.
Denemarken De Deense inzending voor het 52e Eurovisie Songfestival (10 en 12 mei 2007) zal gekozen worden op zaterdag 10 februari aanstaande. De Deense nationale omroep DR heeft dit vandaag meegedeeld. Nieuw is dat aan die finale twee halve finales zullen voorafgaan. De eerste halve finale vindt plaats op vrijdag 26 januari in het Musikteatret van Holstebro. De tweede halve finale gaat door op vrijdag 2 februari in het Kongres en Kulturcenter van Aalborg. De finale zal net als in 2005 doorgaan in het Horsens' Forum. Meer nieuws over het aantal deelnemende artiesten en het wedstrijdreglement volgt binnenkort. Wegens de slechte notering dit jaar op het Songfestival is Denemarken genoodzaakt om eerst aan te treden in de halve finale op donderdag 10 mei 2007. (bron : DR)

07-06-2006 om 16:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Anneke Grönloh.

Anneke Grönloh Anneke Grönloh (07 juni 1942) is in Indonesië geboren, meer bepaald in Tondano in de provincie Noord-Celebes. Deze provincie is gelegen op het eiland Sulawesi. Haar eerste levensjaren brengt ze door in een jappenkamp. Indonesië was toendertijd bezet door Japan. Na de oorlog laat het gezin Grönloh Indonesië achter zich en trekt naar Nederland alwaar Anneke opgroeit in Eindhoven. Tijdens haar schooltijd leert ze Peter Koelewijn kennen en samen met hem en zijn Rockets treedt ze op tijdens heelwat feestjes. In 1959 wint ze een talentenjacht en haar carrière als zangeres gaat van start. In 1961 brengt ze "Brandend zand" op de markt. In geen tijd is dit nummer goed voor een gouden plaat en wordt ze razend populair. Ook de opvolger "Paradiso" is een schot in de roos en wordt platina. Met deze nummers op haar palmares is Anneke Grönloh begin jaren zestig een nationale beroemdheid en het eerste echte tieneridool in Nederland. In 1964 (op het hoogtepunt van haar roem) neemt ze namens Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival. De nationale finale vindt plaats op 24 februari in Utrecht en Anneke Grönloh zingt tijdens die finale drie nummers. In totaal geven 11 jury's hun punten en eindigt "Jij bent mijn leven" op de eerste plaats. Tijdens het Eurovisie Songfestival op 21 maart eindigt ze op een gedeelde tiende plaats met onze inzending gezongen door Robert Cogoï. Maar toch komt ze niet met lege handen naar huis want ze krijgt voor haar lied de publieksprijs. Aan het eind van de jaren zestig begint ze aan een internationale zangcarrière. In 2000 wordt ze uitgeroepen tot 'zangeres van de eeuw' en dit dankzij het record aantal exemplaren dat er van "Brandend zand" verkocht zijn. In 2002 wordt ze door Paul de Leeuw ten tonele gebracht als alcoholiste, ze trekt zich dit zozeer aan dat ze besluit om te stoppen met optreden, maar later komt ze op haar stappen terug. Ondertussen staat ze al meer dan 45 jaar op de planken. Meer kan je altijd terugvinden op haar website.

07-06-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs