Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

06-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kveld Oslo' : 01. MOLDAVIE.

 Vanaf vandaag, dinsdag 06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.

Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat de eerste halve finale, op dinsdag 25 mei, mag openen is MOLDAVIE. Het Oost-Europese land debuteerde in 2005 en dat debuut ging zeker niet onopgemerkt voorbij. De groep Zdob şi Zdub eindigde in de halve finale op de tweede plaats na Roemenië en in de finale wisten ze (samen met oma) beslag te leggen op de zevende plaats. Vandaar dat het land bij de tweede deelname (in 2006) meteen in de finale mocht aantreden. Daar verging het Arsenium en Natalia Gordienko echter heelwat minder. Met "Loca" eindigde het duo op een twintigste plaats en daarom moest het land in 2007 eerst in de halve finale aantreden. Natalia Barbu eindigde zowel in de halve finale als de finale met "Fight" op een verdienstelijke tiende plaats. Twee jaar geleden legde Geta Burlacu met "A century of love" in de eerste halve finale beslag op een elfde plaats en liep daarmee net een plaatsje mis voor de finale. Vorig jaar werd het land vertegenwoordigd door Nelly Ciobanu die met "Hora din Moldova" tijdens de tweede halve finale beslag wist te leggen op een vijfde plaats maar in de finale strandde ze met een totaal van 69 punten op een veertiende plaats.

 Op zaterdag 06 maart vond in Moldavië de finale plaats van 'Eurovision 2010 – O Melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

In eerste instantie zou de nationale selectie enkel een finale omvatten met vijfentwintig kandidaten maar op zaterdag 30 januari besliste de Moldavische nationale omroep dat het die selectie zou uitbreiden naar dertig kandidaten. De omroep wou het publiek betrekken bij de ganse selectie en dus konden tot en met zondag 14 februari nog vijf kandidaten worden gekozen uit het lijstje met artiesten die de eerste selectieronde niet hadden overleefd.

Daags nadien, op maandag 15 februari, maakte de omroep bekend dat de finale zou doorgaan op zaterdag 06 maart en dat er op zaterdag 27 en zondag 28 februari eerst nog twee halve finales zouden plaatsvinden met telkens vijftien kandidaten. Uit elke halve finale stootten zeven kandidaten door naar de finale. Het lot van die kandidaten lag toen in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar maakten. De televoting startte bij aanvang van de halve finale en eindigde vijftien minuten na afloop van het laatste nummer.

Op zaterdag 06 maart werd er door veertien kandidaten gestreden voor het Moldavische ticket richting Oslo. Het lot van deze kandidaten lag in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar maakten. De televoting startte bij aanvang van de halve finale en eindigde vijftien minuten na afloop van het laatste nummer.

* uitslag finale 'Eurovision 2010 – O Melodie pentru Europa' (tussen haakjes punten televoting/vakjury) :

01. "Run away" door SunStroke Project (Moldavische selectie 2009) & Olia Tira (Moldavische selectie 2006-2008-2009) : 24 punten (12+12).
02. "Before you go" door Millennium (Moldavische selectie 2005-2006-2008) : 17 punten (10+7).
03. "You should like" door Pasha : 17 punten (7+10).
04. "My heart" door Cristina Croitor (Moldavische selectie 2009) : 14 punten (8+6).
05. "No name" door Boris Covali : 08 punten (0+8).
06. "Imn Eurovision" door Pavel Turcu : 06 punten (6+0).
07. "Manipulate" door Dyma : 06 punten (4+2).
08. "Rămâi lângă mine" door Alexandru Manciu : 06 punten (2+4).
09. "See you soon" door Valeria Tarasova : 06 punten (1+5).
10. "Meloterapia" door Doiniţa Gherman (Moldavische selectie 2009) : 05 punten (5+0).
11. "Love sweet love" door Eugen Doibani (Moldavische selectie 2006) : 04 punten (3+1).
12. "Cine sunt eu" door Gicu Cimbir : 03 punten (0+3).
13. "Addicted" door Gorun Carolina : 00 punten.
13. "Smile" door Proiectul Monkey Mind & Daniela : 00 punten.

Zowel de vakjury als de kijkers thuis plaatsten SunStroke Project & Olia Tira op de eerste plaats en daarom mogen zij eind mei het land gaan vertegenwoordigen tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

 SunStroke Project nam vorig jaar reeds deel aan de Moldavische nationale selectie en strandde toen in de finale met "No strike" op een derde plaats. De leadzanger van het gezelschap nam in 2008 als Jay Mon deel aan de nationale selectie en met "Point of view" strandde hij in de finale op een negende plaats op twaalf kandidaten. De groep trad reeds op in een aantal Europese steden en is vooral bekend voor hun combinatie van de saxofoon, violen en zang.

Olia Tira
(Potsdam, 01 augustus 1988) werd geboren in het toenmalige Oost-Duitse Potsdam maar verhuisde op jonge leeftijd met haar familie naar de Moldavische hoofdstad Chisinau (Chişinău). Op veertienjarige leeftijd stond ze reeds op het podium tijdens een aantal festivals. Momenteel presenteert ze in eigen land een ochtendshow.

Voor Olia was het dit jaar haar vierde deelname. Vier jaar geleden, in 2006, nam ze voor de eerste maal deel met "Iubirea mea" en daarmee wist ze in de eerste finale een achtste plaats te bereiken. Dat jaar kwam ook haar debuutalbum "Your place or mine?" op de markt. In 2008 wist ze met "Always will be" op een gedeelde eerste plaats te eindigen. Maar in de tweede stemronde moest ze het met vijf stemmen tegen zeven afleggen tegen Geta Burlacu. Vorig jaar nam ze voor de derde maal deel en met "Unicul meu" strandde ze op een vierde plaats.

"Run away" (tekst : Alina Galetskaya ; muziek : Anton Ragoza, Sergey Stepanov)

Oh, forget, let me breathe, let me live!
Just run away from my mind.
Oh, forgive, I don't need,
I won't breathe!
Just get away from my life!

You've lost one and all, so fly away
Over the clouds, under the sky.
Never come back and run away
With all your might, give up you!

I don't believe anymore your shallow heart.
I know that it's you who chose to play this trick.
O'll never forgive you, not for anything!
And now you are left with nothing.

Oh, forget, let me breathe, let me live!
Just run away from my mind.
Oh, forgive, I don't need,
I won't breathe!
Just get away from my life.

Oh, forget, let me breathe, let me live!
Just run away from my mind.
Oh, forgive, I don’t need,
I won't breathe!
Just get away from my life.

There's no other time to making
Happiness. You have mistaken.
We have no progressive future!
I know your lying nature.

There's no other time to making
Happiness. You have mistaken!
We have no progressive future!
I know your lying nature!

Oh, forget, let me breathe, let me live!
Just run away from my mind.
Oh, forgive, I don't need,
I won't breathe!
Just get away from my life.

Oh, forget, let me breathe, let me live!
Just run away from my mind.
Oh, forgive, I don't need,
I won't breathe!
Just get away from my life.

MORGEN : voorstelling van de Russische kandidaat, Peter Nalitch & Friends. (foto :
Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

06-04-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


05-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : een terugblik op de eerste en de tweede aflevering.

 Op deze paasmaandag kijken wij nog eventjes terug op de start van het vierde seizoen van 'Sterren op de Dansvloer'. Tijdens de eerste dansshow brachten vijf koppels een ballroomdans en de andere vijf een latindans. Deze nieuwe reeks werd bij vtm op vrijdag 26 maart jongstleden afgetrapt met een nieuwigheid.

De heren dansen een salsa-relay

Peter Van den Begin, Anthony Kumpen, Wouter van Bellingen, Kevin Janssens en Louis Talpe dansten een Salsa-relay om 'Sterren op de Dansvloer' stijlvol in te zetten. Bekijk
hier hun optreden.

* punten van de relay dans :

- mannen :


01. Louis Talpe en Leila Akcelik : 05 punten.
02. Kevin Janssens en Martine Jottay : 04 punten.
03. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 03 punten.
04. Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe : 02 punten.
05. Wouter Van Bellingen en Olga Terechova : 01 punt.

Laura Lynn trotseert strenge jury na Engelse Wals

Laura Lynn en danspartner Wim beten de kop van deze editie van 'Sterren op de Dansvloer' af. Op "At this moment" van Michael Bublé dansten ze een Engelse Wals, maar de jury was niet mals. Terecht of onterecht ? Herbekijk hier hun danspassen.

Louis Talpe : van Mega Toby naar Cha Cha-latin-lover

Op de muziek "Meet me halfway" van Black Eyed Peas transformeerden Louis Talpe en danspartner Leila tot een een latin loving duo. Niet zo braaf als Mega Toby, maar wel erg sexy, volgens de meerderheid van de vrouwen in het publiek. Bekijk 
hier hun optreden.

Kadèr Gürbüz 'plakt' tijdens haar Engelse Wals

Kadèr Gürbüz plakte volgens de jury te dicht tegen haar danspartner Dick en ze had 'slecht voetenwerk'. Toch liet ze haar glimlach niet vallen terwijl ze danste op de tonen van "See the day" van Girls Aloud. Bekijk 
hier hun optreden.

Dominante Kevin Janssens goes Cha Cha Cha

Op "Maria (un, dos, tres)" van Ricky Martin liet acteur Kevin Janssens zien dat hij de dominante danspartner kan zijn. Zoals het hoort ! Bekijk 
hier hun optreden.

An Lemmens leidt haar eigen Engelse Wals in

An Lemmens zette op piano de eerste tonen in van "La valse d'Amélie" van Amélie Poulain. Op dit nummer danste ze nadien de Engelse Wals met Aerjen, en werd ze door de jury 'nog geen zwaan, maar al een aardig piepkuiken' genoemd. Bekijk 
hier hun optreden.

Wouter Van Bellingen vraagt een herexamen voor zijn Cha Cha Cha

Wouter Van Bellingen danste de Cha Cha Cha op "Kiss" van Tom Jones. 'Slechte timing', zei de jury. 'Goed gefreewheeld', zei Francesca. De politicus zelf vroeg een herexamen. Wat denk jij van Wouters prestatie ? Bekijk 
hier het filmpje en oordeel zelf...

Anthony Kumpen : een 'sterke tijger' danst de Engelse Wals

Danspartner Nicky noemde Anthony Kumpen een 'sterke tijger' en liet het bewijs zien : blauwe plekken op haar armen, van de stevige greep van Anthony. Tijdens hun Engelse wals op "Stuck on you" van Lionel Richie, was er van die plekken gelukkig niets te zien. Bekijk 
hier hun optreden.

Jelle van Dael danst sterk ondanks kwetsure

Jelle van Dael zette in de eerste aflevering van 'Sterren op de Dansvloer' een sterke prestatie neer. Verrassend, net omdat ze 's middags tijdens de repetities haar voet omsloeg en de rest van de dag met een pijnlijke ingetapete voet verder moest werken. Toch overtuigde ze 's avonds vriend en vijand met haar Cha Cha Cha op "Just dance" van Lady GaGa. Ze kreeg van de jury 27 punten, de beste score van de hele aflevering. Bekijk 
hier hun optreden.

Peter Van den Begin aangemoedigd tijdens Engelse Wals

Op "Try to remember" van Bobby Darin zette Peter Van den Begin zijn eerste Engelse Wals-passen op de dansvloer. Vanuit het publiek aangemoedigd door zijn boezemvriend Stany Crets, zijn vrouw Tine Reymer en zijn trouwste supporter : zijn mama. Bekijk 
hier hun optreden.

Sonja Kimpen Cha Cha Cha't met Arman en Elvis

Sonja Kimpen en Arman Eranosjan gaven hun beste Cha Cha Cha op de opzwepende tonen van "A little less conversation" van Elvis. Een krachtige dansprestatie, maar geen wonder : wist je al dat Sonja nu erg op de voeding van Arman let en zelfs 'de juiste boterhammen' voor hem smeert ? Hecht teamwork en voor elkaar zorgen, heet dat ! Bekijk 
hier hun optreden.

* punten van de vakjury tijdens de eerste show (tussen haakjes de punten van Ronny, Anouchka, Jan en Davy) :

* Laura Lynn en Wim Gevaert (Engelse Wals) : 14 punten (3+3+4+4).
* Louis Talpe en Leila Akcelik (Cha cha cha) : 20 punten (4+5+6+5).
* Kadèr Gürbüz en Dick Matthys (Engelse Wals) : 14 punten (2+4+4+4).
* Kevin Janssens en Martine Jottay (Cha cha cha) : 22 punten (5+6+6+5).
* An Lemmens en Aerjen Mooijweer (Engelse Wals) : 20 punten (4+5+5+6).
* Wouter Van Bellingen en Olga Terechova (Cha cha cha) : 07 punten (1+2+2+2).
* Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe (Engelse Wals) : 16 punten (3+4+4+5).
* Jelle Van Dael en Pascal Maassen (Cha cha cha) : 27 punten (6+7+7+7).
* Peter Van den Begin en Kimberly Smith (Engelse Wals) : 21 punten (4+6+5+5).
* Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 25 punten (6+7+6+6).

 Afgelopen vrijdagavond, 02 april, was er de tweede aflevering van 'Sterren op de Dansvloer' en ook nu weer brachten vijf koppels een ballroomdans en de andere vijf een latindans.

De mambo als openingsdans

An, Jelle, Kadèr, Laura, Sonja en hun danspartners openden de tweede liveshow met een mambo op "Single ladies" van Beyonce. Vooral het tijgerpakje van Jelle kon op veel bijval rekenen. Bekijk 
hier hun optreden.

* punten van de relay dans :

- vrouwen :

01. Kadèr Gürbüz en Dick Matthys : 05 punten.
02. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 04 punten.
03. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 03 punten.
04. Laura Lynn en Wim Gevaert : 02 punten.
05. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 01 punt.

Kevin miste 'het gat' niet

Kevin Janssens danste de tango op "Si se baila el tango" van Bailango, en de jury reageerde positief. Samen met Martine Jottay toonde hij 'een goede synergie, en een sterke houding van elleboog tot elleboog'. Omdat hij toch nog zijn gewicht naar voor kantelde en zijn duim niet sloot, luidde het verdict : 19 punten. Bekijk 
hier hun optreden.

Laura Lynn straalde tijdens de jive

Op "Right now" van Pussycat Dolls toonde schlagerkoningin Laura Lynn, begeleid door Wim, haar enthousiaste jive. Jurylid Anouschka was onder de indruk, ook al maakte Laura soms een 'zatte indruk' door haar hoofd ietsje te overduidelijk rond te draaien. In ieder geval kon ze met een grote smile en 20 punten richting
Schlagerfestival vertrekken. Bekijk hier hun optreden.

Peter jive'de met vertrouwen

Hij won als kleine jongen ooit een jive-danswedstrijd met zijn moeder, maar vrijdagavond shakete Peter Van den Begin met Kimberly Smith op "Rip it up" van Little Richard. Ronny vond de prestatie van 'de twee Twin Towers' goed qua voetbeweging, maar niet goed qua overgang. Algemeen gaf het wel zin om mee te dansen. Eindresultaat ? 23 punten. Bekijk 
hier hun optreden.

Sonja danste op haar tenen

Arman leerde tijdens de repetities dansleerling Sonja Kimpen een goede houding aan, en die kon ze bewaren tijdens haar tango op "Pa'Bailar" van Bajofondo. Ronny vond het echter niet kunnen dat Sonja op haar tenen danste, terwijl de tango een hieldans is. Hun score eindigde lager dan vorige week, op 16 punten. Bekijk 
hier hun optreden.

'Piepkuiken' An wordt losgeslagen fazant

An Lemmens' conditie ging er met het oefenen van de jive op vooruit. Aerjan jakkerde haar tijdens de repetities af op "Hey ya" van Outkast en daar had ze tijdens het eindresultaat duidelijk plezier in gevonden. De jury noemde haar deze keer echter een losgeslagen fazant met stijve benen. Door het gebrek aan voetsnelheid strandde ze op 17 punten. Bekijk 
hier hun optreden.

Wouter Van Bellingen, de 'olifant op de vloer'

De macho in Wouter Van Bellingen kwam boven toen hij met Olga tango'de op "Hernando's hideaway" van Malando. Hij verloor onderweg niet alleen zijn roos, maar ook zijn vereiste gebogen benen. Door 'als een olifant over de vloer te stampen' (zijn eigen woorden) sleepte hij slechts 9 punten in de wacht, maar de kijker stemde hem terug in de dansrace. Bekijk 
hier hun optreden.

Anthony Kumpen vliegt in de vangrails

Een jive-versie van "Greased lightning" uit  de film 'Grease' zette de benen van Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe in eerste versnelling. Maar hoger schakelden ze niet. Jurylid Ronny vond de snelheid  veel te traag – zeker voor een racer – en katapulteerde het duo de vangrails in. Het houterige resultaat zorgde voor een trieste score van 10 punten. Bekijk 
hier hun optreden.

Jelle van Dael : passioneel, maar slechte voeten

Pascal Maassen kon de passie van Jelle van Dael losmaken tijdens hun tango op "Kiss my eyes" van Bob Sinclair. Het voetenwerk vond de jury waardeloos, maar Jelle veroverde wel het hart van de kijkers met haar uitstraling. Vorige week behaalde ze 27 punten, deze week slechts 15… . Bekijk 
hier hun optreden.

Kadèr Gürbüz werd herboren, maar moest als eerste afvaller naar huis

"The boy does nothing" van Alesha Dixon galmde over de dansvloer om de jive van Kadèr Gürbüz en Dick Matthys te begeleiden. Davy Brocatus was fan en noemde Kadèr 'herboren'. Als tips kreeg ze 'niet naar de grond kijken' en 'doe niets raar met je mond' mee. Tips die ze helaas niet meer kan gebruiken in volgende afleveringen, want na de stemmen van de kijkers, moest Kadèr als eerste 'Sterren op de Dansvloer' verlaten... . Bekijk 
hier hun optreden.

Louis Talpe danste beste tango van de avond

Vrouwenmagneet Louis Talpe zag af tijdens het oefenen van zijn tango met Leila. Maar toen de beslissende tonen van "Objection" van Shakira klonken tijdens de live-uitzending, haalde hij zijn sterkste passie-moves boven. "Eén van de beste tango's die ik vandaag zag", zei Ronny. "Maar het kader kon beter : schouders laag en ellebogen niet te hoog in de toekomst'. Het verdict : 22 punten. Bekijk 
hier hun optreden.


* punten van de vakjury tijdens de tweede show
(tussen haakjes de punten van Ronny, Anouchka, Jan en Davy)
:

* Kevin Janssens en Martine Jottay (Tango) : 19 punten (4+5+5+5).
* Laura Lynn en Wim Gevaert (Jive) : 20 punten (4+6+5+5).
* Peter Van den Begin en Kimberly Smith (Jive) : 23 punten (6+6+6+5).
* Sonja Kimpen en Arman Eranosjan (Tango) : 16 punten (3+4+4+5).
* An Lemmens en Aerjen Mooijweer (Jive) : 17 punten (4+4+4+5).
* Wouter Van Bellingen en Olga Terechova (Tango) : 09 punten (2+2+2+3).
* Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe (Jive) : 10 punten (2+2+3+3).
* Jelle Van Dael en Pascal Maassen (Tango) : 15 punten (3+3+4+5).
* Kadèr Gürbüz en Dick Matthys (Jive) : 22 punten (4+6+6+6).
* Louis Talpe en Leila Akcelik (Tango) : 22 punten (6+5+5+6).

* dit gaf de volgende tussenstand :

01. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 47 punten.
01. Louis Talpe en Leila Akcelik : 47 punten.
03. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 46 punten.
04. Kevin Janssens en Martine Jottay : 45 punten.
05. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 42 punten.
06. Kadèr Gürbüz en Dick Matthys : 41 punten.
07. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 40 punten.
08. Laura Lynn en Wim Gevaert : 36 punten.
09. Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe : 28 punten.
10. Wouter Van Bellingen en Olga Terechova : 17 punten.

* omgezet gaf dit het volgende overzicht :

01. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 10 punten.
02. Louis Talpe en Leila Akcelik : 10 punten.
03. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 08 punten.
04. Kevin Janssens en Martine Jottay : 07 punten.
05. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 06 punten.
06. Kadèr Gürbüz en Dick Matthys : 05 punten.
07. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 04 punten.
08. Laura Lynn en Wim Gevaert : 03 punten.
08. Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe : 02 punten.
10. Wouter Van Bellingen en Olga Terechova : 01 punt.

Aan het einde van de uitzending maakten Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire in willekeurige volgorde bekend welke koppels doormochten naar volgende week : Louis Talpe en Leila Akcelik, Peter Van den Begin en Kimberly Smith, Jelle Van Dael en Pascal Maassen, Kevin Janssens en Martine Jottay, Sonja Kimpen en Arman Eranosjan, Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe, Laura Lynn en Wim Gevaert, An Lemmens en Aerjen Mooijweer.

 Er bleven nog twee koppels over en dan raakte bekend dat Kadèr Gürbüz en Dick Matthys, op een zesde plaats geëindigd bij de vakjury, het strijdtoneel moesten verlaten. Wouter Van Bellingen, die er tijdens de eerste twee shows niets van bakte, en zijn danspartner Olga Terechova werden door de kijkers in de wedstrijd gehouden. En zo stuurt de Vlaamse kijker - zoals steeds - goede kandidaten meteen huiswaarts en blijven de clowns nog een tijdje meedraaien.

De derde aflevering van 'Sterren op de dansvloer' krijg je aanstaande vrijdag, 09 april, vanaf 20.40. Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

05-04-2010 om 01:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze voor velen extra vrije maandag hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op vrijdag 28 mei, daags voor de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival, komt dé vertolker van het Nederlandse levenslied, Frans Bauer (coach NSF 2010), naar
Kortrijk Xpo.

Bauer behoeft eigenlijk geen introductie meer, hij is de laatste jaren een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten. Vooral met "Heb je even voor mij" scoorde Frans Bauer een megahit.
Ook vandaag de dag zingt iedereen deze knaller nog uit volle borst mee ! De populaire Frans Bauer concerten staan garant voor een klein volksfeestje en zijn dan ook steevast uitverkocht.

De avond wordt spetterend geopend door Christoff (Eurosong 1993-2002) en Lindsay. Christoff hoeven we niet meer voor te stellen, maar ook zijn zus Lindsay kan een aardig nootje zingen. Ze hebben samen een paar succesvolle duetten opgenomen waaronder "Liefde is meer dan een woord" en "Jij leeft in mij". Broer en zus kennen elkaar door en door en samen brengen ze dan ook een leuke afwisselende muzikale show.

Programma 'Toppers Live on Stage' :

20.30 : Christoff en Lindsay Live.
21.30 : pauze.
22.00 :  Frans Bauer Live.

Bestel (klik hier of bel 0495 21 42 51) dus snel je tickets (35,00 euro ; VIP-arrangement : 100,00 euro) en verzeker je van de beste plaatsen !

  Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juni eerstkomende vindt de achtste editie plaats van '
Genk on Stage'. Midden februari gaf de organisatie al een aantal namen prijs van artiesten die het laatste weekend van juni hun opwachting zullen maken.

En die namen zijn alvast niet van de minste : Dez Mona, Shantel y Bucovina Orkestar, Merdan Taplak, Isbells, De Kreuners (met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009'), Natalia (Eurosong 2004), The Levellers en Magnapop.

Vorige maandag, 29 maart, raakte bekend dat ook de winnaar van '
Humo's Rock Rally 2010', School is Cool', op zaterdag 26 juni zal aantreden op het Factor J-podium. Ook een andere finalist, Psycho 44, zal van de partij zijn.

 Eén meisje, vier mannen. Dat zijn de twee, of liever vijf basisingrediënten van de one-woman musical 'Tell Me on a Sunday' met Deborah De Ridder.

Deze musical van de hand van Andrew Lloyd Webber (componist/tekstschrijver Britse inzending ESF 2009) met tekst van Don Black werd naar het Nederlands vertaald door Allard Blom en zal worden geregisseerd door Frank Van Laecke.

In dit Bridget Jones-achtig verhaal trek een Vlaams meisje vol optimisme naar New York op zoek naar een nieuw leven en natuurlijk naar de man van haar dromen. Maar dat blijkt allesbehalve eenvoudig… . Vier mannen kruisen haar pad, stelen haar hart, laten haar in de waan, breken haar hart. De een is te oud, de ander te jong of te glad. Maar zij blijft ietwat naïef en vooral koppig geloven in de ware Jacob.

'Tell Me on a Sunday' is soms grappig, vaak ontroerend en vooral iedere keer raak. Een meeslepend verhaal dat bij momenten akelig herkenbaar is voor vrouwen, maar ook mannen vinden zichzelf hierin terug. Meer zelfs, ze kunnen door deze voorstelling vrouwen leren kennen... .

De voorstelling zal worden opgevoerd in de 
Stadsschouwburg van Antwerpen en in de Capitole in Gent en dit tussen donderdag 16 september en zondag 26 december eerstkomende. Voor een volledig overzicht van alle speeldata en aanvangsuren alsook voor het bestellen van tickets verwijzen we naar de websites van beide zalen of naar de website van Music Hall of via deze rechtstreekse link.

05-04-2010 om 00:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : Katja Retsin en Ann Reymen nemen het vanavond op tegen Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem.

 Sinds vorige week maandag, 29 maart, presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.

In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen – netjes gewassen, gekamd en gestreken – per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.

Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.

De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.

De Leerlingen

Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.

Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.

De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.

De Quiz

De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.

In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.

Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.

In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.

Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

De Juffrouw

De klas van Frieda wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.

* vijfde aflevering :

Vanavond gooien Katja Retsin en Ann Reymen (coach 'Junior Eurosong 2008') hun charmes en kennis in de strijd tegen nieuwsanker Freek Braeckman en sprintbom Cédric Van Branteghem, die een passie voor literatuur delen. Of ze genoeg gelezen hebben om de twee babes met brains van hun bank te stoten, wordt vanavond duidelijk. Natuurlijk komt er ook weer een vakleraar langs, en dat is niemand minder dan professor Jean-Paul Van Bendegem, die het vak filosofie aan de vier bekende leerlingen zal doceren.

'De klas van Frieda', vanavondmaandag 05 april, de vijfde aflevering op Eén tussen 22.00 en 22.45. (bron en logo : Eén)

05-04-2010 om 00:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mag ik u kussen?' : actrice Tine Embrechts is vanavond te gast bij Bart Peeters.

 Canvas trekt sinds maandag 08 maart opnieuw resoluut de kaart van de verleiding. Na het succes van het eerste seizoen krijgt 'Mag ik u kussen?' een vervolg. De hypothetische datingshow voor actieve ontdekkers en meerwaardezoekers blijft zijn ijzersterke fundamenten trouw : elke week strijden drie mannen om de kus van één onvoorziene vrouw. Slechts gewapend met hun allermooiste woorden en hun meest doordachte humor.

Maar er is ook lucratieve ontrouw in het spel : 'Mag ik u kussen?' pakt dit seizoen uit met nieuwe vrouwen, nieuwe mannen en nieuwe spelrondes. En af en toe ook met een keiharde fuck the format. De kans dat een vrouw al eens verleid wordt met 150 gram gorgonzola of dat koppelaar-presentator Bart Peeters (presentator Eurosong, commentator ESF) zelf plaatsneemt in het panel, is dit seizoen niet onbestaande.

Nieuwe vrouwen!

Dertien nieuwe klassevrouwen hebben 'Mag ik u kussen?' hun jawoord gegeven en zullen zich met plezier verbaal het hof laten maken. Hun namen worden voorlopig met de nodige discretie omringd, maar het scala reikt van Frieda Van Wijck tot Dina Tersago en van Erika Van Tielen tot Miet Smet. Met een nu al historische uitstap in de wereld van Showbizz Bart, die zich door drie mannen zal laten verleiden.

Nieuwe mannen!

Ook het mannenleger van 'Mag ik u kussen?' krijgt versterking. Onder andere Steven Van Herreweghe, Tom Lenaerts, Jan Van Looveren, Vitalski en jong comedygeweld als Joost Vandecasteele, Thomas Smith en Tim Foncke wagen hun kans op een kus. En grossieren elk op hun manier in romantiek, poëzie en intelligentie.

De nieuwkomers krijgen stevige concurrentie van de ervaringsdeskundigen van het eerste seizoen. Zij doen allemaal opnieuw mee, vaak puur uit hormonale overwegingen : Philippe Geubels, Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Dimitri Leue, Peter Van den Begin, Stany Crets, Tom Waes, Bart Cannaerts, Jelle De Beule, Lieven Scheire, Frank Focketyn en Wim Helsen.

Nieuwe rondes!

De mannelijke participanten aan 'Mag ik u kussen?' worden tot het uiterste gedreven met enkele nieuwe uitdagende spelrondes. De 'Slotzin' vervangt de gedateerde 'Openingszin' en daagt de mannen uit om een romantisch grafschrift te verzinnen. Een ultiem eerbetoon dat ze ooit bij wijze van afscheid eigenhandig in de zerk van de vrouw willen beitelen. In 'De Biechtstoel' krijgen de mannen een unieke kans om hun grootste zonde of geheim op te biechten aan de vrouw net voor ze een relatie met haar aangaan. Ook al betreft het nocturale incontinentie.

'Zeg Het Eens Niet Met Bloemen' breekt voorgoed met de saaie traditie die wil dat mannen nooit verder geraken dan een boeket bloemen wanneer ze hun vrouw willen verrassen. De mannen krijgen in deze ronde een veel origineler cadeau ter beschikking (een rol aluminiumfolie, een zak cement of 150 gram gorgonzola) en moeten de vrouw daarmee op gepaste wijze proberen te charmeren. Niet evident.

 * de vijfde aflevering :

De drie mannen

Collega's 'Neveneffecten' Jelle De Beule en Lieven Scheire zijn ook in het echte leven een onafscheidelijk duo. Maar als het op vrouwen aankomt, staan ze elkaar meedogenloos naar het leven. En grijpen ze elke kans om elkaars zwakke punten bloot te leggen.

Schrijver, acteur en comedian Joost Vandecasteele hoopt de lachende derde te worden, gewapend met zijn ongeëvenaarde bizarre verzinsels. Al is hij de afwijzing door Erika van Tielen nog niet helemaal te boven gekomen… .

De vrouw


Actrice Tine Embrechts schitterde in 'Het Peulengaleis' als duizend en één vrouwen : van pornoster Kelly over Kempendochter Heidi van Petrick tot Ons Irene, de bevallige assistente van Jos Bosmans. In 'Mag ik u kussen ?' schittert ze als zichzelf.

Met evenveel overtuiging. En behoorlijke hoge eisen. Tine keurt elke man die in haar vizier verschijnt meteen grondig op zijn haarlijn en de dikte van zijn poep. Daarnaast wil ze vooral een man zonder plan. Impulsieve beslissingen en ongebreideld avontuur, daar valt ze voor. En laat dat nu net de specialiteit zijn van Joost, Jelle en Lieven.

'Mag ik u kussen?', de vijfde aflevering van het tweede seizoen, vanavond, maandag 05 april, op
Canvas tussen 20.40 en 21.10. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron, logo en foto : Canvas)

05-04-2010 om 00:02 geschreven door Redactie  


04-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : exit Kadèr Gürbüz lokt veel reacties uit.

 Dat Kadèr Gürbüz eergisteren, vrijdag 02 april, als eerste 'Sterren op de Dansvloer' moest verlaten, lokte de voorbije dagen geschrokken reacties uit. Zowel op de website van vtm, als op de 'Sterren op de Dansvloer'-Facebookpagina, laten verschillende kijkers blijken dat ze het niet eens zijn met stemmend Vlaanderen.

De voor Kadèr hartverwarmende mailtjes gaan van "Verzoek aan Wouter, simuleer een ernstige blessure zodat Kadèr terug kan komen" tot "laat de moed niet zakken, je blijft voor ons de beste" en "dit is zo oneerlijk!". Eén iemand heeft zelfs een facebookpagina 'Wij willen Kadèr terug in 'Sterren op de dansvloer'' aangemaakt (klik hier). Een opkikker voor Kadèr, die zelf erg geschrokken was van haar exit.

Jurylid Davy Brocatus laat vandaag, zondag 04 april, in 
Het Nieuwsblad op Zondag optekenen dat de actrice genekt is door het nieuwe wedstrijdreglement. Vorig jaar kregen de koppels punten van de jury die bij de stemmen van de kijker werden geteld. De twee koppels met de laagste score moesten nog een duel of 'dance off' beslechten. Bij dat duel hakte de jury de knoop door. In dat scenario had Kadèr Gürbüz nog in de wedstrijd gezeten : zij had een duel tegen Wouter Van Bellingen sowieso gewonnen.

Brocatus vindt het jammer dat de jury dit jaar niemand kan 'redden' met zo'n duel. "Misschien moet vtm erover nadenken om dat systeem terug in te voeren. Ik snap wel dat het meer geld en tijd kost : vorig jaar had je twee uitzendingen per week door dat bijkomende duo. Niet handig, want dat duel werd vooraf opgenomen en zo kun je de uitslag moeilijk geheim houden."

Brocatus vindt het jammer dat Kadèr moest vertrekken. "Het doet me denken aan Gène Bervoets : iederéén kende Gène, maar hij had geen publiek van sms'ers achter zich. Vergeet niet dat 'Sterren op de Dansvloer' de eerste weken een heel groot zwevend publiek heeft. Pas als de finale nadert, spelen de danskwaliteiten echt een rol." (bron : vtm, Het Nieuwsblad op Zondag ; foto : vtm)

04-04-2010 om 16:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : zesde deel van 'Sara'-dagboek is nu beschikbaar.

 Op donderdag 20 augustus vorig jaar verscheen het vijfde dagboek van 'Sara', 'Het grote geluk ?'. De populaire vtm-telenovelle werd tussen september 2007 en juni 2008 uitgezonden en zangeres Natalia (Eurosong 2004) nam de titelsong voor haar rekening.

Toen berichtten we reeds dat het 'Sara'-verhaal nog niet helemaal uitverteld want er werden nog een kerstspecial ('Een onvergetelijke winter') en twee nieuwe delen in 2010 verwacht.

Het zesde deel, met als titel 'De breuk', is sinds afgelopen woensdag, 31 maart, beschikbaar. Ook in dit deel neemt het leven van Sara een hoop verrassende wendingen.

Sara lijkt volmaakt gelukkig want haar zoontje Sen is net geboren. Maar dan blijkt dat het jongetje een aangeboren hartafwijking heeft. Die ziekte veroorzaakte een dramatische relatiebreuk met Simon.

De aanstaande zware operatie van Sen heeft een grote impact op het familieleven. Sara wordt een echte moederkloek maar Simon wil zich uit angst niet binden aan zijn zoon, bang om hem opnieuw kwijt te raken. De kloof tussen Sara en Simon wordt met de dag groter naarmate de datum van de operatie nadert. Ondertussen voelt de firma Présence nog altijd de groeiende concurrentie van het nieuwe modebedrijf van Jean-Luc, de vriend van Britt. En Helena, Simons ex-verloofde, lijkt nu definitief te willen overstappen naar de concurrent.

Na het fenomenale succes van de televisieserie blijft ook de boekenreeks Sara tienduizenden lezers bekoren.
Auteur Ria Maes kruipt telkens op een onnavolgbare manier in de huid van Sara en schrijft haar intiemste gevoelens in haar dagboeken neer. (bron : vtm)

04-04-2010 om 15:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minsk 2010 : deadline Wit-Russische selectie Junior Eurovisie Songfestival is verstreken.

 Later dit najaar vindt de achtste editie van het Junior Eurovisie Songfestival plaats in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. De nationale omroep TVR is intussen de zoektocht gestart naar de kandidaat die het land op eigen bodem zal gaan vertegenwoordigen.

Tot en met afgelopen dinsdag, 30 maart, konden geïnteresseerde kinderen (tussen tien en vijftien jaar oud) nummers voor de nationale selectie insturen. Ook dit jaar komt er een eerste selectieronde die in de loop van deze maand zal plaatsvinden. Tijdens die selectieronde zullen maximaal twintig kandidaten worden gekozen die later dit voorjaar, tijdens de maand juni, zullen deelnemen aan de halve finale.

Uit die halve finale zullen er tussen de zeven en tien kandidaten gekozen worden die in september tijdens de nationale finale (galaconcert) zullen strijden voor het ticket richting Minks. De winnaar zal dan gekozen worden door een vakjury en door de kijkers thuis (televoting). Enkel nummers in de eigen taal (Wit-Russisch) of het Russisch worden toegelaten tot de nationale selectie. (bron : TVR)

04-04-2010 om 12:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : tweede reeks zomerprogramma te duur voor Gent.

 Afgelopen dinsdag, 31 maart, raakte bekend dat 'Villa Vanthilt' deze zomer zal worden uitgezonden vanuit Hasselt en Kortrijk.

Het tweede seizoen van deze talkshow start dit jaar waar het programma vorig jaar een punt zette achter de zomer : op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Na de Ronde van Frankrijk verhuist de nieuwe villa van Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') voor vijf weken exact 178 km verder, naar de Grote Markt van Kortrijk. Daarmee heeft Marcel ook voor deze zomer twee toplocaties gevonden.

De krant 
Het Laatste Nieuws bericht in haar weekendeditie dat de openbare omroep zoveel geld vroeg dat Gent geen kandidaat meer was.

 De Arteveldestad betaalde vorig jaar 50.000 euro om de villa vier weken op het Sint-Pietersplein te krijgen en dit jaar wilde de 
VRT al 75.000 euro, weliswaar voor vijf weken deze keer.

Het stadsmarketingfonds zag af van het voorstel van de openbare omroep maar is wel nog altijd kandidaat voor '
Music for Life', maar daarover is nog niks beslist.

Het zou trouwens de eerste keer zijn dat '
Music for Life' (Studio Brussel) drie keer op rij in dezelfde stad staat, als het opnieuw naar Gent komt. Bovendien zijn volgens de krant vele andere steden ook kandidaat om het Glazen Huis te ontvangen.
(logo en foto : Eén)

04-04-2010 om 11:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Nancy heeft groot nieuws voor Rosa en Ann heeft slecht nieuws voor Tom.

 Op maandag 31 augustus jongstleden ging het vijftiende seizoen van de Eén-reeks 'Thuis' van start en het werd meteen een vliegende start. Met twee nieuwe acteurs, een nieuwe generiek en een nieuw decor voor het reiscafé/reisbureau dat Femke uit de grond wil stampen.

De titelsong van de serie wordt nog steeds gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.766 TOT EN MET 2.770.

- maandag 05 april - aflevering 2.766 : Nina heeft het niet gemakkelijk op haar eerste werkdag. Marianne en Ann plannen het verjaardagsfeestje van Sandrine. Franky probeert Bram zo goed mogelijk op te vangen. Peggy vreest dat ze Sandrine steeds minder zal zien.

- dinsdag 06 april - aflevering 2.767 : Katrien is helemaal over haar toeren na de pijnlijke confrontatie met Sonja. Bram kan de beslissing van Herman maar moeilijk aanvaarden. Nancy heeft groot nieuws voor Rosa. Het komt tot een serieuze aanvaring tussen Tom en Nina.

- woensdag 07 april - aflevering 2.768 : Rosa is onder de indruk van de plannen van Waldek en Jelena. Peter wil dat Tom wat vriendelijker is tegen Nina. Bram mijdt zijn vader, en reageert zich af op Paulien. Ann heeft slecht nieuws voor Tom.

- donderdag 08 april - aflevering 2.769 : Katrien is doodzenuwachtig voor het bezoekje aan de ouders van Filip. Saartje maakt misbruik van het vertrouwen van Filip en Katrien. Mo gaat zijn beklag doen bij de dokters. Het verjaardagsfeestje van Sandrine wordt verstoord.

- vrijdag 09 april
 - aflevering 2.770 : Bram voelt zich in de steek gelaten door zijn vader. Youri brengt Jelena een bezoekje. Tom onderneemt juridische stappen. Tim is de spelletjes van Saartje beu. Rosa laat iets te veel in haar kaarten kijken.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

04-04-2010 om 00:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Marie-Rose ziet het niet zitten om een jaar in het buitenland te gaan wonen.

 Op maandag 31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.

Nog nieuwe rollen dit seizoen zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).

Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.333 TOT EN MET 4.338.

- maandag 05 april - aflevering 4.333 : Jennifer is woest omdat haar naam en die van Mario van de website is gehaald en er volgt een nieuwe ruzie met Veronique. Agim blijft voor problemen zorgen op de scheepswerf. Mathias ziet maar één oplossing: onderduiken in het buitenland. Dit betekent dat Marie-Rose moet beslissen aan wie ze de leiding van MVM toevertrouwt. De stemproblemen van Malika zijn eindelijk van de baan en ze besluit samen met Pierrot op te treden. Maar dat is buiten Evy gerekend, die het nodig vindt om zich als manager te laten gelden. Dimi besluit om een documentaire over zijn leven te maken. Kicky doet Maarten een belangrijk voorstel.

- dinsdag 06 april - aflevering 4.334 : Dimi interviewt Rita voor The Dimi Story of de documentaire die hij over zijn leven maakt. Peter geeft toe aan de druk van Bert en hij geeft advocate Ariane Balencourt de opdracht om Jet aan te klagen voor bedrijfsspionage. June is aangeslagen wanneer ze het nieuws verneemt. Nico maakt Pierrot het verwijt dat hij te veel tijd en energie in de goed doelactie "Een hart voor muziek" stopt en te weinig in The Project. Victor stelt Leen voor een moeilijke keuze : deelnemen aan de 4x4-trophy of hem vervangen tijdens een symposium over neurochirurgie. Kiest ze voor haar hobby of voor haar carrière ?

- woensdag 07 april
 - aflevering 4.335 : Marie-Rose ziet het niet zitten om een jaar in het buitenland te gaan wonen en zolang het contact met haar kinderen en kleinkinderen te verbreken. Mathias ziet nog één andere oplossing, nl. een einde maken aan hun relatie. Jennifer is er niet over te spreken dat Veronique de algemene leiding over MVM krijgt en ze eist dat Mario en Francis hun veto stellen. Maarten wil Kicky trakteren op een romantische avond en dan de waarheid opbiechten over zijn functie bij "Jan & Alleman", de cabrio en Nonkel Jean. Rob is gefrustreerd omdat hij Pierrot niet kan helpen.

- donderdag 08 april
 - aflevering 4.336 : Peter en zijn raadsvrouw Ariane Balencourt zitten samen met June en de advocaat van Jet. De meeting verloopt zeer moeizaam en levert Peter niet zijn aandelen op. Komt daarbij dat June zich door hem bedrogen voelt. Mieke is van mening dat Leen naar het symposium over neurochirurgie moet gaan. De studente geneeskunde heeft wel oren naar de argumenten, tot ze verneemt dat Mieke gechanteerd wordt door Victor. Pierrot confronteert Evy met haar jaloezie.

- vrijdag 09 april
 - aflevering 4.337 : Jennifer is nog altijd van plan om te vertrekken bij MVM als Veronique er de leiding krijgt. Ze is dan ook blij te horen dat Marie-Rose besloten heeft om in Vlaanderen te blijven. Peter houdt er een andere mening op na en hij overstelpt Mathias met vervelende vragen. Maarten moet voor zijn romantische date met Kicky terug een witte cabrio zien te versieren. Rob heeft goed nieuws voor zijn stiefzoon.

- zaterdag 10 april - aflevering 4.338 : Peter wil niet meer liegen tegen June en hij biecht haar op dat het hem van meet af aan te doen is geweest om zijn aandelen. Zij trekt meteen haar conclusies. Bert wil dat zijn zoon opgroeit in een warm nest en hij besluit nu al een drink te geven voor de familie. Dimi helpt Maarten met de organisatie van zijn belangrijke avond met Kicky. Leen probeert Evy duidelijk te maken dat ze het als manager niet kan maken om niet naar het optreden van Pierrot en Malika te gaan. Jan, Linda, Rita en Maarten ondervinden dat Dimi geen blad voor de mond neemt in de documentaire over zijn leven.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.00 op vtm. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)

04-04-2010 om 00:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David wordt opgesloten in de cel en Sofie verzet hemel en aarde om hem vrij te krijgen.

 Op vrijdag 18 september jongstleden ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.25. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagnamiddag (rond de klok van 14.45) volgt dan 'De week van David' waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 143 TOT EN MET 147.

- maandag 05 april (herhaling dinsdag 06 april) - aflevering 143 : David heeft een nieuwe herinnering aan zijn vader, maar hij durft niet te hopen dat er snel een hereniging volgt. Hij stort zich ook terug op zijn werk, maar dat is buiten Delphine gerekend. Zij overhaalt hem om nog één keer uit te gaan zodat ze haar "rol" in de documentaire kunnen vieren. Een slechte zet, want het loopt helemaal fout. Pieter heeft de handen vol met de nieuwe aanvraag voor de Alzheimermedicatie. Tim wil met zijn vader over de job van Robby praten en wil hem ook vertellen dat hij en Robby een relatie hebben. Herman verdenkt er Andrea van bedrijfsgeheimen met Ludo te delen. Maarten kondigt aan dat hij gaat verhuizen.

- dinsdag 06 april
 (herhaling woensdag 07 april) - aflevering 144 : David wordt beschuldigd van slagen en verwondingen en hij wordt opgesloten in de cel. Sofie en Delphine krijgen hierdoor knallende ruzie. Wat Sofie betreft is Delphine niet langer haar zus. Robby bekijkt zijn opties voor zijn toekomstige carrière. Tim voelt zich schuldig omdat hij bij zijn vader geen garanties kan afdwingen voor Robby's job. Delphine maakt haar debuut als gastvrouw in de documentaire. Lotte deelt met Andrea haar zorgen over Sanders vermoeidheid, de blauwe vlekken op zijn lichaam en zijn bloedend tandvlees.

- woensdag 07 april (herhaling donderdag 08 april) - aflevering 145 : Delphine geeft de filmploeg een rondleiding bij Klaerhout Pharmaceutica. Sofie heeft belangrijker zaken aan haar hoofd, zoals hemel en aarde verzetten om David vrij te krijgen. Ze roept de hulp in van de gerenommeerde advocaat Hugo Merckx en overweegt zelfs om het slachtoffer uit zijn kunstmatige coma te halen. Ondertussen schildert David in zijn cel de gebeurtenissen van zich af en hij is triest als hij stilstaat bij wat mensen mensen aandoen. Herman dreigt het gemeenschappelijk project rond Alzheimer eenzijdig op te blazen omdat Bea weigert Hannelore als afgevaardigde toe te laten bij Welvapharma. Andrea en Lotte proberen Sander te overtuigen om een bloedonderzoek te ondergaan.

- donderdag 08 april
 (herhaling vrijdag 09 april) - aflevering 146 : De joint venture rond het Alzheimerproject wordt stopgezet. Sofie maakt zich zorgen omdat de families Klaerhout en Wellens met getrokken messen tegenover elkaar staan. Hoe passen zij en Pieter in dit plaatje ? Tim heeft het moeilijk met het feit dat Robby overweegt om in Luxemburg te gaan werken. Hannelore wil dat Maarten hun relatie een eerlijke kans geeft. Andrea herkent terug de strijdvaardige Herman wanneer hij haar onomwonden vertelt dat ze werk en privé zal moeten scheiden. Delphine krijgt een sexy voorstel van de documentairemaker.

- vrijdag 09 april
 (herhaling maandag 12 april) - aflevering 147 : Tijdens de familieraad van zowel de Wellens' als de Klaerhouts wordt beslist alles op alles te zetten om het Alzheimerproject binnen te halen. David zit nog altijd in de cel en hij voelt zich eenzamer dan ooit. Hij begint zelfs te huilen wanneer Maarten hem schildersgerief komt brengen. Ondertussen wacht Sofie op nieuws van de advocaat of David in aanmerking komt om op borg te worden vrijgelaten. Herman is teleurgesteld wanneer hij van Tim hoort dat Robby een sollicitatiegesprek heeft in een ander bedrijf. Maarten wordt eindelijk herenigd met de vrouw die de grootste plek in zijn hart inneemt. Andrea zet een punt achter haar flirt met Ludo.

'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 18.25 en 19.00 op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

04-04-2010 om 00:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Noorwegen is in 2002 voor de tweede maal niet van de partij tijdens het Eurovisie Songfestival.

 Midden mei vorig jaar wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als in 2008 en 2009 zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Dit jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de drieënveertigste aflevering van onze reeks staan we eventjes stil bij het jaar 2002.

Dat jaar is het land voor de tweede maal sinds 1960 niet van de partij tijdens het jaarlijkse liedjesfestival. Een jaar eerder, in 2001, strandde Haldor Lægreid met "On my own" op een gedeelde tweeëntwintigste en allerlaatste plaats. Enkel Portugal had drie punten over voor het nummer. Wegens dat slechte resultaat was Noorwegen er in 2002 niet bij.

Ook in 1970 werd niet deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival. Een jaar eerder, in 1969, werd de veertiende editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen door maar liefst vier landen zijnde Frankrijk, Nederland, gastland Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Door deze rare uitslag besloten vier landen om het festival van 1970 links te laten liggen en zo waren de Scandinavische landen (Finland, Noorwegen en Zweden) en Portugal dat jaar niet van de partij. Het viertal zou een jaar later, in 1971, in de Ierse hoofdstad Dublin opnieuw van de partij zijn. (met dank aan 3D Flags)

04-04-2010 om 00:30 geschreven door Redactie  


03-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : zesde editie van 'Het Schlagerfestival' op zaterdag 02 en zondag 03 april 2011.

Logo Schlagerfestival Sinds gisteren, vrijdag 02 april, en dit nog tot en met overmorgen, paasmaandag 05 april, stroomt de Ethias Arena in Hasselt opnieuw vol voor 'Het Schlagerfestival', dé jaarlijkse hoogmis voor liefhebbers van schlagers en meezingers. En het is feest, want 'Het Schlagerfestival' bestaat vijf jaar en speciaal voor die gelegenheid mocht het trouwe publiek na afloop van de vorige editie stemmen voor de affiche van dit jaar.

Vele duizenden brachten hun stem uit om hun favoriete artiest te zien op dit populaire liedjesfeest. Het resultaat is een indrukwekkende affiche : Laura Lynn, Willy Sommers, Christoff (Eurosong 1993-2002), zijn zus Lindsay, De Romeo's (Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999 - Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996Chris Van Tongelen, Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996), Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Dennie Christian, Eddy Wally, The Sunsets, Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Paul Severs, Koos Alberts, Sergio (ESF 2002) en niemand minder dan Vader Abraham, oftewel Pierre Kartner (componist en tekstschrijver Nederlandse inzendingen ESF 1973-2010), maken hun opwachting.
 
Intussen raakte bekend dat er volgend jaar een nieuwe editie zit aan te komen en dit op zaterdag 02 en zondag 03 april 2011. Meteen werden ook alvast drie namen bekendgemaakt van artiesten die hun opwachting zullen maken. Zo koos de organisatie voor twee nieuwkomers, namelijk Sam Gooris en Danny Fabry, en voor 'oude getrouwe' Luc Steeno. De namen van andere artiesten worden later wereldkundig gemaakt.

Tickets voor één van beide shows kunnen nu reeds worden aangekocht via de 
website van Sherpa of telefonisch (070 34 50 50).
(bron : Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad)

03-04-2010 om 21:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (03-04-2010).

 Misschien houdt U het wat rustiger op deze Stille Zaterdag, maar wij hebben alvast gezorgd voor de muzikale paasnoten. En ook nu weer hebben we het nieuws op muzikaal vlak voor jou mooi op een rijtje gezet in 'Vers van de pers' en zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Afgelopen maandag, 29 maart, verscheen er een nieuwe single van Natalia (Eurosong 2004). Er werd gekozen voor "On the radio", een nummer dat ook is terug te vinden op haar jongste album "Wise girl". 

 Eerder vorige maand, op vrijdag 26 maart, verscheen er een nieuw album van de formatie Urban Trad (ESF 2003). De groep verzamelde zestien nummers op "The best of" en op dat album mogen "Sanomi", de Belgische Songfestivalinzending uit 2003, en "No pudeo" niet ontbreken. Dat laatste nummer werd zowel in Nederland als in Vlaanderen ingediend voor de nationale selecties voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

 Later deze maand kan je de Spaanse hartenbreker David Bisbal (OT 2002, ESF 2002) zowel in België als in Nederland aan het werk zien. Eerder vorige maand, op maandag 22 maart, verscheen in de Lage Landen zijn nieuwe single "Esclavos de sus besos". Het nummer is ook terug te vinden op het album "Sin mirar atrás" dat eind oktober 2009 op de markt werd gegooid.
 
 En we blijven nog eventjes in Spanje want er weer nieuws van zangeres Soraya (ESF 2009). Op maandag 22 maart jongstleden verscheen "Live your dreams" van de Franse DJ Antoine Clamaran ft. Soraya

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Op vrijdag 26 maart verscheen "Rote Lippen soll mann küssen - Das Beste auf Deutsch" van Cliff Richard (ESF 1968-1973). Op het album staan enkel Duitse versies van waaronder ook zijn twee festivalinzendingen "Mann gratuliert mir" ("Congratulations") en "Gut dass es Freunde gibt" ("Power to all our friends"). In totaal krijg je op het dubbelalbum achtenvijftig nummers. Op maandag 18 januari bracht de Zweedse zangeres Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008) haar nieuwe single "Devotion" op de markt. Het nummer kon enkel worden gedownload maar sinds afgelopen woensdag, 31 maart, is het ook fysiek beschikbaar. En zoals we gisteren, vrijdag 02 april, reeds meldden verschijnt op vrijdag 30 april eerstkomende het debuutalbum van Tom Dice (ESF 2010). Op "Teardrops" zullen we onder meer "Me and my guitar" terugvinden. Met dat nummer treedt hij op dinsdag 25 mei eerstkomende als tiende aan tijdens de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je fijne paasdagen en alvast heel veel luisterplezier !

03-04-2010 om 16:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kathleen Aerts zingt samen met de Ketnetband.

 Het is intussen iets meer dan een jaar geleden dat Kathleen Aerts bekendmaakte dat ze uit de meidengroep K3 (Eurosong 1999) zou stappen. Een eerste solosingle, "Zumba yadé", stond bijna drie maanden in de Ultratop 50 een ook haar debuutalbum "Kathleen in symfonie" werd positief onthaald.

Kathleen zal de komende maanden een tiental maal als gaste optreden bij de
Ketnetband en morgen, paaszondag 04 april, wordt in Oostende het startschot gegeven. Naast haar zomerhit van vorig jaar, "Zumba yade", belooft ze een repertoire waar jong als oud plezier zullen aan beleven. Zo komt er een medley met de mooiste en meest bekende kinderliedjes, een nummer uit 'High School Musical' en zelfs een stukje Michael Jackson staan op het programma.

We zetten hieronder de optredens van de
Ketnetband voor de komende maanden op een rijtje :

* zondag 04 april (15.20) : Oostende (Hotel school Oostende).
* zaterdag 10 april (15.30) : Lummen (Feesttent).
* zondag 18 april (16.00) : Bokrijk (Genk) (Dag van de abonnee).

* vrijdag 07 mei (namiddag) : Antwerpen (Brederode feesten).
* zaterdag 15 mei (17.00) : Knokke (80 jarig bestaan
KLJ).
* zondag 30 mei (14.00) : Moen (Mercator).
* zondag 30 mei (17.00) : Mechelen (Mechelen kinderstad).

* zondag 06 juni
(13.00) : Mechelen (Lekkere Nekker).
* zondag 27 juni (14.30) : Sint-Truiden (
Joy Joy).
* zondag 27 juni (16.15) : Genk (
Genk on Stage).

* zondag 04 juli (16.30) : Tervuren (
Hee Tervuren).
* zaterdag 10 juli (namiddag) : Dilsen-Stokkem.
* zaterdag 10 juli (18.30) : Diepenbeek (
Torenlawijt).
* zondag 25 juli (16.00) : Gent ('Kids For 
Oxfam' bij Sint-Jacobs).

* zaterdag 21 augustus (15.00) : Beveren (
Beverse Feesten).
* zaterdag 28 augustus (15.00) : Lendelede Open luchtpoduim).
* zondag 29 augustus (14.30) : Kortenaken (
Boerenrock).

Meer nieuws en informatie krijg je op de
website van de jongerenzender van de openbare omroep. (bron : Ketnet, website Kathleen Aerts)

03-04-2010 om 13:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ik weet wat je deed' : vanavond draait het rond Tine uit Merksen.

 Sinds vorige zaterdag, 27 maart, presenteert Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) de nieuwe spelshow 'Ik weet wat je deed'. Daarin maakt elke week een man of vrouw dingen mee die de dagelijkse realiteit overstijgen, waardoor hij/zij zichzelf op een ludieke manier een stukje beter leert kennen. Het tennistornooi van Wimbledon winnen hoewel je slechts een uurtje tennis in de week speelt, het bezoek krijgen van je grote idool die al jaren overleden is, letterlijk de prins op het witte paard ontmoeten, een reis in de tijd maken...

 Het kan allemaal in 'Ik weet wat je deed', want de kandidaten beleven onder hypnose hun avonturen met een knipoog en ervaren de situaties dan ook als levensecht. Na de opnamedag wordt hun geheugen meteen weer gewist, waardoor ze zich niets meer kunnen herinneren van de dingen die ze hebben meegemaakt. In de televisiestudio worden ze door Koen Wauters geconfronteerd met hun eigen daden, moeten ze raden hoe ze gereageerd hebben op de situaties en kunnen ze enkele leuke prijzen in de wacht slepen.

* tweede aflevering :

In de tweede aflevering van "Ik weet wat je deed" staat Tine centraal. Deze vrolijke blondine is 22 jaar, afkomstig uit Merksem en werkt als telefoniste voor een bedrijf van stofzuigers. Met de hulp van Jos Claus ziet zij enkele van haar dromen uitkomen en beleeft zij wonderbaarlijke avonturen.

Zo rijdt Tine op het autocircuit een race met een rode Ferrari, verbaast ze de collega's op het werk als ze een mondje Chinees praat en blijkt de mannelijke versie van zichzelf, Tim, een macho met een grote M te zijn.

 Jos Claus neemt in 'Ik weet wat je deed' de showhypnose voor zijn rekening. Hij begeleidt de kandidaten voor, op en achter de schermen, net zoals hij dat in Nederland gedaan heeft in de gelijknamige show die door de TROS is uitgezonden.

'Ik Weet Wat Je Deed : tweede aflevering vanavond, zaterdag 03 april, tussen 20.40 en 21.40 op vtm. (bron en foto : vtm)

03-04-2010 om 00:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer, follow up' : vanaf vanavond elke zaterdagavond.

 Vorige week vrijdag, 26 maart, ging bij vtm de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer' van start. In de tweede liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', gisterenavond vrijdag 02 april, werden de tien dansparen op de dansvloer gevraagd, voor een jive of een tango. En na de mannelijke deelnemers vorige week moesten de vrouwelijke vedetten deze week een relay dansen, met de passen van de mambo.

Na de tweede aflevering moesten Kadèr Gürbüz en haar danspartner Dick Matthys als eersten het strijdtoneel verlaten. Vanaf vanavondzaterdag 03 april, om 19.40 kan je bij vtm terecht voor de 'Sterren op de Dansvloer, follow up'. Je komt er het verhaal van de eerste afvallers te weten, je kan de hoogtepunten uit de show herbekijken en je kan een blik werpen achter de schermen.

 'Sterren op de Dansvloer, follow up', vanavondzaterdag 03 april, tussen 19.40 en 20.00 op vtm.
Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

03-04-2010 om 00:15 geschreven door Redactie  


02-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze eerste vrijdag van april af met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Eerder vorig najaar gaven Regi Penxten (componist "My music" - Eurosong 2008) en Linda Mertens in totaal zes Sportpaleisconcerten. Ook dit jaar zakt Milk Inc. af naar het Antwerpse Sportpaleis. Er zijn alvast twee data vastgelegd en dit op vrijdag 24 en zaterdag 25 september. Beide shows starten telkens om 20.30 en kaartjes kunnen nu reeds worden aangekocht.

De prijs van de tickets is vastgesteld op 25,00 - 30,00 en 35,00 €. Meer informatie krijg je hier alwaar je ook je tickets kan bestellen.

 Op zaterdag 21 november jongstleden vond in de Ethias Arena in Hasselt de eerste editie plaats van 'Het Zingpaleis'. Onder leiding van De Romeo's – Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999), Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996), Chris Van Tongelen (Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996) – vond er het grootste meezingfeest plaats.

Ook dit jaar komt er een nieuwe editie van het muzikale feest en dat op zaterdag 27 november. Welke artiesten er hun opwachting maken is op dit ogenblik nog niet bekend maar kaartjes kunnen al wel worden aangeschaft en dit telefonisch op het nummer 070 34 50 50 of via de website van
Sherpa.

Meer informatie over de tweede editie van '
Het Zingpaleis' volgt later. Hou alvast de website in het oog !

 Zonder Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) zou december niet meer december zijn in het Sportpaleis. Daarom zijn nu al de data vastgelegd voor 'Clouseau 2010' in het Sportpaleis.

U kunt erbij zijn op vrijdag 17, zaterdag 18 of zaterdag 25 december (kerstdag) om 20.30. Of op zondag 26 december (tweede kerstdag) om 15.00, ideaal om met het hele gezin te komen feesten en meezingen.

De prijs van de toegangskaarten blijft ongewijzigd ten opzichte van 2009 :

* 18,00 € : staanplaatsen balkon.
* 21,00 € : zitplaatsen met beperkt zicht onder balkon.
* 26,00 € : staanplaatsen middenplein.
* 31,00 € : zitplaatsen balkon, zitplaatsen tribunebochten en rolstoelplaatsen.
* 38,00 € : zitplaatsen tribunes.

Kaarten voor één van de concerten kunnen nu reeds worden besteld en dat kan via de website van het
Sportpaleis (klik hier).

02-04-2010 om 23:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 03 april 2010 - Tom Dice houdt het amper één weekje vol aan de top van de hitparade.

Ultratop De Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, "Me and my guitar" van Tom Dice, heeft het maar één weekje volgehouden aan de top van de hitparade en daalt deze week naar een derde plaats. Ook over de taalgrens heeft de zanger uit Eeklo al een schare fans achter zich weten te verzamelen maar toch daalt hij ook daar en wel van een achttiende naar een drieëndertigste plaats.

Natalia en Gabriël Rios doen het met "Hallelujah", een benefietsingle ten voordele van de aardbeving in Haïti, iets minder goed dan vorige week en dalen in Vlaanderen van een derde naar een negende plaats. Over de taalgrens daalt de single van een vijfentwintigste naar een dertigste plaats.

De jongste single van Milk Inc., "Storm", boekt deze week in Vlaanderen opnieuw een aantal plaatsen winst en zo stijgt het nummer van een tiende naar een zesde plaats. Ook in Wallonië boeken Regi en Linda winst en daar bezetten ze de vijfentwintigste plaats. Ameerah, oftewel Astrid Roelants, daalt deze week in Vlaanderen met "The sound of missing you" van een negenendertigste naar een zesenveertigste plaats.

In de tipparade begroeten we de nieuwe singles van Jo Vally en Françoise Hardy. Deze laatste komt met haar jongste single "Noir sur blanc" in de Waalse hitparade binnen op een zesendertigste plaats. Haar album, "La pluie sans parapluie" is er deze week goed voor een vijftiende plaats.

"De hits" van Ketnet Pop Juniors 2010 daalt deze week van een dertiende naar een vijftiende plaats en dit na vijf weken notering. "Jonge honden", het nieuwe album van De Kreuners, daalt van een twaalfde naar een twintigste plaats en "MaMaSé!" van K3 vinden we één plaatsje hoger terug, op negentien.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



03. (01) "Me and my guitar" - Tom Dice (3 weken)(ESF 2010).
06. (10) "Storm" - Milk Inc. (6 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
09. (03) "Hallelujah" - Natalia (Eurosong 2004) & Gabriël Rios (9 weken).
13. (11) "Je maakt me gek!" - Christoff (4 weken)(Eurosong 1993-2002).
46. (39) "The sound of missing you" - Wildboyz feat. Ameerah (Eurosong 2004)(9 weken).

Ultratip 30 singles :

25. (NW) "Wat ik voor je voel" - Jo Vally (Eurosong 1981).
29. (NW) "Noir sur blanc" - Françoise Hardy (ESF 1963).

Verdwenen : "Das wat ik zeggen wou" - De Kreuners (4 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').

Ultratop 100 albums :



015. (013) "De hits" - Ketnet Pop Juniors 2010 (5 weken).
019. (016) "MaMaSé!" - K3 (19 weken)(Eurosong 1999).
020. (012) "Jonge honden" - De Kreuners (3 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').
091. (NW) "Kloofstraat" - Stef Bos (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1989)

Verdwenen : "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (1 week) en "Zij aan zij" - Clouseau (23 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

Ultratop 10 DVD :

02. (02) "10x10 - Live in het Sportpaleis" - Clouseau (7 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
03. (03) "De hemel in het klad - Live in de Roma" - Bart Peeters (3 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
05. (05) "Dagdromen" - Amika (20 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').
06. (06) "The final reunion" - Cliff (ESF 1968-1973) and The Shadows (ESF 1975)(20 weken).
10. (14) "Forever - Live at Sportpaleis" - Milk Inc. (56 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



25. (28) "Storm" - Milk Inc. (5 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
30. (25) "Hallelujah" - Natalia (Eurosong 2004) & Gabriël Rios (5 weken).
33. (18) "Me and my guitar" - Tom Dice (3 weken)(ESF 2010).
36. (NW) "Noir sur blanc" - Françoise Hardy (ESF 1963).

Ultratip 30 singles :

30. (NW) "C'est l'printemps" - Léopold Nord & Philippe Lafontaine (ESF 1990).

Verdwenen : "Noir sur blanc" - Françoise Hardy (4 weken)(ESF 1963).

Ultratop 100 albums :



001. (001) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (3 weken).
015. (NW) "La pluie sans parapluie" - Françoise Hardy (ESF 1963).
048. (057) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (36 weken)(ESF 1988).
050. (065) "New Yorker - Hommage à Bob Dylan" - Hugues Aufray (22 weken)(ESF 1964).

Verdwenen : "Tu trouveras... 10 ans de succès" - Natasha St-Pier (16 weken)(ESF 2001) en "Gainsbourg...Forever" - Serge Gainsbourg (22 weken)(componist en tekstschrijver Luxemburgse inzending ESF 1965 en Monegaskische inzending ESF 1967, tekstschrijver Franse inzending ESF 1990).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (2 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

02-04-2010 om 23:46 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs