Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

25-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kveld Oslo' : 20. ISRAEL.

 Sinds dinsdag 06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.

Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Sinds eergisteren plaatsen we de kandidaten in de tweede halve finale voor het voetlicht en het land dat als derde aantreedt tijdens die halve finale op donderdag 27 mei is ISRAELHet Aziatische land neemt sinds 1973 deel aan het liedjesfestijn en heeft al heelwat goede resultaten behaald. In totaal won het land al drie keer het jaarlijkse liedjesfestival. In 1978 (Izhar Cohen & The Alphabeta), 1979 (Milk & Honey) en in 1998 met de controversiële Dana International. Dit jaar neemt het land voor de drieëndertigste maal deel en in totaal eindigde Israël achttien maal bij de eerste tien waarvan zelfs tien keer binnen de top vijf. Vijf jaar geleden wist zangeres Shiri Maymon beslag te leggen op de vierde plaats. Maar in 2006 en 2007 verging het de Israëlische inzending heelwat minder : Eddie Butler eindigde met "Together we are one" op een drieëntwintigste en voorlaatste plaats tijdens de finale en drie jaar geleden wisten Teapacks zelfs de halve finale niet te overleven. Met "Push the botton" eindigde de groep op een vierentwintigste plaats. Boaz Mauda kon die neerwaartse spiraal in 2008 opnieuw ombuigen. Met "Ke'ilo kan" ("The fire in your eyes"), een nummer van oud-winnares Dana International, eindigde hij tijdens de eerste halve finale op een vijfde plaats en in de finale wist hij uiteindelijk beslag te leggen op een negende plaats. Vorig jaar vertegenwoordigden Noa (Achinoam Nini) en de Palestijnse Mira Awad het land in de Russische hoofdstad Moskou. Met "There must me another way" legden ze met een totaal van 75 punten beslag op een zevende plaats in de eerste halve finale. In de finale vergaarde het tweetal 53 punten en dat was goed voor een zestiende plaats.

 Op maandag 15 maart werd de Israëlische inzending gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Eind december raakte reeds bekend dat de 28-jarige zanger Harel Skaat (Ska'at) eind mei voor Israël zal deelnemen aan de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Er was dit jaar een nationale selectie, 'Kdam', en daarin bracht de zanger vier nummers ten gehore. Op maandag 22 februari maakte de Israëlische nationale omroep IBA de titels van die nummers bekend en op zaterdag 06 maart werden ze voor het eerst voorgesteld. Nadien plaatste de omroep ze ook op het internet en dit op hun festivalpagina. De nationale finale werd gepresenteerd door Ofer Schechter en de inzending werd gekozen door televoting (50%) en door een aantal jury's (50%).

* de vier nummers (in volgorde van optreden) :

01. "Le'an?" (Eyal Shahar, Sahar Hagay).
02. "Ela'yich" (Ohad Chitman, Noam Horev).
03. "Le'hitkarev" (Nitzan Keikov, Sahar Haga).
04. "Milim" (Tomer Hadadi, Noam Horev).

Ook dit jaar was de nationale selectie een samenwerking tussen
IBA en de commerciële zender Channel 2. Het was deze laatste omroep die de nationale finale vanavond rechtstreeks op antenne bracht.

Na een meer dan twee uur durende uitzending, regelmatig onderbroken voor de nodige commerciële boodschappen, was het eindelijk tijd voor de uitslag. De hele uitzending was reeds op zondag 14 maart ingeblikt, enkel de bekendmaking van de punten van de televoting was rechtstreeks.

* de punten van de verschillende jury's :

01. jury bestaande uit leden van het parlement : "Milim" (12), "Le'an?" (10), "Ela'yich" (8) en "Le'hitkarev" (0).
02. jury bestaande uit Songfestivalfans : "Milim" (12), "Le'hitkarev" (10), "Le'an?" (8), "Ela'yich" (0).
03. jury bestaande uit leden van het officiële forum van de zanger : "Milim" (12), "Le'hitkarev" (10), "Ela'yich" (8), "Le'an?" (0).
04. jury bestaande uit Zvika Pik (componist Israëlische inzending ESF 1998-2002, componist Oekraïense inzending 2003), Mira Awad (ESF 2009) en Moshe Datz (ESF 1991, componist Israëlische inzending ESF 1998, componist en tekstschrijver Israëlische inzending ESF 1999) (dubbele punten) : "Milim" (24), "Le'an?" (20), "Ela'yich" (16), "Le'hitkarev" (0).
05. jury bestaande uit leden van het organisatiecomité van de nationale selectie (helft van de punten van de vakjury) : "Milim" (60), "Le'an?" (50), "Ela'yich" (40), "Le'hitkarev" (0).

* de einduitslag (tussen haakjes de punten van de vakjury's + televoting) :

01. "Milim" (Tomer Hadadi, Noam Horev) : 240 punten (120+120).
02. "Le'an?" (Eyal Shahar, Sahar Hagay) : 188 punten (88+100).
03. "Ela'yich" (Ohad Chitman, Noam Horev) : 152 punten (72+80).
04. "Le'hitkarev" (Nitzan Keikov, Sahar Haga) : 20 punten (20+0).

 Harel Skaat (Kvar Safa, 08 augustus 1981), verwierf nationale bekendheid na zijn deelname aan de tweede editie van 'Kokhav Nolad', de plaatselijke versie van 'Idool' in 2004. Hij strandde op een tweede plaats na winnaar Harel Moyal. In de zomer van 2006 bracht hij zijn debuutalbum op de markt en intussen heeft hij ook al een aantal awards in ontvangst mogen nemen.

Skaat
 zal niet de eerste artiest zijn die via 'Kokhav Nolad' een opstapje maakt naar het Eurovisie Songfestival. Zo vertegenwoordigde de runner-up van de eerste editie (2003), Shiri Maimon, het land in 2005 met "Hasheket shenish'ar". Tijdens de finale eindigde de zangeres op een verdienstelijke vierde plaats.

Twee jaar geleden verdedigde Maoz Bauda de Israëlische kleuren in de Servische hoofdstad Belgrado. Hij werd in de zomer van 2007 de winnaar van de vijfde editie van de talentenjacht. Met "The fire in your eyes" wist hij tijdens de finale beslag te leggen op een negende plaats.

"Milim" (tekst : Noam Horev ; muziek : Tomer Hadadi)

שוב העצב כאן
שוב הפחד קם
והסוף נרקם
בחלוני
זגוגית סדוקה
ושוב שתיקה
מותשת וזרוקה
בדמיוני
האור נרדם
דמעות של דם
שורפות לי בגרון
ידית שרוטה
תקרה שמוטה
כשאני שר לך את השיר האחרון

השארת לי רק מילים
מקלט בין הצללים
ספרים מסודרים ובין החדרים
השארת לי רק מילים
זר של מנעולים
אלוהים, השארת לי רק מילים

קירות שותקים עכשיו
ומה לקחת כשברחת
כן, מה לקחת
במלחמה הזאת אולי ניצחת
ומה נשאר לי כשהלכת?

השארת לי רק מילים
מקלט בין הצללים
ספרים מסודרים ובין החדרים
השארת לי רק מילים
זר של מנעולים
אלוהים, השארת לי רק מילים

וגם לקרח קר
כשאני נזכר
איך את היום מולו
מוארת בצילו
נשברת בשבילו
את המילים שהשארת לי
את עכשיו אומרת לו


MORGEN
: voorstelling van de Deense kandidaten, Chanée & N'evergreen. (foto : Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

25-04-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


24-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Nederlandse zangeres Bonnie St. Claire wou zelfmoord plegen.

 Bonnie St. Claire (NSF 1970-1977-1982), de Nederlandse zangeres die in de jaren tachtig ook bij ons verschillende hits scoorde, onder meer met "Dokter Bernhard", heeft vele keren overwogen uit het leven te stappen. Dat bekent ze in een Nederlands kranteninterview. Daarin legt ze ook uit dat haar zelfmoordplannen alles te maken hadden met haar jarenlange alcoholverslaving. Ondertussen is St. Claire erin geslaagd de drank af te zweren.

De zangeres waagde in het verleden in totaal drie maal haar kans om Nederland te kunnen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. In 1970 eindigde ze tijdens het 'Nationaal Songfestival' met "Manna" op een gedeelde zevende en laatste plaats met nul punten. Zeven jaar later, in 1977, deed ze het heelwat beter want met "Stop me" strandde ze op een tweede plaats na winnares Heddy Lester.

In 1982 nam ze voor de derde en meteen ook laatste maal deel aan het 'Nationaal Songfestival'. In de finale streden drie kandidaten (Bill Van Dijk, The Millionaires en Bonnie St. Claire) om het Nederlandse ticket richting Harrogate. Eerst werden drie nummers ("Pierement", "Jij en ik", "Fantasy island") door de kandidaten ten gehore gebracht en daaruit werd het nummer gekozen, nadien volgde nog een stemming met betrekking tot de keuze van de kandidaat. Bonnie St. Claire strandde uiteindelijk op de tweede plaats. (bron :
Het Nieuwsblad)

24-04-2010 om 16:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : schlagerkoningin Laura Lynn uitgedanst, Kevin Janssens de nieuwe Vlaamse John Travolta.

 Gisterenavond was er de vijfde aflevering van het vierde seizoen van 'Sterren op de Dansvloer'. In deze liveshow moesten de zeven overblijvende kandidaten het beste van zichzelf geven tijdens de samba.

Sonja Kimpen had 'een goede bevalling'

Sonja Kimpen opende de samba-aflevering op "It had better be tonight" van Michael Bublé. Jacques Vermeire vond het "een goede bevalling", maar jurylid Ronny gaf een ingewikkelde technische uitleg die er op neer kwam dat Sonja haar heupen niet genoeg gebruikte. Toch schudde ze samen met Arman Eranosjan 27 punten bij elkaar.
Herbekijk hier hun optreden.

Louis Talpe toont enthousiaste samba

Louis 'Mega Toby' Talpe gooide zich enthousiast in de samba-strijd. Op "Düm tek tek" van Hadise (ESF 2009) palmde hij samen met Leila Akcelik de dansvloer in. Met prijzende jury-woorden en 26 punten tot gevolg. Bekijk 
hier hun optreden.

An Lemmens is niet bitchy genoeg

Ans heupen verdwenen volgens de jury tijdens haar samba op "Walk like an Egyptian" van The Bangles. Anouchka vond haar ook niet "bitchy" genoeg, maar dat kan An en danspartner Aerjen niet tegenhouden. Zij is ondertussen helemaal verslaafd aan dansen en was tevreden met de 21 punten.
Bekijk hier hun optreden.

Peter Van den Begin bedolven onder slipjes

Peter Van den Begin had het eerst moeilijk met de "verwijfdheid" van samba, maar gaandeweg kreeg hij zin in de sexy Braziliaanse dans. Na zijn moves met Kimberly Smith op "Eso Beso" van Nancy Ames kreeg hij zelfs onderbroeken toegeworpen, gevolgd door 26 punten. Bekijk 
hier hun optreden.

Is Kevin Janssens de Vlaamse John Travolta ?

"Show", "puur genieten", "prachtige choreografie",… Kevin Janssens zette het sambakot op stelten op de tonen van "Buleria" van David Bisbal (OT 2002, ESF 2002). Lovende woorden werden hem en danspartner Martine Jottay toegesmeten, terecht gevolgd door de hoogste score van de avond : 31 punten. Geen wonder dat Jacques hem "de Vlaamse John Travolta" noemde !
Bekijk hier hun optreden.

Jelle van Dael goes tsjoeke, tsjoeke, tuut, tuut

Hun intro met doeken werd door Ronny neergesabeld, maar dat kon Jelle van Dael en danspartner Pascal Maassen niet doen treuren. Ook al werden ze nog vergeleken met een boemeltrein, hun samba op "Viva el Verano" van Paolina Rubio verdeelde de jury. Met 2x 5 punten en 2x 7 punten namen ze toch nog de succestrein naar de eindhalte van 24 punten. Bekijk 
hier hun optreden.

Laura Lynn moet 'Sterren op de Dansvloer' verlaten

"Would you like to dance with me" vroeg danspartner Wim Gevaert aan 'zijn' Laura Lynn, maar het werd hun laatste dans. Hun samba op de muziek van Burn The Floor kon noch de jury, noch het stemmende publiek bekoren. De schlagerkoningin moest met 20 punten definitief de dansvloer verlaten.
Bekijk hier hun optreden.

 

* punten van de vakjury tijdens de vijfde show
(tussen haakjes de punten van Ronny, Anouchka, Jan en Davy)
:

* Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 27 punten (6+7+7+7).
* Louis Talpe en Leila Akcelik : 26 punten (6+7+7+6).
* An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 22 punten (5+6+5+5).
* Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 26 punten (6+7+7+6).
* Laura Lynn en Wim Gevaert : 20 punten (5+5+5+5).
* Kevin Janssens en Martine Jottay : 31 punten (7+8+8+8).
* Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 24 punten (5+5+7+7).

* dit gaf de volgende tussenstand :

01. Kevin Janssens en Martine Jottay : 31 punten.
02. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 27 punten.
03. Louis Talpe en Leila Akcelik : 26 punten.
03. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 26 punten.
05. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 24 punten.
06. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 22 punten.
07. Laura Lynn en Wim Gevaert : 20 punten.

* omgezet gaf dit het volgende overzicht :

01. Kevin Janssens en Martine Jottay : 07 punten.
02. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 06 punten.
03. Louis Talpe en Leila Akcelik : 05 punten.
03. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 05 punten.
05. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 03 punten.
06. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 02 punten.
07. Laura Lynn en Wim Gevaert : 01 punt.

Aan het einde van de uitzending maakten Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire in willekeurige volgorde bekend welke koppels doormochten naar volgende week : An Lemmens en Aerjen Mooijweer, Kevin Janssens en Martine Jottay, Sonja Kimpen en Arman Eranosjan, Louis Talpe en Leila Akcelik en Peter Van den Begin en Kimberly Smith.

 Er bleven nog twee koppels over en dan raakte bekend dat schlagerkoningin Laura Lynn en Wim Gevaert, op een zevende en laatste plaats geëindigd bij de vakjury, het strijdtoneel moesten verlaten. Lasgo-zangeres Jelle Van Dael en haar danspartner Pascal Maassen werden door de kijkers in de wedstrijd gehouden.


Laura Lynn heeft gemengde gevoelens

Haar exit uit de 5de liveshow van 'Sterren op de Dansvloer' laat Laura achter met gemengde gevoelens. Ondanks haar prima samba, en bemoedigende woorden van danscoach Wim Gevaert, moet ze de danswedstrijd definitief verlaten. Bekijk hier het interview met Laura en Wim.

Davy Brocatus voorspelt nog meer tranen

"De samba was een moeilijke opdracht", erkent jurylid Davy Brocatus. Hij schrikt niet echt van Laura Lynns exit, en verwacht nog meer tranen in de volgende afleveringen van 'Sterren op de Dansvloer'. Bekijk hier het interview met het jurylid.

Jacques Vermeire verlegt zijn focus

"Vorig jaar plaagde ik de kandidaten, dit jaar de jury", verklapt 'Sterren op de Dansvloer'-presentator Jacques Vermeire. En hij laat het achterste van zijn tong zien over de kleedjes van de vrouwen… . Bekijk hier het interview.

Kevin Janssens blijft onzeker

Ondanks zijn schitterende samba, blijft Kevin Janssens twijfelen. Aan zijn danstalent én aan het stemgedrag van de kijkers. Maar hij geniet van de roes en wordt daarin voluit gesteund door danscoach Martine Jottay. Bekijk hier het interview met Kevin en Martine.

De zesde aflevering van 'Sterren op de Dansvloer' krijg je volgende week vrijdag30 april, vanaf 20.40. Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

24-04-2010 om 15:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Stedenspel' : dit weekend neemt Bree het op tegen het Nederlandse Neeritter.

 Sinds vorig weekend, en dit gedurende twaalf weken, neemt iedere week een Nederlandse stad of dorp het op tegen een Belgische stad of dorp in het spelprogramma 'Stedenspel', uitgezonden op EXQI PLUS. In een subtropisch decor worden het sponsspel, het pinguïnspel, de waterklimmuur en alle andere opdrachten gespeeld in, op, naast, bij, boven en onder... water !

Één stad of dorp wordt de winnaar en gaat met eeuwige roem naar huis. Durf, lef en sportiviteit staan voorop. Amusement en entertainment verzekerd dus ! Guy Van Sande leidt samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009, lid vakjury JSF 2009, presentatrice NSF 2010) het spektakel in goede banen.

Vandaag, zaterdag 24 april, neemt Bree het op tegen het Nederlandse Neeritter. Dan duelleren ze in de tweede natte België-Nederland-aflevering van 'Stedenspel'. De tweede aflevering gaat van start om 20.45 en duurt tot 21.45.

Wil je graag een opname van dit spektakelspel eens live bijwonen ? Heb je zin om het België - Nederland-gevoel nog eens te beleven en de Belgen mee naar de overwinning te juichen ? Klik dan 
hier en schrijf je snel in !

De opnamemomenten :

* maandag 26 april 13.00 : Sint-Lievens-Houtem (B) - Den Haag (NL).
* maandag 26 april 18.00 : Hasselt (B) - Langedijk (NL).
* dinsdag 27 april 13.00 : Ieper (B) - Hulst (NL).
* dinsdag 27 april 18.00 : Antwerpen (B) - Amsterdam (NL).

- reeds eerder opgenomen :

* v
rijdag 09 april 18.00 : Lint (B) - Alkmaar (NL).
* donderdag 15 april 13.00 : Bree (B) - Neeritter (NL).
* vrijdag 16 april 13.00 : Bever (B) - Rotterdam (NL).
* vrijdag 16 april 18.00 : Laarne (B) - Heiloo (NL).
* woensdag 21 april 13.00 : Sint-Niklaas (B) - Halsteren (NL).
* woensdag 21 april 18.00 : Brussel (B) - Groningen (NL).
* donderdag 22 april 13.00 : Merksem (B) - Zoetermeer (NL).
* donderdag 22 april 18.00 : Kortrijk (B) - Vianen (NL).

Alle opnames vinden plaats in het 
Eurocam Media Center, Generali Dome, Fabriekstraat 38, 2547 Lint.

'Stedenspel', met Lint (B) tegen Alkmaar (NL), vanavond, zaterdag 24 april tussen 20.45 en 21.45Vannacht kan je het programma bekijken tussen 00.45 en 01.45 alsook tussen 04.45 en 05.45 op EXQI PLUS. Deze tweede aflevering wordt morgenavond, zondag 25 april, herhaald tussen 20.00 en 21.00, tussen 23.15 en 00.15 alsook tussen 01.45 en 02.45.

De eerste aflevering van 'Stedenspel' komt in Nederland pas op zaterdag 17 juli eerstkomende op de buis en dat bij de TROS op Nederland 1. (bron en foto : EXQI PLUS)

24-04-2010 om 15:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (24-04-2010).

 Op deze laatste zaterdag van april zijn we opnieuw van de partij met heelwat muzikale nieuwigheden. En ook nu weer hebben we dat nieuws op muzikaal vlak voor jou mooi op een rijtje gezet in 'Vers van de pers' en zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Na al de problemen vorig jaar met betrekking tot zijn buitenechtelijk kind heeft zanger Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) de muzikale draad helemaal opgenomen. Afgelopen maandag, 19 april, verscheen zijn album "Samen sterker". Op dat album staan in totaal elf nummers waaronder ook "Ieder moment", zijn jongste single. Dit nummer was vorige zomer in Nederland een hit voor Thomas Berge (EDF 2008).

 De Zweedse zangeres Agnes Carlsson (MF 2009) hoopt in ons land opnieuw een hit te scoren en dit na "Release me" en "On and on". Als derde single bracht ze afgelopen maandag, 19 april, "All around the world" op de markt, een nummer waarmee ze begin dit jaar in de Zweedse hitparade stond. 

 "Besser geht nicht" is het nieuwe album van de Duitse zanger G.G. Anderson (Ein Lied für Dublin 1988) waarop in totaal veertien nummer prijken. Op het album, dat sinds gisteren, vrijdag 23 april, beschikbaar is, staat ook de jongste single "Schäfchen zählen".
 
 Afgelopen woensdag, 21 april, verscheen in Zweden het debuutalbum "Rising love" van de formatie Lovestoned. Eerder dit voorjaar nam de groep met "Thursdays" deel aan de 'Melodifestivalen 2010', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Het album, waaraan meer dan twee jaar werd gewerkt, wordt op vrijdag 28 mei eerstkomende uitgebracht in Duitsland en een tweede single, "I know nothing", komt er ook aan.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Kreuners, met Walter Grootaers (lid vakjury 'Junior Eurosong 2009') en Ben Crabbé (Pas de Deux, Eurosong 1983), hebben een opvolger klaar voor "Das wat ik zeggen wou". Als tweede single uit hun jongste album "Jonge wolven" werd er gekozen voor "America", een nummer van de hand van Jan Van Eyken, Frank Vander Linden en Rick Tubbax. Begin februari 2009 bracht zanger Ovi Martin (MGP 2006-2009, ESF 2010) het album "This gig almost killed me" op de markt met daarop onder meer "Seven seconds" het nummer waarmee hij de finale wist te halen van 'Melodi Grand Prix 2009', de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Afgelopen maandag, 19 april, werd het album opnieuw uitgebracht onder de titel "This gig almost killed me (2010 edition)". Op deze nieuwe versie van het album vinden we de Roemeense inzending van dit jaar "Playing with fire". Met dit nummer neemt hij samen met Paula Seling op donderdag 27 mei eerstkomende deel aan de tweede halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De Noorse formatie Ole Ivars (MGP 2008) bracht afgelopen maandag, 19 april, het album "Hålligång-låtarna" op de markt. Op het nieuwe album staan in totaal zestien nummers.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

24-04-2010 om 14:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Swoop terug van eigenlijk nooit weggeweest.

 Swoop is terug van ... eigenlijk nooit weggeweest ! Filip D'haeze, die velen nog zullen kennen van onder meer En Zo... (De Gouden Zeemeermin 1996) en Matiz (Eurosong 1999), ruilt Whoopz! voor Swoop dat hij dus opnieuw vanonder het stof heeft gehaald.

Tussen 2002 en 2006 stond Swoop met in totaal zeven nummers in de 
Ultratop Top 50. Met hun eerste single "Country roads" stonden ze in totaal tien weken in het overzicht, met hun laatste single "Dubi dam dam" amper drie weken. Met het album "We like 2 party" stond het gezelschap eind februari 2004 twee weken in de Ultratop Album Top 100.

 Eén van de meisjes bij de formatie is Kim Ghyselinck die we nog kennen als lid van de vernieuwde Sha-Na (Eurosong 1993) dat een aantal jaren geleden geen lang leven beschoren was. Zij kwam vorig jaar in het nieuws nadat bekendraakte dat Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008') zijn vrouw Axelle Reunes had verlaten voor de toen dertigjarige ex-zangeres van Sha-Na (archief). Eerder dit voorjaar raakte bekend dat er tussen Wim Soutaer en Axelle een verzoening in de maak zou zijn (archief).

 Een eerste single van de nieuwe Swoop is sinds vrijdag 16 april jongstleden beschikbaar via
iTunes. "1000 dromen ver ~ Tornero" is een Nederlandstalige versie van "Torneró" een nummer uit 1974 van I Santo California en met deze single wil de groep de aanval op de hitparade inzetten. (foto Swoop : website Filip D'haeze ; foto Kim : Facebook Kim)

24-04-2010 om 13:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het ABC van Tom Dice' : D van Dice.

 De Eeklose zanger en muzikant Tom Dice vertegenwoordigt op dinsdag 25 mei eerstkomende ons land tijdens de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat doorgaat in de Noorse hoofdstad Oslo. De inzending "Me and my guitar" is nu al een hit in eigen land, straks volgt hopelijk ook de rest van Europa.

Ondanks de hoge verwachtingen blijft de twintigjarige Eeklonaar de rust zelve. Onlangs was hij nog enkele dagen in Los Angeles om er twee videoclips op te nemen, en hij bereidt zich tegelijkertijd ook voor op de voorstelling van zijn eerste full-cd "Teardrops", die aanstaande donderdag, 29 april, wordt voorgesteld in Wilrijk.

Het Nieuwsblad wil de deelname van Tom Dice aan het Eurovisie Songfestival niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom trekt de krant voluit de kaart van Tom Dice. De komende dagen en weken mag u in interviews met Tom en zijn ouders verwachten, dagboekfragmenten van papa Rudy... .

Afgelopen woensdag, 21 april, begon de krant reeds af te tellen. Het Nieuwsblad maakte samen met Tom zijn favoriete alfabet en 26 dagen lang leert u hem letter per letter wat beter kennen. Het wordt een leuke opsomming van weetjes en anekdotes. Vandaag zijn we toe aan de letter D van 'Dice'.

VAN EEKLO NAAR OSLO : D van Dice.

"Geen twijfel mogelijk : de D staat voor Dice, niet alleen mijn artiestennaam, maar ook de naam van het muziekgroepje waarmee voor mij alles begonnen is. Daarom heb ik bewust voor Dice als artiestennaam gekozen : ik wil tonen dat ik niet vergeten ben waar het destijds is gestart. Veel te veel artiesten, die het nu aan het maken zijn of die het al gemaakt hebben, zijn vergeten van waar ze gekomen zijn. Ik niet dus. Optreden met The Dice zit er voorlopig niet meer in, maar later kan dat best nog. Ik onthou vooral de mooie tijd uit het repetitiekot, waar ik de basis legde van wat me nu overkomt." (bron : Het Nieuwsblad)

24-04-2010 om 12:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Eurovision in Concert 2010' : Maltese Thea Garrett stuurt vanavond haar kat.

 Vanavond, zaterdag 24 april, vindt in Lexion Venue nabij het Nederlandse Zaandam de tweede editie plaats van 'Eurovision in Concert'. Tijdens dit concert treden een groot aantal deelnemers op die eind mei zullen deelnemen aan de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

Uiteindelijk zullen vanavond zeventien kandidaten van de partij zijn waaronder ook 'onze' Tom Dice. Eerder deze maand, op zondag 11 april, raakte bekend dat de Pool Marcin Mroziński zijn opwachting niet zal maken. De reden voor het afhaken is het vliegtuigongeval op zaterdag 10 april jongstleden waarbij onder meer de Poolse president Lech Kaczynski en zijn echtgenote om het leven kwamen. In totaal lieten zesennegentig passagiers het leven waaronder een groot aantal Poolse hoogwaardigheidsbekleders.

Afgelopen donderdag, 22 april, maakte de organisatie bekend dat de Maltese kandidate Thea Garrett eveneens haar kat stuurt. De reden van het afhaken is de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull die er vorige week voor zorgde dat er gedurende een aantal dagen geen vliegverkeer mogelijk was boven het grootste deel van Europa. De zangeres zat een aantal dagen vast op de luchthaven van Frankfurt en daarmee kwam haar programma in het gedrang. Daarmee staat de teller van kandidaten die aanwezig zullen zijn op zeventien.

Alle kandidaten zullen hun festivalbijdrage ten gehore brengen en daarnaast brengen de meeste artiesten nog een tweede nummer ten gehore waarvan de organisatie nu al laat weten dat daar enkele verrassingen tussen zullen zitten.

We zetten alle kandidaten hieronder nogmaals op een rijtje :

- Juliana Pasha (Albanië).
- Tom Dice (België)
- Miro (Bulgarije).
- Jon Lilygreen & The Islanders (Cyprus).
- Kuunkuiskaajat (Finland).
- Sopho Nizharadze (Georgië).
- Harel Ska'at (Israël).
- Aisha (Letland).
- InCulto (Litouwen).
- Sieneke (Nederland).
- Alyosha (Oekraïne).
- Filipa Azevedo (Portugal).
- Milan Stanković (Servië).
- Anzambel Roka Žlindere & Kalamari (Slovenië).
- ManGa (Turkije).
Josh Dubovie (Verenigd Koninkrijk).
- Michael von der Heide (Zwitserland).


Marga Bult, die het concert presenteert samen met Cornald Maas (commentator ESF, lid vakjury NSF), zal het concert openen met het lied "Rechtop in de wind", waarmee ze tijdens het Eurovisie Songfestival van 1987 op een vijfde plaats strandde. De zangeres zal dit doen in de jurk die ze 23 jaar geleden ook in Brussel droeg.

Het geheel gaat van start om 21.00 en meer nieuws en informatie krijg je ook de weblog van Eurovision in Concert. (bron : Eurovision in Concert)

24-04-2010 om 11:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Ann Vervoort, voormalige zangeres Milk Inc., op amper 33-jarige leeftijd overleden.

 De krant Het Laatste Nieuws meldt vandaag, zaterdag 24 april, dat Ann Vervoort (33) afgelopen donderdagnacht thuis in het Limburgse Houthalen-Helchteren is overleden. De omstandigheden waarin de voormalige zangeres van de succesvolle Belgische danceformatie Milk Inc. is overleden, zijn niet helemaal opgehelderd, er is enkel bekend dat er "veel drugs en drank mee gemoeid zouden zijn".

Ann Vervoort danste voor Pat Krimson (ex-Leopold 3, Eurosong 1993) voor ze in 1997 door Regi Penxten (componist en tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) werd ingelijfd als vervangster van Sofie Winters om tijdens optredens te zingen. Eind jaren negentig stond de knappe Vervoort aan de top van de Belgische muziekscene, als zangeres van Milk Inc. Maar in 2000 brak ze plots met dat glamourleventje, om gezonder te gaan leven op Ibiza, samen met haar vriend Patrick Claesen - alias Patje Krimson van 2Fabiola. Toen er vijf jaar later een einde kwam aan hun relatie, keerde Ann alleen terug naar Limburg, waar ze sindsdien een anoniem bestaan leidde.

De politie van Houthalen trof het levenloze lichaam van Ann Vervoort in de nacht van donderdag op vrijdag bij haar thuis in Houthalen-Helchteren aan. De omstandigheden van haar dood zijn nog niet helemaal opgehelderd, maar er zouden "veel drugs en drank" mee gemoeid zijn.

 Een triest einde voor Vervoort, die eind jaren negentig nog aan de top stond van de Belgische muziekscene, als de succesvolle zangeres van Milk Inc. Het meisje met de blauwe dreadlocks, die met Regi de wereld afschuimde en zwaar uitging. Tot ze in 2000 plots met dat mondaine leventje brak, om een gezonder leven te beginnen op Ibiza, met haar lief Patrick Claesen, alias Patje Krimson van 2Fabiola. "Het was altijd touren", verklaarde Vervoort in een interview met Het Laatste Nieuws. "Dag en nacht onderweg. Twee uurtjes slapen. Fuiven tot 's morgensvroeg. Milk Inc. was een fijne periode, maar het was ook erg zwaar. Ik ben eruit gestapt, nadat ik in het ziekenhuis was beland met spastische darmen. Van de stress. Mijn lichaam eiste een 'regelmatiger' leven."

Regi verving Ann door de onbekende Linda Mertens, en zijn groep werd nóg populairder. Vervoort trok in 2001 met Claesen naar Ibiza om tot rust te komen. Vier jaar lang scheen de zon keihard op het eiland en leek er geen einde te komen aan hun luilekkerleventje. Tot Patrick begin april 2005, twee weken voor zijn veertigste verjaardag, een punt zette achter hun zevenjarige relatie. Het nachtleven moest plots plaatsmaken voor een 'gewoon' leven. Maar Ann herpakte zich, vond werk en een nieuw lief. "Ik heb voorgoed afscheid genomen van het glamour- en glitterwereldje", klonk het. "Ik ben me gaan inschrijven bij een uitzendbureau, om meer regelmaat in mijn leven te krijgen. Ik ben uiteindelijk in het magazijn van CASA aan de slag kunnen gaan." Maar opnieuw sloeg het onheil toe. Vervoort kreeg een zwaar werkongeval. "Ik raakte met mijn duim gekneld, waardoor een zenuw geraakt werd. Dat veroorzaakte een hernia in mijn nek. Twee maanden leefde ik op morfine en pijnstillers", klonk het in haar laatste interview in 2006, bij de viering van 10 jaar Milk Inc.

Met Patrick Claesen had ze nog contact maar van Regi hoorde ze niets meer. "Patrick hoor ik soms nog. Ik ben niet haatdragend. Maar van Regi heb ik niets meer gehoord. Vreemd. Ik heb toch vier jaar in de groep gezeten." De voormalige zangeres was intussen samen met de 32-jarige Robby Fumarola. (bron :
Het Laatste Nieuws)

24-04-2010 om 10:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ik weet wat je deed' : een droomdate met An Lemmens.

 Sinds zaterdag 27 maart presenteert Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) de nieuwe spelshow 'Ik weet wat je deed'. Daarin maakt elke week een man of vrouw dingen mee die de dagelijkse realiteit overstijgen, waardoor hij/zij zichzelf op een ludieke manier een stukje beter leert kennen. Het tennistornooi van Wimbledon winnen hoewel je slechts een uurtje tennis in de week speelt, het bezoek krijgen van je grote idool die al jaren overleden is, letterlijk de prins op het witte paard ontmoeten, een reis in de tijd maken...

 Het kan allemaal in 'Ik weet wat je deed', want de kandidaten beleven onder hypnose hun avonturen met een knipoog en ervaren de situaties dan ook als levensecht. Na de opnamedag wordt hun geheugen meteen weer gewist, waardoor ze zich niets meer kunnen herinneren van de dingen die ze hebben meegemaakt. In de televisiestudio worden ze door Koen Wauters geconfronteerd met hun eigen daden, moeten ze raden hoe ze gereageerd hebben op de situaties en kunnen ze enkele leuke prijzen in de wacht slepen.

* vijfde aflevering :

Dit keer draait 'Ik weet wat je deed' helemaal rond Danny. Deze dertiger is afkomstig uit Willebroek en verdient de kost als technieker. Hij is ook een toegewijde papa, die bijna al zijn vrije tijd met zijn zoontje Karel en dochtertje Marie spendeert. Als er dan nog tijd over is, gaat Danny graag een pintje drinken met vrienden.

Over rock & roll en An Lemmens

Met de hulp van 'Ik weet wat je deed'-hypnotiseur Jos Claus beleeft Danny enkele opmerkelijke avonturen. Zo toont hij zich een fantastisch speelkameraadje voor twee kleine jongens, heeft hij een droomdate met An Lemmens en mag hij proeven van het leven van een echte rockster. Ook zijn deelname aan 'De gemakkelijkste quiz ter wereld' gaat niet onopgemerkt voorbij, vooral omdat hij zijn fobie voor watten overwint... .

In de televisiestudio bij Koen Wauters ziet Danny zichzelf aan het werk in de ludieke filmpjes en moet hij inschatten hoe hij gereageerd heeft in de ongewone en grappige situaties.

 Jos Claus neemt in 'Ik weet wat je deed' de showhypnose voor zijn rekening. Hij begeleidt de kandidaten voor, op en achter de schermen, net zoals hij dat in Nederland gedaan heeft in de gelijknamige show die door de TROS is uitgezonden.

'Ik Weet Wat Je Deed : vijfde aflevering vanavond, zaterdag 24 april, tussen 20.40 en 21.55 op vtm. (bron en foto : vtm)

24-04-2010 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer, follow up' : vanavond de vierde aflevering.

 Op vrijdag 26 maart ging bij vtm de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer' van start. In de vijfde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', gisterenavond vrijdag 23 april, werden de zevende overblijvende dansparen op de dansvloer gevraagd voor de samba.

Na de vijfde aflevering moesten schlagerzangeres Laura Lynn en haar danspartner Wim Gevaert als vierde koppel het strijdtoneel verlaten. Sinds zaterdag 03 april kan je bij vtm terecht voor de 'Sterren op de Dansvloer, follow up'. Je komt er het verhaal van de afvallers te weten, je kan de hoogtepunten uit de show herbekijken en je kan een blik werpen achter de schermen.

 'Sterren op de Dansvloer, follow up', vanavondzaterdag 24 april, tussen 19.40 en 20.00 op vtm.
Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

24-04-2010 om 00:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kveld Oslo' : 19. ARMENIE.

 Sinds dinsdag 06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.

Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Sinds gisteren plaatsen we de kandidaten in de tweede halve finale voor het voetlicht en het land dat als tweede aantreedt tijdens die halve finale op donderdag 27 mei is ARMENIE. Het land neemt dit jaar voor de vijfde maal deel aan de liedjeswedstrijd. In de zomer van 2004 werd de nationale omroep Armtv samen met de Georgische nationale omroep 'associate member' van de EBU. Op 08 juli 2005 werd de omroep 'active member' en da's één van de voorwaarden om aan het Songfestival te kunnen deelnemen. Zanger André mocht in 2006 de halve finale openen en met "Without your love" kwam hij ook als laatste uit de enveloppes en dat gaf hem het recht om de finale af te sluiten. Uiteindelijk belandde hij op een meer dan verdienstelijke achtste plaats en daarom mocht het land in 2007 meteen in de finale aantreden. "Anything you need" werd door Hayko opnieuw naar een achtste plaats gezongen. Twee jaar geleden werd zangeres Sirusho (Harutyunyan) afgevaardigd om het land te vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale. Met "Qele qele" eindigde ze op een tweede plaats en tijdens de finale legde ze uiteindelijk beslag op een vierde plaats. Vorig jaar mochten Inga & Anush Arshakyanner naar het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Jan Jan" eindigde het duo tijdens de eerste halve finale op een vijfde plaats met 99 punten. In de finale kregen ze 92 punten voor hun nummer en dat leverde een tiende plaats op.

 Op zondag 14 februari jongstleden werd in Armenië de nationale selectie gehouden voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Uiteindelijk namen aan die selectie negen kandidaten deel en de uitzending werd geopend door de zusjes Inga & Anush die het land vorig jaar vertegenwoordigden in de Russische hoofdstad Moskou. Samen met de presentatoren kwam oud-winnares Lys Assia (ESF 1956-1957-1958) op het podium en dan konden de negen finalisten aan de slag.

* de negen finalisten (in volgorde van optreden) :

01. "Ays dzmer" ("This winter") (tekst en muziek : A. Sargsyan) door Another Story Rock-band.
02. "The mermaid song" (tekst en muziek : A. Nersisyan) door Ani Arzumanyan.
03. "We must believe" (tekst en muziek : M. Beglaryan) door Meline Beglaryan.
04. "Hey (Let me hear you say)" (tekst : M. Kirakosyan ; muziek : V. Ter-Yeghishyan) door Emmy & Mihran.
05. "Infected dreams" (tekst en muziek : D. Ashotyan) door David Ashotyan.
06. "Countdown" (tekst en muziek : N. Egibyan) door Nick Egibyan.
07. "Little red riding hood" (tekst en muziek : M. Kizirian) door Maria Kizirian.
08. "My love" (tekst : V. Zadoyan ; muziek : V. Petrosyan) door Razmik Amyan.
09. "Apricot stone" (tekst : K. Kavaleryan ; muziek : A. Martirosyan) door Eva Rivas.

Luara, die in november vorig jaar voor het land deelnam aan het Junior Eurovisie Songfestival, bracht haar nummer "Barcelona" ten gehore en verder waren er nog optredens van André (ESF 2006), Sirusho (ESF 2008) en Lys Assia.

Het lot van deze kandidaten lag in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Uiteindelijk kwam Eva Rivas als winnares uit de bus en zij mag met "Apricot stone" naar de Noorse hoofdstad afreizen.


 Eva Rivas (Rostov-na-Donu, 13 juli 1987), geboren als Valeriya Reshetnikov-Tsaturian, zingt al van jongsaf. Tussen 1996 en 2004 was ze lid van het ensemble Arevik. Als soliste wist ze heelwat prijzen te winnen in diverse wedstrijden.

In 2005 won ze de 'Golden Voice of Rostov' en 'Miss Pearl of Don'. Daarnaast kreeg ze de titel van 'Vice-Miss of the Caucasus' in de hoofdstad Yerevan. Momenteel werkt ze aan haar debuutalbum. 

"Apricot stone" (tekst : Karen Kavaleryan ; muziek : Armen Martirosyan)

Many, many years ago,
When I was a little child,
Mama told me you should know,
Our world is cruel and wild,
But to make your way through cold and heat
Love is all that you need

I believed her every word,
More than anything I heard
But I was too scared to lose my fun
I began to cry a lot
And she gave me apricots
Kisses of the earth, fruits of the sun

Apricot stone,
Hidden in my hand
Given back to me
From the motherland
Apricot stone,
I will drop it down
In the frozen ground
I’ll just let it make its round

Apricot stone,
Hidden in my hand
Given back to me
From the motherland
Apricot stone

Now I see the northern stars
Shining brightly in the storm
And I’ve got an avatar
Of my love to keep me warm
Now I’m not afraid of violent winds
They may blow
They can’t win

May the winter stay away
From my harvest night and day
May God bless and keep my cherished fruit
Grow my tree up to the sky,
Once I waved my home goodbye
I just wanna go back to my roots

Apricot stone,
Hidden in my hand
Given back to me
From the motherland
Apricot stone,
I will drop it down
In the frozen ground
I’ll just let it make its round

Apricot stone,
Hidden in my hand (Hidden in my hand)
Given back to me (Given, given back to me )
From the motherland

Apricot stone
Hidden in my hand
Given back to me
From the motherland
Apricot stone


MORGEN
: voorstelling van de Israëlische kandidaat, Harel Skaat. (foto : Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

24-04-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze vrijdag af met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Het is intussen iets meer dan een jaar geleden dat Kathleen Aerts bekendmaakte dat ze uit de meidengroep K3 (Eurosong 1999) zou stappen. Een eerste solosingle, "Zumba yadé", stond bijna drie maanden in de Ultratop 50 een ook haar debuutalbum "Kathleen in symfonie" werd positief onthaald.

Kathleen zal de komende maanden een tiental maal als gaste optreden bij de
Ketnetband en eerder deze maand, paaszondag 04 april, werd in Oostende het startschot gegeven. Naast haar zomerhit van vorig jaar, "Zumba yade", belooft ze een repertoire waar jong als oud plezier zullen aan beleven. Zo komt er een medley met de mooiste en meest bekende kinderliedjes, een nummer uit 'High School Musical' en zelfs een stukje Michael Jackson staan op het programma.

We zetten hieronder de optredens van de
Ketnetband voor de komende maanden op een rijtje :

* vrijdag 07 mei (namiddag) : Antwerpen (Brederode feesten).
* zaterdag 15 mei (17.00) : Knokke (80 jarig bestaan
KLJ).
* zondag 30 mei (14.00) : Moen (Mercator).
* zondag 30 mei (17.00) : Mechelen (Mechelen kinderstad).

* zondag 06 juni
(13.00) : Mechelen (Lekkere Nekker).
* zondag 27 juni (14.30) : Sint-Truiden (
Joy Joy).
* zondag 27 juni (16.15) : Genk (
Genk on Stage).

* zondag 04 juli (16.30) : Tervuren (
Hee Tervuren).
* zaterdag 10 juli (namiddag) : Dilsen-Stokkem.
* zaterdag 10 juli (18.30) : Diepenbeek (
Torenlawijt).
* zondag 25 juli (16.00) : Gent ('Kids For 
Oxfam' bij Sint-Jacobs).

* zaterdag 21 augustus (15.00) : Beveren (
Beverse Feesten).
* zaterdag 28 augustus (15.00) : Lendelede Open luchtpoduim).
* zondag 29 augustus (14.30) : Kortenaken (
Boerenrock).

Meer nieuws en informatie krijg je op de
website van de jongerenzender van de openbare omroep.


 Eerder vorig najaar gaven Regi Penxten (componist "My music" - Eurosong 2008) en Linda Mertens in totaal zes Sportpaleisconcerten. Ook dit jaar zakt Milk Inc. af naar het Antwerpse Sportpaleis. Er zijn alvast twee data vastgelegd en dit op vrijdag 24 en zaterdag 25 september. Beide shows starten telkens om 20.30 en kaartjes kunnen nu reeds worden aangekocht.

De prijs van de tickets is vastgesteld op 25,00 - 30,00 en 35,00 €. Meer informatie krijg je hier alwaar je ook je tickets kan bestellen.

 Zonder Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) zou december niet meer december zijn in het Sportpaleis. Daarom zijn nu al de data vastgelegd voor 'Clouseau 2010' in het Sportpaleis.

U kunt erbij zijn op vrijdag 17, zaterdag 18 of zaterdag 25 december (kerstdag) om 20.30. Of op zondag 26 december (tweede kerstdag) om 15.00, ideaal om met het hele gezin te komen feesten en meezingen.

De prijs van de toegangskaarten blijft ongewijzigd ten opzichte van 2009 :

* 18,00 € : staanplaatsen balkon.
* 21,00 € : zitplaatsen met beperkt zicht onder balkon.
* 26,00 € : staanplaatsen middenplein.
* 31,00 € : zitplaatsen balkon, zitplaatsen tribunebochten en rolstoelplaatsen.
* 38,00 € : zitplaatsen tribunes.

Kaarten voor één van de concerten kunnen nu reeds worden besteld en dat kan via de website van het
Sportpaleis (klik hier).

23-04-2010 om 23:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het ABC van Tom Dice' : C van CD.

 De Eeklose zanger en muzikant Tom Dice vertegenwoordigt op dinsdag 25 mei eerstkomende ons land tijdens de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat doorgaat in de Noorse hoofdstad Oslo. De inzending "Me and my guitar" is nu al een hit in eigen land, straks volgt hopelijk ook de rest van Europa.

Ondanks de hoge verwachtingen blijft de twintigjarige Eeklonaar de rust zelve. Onlangs was hij nog enkele dagen in Los Angeles om er twee videoclips op te nemen, en hij bereidt zich tegelijkertijd ook voor op de voorstelling van zijn eerste full-cd "Teardrops", die volgende week donderdag, 29 april, wordt voorgesteld in Wilrijk.

Het Nieuwsblad wil de deelname van Tom Dice aan het Eurovisie Songfestival niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom trekt de krant voluit de kaart van Tom Dice. De komende dagen en weken mag u in interviews met Tom en zijn ouders verwachten, dagboekfragmenten van papa Rudy... .

Eergisteren, woensdag 21 april, begon de krant reeds af te tellen. Het Nieuwsblad maakte samen met Tom zijn favoriete alfabet en 26 dagen lang leert u hem letter per letter wat beter kennen. Het wordt een leuke opsomming van weetjes en anekdotes. Vandaag zijn we toe aan de letter C van 'CD'.

VAN EEKLO NAAR OSLO : C van CD.

"Ik kijk echt uit naar mijn allereerste full-CD "Teardrops", die op 29 april wordt voorgesteld. Ik ben er heel trots op, omdat het vooral eigen nummers zijn die erop staan. Van de dertien nummers heb ik er tien zelf geschreven, en twee in samenwerking. Dat zijn "Me and my guitar" met Jeroen Swinnen en Ashley Hickin, en de zomersingle "Lucy" met Tom Helsen. Er staat ook één cover op : "Bleeding love", mijn eerste hit. Ik ben blij dat de CD er eindelijk is, want ik had al een hele tijd mijn nummers klaar, we moesten juist even wachten op "Me and my guitar", dat uiteraard niet mocht ontbreken." (bron : Het Nieuwsblad)

23-04-2010 om 23:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 24 april 2010 - Tom Dice belandt op een achttiende stek.

Ultratop De Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, "Me and my guitar" van Tom Dice, daalt deze week van een tiende naar een achttiende plaats.

Natalia en Gabriël Rios doen het met "Hallelujah", een benefietsingle ten voordele van de aardbeving in Haïti, in Vlaanderen heelwat minder goed dan vorige week en dalen van een vijftiende naar een drieëndertigste plaats.

De jongste single van Milk Inc., "Storm", boekt deze week in Vlaanderen vijf plaatsen verlies en zo komt het nummer terecht op een zeventiende plaats. Ameerah, oftewel Astrid Roelants, is na elf weken notering in Vlaanderen verdwenen met "The sound of missing you". De nieuwe single van Danzel, "Under arrest", begroeten we in de tipparade op een tweeëntwintigste plaats.

In de Vlaamse tipparade boekt de jongste single van Françoise Hardy een aantal plaatsen winst. In de Waalse hitparade daalt ze met "Noir sur blanc" van een eenentwintigste naar een tweeëndertigste plaats. Haar album, "La pluie sans parapluie" stijgt in Vlaanderen van een zevenennegentigste naar een vierenzestigste plaats en in Wallonië daalt ze in de vierde week notering van een vierde naar een vijfde plaats.

"De hits" van Ketnet Pop Juniors 2010 daalt deze week van een zestiende naar een zeventiende plaats en dit na acht weken notering. "Jonge honden", het jongste album van De Kreuners, daalt van een eenendertigste naar een zevenendertigste plaats en "MaMaSé!" van K3 vinden we in vergelijking met vorige week één plaatsje lager terug, op een eenentwintigste stek.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



17. (12) "Storm" - Milk Inc. (9 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
18. (10) "Me and my guitar" - Tom Dice (6 weken)(ESF 2010).
33. (15) "Hallelujah" - Natalia (Eurosong 2004) & Gabriël Rios (12 weken).

Verdwenen : "Je maakt me gek!" - Christoff (6 weken)(Eurosong 1993-2002) en "The sound of missing you" - Wildboyz feat. Ameerah (Eurosong 2004)(11 weken).

Ultratip 30 singles :

16. (18) "Noir sur blanc" - Françoise Hardy (4 weken)(ESF 1963).
22. (NW) "Under arrest" - Danzel (Poolse selectie 2006).

Ultratop 100 albums :



017. (016) "De hits" - Ketnet Pop Juniors 2010 (8 weken).
021. (020) "MaMaSé!" - K3 (22 weken)(Eurosong 1999).
037. (031) "Jonge honden" - De Kreuners (6 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').
064. (097) "La pluie sans parapluie" - Françoise Hardy (3 weken)(ESF 1963).
097. (077) "Zij aan zij" - Clouseau (26 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
099. (RE) "Kloofstraat" - Stef Bos (3 weken)(componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1989).

Ultratop 10 DVD :

01. (02) "10x10 - Live in het Sportpaleis" - Clouseau (10 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
05. (04) "De hemel in het klad - Live in de Roma" - Bart Peeters (6 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
10. (05) "Dagdromen" - Amika (23 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



32. (21) "Noir sur blanc" - Françoise Hardy (4 weken)(ESF 1963).

Ultratip 30 singles :

Verdwenen : "C'est l'printemps" - Léopold Nord & Philippe Lafontaine (3 weken)(ESF 1990).

Ultratop 100 albums :



003. (002) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (6 weken).
005. (004) "La pluie sans parapluie" - Françoise Hardy (4 weken)(ESF 1963).
043. (044) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (39 weken)(ESF 1988).
056. (065) "New Yorker - Hommage à Bob Dylan" - Hugues Aufray (25 weken)(ESF 1964).

Ultratop 10 DVD :

02. (01) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (5 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

23-04-2010 om 23:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Eeklo tot Oslo : Tom Dice heeft opvolger klaar voor Songfestivalinzending.

 Op dinsdag 25 mei eerstkomende vertegenwoordigt de twintigjarig Eeklonaar Tom Dice ons land tijdens de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. Zijn festivalinzending "Me and my guitar" staat dit weekend voor de zesde week op rij in de Ultratop 50.

Het nummer is ook terug te vinden op zijn debuutalbum "Teardrops" dat volgende vrijdag, 30 april, zal verschijnen en dat hij daags voordien aan het publiek reeds zal voorstellen. Op dat album staan, zoals we reeds eerder berichtten, in totaal dertien nummers en "Lucy", dat hij samen schreef met Tom Helsen, zal de nieuwe single worden.

In de rubriek 'Het ABC van Tom Dice' die sinds eergisteren, woensdag 21 april, in de krant 
Het Nieuwsblad verschijnt, lezen we vandaag dat het nummer in de zomer zal verschijnen. Eerder deze maand liet hij in een interview reeds optekenen dat de videoclip voor deze nieuwe single eveneens werd opgenomen in de Verenigde Staten. (bron : Het Nieuwsblad)

23-04-2010 om 22:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : schlagerkoningin Laura Lynn is helaas uitgedanst.

 Vanavond was er bij vtm de vijfde aflevering van de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer'. Ook dit seizoen moeten we het evenwel zonder 'Eurosong'kandidaten stellen maar aangezien onze bezoekers heelwat interesse tonen voor het programma heeft de redactie besloten om ook nu weer uitgebreid aandacht te besteden aan 'Sterren op de Dansvloer'.

In de vijfde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer' moesten de zeven overblijvende koppels het beste van zichzelf geven tijdens de samba.

In tegenstelling tot de derde reeks is er dit jaar geen dance off. De punten van de vakjury alsook alle stemmen van de kijkers werden samengeteld en het koppel met de minste punten moest aan het einde van de uitzending het strijdtoneel verlaten.

 

* punten van de vakjury tijdens de vijfde show
(tussen haakjes de punten van Ronny, Anouchka, Jan en Davy)
:

* Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 27 punten (6+7+7+7).
* Louis Talpe en Leila Akcelik : 26 punten (6+7+7+6).
* An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 22 punten (5+6+5+5).
* Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 26 punten (6+7+7+6).
* Laura Lynn en Wim Gevaert : 20 punten (5+5+5+5).
* Kevin Janssens en Martine Jottay : 31 punten (7+8+8+8).
* Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 24 punten (5+5+7+7).

* dit gaf de volgende tussenstand :

01. Kevin Janssens en Martine Jottay : 31 punten.
02. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 27 punten.
03. Louis Talpe en Leila Akcelik : 26 punten.
03. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 26 punten.
05. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 24 punten.
06. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 22 punten.
07. Laura Lynn en Wim Gevaert : 20 punten.

* omgezet gaf dit het volgende overzicht :

01. Kevin Janssens en Martine Jottay : 07 punten.
02. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 06 punten.
03. Louis Talpe en Leila Akcelik : 05 punten.
03. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 05 punten.
05. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 03 punten.
06. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 02 punten.
07. Laura Lynn en Wim Gevaert : 01 punt.

Aan het einde van de uitzending maakten Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire in willekeurige volgorde bekend welke koppels doormochten naar volgende week : An Lemmens en Aerjen Mooijweer, Kevin Janssens en Martine Jottay, Sonja Kimpen en Arman Eranosjan, Louis Talpe en Leila Akcelik en Peter Van den Begin en Kimberly Smith.

 Er bleven nog twee koppels over en dan raakte bekend dat schlagerkoningin Laura Lynn en Wim Gevaert, op een zevende en laatste plaats geëindigd bij de vakjury, het strijdtoneel moesten verlaten. Lasgo-zangeres Jelle Van Dael en haar danspartner Pascal Maassen werden door de kijkers in de wedstrijd gehouden.

De zesde aflevering van 'Sterren op de Dansvloer' krijg je volgende week vrijdag30 april, vanaf 20.40. Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

23-04-2010 om 22:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 23 april 2010 : het debuutalbum van Anna Bergendahl komt binnen op een eerste plaats.

 In de top tien van de Zweedse hitparade staan deze week vier nummers die eerder dit voorjaar deelnamen aan de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, twee minder dan vorige week.

In totaal staan er nog negen nummers in de hitparade en Eric Saade daalt met "Manboy" van een tweede naar een zesde plaats. De nummer één van drie weken geleden, Ola (zevende tijdens de finale), daalt met "Unstoppable (the return of Natalie)" van een tiende naar een vijfentwintigste plaats. De Zweedse kandidaat voor Oslo, Anna Bergendahl, blijft voor de tweede week op rij op een vierde plaats staan. De nummer vijf uit de finale van 'Melodifestivalen 2010', de groep Timoteij, bezet deze week de achtste plaats en Salem Al Fakir, de runner-up van dit jaar, daalt van een zesde naar een negende plaats.

Andreas Johnson (zesde tijdens de finale) verdwijnt na zeven weken notering en Darin (vierde tijdens de finale) boekt met "You're out of my life" opnieuw een aantal plaatsen verlies en staat nu op een veertiende stek.


In de albumhitparade komt het debuutalbum van Anna Bergendahl meteen binnen op een eerste plaats en het jongste album van Salem Al Fakir daalt van een zevende naar een tiende plaats. "Human frontier" van NEO kwam vorige week de hitparade opnieuw binnen en stijgt deze week naar een achtenveertigste plaats. De dames van Cookies N Beans boeken met hun album "Beg, borrow and steal" in de vierde week notering opnieuw wat verlies en dalen van een negende naar een veertiende plaats.

SINGLES TOP 60 :

04. (04) "This is my life" - Anna Bergendahl (8 weken)(ESF 2010).
06. (02) "Manboy" - Eric Saade (8 weken)(MF 2010).
08. (07) "Kom" - Timoteij (8 weken)(MF 2010).
09. (06) "Keep on walking" - Salem Al Fakir (8 weken)(MF 2010).
14. (09) "You're out of my life" - Darin (8 weken)(MF 2010).
25. (10) "Unstoppable (the return of Natalie)" - Ola (8 weken)(MF 2008-2010).
42. (30) "Underbart" - Kalle Moraeus & Orsa Spelmän (7 weken)(MF 2010).
45. (RE) "Fairytale" - Alexander Rybak (25 weken)(ESF 2009).
50. (RE) "Victorious" - Linda Bengtzing (MF 2005-2006-2008) feat. Velvet (3 weken)(backing vocal Griekse inzending ESF 2001, backing vocal Zweedse inzending ESF 2003-2004-2005, MF 2006-2008-2009).
54. (42) "Sucker for love" - Pauline (8 weken)(MF 2010).
59. (44) "I did it for love" - Jessica Andersson (8 weken)(ESC 2003, MF 2004-2006-2007-2010).
60. (RE) "Devotion" - Sanna Nielsen (2 weken)(MF 2001-2003-2005-2007-2008).

Verdwenen : "Headlines" - Alcazar (7 weken)(MF 2003-2005-2009-2010), "My destiny (Pitchline dance edit)" - Velvet (3 weken)(backing vocal Griekse inzending ESF 2001, backing vocal Zweedse inzending ESF 2003-2004-2005, MF 2006-2008-2009), "Jag vill om du vågar" - Pernilla Wahlgren (6 weken)(MF 1985-1991-2003-2010), "Road salt" - Pain of Salvation (6 weken)(MF 2010) en "We can work it out" - Andreas Johnson (7 weken)(MF 2006-2007-2008-2010).

ALBUMS TOP 60 :




01. (NW) "Yours sincerely" - Anna Bergendahl (ESF 2010).
10. (07) "Ignore this" - Salem Al Fakir (6 weken)(MF 2010).
14. (09) "Beg, borrow and steal" - Cookies N Beans (4 weken)(MF 2009).
32. (20) "Da capo" - Björn Skifs (11 weken)(MF 1972-1975, ESF 1978-1981, presentator MF 2000).
41. (RE) "Gränslös - det bästa med" - Tommy Körberg (19 weken)(ESF 1969-1988, MF 1971).
48. (52) "Human frontier" - NEO (5 weken)(MF 2010).
51. (RE) "ABBA Gold- Greatest Hits" - ABBA (113 weken)(MF 1973, ESF 1974).

Verdwenen : "Korsväg" - Nordman (12 weken)(MF 2005-2008).

DVD TOP 20 :

01. (01) "Melodifestivalen 2010 - Karaoke" - Blandade Artister (5 weken).
08. (17) "The final reunion" - Cliff (ESF 1968-1973) and The Shadows (ESF 1975)(23 weken).
09. (19) "Schlager SM 2010" - Karaoke (6 weken)(MF 2010).
16. (08) "XL3" - Björn Skifs (4 weken)(MF 1972-1975, ESF 1978-1981, presentator MF 2000).



(bron :
Sverigetopplistan, Swedish charts)

23-04-2010 om 22:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Goeie vrijdag' : net voor het weekend bezorgen Roos en Sofie je een goeie vrijdag.

 Sinds vrijdag 26 maart hebben Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Sofie Van Moll (Eurosong 2004) maar één missie : van elke vrijdag een goeie vrijdag maken. In 'Goeie vrijdag' gaan ze elke vrijdag tot het uiterste om de meest uiteenlopende wensen van de kijkers te vervullen en het weekend goed in te zetten. Daarvoor nemen ze tien weken lang hun intrek in een multifunctioneel, draaiend decor.

In 'Goeie vrijdag' speelt de kijker de hoofdrol. Roos en Sofie hebben oren voor hun vurigste, meest waanzinnige weekendwensen, en staan ook klaar wanneer de kijkers iemand anders de verrassing van hun leven willen bezorgen. Soms maken ze grote dromen waar, maar evengoed zetten ze hun schouders onder heel bescheiden, persoonlijke wensen. Vaak is er ook een link met de actualiteit. Zo krijgen Roos en Sofie op dit moment nogal wat wensen binnen die verband houden met de Ronde van Vlaanderen, wensen die ze zeker willen realiseren. Verder doen ook heel wat groepen, zoals jeugdbewegingen, fanfares en sportclubs, beroep op 'Goeie vrijdag'. Sinds begin december ontvingen ze al meer dan drieduizend wensen !

In elke aflevering komen acht à tien wensen aan bod. Elke week komen ook een aantal bekende, al dan niet muzikale, gasten langs. Die hebben op de een of andere manier iets te maken met een wens. De meeste wensen vervullen Roos en Sofie in de studio, maar de mensen die centraal staan, weten dat vaak zelf nog niet. Ze zitten nietsvermoedend in het publiek, hopend dat hun brief of mail later aan de beurt zal komen. Veel kunnen Roos en Sofie dus nog niet over de wensen vertellen, maar voor enkele reportages die al opgenomen zijn, maken zij graag een uitzondering.

* vijfde aflevering :

Vijf radioliefhebbers presenteerden vanochtend als sidekick het programma van hun wensen. Maarten is 15 jaar en assisteerde in alle vroegte Peter Van de Veire op 
MNM. Ook broer en zus Evert en Annelies moesten vroeg uit de veren om de ochtend van Studio Brussel op gang te trekken met Tomas de Soete. Valérie kon haar radiotalenten tonen aan Espressopresentator Thomas Vanderveken die vanaf 06.00 op Klara achter de microfoon kroop. Iets minder vroeg was het voor Danny die zich in het gezelschap van 'De madammen' op Radio 2 mocht mengen. Ook Philippe trof het op dat vlak : hij was vanaf 09.00 aan de slag bij 'Peeters en Pichal' op Radio 1.

B
en Crabbé (Pas de Deux, Eurosong 1983), televisiepresentator en drummer van De Kreuners, moest zijn verblijf in Dubai noodgedwongen verlengen, en geraakt niet tijdig in het Amerikaans Theater. Maar Roos en Sofie maken van die nood een deugd. De presentatrices hebben de strijd geopend voor een tijdelijke vervanger van drummer Ben Crabbé bij De Kreuners. Drie knappe drummers wagen hun kans en de beste gastdrummer mag Goeie Vrijdag afsluiten samen met Walter Grootaers en co. De legendarische cafébaas Paul uit Haasrode is trouwens niet uit hun buurt weg te slaan en goed op weg een volleerde roadie te worden.

Ook Tim en Tom moeten hun uiterste best doen, want allebei koesteren ze de droom om de Decadence te besturen. Slechts één van hen zal ook echt aan de knopjes mogen draaien van die spectaculaire kermisattractie op de foor van Kortrijk. Wie zal het worden ?

Het moet geen Valentijn zijn voor een vleugje romantiek. Geert uit Kemmel verrast zijn vrouw Lieve op haar absolute droomplek : Lieve werd door de cupido's van 'Goeie Vrijdag' met een smoes naar een vuurtoren in Ierland gelokt. Op die bijzondere locatie brengen ze ook de nacht door… .

Verrassing ook voor student lerarenopleiding Woody. Hij wordt steevast met korte broek en hoog opgetrokken kousen gesignaleerd. Marjolein en Lotte zitten bij hem op kot en doen hem gepersonaliseerde kousen cadeau.

Voor Kurt uit Lierde staat een fietsles van mountainbiker Filip Meirhaeghe op 't programma : Kurt is sportief, maar kan zich niet recht houden op een fiets. Een probleem als hij op stap wil met zijn twee kinderen. Benieuwd of de tips van een professional hem kunnen helpen.

 Op de webpagina van het programma kan je de wensen die tijdens de voorbije afleveringen aan bod kwamen (her)bekijken !

'Goeie vrijdag', de vijfde aflevering vanavond, vrijdag 23 april, tussen 20.40 en 21.50 op
Eén. (bron, logo en foto : Eén)

23-04-2010 om 18:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : Louis Talpe en Leila Akcelik dansen op Songfestivalinzending van Hadise.

 Op vrijdag 26 maart ging bij vtm de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer' van start. Dit seizoen moeten we het opnieuw evenwel zonder 'Eurosong'kandidaten stellen maar aangezien onze bezoekers tijdens de derde reeks, in het voorjaar van 2008, heelwat interesse toonden voor het programma besteden we ook ditmaal uitgebreid aandacht aan deze nieuwe reeks van 'Sterren op de Dansvloer'.

'Sterren op de Dansvloer' staat vanavond, vrijdag 23 april, helemaal in het teken van de samba. De 7 vedetten en hun professionele danspartners die nog in de running zijn, staan voor de uitdagende opdracht om iedereen mee te voeren naar het sexy en vrolijke Brazilië, de bakermat van de samba. Tijdens deze dans zijn verleidelijke heupbewegingen, uitgestrekte armen, wiebelende achterwerken en zwoele passen een must.

Muziek

Het ritmische feest wordt geopend door professionele sambadanseressen, die voorzien van veel pluimen iedereen alvast in de uitgelaten sfeer brengen. Meteen daarna worden onze dansparen op de dansvloer gevraagd voor hun demonstratie. En aangezien de vedetten allemaal samba dansen, is deze liveshow een uitgelezen kans om het niveau en de uitstraling van de dansparen te beoordelen en te vergelijken. Zoals altijd worden zij tijdens hun performance muzikaal begeleid door Steve Willaert en zijn band :

-Laura Lynn en Wim Gevaert dansen de samba op "Would you like to dance with me" van Burn The Floor.
-Peter Van den Begin en Kimberly Smith dansen de samba op "Eso Beso" van Nancy Ames.
-Sonja Kimpen en Arman Eranosjan dansen de samba op "It had better be tonight" van Michael Bublé.
-An Lemmens en Aerjen Mooijweer dansen de samba op "Walk like an Egyptian" van The Bangles.
-Louis Talpe en Leila Akcelik dansen de samba op "Düm tek tek" van Hadise (ESF 2009).
-Jelle van Dael en Pascal Maassen dansen de samba op "Viva el Verano" van Paolina Rubio.
-Kevin Janssens en Martine Jottay dansen de samba op "Buleria" van David Bisbal (OT 2002, ESF 2002).

Gezondheidscoach Sonja Kimpen werd vorige week door de vakjury gefeliciteerd met haar inlevingsvermogen en uitstraling, de controle die ze over haar lichaam heeft en haar goede danshouding tijdens de slow foxtrot. Zij kreeg met 30 punten het beste rapport van Rony Daelemans, Anouchka Balsing, Jan Geerts en Davy Brocatus, én sleepte maar liefst twee keer 8 punten in de wacht. Bij de mannelijke vedetten maakte acteur Louis Talpe, die ook de slow foxtrot als opdracht had, de beste beurt bij de vakjury en werd beloond met 27 punten.

Zorgen Sonja Kimpen en Louis Talpe ook tijdens het sambafeest voor vuurwerk op de dansvloer ? Welke mix van sexy danspassen gooien acteurs Kevin Janssens en Peter Van den Begin in de strijd ? Zullen zangeressen Laura Lynn en Jelle van Dael zich helemaal laten gaan tijdens deze sambashow ? En welk ritmisch feest heeft presentatrice An Lemmens in petto ? We ontdekken het samen in de vijfde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', die ons vanavond al dansend meevoert naar Brazilië.

Wie valt af ?

Elk optreden wordt in de studio beoordeeld door de deskundige juryleden Rony Daelemans, Anouchka Balsing, Jan Geerts en Davy Brocatus. In de huiskamer zijn de kijkers aan zet. Allebei hebben ze 50 % van de punten in handen en beslissen ze dus elk voor de helft wie de dansparen zijn die een vervolg breien aan 'Sterren op de Dansvloer' en wie het onfortuinlijke duo is dat de dansvloer moet verlaten.

Gratis livestream

De kijkers die willen weten wat er gaande is achter de schermen van 'Sterren op de Dansvloer' en de sfeer van het glamoureuze programma nog voor de aanvang van de show bij vtm willen voelen, worden op hun wenken bediend door Dina Tersago. Zij geeft vanaf 20.10 afspraak via vtm.be, waar ze je via een gratis livestream meeneemt naar de backstage-zone, de publieksbar en de studio. Ontdek samen met Dina wie de bekende supporters zijn of hoe het gesteld is met de moraal van de vedetten.

Follow up

Het verhaal van het danspaar dat strandt in de vijfde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', kan je op zaterdag 24 april vanaf 19.45 volgen in de follow up-uitzending.

 'Sterren op de Dansvloer', gepresenteerd door Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire, vijfde aflevering met zeven koppels vanavondvrijdag 23 april, tussen 20.40 en 22.25 op vtm.
Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

23-04-2010 om 00:05 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs