Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

30-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Nederlandse Songfestivalkandidate Sieneke komt eind juni met een nieuwe single.

 De 18-jarige Sieneke, die afgelopen donderdagavond tijdens de tweede halve finale met "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)"op een veertiende plaats strandde, gaat midden juni de studio in om haar nieuwe single op te nemen.

De Nederlandse zangeres was eerder deze avond te gast tijdens het programma '
Life4You' (RTL 4), gepresenteerd door Carlo Boszhard en Irene Moors. De nieuwe single "Zonneschijn", en meteen ook de opvolger van haar Songfestivalinzending, wordt normaal gezien eind juni uitgebracht en nadien wordt er gewerkt aan een eerste album.

De nieuwe single is een heel zomers nummer dat goed aansluit bij haar festivalinzending. Marianne Weber, die Sieneke coachte tijdens het Songfestival, blijft nauw betrokken bij haar carrière. "Ze doet mijn management" zegt ze aan Novum.

De Nijmeegse kiest heel bewust voor de Nederlandstalige muziek. Rond de zomer moet haar debuutalbum in de winkels liggen. "Het wordt het levenslied in een modern jasje. Bij de vaderlandse muziek ligt mijn hart, daarmee ben ik opgegroeid."

In het programma 'Life4You' zei ze verder dat Denemarken haar nummer één was gisteren en dat ze ook de Belgische inzending, "Me and my guitar" van Tom Dice, heel goed kon smaken. "Het is echt een lieve jongen en we hebben nog samen ontbeten!" zei ze nog over de Eeklonaar. (bron :
RTL 4Novum ; foto : Indrek Galetin, EBU)

30-05-2010 om 22:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Didrik Solli-Tangen strandt op eigen bodem op een twintigste plaats.

 Midden mei vorig jaar wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Afgelopen week vond de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaats in de hoofdstad Oslo en net als in 2008 en 2009 waren er twee halve finales en een finale. De halve finales gingen afgelopen dinsdag 25 en donderdag 27 mei door, en gisteren, zaterdag 29 mei, vond dan de finale plaats.

Dit jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land trad de negenenveertigste kandidaat aan want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni vorig jaar zijn we teruggegaan in het verleden en bekeken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de eenenvijftigste en laatste aflevering van onze reeks staan we nog eventjes stil bij de inzending van dit jaar.

Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 2006 wordt de hele selectieprocedure omgegooid en sindsdien werkt de Noorse omroep met een systeem zoals dat reeds in 2002 werd ingevoerd in buurland Zweden.

Zo kwamen er dus ook dit jaar in totaal drie voorrondes met telkens zeven kandidaten waarbij de nummers één en twee meteen geplaatst waren voor de finale. Daarnaast kwamen er nog twee finalisten uit de herkansingsronde, 'Siste Sjanse'. Tijdens deze ronde, ook dit jaar een volwaardige liveshow, werd net als in buurland Zweden een knock-outsysteem toegepast. In totaal traden tijdens die herkansingsronde acht kandidaten aan, de nummers drie en vier uit elke voorronde (6) en de twee beste nummers vijf uit de voorrondes die procentueel het hoogste scoorden (2).

De finale vond plaats in het Spektrum in de hoofdstad Oslo op zaterdag 06 februari. Zowel de voorrondes als de finale werden in goede banen geleid door Marte Stokstad en Per Sundnes. In de finale waren er opnieuw twee stemrondes waarbij het lot van de kandidaten in de eerste stemronde volledig in handen lag van de kijkers thuis die door televoting de beste vier doorstuurden naar de tweede stemronde. In die tweede stemronde lag hun lot in handen van een vakjury en van de kijkers thuis.

* eerste voorronde -  Ørland - vrijdag 08 januari 2010 :

01. Synk eller svøm Gaute Ormåsen

H

02. Prima donna Lene Alexandra

-

03. Rewind love Johnny Hide

W

04. Yes man Bjørn Johan Muri

H

05. Rocketfuel Elisabeth Carew

-

06. Make my day Maria Haukaas Storeng

F

07. The dragontower Keep of Kalessin

F


* tweede voorronde -  Bodø - zaterdag 16 januari 2010 :

01. Jealous 'cause I love you Venke Knutson

H

02. Life is here today Skanksters

W

03. Be good to me Tomine Harket

-

04. Don't stop Hanne Haugsand

-

05. The touch Maria Arredondo

F

06. The best of me is you Heine Totland

H

07. Give it to me Alexander Stenerud

F


* derde voorronde -  Skien - zaterdag 23 januari 2010 :

01. I'll take you high Mira Craig

H

02. Barracks on the hill Fred Endresen

-

03. Million dollar baby Belinda Braza

-

04. My heart is yours Didrik Solli-Tangen

F

05. European girl The Diamond

-

06. Tokyo night Karoline Garfjell

H

07. Don't wanna lose you again A1

F


* herkansingsronde (Siste Sjanse) - Sarpsborg - zaterdag 30 januari 2010 :

01. Life is here today Skanksters

1

-

-

02. Yes man Bjørn Johan Muri

1

5

F

03. Synk eller svøm Gaute Ormåsen

2

5

-

04. The best of me is you Heine Totland

2

-

-

05. Rewind love Johnny Hide

3

-

-

06. I'll take you high Mira Craig

3

6

-

07. Tokyo night Karoline Garfjell

4

-

-

08. Jealous 'cause I love you Venke Knutson

4

6

F


* finale - Spektrum, Oslo - zaterdag 06 februari 2010 :

01. Don't wanna lose you again A1

278.882

02

02. Make my day Maria Haukaas Storeng

-

-

03. Jealous 'cause I love you Venke Knutson

-

-

04. Yes man Bjørn Johan Muri

169.174

04

05. The touch Maria Arredondo

-

-

06. Give it to me Alexander Stenerud

-

-

07. My heart is yours Didrik Solli-Tangen

466.675

01

08. The dragontower Keep of Kalessin

241.164

03

 Didrik Solli-Tangen (Porsgrunn, 11 juni 1987) zingt zowel opera, klassieke muziek als popmuziek. Momenteel studeert hij nog aan het 'Barratt Due Institute of performing arts' in de Noorse hoofdstad en eigenlijk begon hij zijn carrière als drummer.

Het is pas nadat de groep, waar hij deel van uitmaakte, op zoek was naar een tweede zanger dat hij begon te zingen. Hij zong toen nog geen nummers in klassieke stijl maar meer popnummers zoals die van onder meer Robbie Williams.

Het is pas nadat zijn vader een zangcoach had aangenomen dat hij zich ontwikkelde in de klassieke stijl. Vorig jaar was Didrik van de partij tijdens de voorronde van 'Melodi Grand Prix 2009' in Skien en het was daar dat hij Hanne Sørvaag tegen het lijf liep. Daar werden de plannen gesmeed om dit jaar deel te nemen aan de Noorse selectie en met de Zweed Fredrik Kempe aan boord werd de Noorse inzending een feit.

Componist en tekstschrijver Fredrik Kempe is in eigen land zeker geen onbekende. In 2004 schreef hij "Finally", het nummer waarmee hij tijdens de tweede voorronde op een derde plaats eindigde. In de herkansingsronde legde hij pas beslag op een achtste en laatste plaats en zo zag hij het finaleticket aan zijn neus voorbijgaan. Een jaar later, in 2005, stond hij opnieuw op het festivalpodium, nu aan de zijde van zangeres Sanna Nielsen. Samen zingen ze "Du och jag mot världen" naar een achtste plaats tijdens de finale van Melodifestivalen. In 2007 was hij met drie nummers vertegenwoordigd in de Zweedse selectie. Met "Vågar du vågar jag" (door Sanna Nielsen) en met "Cara mia" (door Måns Zelmerlöw) wist hij door te stoten tot de finale. "Cara mia" wist zelfs beslag te leggen op een derde plaats. Regina Lund ("Rainbow star") moest in de tweede voorronde tevreden zijn met een achtste en laatste plaats. Naast de Zweedse inzending van 2008, "Hero", schreef hij samen met Henrik Wikström ook nog "Pame", het nummer waarmee Daniel Mitsogiannis tijdens de vierde en laatste voorronde op een zevende plaats strandde. Vorig jaar was hij verantwoordelijk voor "Moving on" van Sarah Dawn Finer en  "Hope & glory" van Måns Zelmerlöw. Maar met "La voix" mocht hij opnieuw naar het Eurovisie Songfestival. Dit jaar is hij dus voor het derde opeenvolgende jaar van de partij, maar nu voor het eerst voor buurland, en tevens gastland, Noorwegen. In eigen land strandde "Manboy" van Erik Saade op de derde plaats in de finale en Peter Jöback legde met "Hollow" beslag op een negende en voorlaatste plaats.

"My heart is yours" stond dit voorjaar in eigen land zes weken in de hitparade waarvan twee weken op een tweede plaats. Gisteren mocht hij tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival als derde het podium op en met een totaal van 35 punten strandde hij op een - ietwat teleurstellende - twintigste plaats. (met dank aan 3D Flags)

30-05-2010 om 20:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : naaktfilmpje Duitse Songfestivalwinnares Lena opgedoken.

 De Duitse Songfestivalwinnares Lena Meyer-Landrut heeft ondanks haar jonge leeftijd al een behoorlijk bewogen leven achter de rug. Er is een fragment uit een docusoap ('Helfen Sie mir!') van zender Duitse zender RTL opgedoken waarin jonge Lena zich naakt vermaakt met een jongeman in een zwembad.

Lena ligt er niet wakker van dat de beelden nu zijn opgedoken : "Het is niet alsof ik heb meegespeeld in een pornofilm of zo. Ik wilde vroeger al actrice worden, dus toen ik de kans kreeg om mee te spelen in de soap heb ik meteen ja gezegd. Het is maar een rol, ik ben het niet echt zelf."

De negentienjarige wist gisteren, zaterdag 29 mei, Duitsland een tweede overwinning te bezorgen tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. Het was van 1982 geleden dat het land het jaarlijkse liedjesfestival had gewonnen. Duitsland neemt sinds de eerste editie in 1956 deel en was enkel in 1996 niet van de partij. Toen raakte het land niet door de audio-voorronde. (bron : 
De Telegraaf ; foto : RTL)

30-05-2010 om 19:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Bert wil nog steeds trouwen met Lisa maar ze wimpelt hem af.

 Op maandag 31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.

Nog nieuwe rollen dit seizoen zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).

Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.381 TOT EN MET 4.386.

- maandag 31 mei - aflevering 4.381 : Hanneke moet zich laten testen in het ziekenhuis om de oorzaak van haar ziekte te achterhalen. Veronique en Mario kunnen het sinds het feest opnieuw zeer goed met elkaar vinden, maar dit is niet naar de zin van Jennifer. Marie-Rose is daar wel mee opgezet, maar over de relatie tussen Peter en June heeft ze haar twijfels. Het stoofvlees van de bomma is een succesverhaal, maar morgen vertrekt ze met Albert terug naar Benidorm.

- dinsdag 01 juni - aflevering 4.382 : Veronique wil dat Mario de aanbieding van het modehuis Bruinings aanvaardt. Bert wil nog steeds trouwen met Lisa maar ze wimpelt hem af. Hanneke houdt nog steeds vol dat ze ziek is om zo haar ouders bij elkaar te houden.

- woensdag 02 juni
 - aflevering 4.383 : Linda is de drukte in haar appartement beu. Ze wil dat de keuken van het café naar beneden verhuist. Bert hangt de onschuldige koorknaap uit nadat Lisa hem heeft afgewezen en probeert Trudy voor zijn kar te spannen. Veronique is ervan overtuigd dat Jennifer achter de jobaanbieding van Mario zit om hem op die manier uit MVM te krijgen.

- donderdag 03 juni
 - aflevering 4.384 : Mieke haar nieuwe vlam, Piedro, is terug uit Spanje en daar is ze heel gelukkig mee. Morgane is jaloers omdat alle aandacht van Mieke naar Piedro gaat. Hanneke voelt zich al veel beter. Dit in tegenstelling tot Bert die zich volledig laat gaan en zijn miserie probeert weg te drinken. Zowel Rita als Peter proberen hem tegen te houden, maar beseffen niet wat hij in zijn schild voert. Trudy mediteert om rustiger te worden omdat ze bloednerveus is voor de scheiding die straks officieel wordt gemaakt.

- vrijdag 04 juni
 - aflevering 4.385 : Mieke gedraagt zich als een verliefde puber, tot grote ergernis van Morgane. Linda en Maarten polsen bij Jan voor een nieuwe keuken, want Linda is ten einde raad. Peter praat met Berts advocate n.a.v. zijn scheiding met Lisa. Hij vreest dat ze niet genoeg getuigen zal vinden om Bert te verdedigen. Ondertussen blijft Pierrot druk in de weer met zijn examens, zijn thesis en het componeren van nieuwe liedjes.

- zaterdag 05 juni
 - aflevering 4.386 : Bert heeft een overdosis slaapmiddelen genomen en is opgenomen in het ziekenhuis. Na haar gesprek met Mieke denkt Lisa eraan haar klacht tegen Bert in te trekken. Dokter Jacobs heeft bedenkingen bij Berts zelfmoordpoging maar is gebonden aan zijn beroepsgeheim. Veronique speelt model voor Mario. Ondertussen bereidt Jennifer haar modeshow verder voor. Ze weet echter niet wat Mario in zijn schild voert. Pierrot geraakt oververmoeid maar blijft doorblokken en verwaarloost The Project. Bart betrapt zijn dochter Hanneke wanneer zij binnensluipt na een nachtje stappen.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag telkens om 20.20 op vtm na 'David'. Enkel op zaterdag krijg je de reeks te zien op het vertrouwde uur, 20.00. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)

30-05-2010 om 17:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Robby vindt het de hoogste tijd om definitief komaf te maken met Stijn.

 Op vrijdag 18 september jongstleden ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, vanaf morgen, maandag 31 mei, telkens om 19.50. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagnamiddag (rond de klok van 14.45) volgt dan 'De week van David' waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 183 TOT EN MET 187.

- maandag 31 mei (herhaling dinsdag 01 juni) - aflevering 183 : Sofie stelt duidelijk haar grenzen. Ze kiest voor Pieter en wil met hem op prehuwelijksreis vertrekken. David verwerkt zijn emoties in een schilderij en belt naar zuster Rita om te praten. Sanders homeopathische dokter Franky wil Sofie inschakelen om samen op zoek te gaan naar de oorsprong van de farmacie. Delphine wil zich grondig voorbereiden op haar talkshow en ze zoekt een vrijwilliger om haar te helpen. Andrea komt te weten dat ze al de hele tijd misleid is bij Welvapharma. Hannelore en Herman proberen Maarten te overtuigen om mee te werken om Klaerhout Pharmaceutica te redden.

- dinsdag 01 juni
 (herhaling woensdag 02 juni) - aflevering 184 : David heeft met zuster Rita een gesprek over geloven en liefde. Sofie is razend op Pieter als ze hoort dat die nog bloed van David heeft genomen toen hij in het klooster was. Maarten zegt aan Herman dat de toestand bij Klaerhout Pharmaceutica dramatisch is. Alleen via de beurs kan Maarten het bedrijf eventueel redden, maar dan zet hij zijn relatie met Liesbeth op het spel. Bea zoekt ondertussen een manier om Klaerhout Pharmaceutica de doodsteek te geven. Sander laat zich overtuigen om zich te laten behandelen. Tim dient klacht in bij de internetpolitie.

- woensdag 02 juni
 (herhaling donderdag 03 juni) - aflevering 185 : David beseft voor het eerst dat hij jaloers is op Sofie en Pieter. Hij begrijpt nu ook waarom Sofie zo vreemd reageerde toen hij met anderen vrouwen was en besluit daaruit dat Sofie hem ook echt graag ziet. Lotte en Sander krijgen een ultimatum van kunstpaus Steven. Hij wil zijn contract met David verbreken in ruil voor de galerie. Tim krijgt het bezoek van een razende Stijn. Delphine presenteertn voor de eerste keer haar talkshow, met als gasten Luna en Isabelle. Liesbeth wil niet dat Maarten hun relatie op het spel zet om de Klaerhouts te helpen.

- donderdag 03 juni
 (herhaling vrijdag 04 juni) - aflevering 186 : David gaat op zoek naar Sofie. Hij wil dat ze toegeeft dat ze hem graag ziet. Op hetzelfde moment probeert Pieter op Sofie in te praten. Ze moet David duidelijk maken dat hij moet vertrekken. Casper komt Delphine feliciteren met haar eerste tv-optreden. Haar vriendinnen reageren echter erg afgunstig. Tim verneemt van de internetpolitie dat het originele filmpje op de computer van Stijn is gevonden. Robby vindt het de hoogste tijd om definitief komaf te maken met Stijn. Herman en Andrea beslissen om zijn kinderen op de hoogte te brengen van hun relatie. Andrea wil een dossier maken om fondsen te werven voor een nieuw onderzoek.

- vrijdag 04 juni
 (herhaling maandag 07 juni) - aflevering 187 : David neemt Sofie mee naar het domein van de Klaerhouts en toont haar alle plekken die voor hem bijzonder zijn, die hem herinneren aan dingen die ze samen hebben gedaan. Hij wil dat ze toegeeft dat ze altijd al van hem heeft gehouden. Tim gaat naar school, waar Robby het originele captagon-filmpje in de aula afspeelt. De studenten reageren verrast en Stijn daagt Tim uit. Sander krijgt van Andrea te horen dat hij chemotherapie moet krijgen. Maarten beslist om naar de beurs te gaan en de Klaerhouts te helpen.

'David', telkens van maandag tot en met vrijdag op vtm. OPGELET  : vanaf morgenmaandag 31 mei, verhuist de telenovelle naar 19.50, dus na 'Het Nieuws' van 19.00 en het nieuwe programma 'De Stip'. 'De week van David', waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken, blijft geprogrammeerd op zondagnamiddag.  Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

30-05-2010 om 16:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : vtm-telenovelle verhuist vanaf morgen, maandag 31 mei, naar prime time.

 Vanaf morgen, maandag 31 mei, kunnen de fans van 'David' langer genieten van het mooie weer en kunnen de blokkende studenten hun inspanningen net iets langer rekken. Onze telenovelle verhuist immers naar primetime en dat tot aan de apotheose op het einde van de maand juni.

'De Stip' en 'Boek zkt Vrouw'

Morgen, maandag, volgen we de avonturen van David en Sofie vanaf 19.50. Voorafgaand kan de Vlaamse kijker na het 'Nieuws' van 19.00 voor de eerste keer genieten van 'De Stip', een programma waarin de Vlamingen elke weekdag een unieke kans krijgen om een oproep aan heel Vlaanderen te doen, onmiddellijk gevolgd door 'Het Weer'.

Na de telenovelle is het de beurt aan de fans van 'Familie', gevolgd door de kick-off aflevering van 'Boer zkt Vrouw'. We sluiten de avond af met een herhaling van de succesvolle crimi-reeks 'Code 37' en een aflevering van ons actualiteitenmagazine 'Telefacts 360'.

DE NIEUWE LINE-UP

19.00 : 'Het Nieuws'.
19.35 : 'De Stip' : biedt de Vlamingen een unieke kans om een oproep aan heel Vlaanderen te doen. Elke dag ligt de Stip ergens tussen Maaseik en Oostende op een dorpsplein, in een drukke winkelstraat, op het strand, in een shoppingcenter,... De oproep is meteen een afspraak met de kijker : Wie helpt mij met ... ? Wie deelt mijn mening ? Wie wil samen ? De oproepen van de stip omvatten een brede waaier aan onderwerpen : verzamelen, dating, discussies, dromen en wensen, reizen, politiek, vrije tijd, ... .
19.45 : 'Het Weer'.
19.50 : 'David'.
20.20 : 'Familie'.
21.00 : 'Boer zkt Vrouw : Kick Off' : Tien Vlaamse landbouwers willen komaf maken met hun vrijgezellenleven en gaan op zoek naar een partner. Dina Tersago presenteert deze startaflevering, waarin de landbouwers zich voorstellen en geïnteresseerde singles aanmoedigen om brieven te schrijven.
22.15 : 'Code 37'.
23.20 : 'Telefacts 360'.

'David', vanaf morgen, maandag 31 mei, telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 19.50 en 20.20 op vtm. 'De week van David', waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken, blijft geprogrammeerd op zondagnamiddag.  Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de telenovelle. (bron en foto : vtm)

30-05-2010 om 16:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : vanavond tweede deel 'Nekka-Nacht 2010'.

 Raymond van het Groenewoud is zestig geworden en viert zijn verjaardag in het Sportpaleis als centrale gast op de zeventiende editie van de 'Nekka-Nacht'. Hij brengt voor de gelegenheid een ruim overzicht van zijn rijkgevulde carrière. Alle klassiekers zullen de revue passeren, en naar goede Nekka-gewoonte doet Raymond dit niet alleen. Vrienden en collega's als Koen (Eurosong 1989, ESF 1991) en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Kommil Foo en Jan Decleir komen met hem meevieren. Ook SAF, de nieuwe winnaar van de Nekka-wedstrijd is van de partij.

Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF) zal de rol van presentator en ceremoniemeester op zich nemen.

In dit tweede deel klassiekers als "Meisjes", "Zjoske", "Brussels by Night" en het breekbare "Omdat ik van je hou".

Deel twee van '
Nekka-Nacht 2010', vanavond, zondag 30 mei, tussen 22.45 en 23.40 op Eén. Beide uitzendingen zijn eveneens beschikbaar in 'Ooit Gemist'. (bron : Eén)

30-05-2010 om 15:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Andorra ook volgend jaar niet van de partij tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

 Een aantal landen, waaronder België en Nederland, hebben reeds te kennen gegeven dat ze volgend jaar van de partij zullen wanneer het Songfestival in de maand mei (dinsdag 17, donderdag 19 en zaterdag 21 mei) zal doorgaan op Duitse bodem.

Het ministaatje Andorra, één van de landen die dit jaar afhaakte wegens de economische crisis, heeft bij monde van Francesc Ruano, executive producer van
RTVA, laten weten dat het land meer dan waarschijnlijk ook volgend jaar de kelk aan zich zal laten voorbijgaan. De omroep is momenteel bezig met de begroting voor volgend jaar op te maken en zoals het er nu naar uitziet is er op dit ogenblik geen geld beschikbaar voor een nieuwe deelname aan het jaarlijkse liedjesfestival.

Ook de interesse van de bevolking moet er zijn om te kunnen deelnemen en de omroep wil liever investeren in het positieve dan opnieuw in een teleurstelling. Maar de steun van onder meer de bevolking is hier ook van groot belang.

 Het kleine landje, ingesloten tussen Frankrijk en Spanje in de Pyreneeën, nam in totaal zes maal deel aan het liedjesfestival. Het staatje wist nog nooit de finale te halen. Bij de eerste deelname (in 2004) werd zangeres Marta Roure achttiende in de halve finale met "Jugarem a estimar-nos". In 2005 mocht de van oorsprong Nederlandse Marian van de Wal naar het Songfestival. Met "La mirada interior" werd ze in de halve finale drieëntwintigste. En ook die drieëntwintigste (en laatste) plaats was in 2006 geleden weggelegd voor zangeres Jenny met "Sense tu". Na drie zangeressen werd het land in 2007 voor het eerst vertegenwoordigd door een groep. Anonymous eindigde met "Salvem el món" op een twaalfde plaats in de halve finale, meteen het beste resultaat ooit.

 Twee jaar geleden mocht de van Spaanse oorsprong Gisela het land vertegenwoordigen met "Casanova" maar ook zij kon geen plaats in de finale bemachtigen. Ze strandde in de eerste halve finale op een zestiende plaats. En vorig jaar werd de van oorsprong Deense Susanne Georgi (DMGP 2007, woordvoerster Denemarken ESF 2007) naar de Russische hoofdstad Moskou gestuurd. Met "La teva decisió (Get a life)" strandde ze tijdens de eerste halve finale op een vijftiende plaats op achttien deelnemers. 
(bron : Diari d'Andorra)

30-05-2010 om 14:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Jimmy Jump verstoorde de Spaanse act tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

 Daniel Diges, de Spaanse kandidaat, mocht gisterenavond tijdens de finale zijn nummer tweemaal ten gehore brengen. De zanger, die als tweede mocht aantreden, kreeg tijdens zijn optreden onverwacht het gezelschap van een man die het podium kwam opgerend.

H
et bleek om 'Jimmy Jump' te gaan, een man die er een sport van maakt om grote evenementen te verstoren. Zo kon heel Europa hem twee jaar geleden al eens zien op het Europees kampioenschap voetbal. Toen liep hij het veld op tijdens de halve finale tussen Duitsland en Turkije.

Al snel besliste de organisatie gisterenavond om Spanje een herkansing te geven. Na het vijfentwintigste optreden van de avond, van Denemarken, mocht Daniel Diges weer het podium op. Met een totaal van 68 punten eindigde de zanger met "Algo pequeñito" op een vijftiende plaats. (bron : deredactie.be ; foto : Belga)

30-05-2010 om 13:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Tom Dice blikt moe maar tevreden terug op Songfestivaldeelname.

 Tom Dice reageert, daags na de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival, moe maar erg tevreden op zijn zesde plaats in Oslo. Lange tijd leek het alsof de Belgische inzending hoger zou eindigen, maar op het einde zakte ons land nog een beetje weg in de stand. "Toch geef ik daar niet om" aldus de Eeklose zanger.

"Ik ben heel tevreden. Dit is zelfs beter dan ik vooraf had gedacht", zei de zanger vanochtend aan 
deredactie.be. "Je ziet toch die andere landen en het niveau lag erg hoog dit jaar. Als je dan zesde wordt, is dat een goed resultaat."

Dice stond tijdens de puntentelling even eerste, maar geloofde zelf nooit dat een overwinning mogelijk was. "Het geeft ook niet dat het een zesde plaats is geworden en geen tweede. We hadden overal tussen de tweede en de zevende plaats kunnen terechtkomen. Dat ik de halve finale gewonnen heb, van zeventien andere landen, doet wel iets. Dat pakken ze mij nooit meer af."

Voor Tom Dice was het zes maanden hard werken, maar toch zit het avontuur er nog niet helemaal op. "Het harde werk heeft geloond. Alle twijfels over mij zijn stilletjes aan weggeëbd. Nu gaan we kijken of er andere landen geïnteresseerd zijn in mijn album. Als je deze kans krijgt, dan mag je ze zeker niet laten liggen."

Vanavond wordt hij weer op Zaventem verwacht en gaat hij van daaruit terug naar zijn thuisbasis Eeklo, maar of daar nog een feestje wordt gebouwd is twijfelachtig. "Ik heb voorlopig genoeg gefeest voor efkes." (bron : deredactie.be ; foto : Giel Domen, EBU)

30-05-2010 om 11:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Tom Dice kreeg in de finale van 22 landen punten, van Nederland kreeg hij er slechts zes.

 Tom Dice strandde tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival met een totaal van 143 punten op een zesde plaats, het beste Vlaamse resultaat ooit op het jaarlijkse liedjesfestival.

In totaal namen dit jaar negenendertig landen deel aan het festival en zij mochten allen punten toekennen aan de tien favoriete nummers. Tom kreeg tijdens de finale "slechts" één maal het maximum van de punten en dit van buurland, en latere winnaar, Duitsland. Vanuit Nederland kreeg de Eeklonaar "amper" zes puntjes.

We zetten alle punten die Tom kreeg op een rijtje :

12 punten : Duitsland.
10 punten : Ierland, Polen, Denemarken, IJsland, Slowakije en Malta.
08 punten : ---.
07 punten : Frankrijk, Litouwen en Zwitserland.
06 punten : Finland, Griekenland en Nederland.
05 punten : Servië, Rusland en Portugal.
04 punten : Roemenië en Letland.
03 punten : Estland en Noorwegen.
02 punten : Zweden.
01 punt : Oekraïne.

Albanië, Turkije, Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Slovenië, Azerbeidzjan, Spanje, Bulgarije, Cyprus, Wit-Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Israël, de VJR Macedonië, Moldavië, Georgië en Armenië hadden geen enkel punt veil voor "Me and my guitar". (bron : 
Eurovision.tv ; foto : Giel Domen, EBU)

30-05-2010 om 05:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Belgische twaalf punten in de finale naar Giorgos Alkaios & Friends uit Griekenland.

 In de eerste halve finale, afgelopen dinsdag 25 mei, moesten Giorgos Alkaios & Friends uit Griekenland nog tevreden zijn met tien punten, maar in de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival gisterenavond kondigde woordvoerster Katja Retsin, mooi in het rood gehuld en met een verwijzing naar de dobbelstenen (DICE), aan dat de Belgische twaalf dit jaar naar Griekenland gingen.

De IJslandse Hera Björk, in de eerste halve finale nog goed voor het maximum vanuit ons land, moest ditmaal tevreden zijn met acht punten want de tien punten waren voorbehouden voor winnares Lena.

Welke landen werden er dit jaar door de Belgische kijker beloond door de kijker én de vakjury tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

* de Belgische punten tijdens de finale :

12 : Griekenland.
10 : Duitsland.
08 : IJsland.
07 : Armenië.
06 : Turkije.
05 : Azerbeidzjan.
04 : Georgië.
03 : Albanië.
02 : Denemarken.
01 : Spanje.

Net als vorig jaar moest Armenië tevreden zijn met zeven punten. Turkije kreeg vorig jaar zowel tijdens de eerste halve finale als de finale twaalf punten van ons land maar toen trad de Molse 'schone' Hadise voor het land aan met "Düm tek tek". Dit jaar was het land goed voor zes punten. Net als vorig jaar werd de uiteindelijke winnaar van het liedjesfestival door ons land gesmaakt want ook nu weer had ons land tien punten over voor het nummer. (foto : Giel Domen, EBU)

30-05-2010 om 05:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : waar gingen de 'twelve points' of 'douze points' in de finale naartoe ?

 Negenendertig landen die deelnamen aan de 55e editie van het Eurovisie Songfestival, negenendertig landen die hun punten mochten geven. Waar gingen de twaalven tijdens de finale zoal naar toe ? Wij zetten ze hieronder op een rijtje en hanteren daarbij de volgorde waarin de punten werden bekendgemaakt.

* wie gaf aan wie de beroemde 'twelve points, douze points' ?

01. ROEMENIE : Denemarken.
02. IERLAND : Denemarken.
03. DUITSLAND : BELGIE.
04. SERVIE : Bosnië-Herzegovina.
05. ALBANIE : Griekenland.
06. TURKIJE : Azerbeidzjan.
07. KROATIE : Turkije.
08. POLEN : Denemarken.
09. BOSNIE-HERZEGOVINA : Servië.
10. FINLAND : Duitsland.
11. SLOVENIE : Denemarken.
12. ESTLAND : Duitsland.
13. RUSLAND : Armenië.
14. PORTUGAL : Spanje.
15. AZERBEIDZJAN : Turkije.
16. GRIEKENLAND : Cyprus.
17. IJSLAND : Denemarken.
18. DENEMARKEN : Duitsland.
19. FRANKRIJK : Turkije.
20. SPANJE : Duitsland.
21. SLOWAKIJE : Duitsland.
22. BULGARIJE : Azerbeidzjan.
23. OEKRAINE : Azerbeidzjan.
24. LETLAND : Duitsland.
25. MALTA : Azerbeidzjan.
26. NOORWEGEN : Duitsland.
27. CYPRUS : Griekenland.
28. LITOUWEN : Georgië.
29. WIT-RUSLAND : Rusland.
30. ZWITSERLAND : Duitsland.
31. BELGIE : Griekenland.
32. VERENIGD KONINKRIJK : Griekenland.
33. NEDERLAND : Armenië.
34. ISRAEL : Armenië.
35. VJR MACEDONIE : Albanië.
36. MOLDAVIE : Roemenië.
37. GEORGIE : Wit-Rusland.
38. ZWEDEN : Duitsland.
39. ARMENIE : Georgië.

Hieronder zetten we alles nog eens samengeteld op een rijtje en zien we dat in totaal zestien landen mochten juichen en dat winnaar Duitsland de meeste twaalven wist te vergaren :

01. Duitsland : 9 x.
02. Denemarken : 5 x.
03. Azerbeidzjan : 4 x.
04. Griekenland : 4 x.
05. Turkije : 3 x.
06. Armenië : 3 x.
07. Georgië : 2 x.
08. Roemenië : 1 x.
09. BELGIE : 1 x.
10. Rusland : 1 x.
11. Servië : 1 x.
12. Spanje : 1 x.
13. Albanië : 1 x.
14. Bosnië-Herzegovina : 1 x.
15. Cyprus : 1 x.
16. Wit-Rusland : 1 x

In tegenstelling tot vorig toen er veertien verschillende landen een twaalf kregen, ligt het aantal dit jaar dus op zestien. De Duitse winnares Lena is de grote slokop met maar liefst negen maal het maximum van de punten. Ook ons land viel één maal in de prijs met een twaalf van buurland en winnaar van het festival, Duitsland. 

Denemarken wist vijf maal het maximum van de punten binnen te rijven, Azerbeidzjan en Griekenland waren beiden goed voor vier maal het maximum. 
(foto : Indrek Galetin, EBU)

30-05-2010 om 04:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : de Nederlandse twaalf ging tijdens de tweede halve finale naar Harel Ska'at.

 Afgelopen donderdag, tijdens de tweede halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival, mocht Nederland ook punten toekennen aan de zestien concurrenten van Sieneke Peeters.

Nieuw dit jaar is dat ook tijdens de halve finales de punten werden toegekend door een vakjury (50%) en door de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. De Nederlandse vakjury bestond uit zanger Vinzzent (NSF 2010), zangeressen Petra Berger en Mandy Huydts (Frizzle Sizzle, ESF 1986), Aukelien van Hoytema (hoofd afdeling Culturele Programma's Radio) en Niel van Hoff (mede-oprichter van managementsbureau Tribe09 House of Entertainment).

De twaalf punten vanuit Nederland gingen naar de Israëlier Harel Ska'at die met "Milim" uiteindelijk met 81 punten een achtste plaats in de wacht wist te slepen.

 Tien punten vanuit Nederland gingen er richting Eva Rivas, de Armeense kandidate van dit jaar, en acht punten gingen er naar oud-Songfestivalwinnares Niamh Kavanagh (ESF 1993).

We zetten de Nederlandse punten die werden toegekend tijdens de halve finale hieronder alvast op een rijtje :

12 punten : Israël.
10 punten : Armenië.
08 punten : Ierland.
07 punten : Turkije.
06 punten : Zweden.
05 punten : Georgië.
04 punten : Denemarken.
03 punten : Roemenië.
02 punten : Oekraïne.
01 punt : Azerbeidzjan.

Negen landen die naar de finale doorstootten kregen tijdens de halve finale punten van Nederland. Enkel Zweden (zes punten) bleef in de halve finale steken. (bron : Eurovision.tv ; foto : Giel Domen, EBU)

30-05-2010 om 04:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Sieneke kreeg van negen landen punten.

 De achttienjarige Nederlandse Sieneke, op een veertiende plaats gestrand in de tweede halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival, heeft tijdens die halve finale van maar liefst negen landen punten gekregen.

In totaal namen aan die tweede halve finale zeventien landen deel en ook twee rechtstreeks geplaatste finalisten (gastland Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk) waren verplicht om in die tweede halve finale te stemmen.

Van de 29 punten die Sieneke kreeg waren zes punten het hoogste aantal en die kreeg ze van Slovenië. Verder kreeg ze vijf punten van Turkije.

We zetten hieronder alles netjes op een rijtje :

12 punten : ---.
10 punten : ---.
08 punten : ---.
07 punten : ---.
06 punten : Slovenië.
05 punten : Turkije.
04 punten : Denemarken en Israël.
03 punten : Ierland en Noorwegen.
02 punten : Zwitserland.
01 punt : Georgië en Zweden.

Van Armenië, Azerbeidzjan, Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Litouwen, Oekraïne, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk kreeg de zangeres geen punten.

Azerbeidzjan kreeg drie maal het maximum van twaalf punten (van Georgië, Oekraïne en Turkije). Een aantal landen kregen twee maal het maximum van de punten : Armenië (van Cyprus en Israël), Denemarken (van Roemenië en Zweden), Georgië (van Armenië en Litouwen), Turkije (van Azerbeidzjan en Bulgarije) en Zweden (van Denemarken en Noorwegen).

Tot slot kregen Cyprus (van Kroatië), Ierland (van Zwitserland), Israël (van Nederland), Kroatië (van Slovenië), Litouwen (van Ierland), Roemenië (van het Verenigd Koninkrijk) één maal twaalf punten achter hun naam. (bron : 
Eurovision.tv ; foto : Giel Domen, EBU)

30-05-2010 om 03:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Nederlandse Sieneke strandt op een veertiende plaats in de tweede halve finale.

 Afgelopen donderdag, 27 mei, is de tweede halve finale gewonnen door de Turkse formatie maNga met een totaal van 118 punten. Azerbeidzjan, met de zeventienjarige Safura, strandde met een totaal van 113 punten op een tweede plaats en de derde plaats was weggelegd voor Georgië met zangeres Sofia Nizharadze die voor "Shine" 106 punten kreeg.

Zoals we eerder al meedeelden hadden de nummers negen (Ierland) en tien (Cyprus) evenveel punten, namelijk 67, en had het land dat als elfde eindigde vijf punten minder. Zoals verwacht was ging die elfde plaats naar Zweden en zangeres Anna Bergendahl.

 De Nederlandse Sieneke, die in eigen land bakken kritiek over haar heen had gekregen de voorbije maanden, strandde met "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" alsnog op een veertiende plaats met 29 punten. Zwitserland, dat het allereerste festival won in 1956, eindigde zeventiende en allerlaatste met amper twee puntjes van Georgië.

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE TWEEDE HALVE FINALE VAN DE 55e EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DONDERDAG 27 MEI  2010  (top tien geplaatst voor de finale) :

01. TURKIJE : "We could be the same" - maNga : 118 punten.
02. AZERBEIDZJAN : "Drip drop" -  Safura Alizadeh : 113 punten. 
03. GEORGIE : "Shine" - Sofia Nizharadze : 106 punten. 

04. ROEMENIE : "Playing with fire" - Paula Seling & Ovi : 104 punten.
05. DENEMARKEN : "In a moment like this" - Chanée & N'evergreen : 101 punten.
06. ARMENIE : "Apricot stone" - Eva Rivas : 83 punten.
07. OEKRAINE : "Sweet people" - ALyosha : 77 punten.
08. ISRAEL : "Milim" - Harel Skaat (Ska'at) : 81 punten.
09. IERLAND : "It's for you" - Niamh Kavanagh : 67 punten.
10. CYPRUS : "Life looks better in spring" - Jon Lilygreen & The Islanders : 67 punten.

11. ZWEDEN : "This is my life" - Anna Bergendahl
: 62 punten.
12. LITOUWEN : "East European funk" - InCulto : 44 punten.
13. KROATIE
 : "Lako je sve" - Feminnem : 33 punten.
14. NEDERLAND : "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" - Sieneke
: 29 punten.
15. BULGARIJE
 : "Angel si ti" - Miro : 19 punten.
16. SLOVENIE
 : "Narodnozabavni rock" - Ansambel Žlindra & Kalamari : 06 punten.
17. ZWITSERLAND : "Il pleut de l'or" - Michael von der Heide : 02 punten.

Voor het eerst dit jaar lag het lot van de kandidaten ook tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. (foto : Giel Domen, EBU)

30-05-2010 om 03:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : IJslandse vulkaan Hera Björk krijgt in de halve finale twaalf punten van ons land.

 Afgelopen dinsdag, tijdens de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival, mocht ons land ook punten toekennen aan de zestien concurrenten van 'onze' Tom Dice.

Nieuw dit jaar is dat ook tijdens de halve finales de punten werden toegekend door een vakjury (50%) en door de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. De Belgische vakjury bestond uit Sam Jaspers (Ultratop), oud-Songfestivaldeelneemster Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006), Caren Meynen (medewerkster 'De rode loper', Eén), Johan Van Achte (muzieksamensteller Radio 2) en Maarten Janssen (eindredacteur 'Eurosong', 'Junior Eurosong', 'MIA's').

De twaalf punten vanuit ons land gingen naar de IJslandse Hera Björk (IJslandse selectie 2007, backing zangeres IJslandse inzending ESF 2008-2009, DMGP 2009, ESF 2010) die met "Je ne sais quoi" als zeventiende en laatste mocht aantreden en uiteindelijk met 123 punten een derde plaats in de wacht wist te slepen.

 Giorgos Alkaios & Friends, de Griekse kandidaten van dit jaar, kregen vanuit ons land tien punten en acht punten gingen naar Juliana Pasha uit Albanië. Toeval of niet maar deze drie nummers hebben dit weekend ook hun opwachting gemaakt in de 'Vlaamse Tip 30' (Ultratop).

Hera Björk komt met "Je ne sais quoi" de tipparade binnen op een achttiende plaats, net na de hoogste nieuwkomer, "Bloodbuzz Ohio" van National. Op een zesentwintigste plaats vinden we "It's all about you" van Juliana Pasha en op dertig staat "OPA" van Giorgos Alkaios & Friends.

We zetten de Belgische punten die werden toegekend tijdens de halve finale hieronder alvast op een rijtje :

12 punten : IJsland.
10 punten : Griekenland.
08 punten : Albanië.
07 punten : Finland.
06 punten : Polen.
05 punten : Rusland.
04 punten : Portugal.
03 punten : Servië.
02 punten : Moldavië.
01 punt : Slowakije.

Zeven landen die naar de finale doorstootten kregen tijdens de halve finale punten van ons land. Enkel Finland (zeven punten), Polen (zes punten) en Slowakije (één punt) bleven in de halve finale steken. (bron : Eurovision.tv ; foto : Giel Domen, EBU)

30-05-2010 om 03:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Tom Dice kreeg in eerste halve finale van alle landen punten.

 Tom Dice, de winnaar van de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival, heeft tijdens die halve finale van alle landen punten gekregen.

In totaal namen aan die eerste halve finale zeventien landen deel en ook drie rechtstreeks geplaatste finalisten (Duitsland, Frankrijk en Spanje) waren in die eerste halve finale verplicht om te stemmen.

Van de 167 punten die Tom kreeg waren er maar liefst zes twaalven en die kwamen van Duitsland, IJsland, Malta, Polen en Portugal. Verder waren er tienen van Finland, Frankrijk, Griekenland, Rusland en Slowakije.

We zetten hieronder alles netjes op een rijtje :

12 punten : Duitsland, IJsland, Malta, Polen en Portugal.
10 punten : Finland, Frankrijk, Griekenland, Rusland en Slowakije.
08 punten : Estland, Letland, Spanje en Wit-Rusland.
07 punten : Servië.
06 punten : Moldavië.
05 punten : ---.
04 punten : Albanië, Bosnië-Herzegovina en VJR Macedonië.
03 punten : ---.
02 punten : ---.
01 punt : ---.

Rusland kreeg drie maal het maximum van twaalf punten (van Estland, Moldavië en Wit-Rusland). Albanië (van VJR Macedonië en Griekenland), Estland (van Finland en Letland) en Servië (van Bosnië-Herzegovina en Frankrijk) kregen twee maal het maximum en tot slot kregen Bosnië-Herzegovina (van Servië), IJsland (van BELGIE), de VJR Macedonië (van Albanië), Malta (van Slowakije), Portugal (van Spanje) en Wit-Rusland (van Rusland) telkens één maal het maximum van de punten. Tom kreeg uiteindelijk dus het meest aantal malen het maximum van twaalf punten. (bron : 
Eurovision.tv ; foto : Giel Domen, EBU)

30-05-2010 om 02:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : TOM DICE SCHRIJFT GESCHIEDENIS EN WINT DE EERSTE HALVE FINALE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL.

 Het werd sinds woensdag hier en daar gefluisterd en sinds vannacht is het nu ook officiëel : de twintigjarige Eeklonaar Tom Dice heeft afgelopen dinsdag, 25 mei, geschiedenis geschreven. Met een totaal van 167 punten heeft hij de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival winnend afgesloten.

Als winnaar van die eerste halve finale eindigde hij eerder op de avond met een totaal van 143 punten op een oververdiende zesde plaats, meteen het beste resultaat ooit dat Vlaanderen behaald heeft tijdens het jaarlijkse liedjesfestival.

Griekenland, dat tijdens de finale van ons land twaalf punten kreeg, strandde met een totaal van 133 punten op een tweede plaats en het brons was weggelegd voor de IJslandse Hera Björk.

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE EERSTE HALVE FINALE VAN DE 55e EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DINSDAG 25 MEI  2010  (top tien geplaatst voor de finale) :

01. BELGIE : "Me and my guitar" - Tom Dice : 167 punten.
02.
GRIEKENLAND : "OPA" - Giorgos Alkaios & Friends : 143 punten. 
03. IJSLAND : "Je ne sais quoi" - Hera Björk : 133 punten. 

04. PORTUGAL : "Há dias assim" - Filipa Azevedo : 89 punten.
05. SERVIE : "Ovo je Balkan" - Milan Stanković : 79 punten.
06. ALBANIE : "It's all about you" - Juliana Pasha : 76 punten.
07. RUSLAND : "Lost and forgotten" - Peter Nalitch & Friends : 74 punten.
08. BOSNIE-HERZEGOVINA : "Thunder and lightning" - Vukašin Brajić : 51 punten.
09. WIT-RUSLAND : "Butterflies" -  3+2 : 59 punten.
10. MOLDAVIE : "Run away" - SunStroke Project & Olia Tira : 52 punten.

11. FINLAND : "Työlki ellää" - Kuunkuiskaajat : 49 punten.
12. MALTA : "My dream" - Thea Garrett : 45 punten.
13. POLEN
: "Legenda" - Marcin Mroziński : 44 punten.
14. ESTLAND : "Siren" - Malcolm Lincoln : 39 punten.
15. VJR MACEDONIE
 : "Јas јa imam silata" - Gjoko Taneski : 37 punten.
16. SLOWAKIJE
 : "Horehroní" - Kristina (Kristína Peláková) : 24 punten.
17. LETLAND : "What for ? (Only Mr. God knows why)" - Aisha : 11 punten.

Voor het eerst dit jaar lag het lot van de kandidaten ook tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. (foto : Giel Domen, EBU)

30-05-2010 om 02:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : de volledige uitslag van de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

 Eerder op de avond vond in de Noorse hoofdstad Oslo de finale plaats van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. Dagen, weken ja zelfs maanden werd er naar uitgekeken en sinds iets over middernacht kennen we de winnaar van deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival : de Duitse Lena Meyer-Landrut met het aanstekelijke "Satellite".

Aan deze finale namen opnieuw vijfentwintig landen deel en net als de twee voorgaande jaren vond deze editie van het festival plaats met twee halve finales. Afgelopen dinsdag en donderdag plaatsten zich telkens tien landen voor deze finale. Gastland Noorwegen en de 'Big 4' (Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) waren reeds eerder zeker van een finaleplaats.

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE FINALE VAN DE 55e EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - ZATERDAG 29 MEI  2010 :

01.
 
DUITSLAND : "Satellite" - Lena Meyer-Landrut : 246 punten.
02.
TURKIJE : "We could be the same" - maNga : 170 punten. 
03. 
ROEMENIE : "Playing with fire" - Paula Seling & Ovi : 162 punten. 

04.
DENEMARKEN : "In a moment like this" - Chanée & N'evergreen : 149 punten.
05.
AZERBEIDZJAN : "Drip drop" -  Safura Alizadeh : 145 punten.
06. BELGIE : "Me and my guitar" - Tom Dice : 143 punten.
07. 
ARMENIE : "Apricot stone" - Eva Rivas : 141 punten. 

08. GRIEKENLAND : "OPA" - Giorgos Alkaios & Friends : 140 punten. 
09.
GEORGIE : "Shine" - Sofia Nizharadze : 136 punten.
10. 
OEKRAINE : "Sweet people" - ALyosha : 108 punten.

11. 
RUSLAND : "Lost and forgotten" - Peter Nalitch & Friends : 90 punten. 
12. FRANKRIJK : "Allez ola" - Jessy Matador : 82 punten.
13.
 SERVIE : "Ovo je Balkan" - Milan Stanković : 72 punten. 
14. ISRAEL : "Milim" - Harel Skaat (Ska'at) : 71 punten.
15. SPANJE : "Algo pequeñito" - Daniel Diges : 68 punten.
16. ALBANIE : "It's all about you" - Juliana Pasha : 62 punten.
17. BOSNIE-HERZEGOVINA : "Thunder and lightning" - Vukašin Brajić : 51 punten.
18. PORTUGAL : "Há dias assim" - Filipa Azevedo : 43 punten.
19. 
IJSLAND : "Je ne sais quoi" - Hera Björk : 41 punten. 
20.
NOORWEGEN : "My heart is yours" - Didrik Solli-Tangen : 35 punten.
21. 
CYPRUS : "Life looks better in spring" - Jon Lilygreen & The Islanders : 27 punten.
22.
MOLDAVIE : "Run away" - SunStroke Project & Olia Tira : 27 punten.
23. 
IERLAND : "It's for you" - Niamh Kavanagh : 25 punten.
24. 
WIT-RUSLAND : "Butterflies" -  3+2 : 18 punten.
25.
VERENIGD KONINKRIJK : "That sounds good to me" - Josh Dubovie : 10 punten.

Net als vorig jaar werd de uitslag tijdens de finale bepaald door een vakjury (50%) en door televoting (50%). In elk van de deelnemende landen bestond die vakjury uit vijf personen die op één of andere manier iets te maken hebben met de muziekwereld. De punten van die vakjury's waren voor aanvang van de finale al toegekend want zij stemden vrijdagavond tijdens de tweede generale repetitie. De punten van de televoting en de vakjury werden samengeteld en het land dat daarbij de meeste punten had kreeg de felbegeerde 'twelve points, douze points', het tweede land in die rangschikking kreeg er tien, en dan verder acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee en een puntje. (foto : Giel Domen,
EBU)

30-05-2010 om 01:35 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs