Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

30-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : neefje van Yolanthe Cabau van Kasbergen overleden.

 De Nederlandse Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009) krijgt opnieuw een zware klap te verwerken. Haar neefje de anderhalf jaar oude Justin, is gisteren, maandag 29 juni, overleden. Het kereltje leed aan de ziekte van Krabbe, een zeldzame stofwisselingsziekte. De ziekte van Krabbe is ongeneeslijk en kinderen bij wie de diagnose is gesteld, worden meestal niet ouder dan twee jaar.

Yolanthe droeg tijdens het 'Televizier Gala', eind oktober vorig jaar, haar 'Talent Award' op aan haar neefje. De actrice en presentatrice had toen net te horen gekregen dat de kleine Justin ongeneeslijk ziek was.

De familie heeft gevraagd om het verlies in alles rust en privacy te mogen verwerken.
(bron : RTL Boulevard)

30-06-2009 om 13:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Marcel blikt vanavond vooruit naar de Ronde van Frankrijk.

 Op maandag 08 juni opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : zeventiende aflevering VANAVOND :

Marcel blikt vooruit naar de Ronde van Frankrijk. Karl Vannieuwkerke vertelt hoe zijn tourtalkshow er zal uitzien en hoe groot de kans is dat Lance Armstrong zijn achtste gele trui binnenhaalt. Marc Coucke, de grote baas van Omega Pharma en van wielerploeg Silence-Lotto, stelt zijn nieuwe pr-manager voor : ex-Miss Belgian Beauty Brunhilde Verhenne.

Carl De Keyzer is een internationaal gelauwerde fotograaf die voor het legendarische Magnum werkt. Hij stelt tentoon in het S.M.A.K. en in 'Villa Vanthilt'.
  
Overmorgen, donderdag 02 juli, start Rock Werchter, het beste festival van de wereld. Van het feestencircuit, over het Sportpaleis naar een plaats op Rock Werchter. Dat is het parcours dat Regi Penxten (componist "My music", Eurosong 2008) en Linda Mertens hebben afgelegd. Zondag 05 juli sluiten zij Werchter af in de Pyramid Marquee. Hoe ze Metallica gaan wegblazen, leggen ze uit aan Marcel.

 OPGELET ! Voor de Gentse afleveringen van 'Villa Vanthilt' zijn er geen publieksplaatsen meer beschikbaar in de villa zelf. Je kan natuurlijk wel nog altijd komen kijken op het Sint-Pietersplein. Binnen enkele weken kan je reserveren voor de afleveringen in Hasselt.

'Villa Vanthilt', tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

30-06-2009 om 10:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Nederlandse deelname aan het Eurovisie Songfestival in gevaar ?

 In Nederland dreigt minister Plasterk (PvdA) de TROS in 2010 geen uitzendlicentie meer te geven omdat die omroep de Mediawet te vaak overtreedt. Volgens Plasterk lijkt het erop dat de TROS de regels, vooral die voor sponsoring, met opzet schendt. Onlangs ging de TROS weer in de fout bij het kinderprogramma 'Bibaboerderij', onderdeel van een marketingconcept van supermarktketen C1000. Die had volgens Plasterk bovendien afgesproken met de TROS om eventuele boetes te betalen.

Volgens Plasterk incasseerde de TROS de afgelopen jaren de meeste boetes voor overtredingen van vooral de sluikreclame- en sponsorregels. "De TROS lijkt het niet zo nauw te nemen met zijn plichten binnen het publieke bestel en daarin een bestendige lijn te ontwikkelen," aldus Plasterk.

Indien de minister zijn plan uitvoert dan zou de omroep haar licentie kwijtraken tot 2015 en dat heeft dan ook gevolgen voor de deelname aan het Eurovisie Songfestival. De komende drie jaar is de TROS namelijk verantwoordelijk voor de nationale selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival. Daarbovenop verhuist het Eurovisie Songfestival vanaf volgend jaar van de NOS naar de TROS.

Dit jaar verzorgde de NOS nog de registratie in Moskou, maar dat was voorlopig de laatste keer. De TROS tekende eind januari jongstleden een contract met de Europese Omroeporganisatie EBU tot en met 2012. Voor de omroep, die dit jaar ook het nationale festival weer naar zich toetrok, was met het binnenhalen van het Europese liedjesfestijn de cirkel rond. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Songfestival dat de NOS voor een langere periode afstand doet van de rechten. Twee jaar geleden gaf NOS-directeur Gerard Dielessen al aan dat de omroep zich moest beraden of het festival nog wel bij de NOS paste.

De TROS reageert verbaasd op de brief van Plasterk. De omroep zegt zich aan de Mediawet te houden en vooral eigen geld in de programma's te steken. Wordt vervolg ! (bron : NOS, Elsevier)

30-06-2009 om 10:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : hommages aan Michael Jackson en Yasmine.

 Zoals we gisteren reeds berichtten werd er tijdens de opname van de eerste aflevering van het nieuwe muziekprogramma  'Hit The Road' (vtm) een hulde gebracht aan de vorige week donderdag overleden zangeres/presentatrice en omroepster Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006). In de jaren negentig presenteerde Yasmine, aan de zijde van Willy Sommers, de voorloper van het programma, 'Tien om te Zien'.

De affiche voor de eerste aflevering lag vooraf reeds vast, maar werd uiteindelijk aangevuld met gelegenheidsformaties die eer betuigden aan Yasmine en 'The King of Pop' Michael Jackson.
Brahim (Eurosong 2006-2008) en Leki zongen samen "I'll be there" van Michael Jackson. "Leki heeft me gevraagd en we hebben er ook even aan gedacht om "Billie Jean" te brengen", zegt Brahim vandaag in Het Laatste Nieuws.

Koen Wauters kende Yasmine niet zo goed en daarom vond hij het beter om haar te eren met enkele artiesten die écht dicht bij haar stonden. Zo trommelden de broertjes Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991),
Miguel Wiels, Klaas Delrue (zanger van Yevgueni) en Eric Melaerts op en samen brachten ze "Diep in mij", de single waarmee de betreurde Yasmine indertijd definitieve geloofwaardigheid veroverde.

Koen en Kris Wauters, normaal gezien deze zomer niet van de partij tijdens het programma, hadden ook 
contact opgenomen Stef Kamil Carlens van Zita Swoon, Thé Lau en Frank Boeijen, maar zij hadden andere verplichtingen.

De allereerste aflevering van 'Hit The Road', met presentator Udo, wordt morgen, woensdag 01 juli, op vtm uitgezonden om 20.00. Meer informatie over het programma kan je op de website terugvinden. (bron : Het Laatste Nieuws, deredactie.be ; logo : vtm)

30-06-2009 om 09:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ook de fans kunnen vrijdag afscheid nemen van Yasmine.

 Gisterenavond berichtten we reeds dat de uitvaartplechtigheid van zangeres en presentatrice Yasmine (voorzitster vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) - Hilde Rens in het dagelijkse leven - aanstaande vrijdag 03 juli, om 13.30 plaatsvindt in het Crematorium Antwerpen - begraafplaats Schoonselhof.

Hildes familie geeft iedereen de kans om afscheid van haar te nemen, dus ook haar talrijke fans. Volgens de begrafenisondernemer zou de uitvaartplechtigheid normaal op zaterdag hebben plaatsgevonden.

M
aar omdat de ceremonie meer dan een uur in beslag zal nemen, bleek dat praktisch niet mogelijk. ”De familie heeft zelf alles in handen genomen voor de plechtigheid. Mogelijk is een inbreng van enkele fans mogelijk, maar dat moet nog verder worden bekeken”, aldus de begrafenisondernemer vandaag in Gazet van Antwerpen.

Martine Prenen (woordvoerster ESF 2004), collega en vriendin bij wie Yasmine
haar laatste weekend doorbracht, is volgens de krant zijdelings betrokken bij de voorbereiding van de plechtigheid.

"We gaan samen met een aantal vriendinnen van Hilde een aantal tekstjes voorlezen. De voordragers zijn mensen die een zeer intieme band hadden met haar. Marianne (Dupon, sinds april de ex van Yasmine, archief) is de inhoud op dit ogenblik aan het samenvoegen. Het zullen voornamelijk stukjes poëzie worden. Maar de concrete inhoud is mij op dit moment ook nog onduidelijk. Het zal wel zeer sereen worden." 
(foto : Eén)

30-06-2009 om 08:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Michael Teschl.

Michael Teschl Michael Teschl (30 juni 1971) is geboren als Michael Christian Teschl. In september 1995, hij is dan 24 jaar oud, brengt hij zijn eerste album, "This is how you fall in love", op de markt. Een tweede album, "Moving on" volgt in het voorjaar van 1998. In 1999 neemt hij samen met zangeres Trine Jepsen deel aan de Deense nationale selectie, 'Dansk Melodi Grand Prix'. Ze weten de nationale finale te winnen met het nummer "Denne gang". Het is ook in 1999 dat de vrije taalregel terug wordt ingevoerd en zo zingen ze hun bijdrage tijdens het Eurovisie Songfestival in Jeruzalem in het Engels. Met die Engelse versie, "This time I mean it", eindigt het duo op een verdienstelijke achtste plaats. Een jaar later brengt hij zijn derde album op de markt en zit hij in de jury tijdens 'Melodi Grand Prix 2000'. Later dat jaar mag hij tijdens het Eurovisie Songfestival de Deense punten meedelen. In 2001 is hij samen met Trine Jepsen opnieuw van de partij tijdens de nationale finale. Nu mogen ex-deelnemers elk één deelnemend nummer aankondigen. Zij hebben de eer om het nummer van Rollo & King, de uiteindelijke winnaars, aan te kondigen. In 2003 is hij één van de deelnemers in de Deense versie van 'Big Brother VIPS'. In december van dat jaar brengt hij zijn eerste boek op de markt en twee jaar later (in 2005) volgt een tweede boek. Meer over Michael kan je op zijn website vinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Stefan Zauner (1952), leadzanger Münchener Freiheit - Duitsland (ESF 1993).

30-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 2010 wordt een feestjaar voor Wendy Van Wanten.

 Volgend jaar wordt een feestjaar voor Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002). De zangeres viert volgend jaar haar vijftigste verjaardag en twintig jaar carrière. Er zijn concerten en een tv-show gepland en er komt ook een boek uit.

Van Wanten vertelde eerder op de avond over haar plannen in het Eén-programma 'Villa Vanthilt'. Veel details kon ze nog niet kwijt over al haar projecten. Wel zei ze dat ze zelf nooit het gevoel heeft gehad dat het een comeback is. "Ik heb het wel wat rustiger aan gedaan toen mijn dochter (Estelle) geboren is vorig jaar, maar ik heb nog altijd zin en ambitie om Vlaanderen rond te trekken en mijn publiek te voelen."

In haar boek zal Van Wanten beschrijven hoe het allemaal begonnen is. Ze is niet van plan om veel aandacht te besteden aan de mediastorm waarin ze het voorbije jaar terechtgekomen is.

De zangeres gaf ook toe dat ze "als Iris preutser is dan als Wendy". "Ik heb er twee jaar over nagedacht om in een erotisch programma ('The PinUp Club') aan bod te komen." (bron : deredactie.be)

29-06-2009 om 23:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze zwoele zomeravond zijn we opnieuw van de partij met een aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Het 'Tempo! Tournai Festival' in Doornik heeft dit jaar Julien Clerc en Patrick Bruel aangetrokken als headliners. Het evenement vindt plaats op zaterdag 01 en zondag 02 augustus eerstkomende.

Vorig jaar zakten 5.500 mensen af naar het festival, met destijds Calogero en Jenifer als headliners. Dit jaar mikken de organisatoren op 10.000 bezoekers. 'Tempo! Tournai Festival' profileert zich als een familiaal gebeuren met de nadruk op het Franse chanson. Met Julien Clerc en Patrick Bruel heeft het festival twee van de grootste namen in het genre vast.

Julien Clerc zal op zaterdag om 22.00 optreden, Patrick Bruel, componist en tekstschrijver van de Franse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2002, treedt op hetzelfde tijdstip op maar dan wel op zondag. Op zaterdag krijg je om 18.45 een optreden van Melanie Duchesne en om 19.30 een optreden van Vincent Venet. Op zondagavond maken ook Siddartha Björn (18.00) en Radamanthys (19.30) hun opwachting.

 In september en oktober jongstleden gaven Regi Penxten (componist "My music" - Eurosong 2008) en Linda Mertens in totaal zes Sportpaleisconcerten 'Milk Inc. Forever'. Voor de fans is er intussen goed nieuws te melden want ook dit najaar zakt Milk Inc. af naar het Antwerpse Sportpaleis met 'Blackout'. Nu al staat vast dat er drie shows zullen komen en dit op vrijdag 25 september, zaterdag 26 september en vrijdag 02 oktober. De drie shows starten telkens om 20.30 en kaartjes kunnen nog steeds worden aangekocht.

De prijs van de tickets is vastgesteld op 25,0027,50 - 30,00 en 35,00 €. Meer informatie krijg je hier alwaar je ook je tickets kan bestellen.


 Cabaretière Els de Schepper (Eurosong 2006) gaat met haar nieuwe one-womanshow 'Els de Schepper roddelt' in première in de Lotto Arena. Haar vorige theatertournee 'Supervrouw!' (die eind december aan de laatste voorstelling toe was) was met meer dan 95 uitverkochte voorstellingen goed voor meer dan 80.000 bezoekers. Els mag zich dan ook terecht tot één van de populairste theaterartiesten van Vlaanderen rekenen.

Tijdens 'Els de Schepper roddelt' zal het publiek een antwoord krijgen op vragen als waarom mensen roddelen, welke communicatieweg we vandaag moeten kiezen om met elkaar in aanraking te komen en te blijven, hoe je dat contact legt, waarom we al eens vrolijk onze vuilnisbak leegkieperen over de hoofden van anderen, wat de impact van onze woorden zijn, of vrouwen meer roddelen dan mannen, of holbewoners het ook al deden, of we elkaar in feite wel begrijpen, hoe je iemand op 30 seconden voor je kan winnen, en zoveel meer.

Roddelen is kunst. Roddelen is gezond. Roddelen is vooral plezant ! Dat zal Els de Schepper op vrijdag 13 november bewijzen in de Lotto Arena. Daarna is de nieuwe show ook in de Vlaamse theaters te zien.

Ook benieuwd welke roddels ze daarvoor zal aanwenden ? Verzeker u dan nu al van uw plaatsen als u op 13 november alles over iedereen en nog wat te weten wilt komen. Kaartjes kosten 25,00 - 30,00 en 40,00 € en kunnen nu reeds besteld worden via de website van het Sportpaleis.

29-06-2009 om 23:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : vrijdagnamiddag 03 juli uitvaartplechtigheid Yasmine.

 Het overlijden van zangeres en presentatrice Yasmine (voorzitster vakjury 'Eurosong 2006') - Hilde Rens in het dagelijkse leven - heeft bekend en minder bekend Vlaanderen diep beroerd.

Daarom geeft Hildes familie iedereen de kans om afscheid van haar te nemen. Aanstaande v
rijdag 03 juli, om 13.30 vindt de uitvaartplechtigheid voor Hilde plaats in het Crematorium Antwerpen - begraafplaats Schoonselhof.

Ook de medewerkers van het mediamagazine 'De rode loper' nemen dan afscheid van hun collega. Die dag is er geen gewone uitzending van 'De rode loper'. In plaats daarvan brengt het programma een eerbetoon aan Yasmine. (bron en foto : Eén)

29-06-2009 om 22:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : hoe zou het nog zijn met Wendy Van Wanten ?

 Op maandag 08 juni opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : zestiende aflevering VANAVOND :

Marcel verwelkomt vanavond Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002). Zij heeft grootse plannen in 2010 en komt in 'Villa Vanthilt' alvast een tipje van de sluier lichten. Eind mei werd Lorenzo Gatto tweede op de Koningin Elisabethwedstrijd. Sindsdien is zijn agenda volgeboekt en heeft hij plannen om een cd te op te nemen.

Op de Biënnale van Venetië zijn de Belgen goed vertegenwoordigd. Kunstenaar Wim Delvoye heeft er een torenspits van tien meter hoog gebouwd. Waarom ? Dat legt hij uit bij Marcel.
 
Aanstaande donderdag 02 juli start Rock Werchter, het beste festival van de wereld. In de vier uitzendingen van deze week nodigt Marcel Vanthilt enkel acts uit die ook op de festivalweide Herman Schueremans zullen staan. Vanavond zet Triggerfinger de toon.

 OPGELET ! Voor de Gentse afleveringen van 'Villa Vanthilt' zijn er geen publieksplaatsen meer beschikbaar in de villa zelf. Je kan natuurlijk wel nog altijd komen kijken op het Sint-Pietersplein. Binnen enkele weken kan je reserveren voor de afleveringen in Hasselt.

'Villa Vanthilt', tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

29-06-2009 om 10:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : ook volgend jaar een nationale selectie in Portugal.

 De Portugese nationale omroep RTP heeft laten weten dat er ook volgend jaar een nationale selectie zal komen om de kandidaat aan te duiden voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Het bekende 'Festival da Canção' dient dus opnieuw als de nationale selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival. De internetronde, die dit jaar voor het eerst werd ingevoerd, zou normaal gezien worden behouden maar er zouden ook een aantal nieuwigheden worden geïntroduceerd. Meer nieuws over het 'Festival da Canção 2010' zal dit najaar worden bekendgemaakt.

 Midden mei jongstleden strandde de groep Flor-de-Lis met "Todas as ruas do amor" met 57 punten op een vijftiende plaats in de finale. (bron : RTP ; foto : Indrek Galetin, EBU)

29-06-2009 om 10:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : vanavond opname eerste aflevering nieuw vtm-programma in Geraardsbergen, ook Clouseau en The Ditch van de partij.

 Deze zomer pakt vtm uit met een nieuw muziekprogramma dat 'Hit The Road' zal heten en negen Vlaamse steden zal aandoen. Udo zal de presentatie voor zijn rekening nemen.
 
Op zondag plant vtm telkens heel wat animatie voor het hele gezin en hopen we heel veel mensen op die manier dicht bij huis een zomerse dag of avond boordevol ontspanning en muziek te bieden en op maandag staat in elke stad 'Hit The Road' centraal.

Vanavond zal Geraardsbergen op zijn grondvesten daveren tijdens de eerste opname van het nieuwe vtm-muziekprogramma 'Hit The Road'. De uitzending volgt overmorgen, woensdag 01 juli, om 20.00.

Vanaf 20.00 kan het publiek op de Grote Markt in de stad van de mattentaarten de sfeer komen opsnuiven. Om 21.30 beginnen de opnames. Presentator Udo ontvangt een brede waaier van artiesten.

De volgende artiesten maken hun opwachting :

* Geraardsbergen is de 'hometown' van Idool-winnaar Dean. Met zijn nieuwe single "View divine" speelt hij vanavond een thuismatch. Dean heeft de voorbije maanden keihard gewerkt aan een full cd, heeft heel wat ervaring opgedaan en mag als beloftevol talent zeker niet op de Geraardbergse affiche ontbreken.
* Lasgo-zangeres Jelle van Dael maakte vorig jaar haar debuut op de allerlaatste 'Tien om oe Zien' ooit, nadat ze op JIM de overwinning in 'Let's Go Lasgo' in de wacht sleepte. Sinsdien ging het snoeihard voor haar op muzikaal vlak. Ze brengt "Gone" in Geraardsbergen.
* Daniel Bovie & Roy Rox ft. Nelson scoren met "Love me" een hoge hitnotering. Dit Nederlands-Belgische duo gooide wereldwijd hoge ogen met het dansnummer "Stop playing with my mind". Hun nieuwe schijf "Love me" is eveneens razendpopulair. Nelson Moraïs (Eurosong 2008) zingt de lyrics.
* Nieuw talent TatYana Storm mag in Geraardsbergen haar nieuwe single "De ware" brengen. Dat is meteen de titelsong van haar eerste debuutalbum voor de Vlaamse met de country-sound.
* De internationale vrouwengroep Jameerah met onder andere Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) brengt "All eyes on me". Veel ogen zullen inderdaad op hen gericht zijn, want dit wordt één van hun eerste grote publieke optredens.
* De zoektocht naar een nieuwe K3-zangeres (Eurosong 1999) is volop aan de gang en intussen bouwt ex-K3 Kathleen hard aan haar solocarrière. Zij brengt "Zumba yadé" in Geraardsbergen, haar eerste solosingle ten voordele van Unicef.
* Kate Ryan (ESF 2006) hoeft geen introductie meer. Met "Babacar", een hit van France Gall (ESF 1965), zal ze opnieuw België en zeker ook Frankrijk veroveren deze zomer.
* Niels Destadsbader ('Steracteur sterartiest' – 'Aspe' – 'Familie' – 'Amika') is een jongeman met vele talenten. Hij brengt zijn allereerste single "Jij bent van mij".
* Christoff (Eurosong 1993-2002) zingt "Miljonair" : is zijn aanhoudend succes in Nederland, Zuid-Afrika en Duitsland de inspiratie voor de titel van dit nummer ?

Het eerste 'Hit The Road Concert' : Stan Van Samang sluit de allereerste 'Hit The Road' af met zijn nieuwe single "Brand new start". Na de opnames concerteert hij LIVE op de markt in Geraardsbergen vanaf 23.00 tijdens het allereerste 'Hit The Road Concert'.

'Die Zomer Van...', met Leki :

We brengen elke week een echt muziekfeest met live optredens maar ook met frisse reportages. In 'Die Zomer Van...' gaan we op bezoek bij de maker van die ene grote zomerhit. Hij of zij maakte één zomer lang het mooie weer en verdween daarna uit de belangstelling. Wij zoeken ze nog één keer op, ... desnoods aan de andere kant van de wereld.

'De Platenkast', met Evi Hanssen :

Elke week duiken we in 'De Platenkast' van een bekend gezicht. Niets is zo persoonlijk als een muziekcollectie; wat voor de ene 'fout' is, is voor de andere puur genieten. We peilen naar de liefde voor muziek bij bekend Vlaanderen... Verder houden we de vinger aan de pols van de muzikale actualiteit. Buitenlandse avonturen van onze lokale helden, backstage bij internationale artiesten of gewoon bij de sterren thuis, Wij zijn er deze zomer bij ! Let's hit the road !

Intussen meldt Het Laatste Nieuws vandaag dat de Nederlandse Esmée Denters niet van de partij zal zijn, zij wordt vervangen door de groep The Ditch. En ook de broertjes Wauters maken hun opwachting in Geraardsbergen. Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) brengt vanavond een uniek eerbetoon aan de afgelopen donderdag overleden Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006').

De allereerste aflevering van 'Hit The Road', met presentator Udo, overmorgen, woensdag 01 juli, op vtm om 20.00. Meer informatie over het programma kan je op de website terugvinden. (bron en logo : vtm)

29-06-2009 om 08:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Blossom Tainton Lindquist.

Blossom Tainton Lindquist Blossom Tainton Lindquist (29 juni 1962) ziet het levenslicht in de Zweedse hoofdstad Stockholm. In 2002 neemt ze samen met Gladys del Pilar en Kayo Shekoni deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Never let it go" weet het drietal de finale van Melodifestivalen te winnen. Afro-dite eindigt eind mei van dat jaar in de Estse hoofdstad Tallinn op een achtste plaats met het nummer. Datzelfde jaar (op haar verjaardag) stapt ze in het huwelijksbootje met Hans Lindquist. Een jaar later neemt de groep opnieuw deel aan 'Melodifestivalen' en opnieuw wordt de finale van de nationale selectie bereikt. Met "Aqua playa" stranden ze in die finale op een zevende plaats.

OOK JARIG VANDAAG :

* Gitte Hænning (1946), deelneemster Eurovisie Songfestival 1973 (West-Duitsland), achtste plaats met "Junger Tag".
* Mario Caselli (1964), deelnemer 'De Gouden Zeemeermin' - België (1996).

29-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : in 1962 mag Inger Jacobsen naar het Eurovisie Songfestival.

 Midden vorige maand wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds twee weken gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In deze derde aflevering bekijken we de inzending uit 1962 en dat jaar mag zangeres Inger Jacobsen naar het Eurovisie Songfestival voor Noorwegen.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. De nationale selectie van 1962 omvat, net als een jaar eerder, enkel een finale met vijf kandidaten en vijf nummers. Elk nummer wordt tijdens die nationale finale gebracht met een klein ensemble en met een orkest. De finale vindt plaats in de studio van de nationale omroep in Oslo op zondag 18 februari en wordt in goede banen geleid door Odd Grythe. Het lot van de liedjes ligt in handen van een tienkoppige vakjury.

* finale - zondag 18 februari 1962 :

01. Mormors spilledåse Laila Dalseth Anita Thallaug

30 p

05

02. En gylden Buddha Per  Asplin Jan Høiland

50 p

03

03. Våre skal dagene være Anita Thallaug Inger Jacobsen

43 p

04

04. Casablanca Jan Høiland Per  Asplin

63 p

02

05. Kom sol, kom regn Inger Jacobsen Laila Dalseth

65 p

01


 Zangeres Inger Jacobsen weet met haar versie van "Kom sol, kom regn" de nationale finale te winnen. In het Grand Auditorium, Villa Louvigny, in Luxemburg strandt ze met het nummer (tekst : Ivar Andersen ; muziek : Kjell Karlsen ; dirigent : Øivind Bergh) tijdens het Eurovisie Songfestival op een gedeelde tiende plaats met een totaal van twee punten van Frankrijk.

Inger Jacobsen, geboren op 13 oktober 1923 in Oslo, overleed op 21 juli 1996. Naast zangeres was ze ook actrice en zo verscheen ze een aantal malen op het witte doek en in tv-series. Haar eerste muzikale wapenfeit dateert van 1941 en in 1960 nam ze voor de eerste maal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Tijdens de halve finale nam ze een aantal van de geselecteerde nummers voor haar rekening, de andere nummers werden vertolkt door Jens Book-Jensen. Ook in 1964 en 1971 zou ze nog deelnemen aan de nationale selectie. 
(met dank aan 3D Flags)

28-06-2009 om 21:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : vanavond muziekspecial Yasmine in 'Volgspot' (NCRV).

 Cabaret, kleinkunst en Nederlands theateramusement. Afwisselend live-optredens vanuit verschillende theaters in het land of een actueel foyergesprek, en opnames uit het 'Volgspot' live-archief. Dat is de inhoud van het Nederlandse radioprogramma 'Volgspot' (NCRV).

Presentator Hijlco Span brengt vanavond in zijn programma een hommage aan Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') die afgelopen donderdag, 25 juni, uit het leven stapte. Als eerbetoon aan Yasmine krijgen we in 'Volgspot Bis' (00.00-01.00) een concertregistratie van haar werk, eerder uitgezonden op 17 april 2005.
Verder in 'Volgspot Bis' deze week een opname uit 2005 van Stef Bos (ESF 1989) & band met nummers uit het theaterprogramma 'Licht'.

In het eerste deel van het programma (23.00-00.00) praat Hijlco Span met de Vlaamse regisseur Stijn Coninx over diens nieuwste film 'Soeur Sourire', die binnenkort in Nederland in première gaat. De film vertelt het dramatische levensverhaal van de kloosterzuster Jeannine Deckers, beter gekend als Soeur Sourire en haar wereldhit "Dominique".

Het programma wordt uitgezonden op Radio 2 en kan via deze link ook via het internet worden beluisterd. (bron : NCRV ; foto : Eén)

28-06-2009 om 19:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Block' : de zesde reeks dit najaar vanuit Gent.

 Dit najaar komt er een zesde reeks van het populaire VT4-programma 'The Block'. Na Antwerpen (2004-2006), Mechelen (2005), Oostende (2007) en Hoegaarden (2008) zakt het gezelschap dit jaar af naar de Oost-Vlaamse hoofdstad Gent.

Opnieuw zullen vier duo's vier quasi identieke lofts inrichten met een beperkt budget. Zij mogen enkel op werkdagen tussen 17.00 's avonds en 09.00 's morgens werken alsook tijdens de weekends en dit gedurende tien weken.

Het gebouw waarin de lofts zich bevinden is gelegen aan het treinstation van Gent-Dampoort. Afgelopen vrijdagmorgen kondigde een spandoek de komst van het programma aan en dit nieuws wordt vandaag bevestigd in De Zondag.

 Het programma wordt gepresenteerd door Hanne Troonbeeckx en Hans Otten (presentator 'Eurosong 1993'). Eerder deze week raakte nog bekend dat Otten op zoek was naar een jobstudent die hem de komende weken van Mechelen (zijn woonplaats) naar Gent (plaats van de opnames 'The Block') kan brengen. De presentator zit momenteel zonder rijbewijs en dit na een veroordeling. (logo : VT4)

28-06-2009 om 18:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : nieuw vtm-programma strijkt vandaag en morgen neer in Geraardsbergen.

 Deze zomer pakt vtm uit met een nieuw muziekprogramma dat 'Hit The Road' zal heten en negen Vlaamse steden zal aandoen. Udo zal de presentatie voor zijn rekening nemen. Maandag staat in elke stad 'Hit The Road' centraal, maar ook op zondag plant vtm telkens heel wat animatie voor het hele gezin en hopen we heel veel mensen op die manier dicht bij huis een zomerse dag of avond boordevol ontspanning en muziek te bieden.

* ON THE ROAD - Fiets- en wandelroutes van 11.00 tot 17.00 (zondag) :

Vanaf 11.00 gaan telkens enkele wandel- en fietsroutes van start. Samen met de toeristische dienst van elke stad, heeft vtm de mooiste plekjes in en rond de stad uitgekozen voor fietsers en wandelaars.

Aanmelden kan gratis bij de infotenten, waar je een flyer meekrijgt met een gedetailleerd parcours. Bij de wandelroutes kan je kiezen tussen een traject van 7 of 14 km. Bij de fietstochten kan je kiezen tussen 20 of 40 km. Bovendien zit er muziek in elk van deze tochten… . Want op de punten waar de routes samenkomen, worden de deelnemers getrakteerd op mini-concertjes en ambiance. Wie wil, kan vrijblijvend meespelen met de 'on the road'-rebus : wie de juiste oplossing vindt langs het parcours, maakt kans op een Meet & Greet met een artiest die maandagavond in 'Hit The Road' zal optreden.

* ON THE ROAD - Kinderland van 10.00 tot 18.00 (zondag) :

Voor de allerkleinsten bouwen we ook een kinderdorp van 500 m² : met workshops, springkastelen, veel muziek… allemaal bijzonder kindvriendelijk en veilig. Pret verzekerd voor de kinderen, terwijl mama of papa uitblazen op een terras na hun wandel- of fietstocht.

* ON THE ROAD – Sing-a-long van 19.30 tot 21.00 (zondag) :

Op zondagavond testen we de muzikale capaciteiten van onze gast-stad. Op een groot scherm brengen we een selectie van Vlaamse en internationale hits en nodigen we iedereen om uit volle borst mee te zingen.

Wie enthousiast meezingt, komt allicht op het grote scherm want op het plein lopen onze camerateams tussen de mensen. Eind mei organiseerde vtm in Metropolis Antwerpen een 'Sound Of Music Sing Along'. De reacties waren zo overweldigend dat we dit concept deze zomer willen aanbieden in heel Vlaanderen.

Morgenavond, maandag 29 juni, zal Geraardsbergen op zijn grondvesten daveren tijdens de eerste opname van het nieuwe vtm-muziekprogramma 'Hit The Road'. De uitzending volgt aanstaande woensdag 01 juli om 20.00.

Vanaf 20.00 kan het publiek op de Grote Markt in de stad van de mattentaarten de sfeer komen opsnuiven. Om 21.30 beginnen de opnames. Presentator Udo ontvangt een brede waaier van artiesten.

De volgende artiesten maken hun opwachting :

* Geraardsbergen is de 'hometown' van Idool-winnaar Dean. Met zijn nieuwe single "View divine" speelt hij op maandag 29 juni een thuismatch. Dean heeft de voorbije maanden keihard gewerkt aan een full cd, heeft heel wat ervaring opgedaan en mag als beloftevol talent zeker niet op de Geraardbergse affiche ontbreken.
* Lasgo-zangeres Jelle van Dael maakte vorig jaar haar debuut op de allerlaatste 'Tien om oe Zien' ooit, nadat ze op JIM de overwinning in 'Let's Go Lasgo' in de wacht sleepte. Sinsdien ging het snoeihard voor haar op muzikaal vlak. Ze brengt "Gone" in Geraardsbergen.
* Daniel Bovie & Roy Rox ft. Nelson scoren met "Love me" een hoge hitnotering. Dit Nederlands-Belgische duo gooide wereldwijd hoge ogen met het dansnummer "Stop playing with my mind". Hun nieuwe schijf "Love me" is eveneens razendpopulair. Nelson Moraïs (Eurosong 2008) zingt de lyrics.
* Nieuw talent TatYana Storm mag in Geraardsbergen haar nieuwe single "De ware" brengen. Dat is meteen de titelsong van haar eerste debuutalbum voor de Vlaamse met de country-sound.
* De internationale vrouwengroep Jameerah met onder andere Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) brengt "All eyes on me". Veel ogen zullen inderdaad op hen gericht zijn, want dit wordt één van hun eerste grote publieke optredens.
* De zoektocht naar een nieuwe K3-zangeres (Eurosong 1999) is volop aan de gang en intussen bouwt ex-K3 Kathleen hard aan haar solocarrière. Zij brengt "Zumba yadé" in Geraardsbergen, haar eerste solosingle ten voordele van Unicef.
* Kate Ryan (ESF 2006) hoeft geen introductie meer. Met "Babacar", een hit van France Gall (ESF 1965), zal ze opnieuw België en zeker ook Frankrijk veroveren deze zomer.
* Esmée Denters, het Nederlandse YouTube-fenomeen dat opgepikt werd door het label van Justin Timberlake, heeft haar komst naar Geraardsbergen onder voorbehoud bevestigd.
* Niels Destadsbader ('Steracteur sterartiest' – 'Aspe' – 'Familie' – 'Amika') is een jongeman met vele talenten. Hij brengt zijn allereerste single "Jij bent van mij".
* Christoff (Eurosong 1993-2002) zingt "Miljonair" : is zijn aanhoudend succes in Nederland, Zuid-Afrika en Duitsland de inspiratie voor de titel van dit nummer ?

Het eerste 'Hit The Road Concert' : Stan Van Samang sluit de allereerste 'Hit The Road' af met zijn nieuwe single "Brand new start". Na de opnames concerteert hij LIVE op de markt in Geraardsbergen vanaf 23.00 tijdens het allereerste 'Hit The Road Concert'.

'Die Zomer Van...', met Leki :

We brengen elke week een echt muziekfeest met live optredens maar ook met frisse reportages. In 'Die Zomer Van...' gaan we op bezoek bij de maker van die ene grote zomerhit. Hij of zij maakte één zomer lang het mooie weer en verdween daarna uit de belangstelling. Wij zoeken ze nog één keer op, ... desnoods aan de andere kant van de wereld.

'De Platenkast', met Evi Hanssen :

Elke week duiken we in 'De Platenkast' van een bekend gezicht. Niets is zo persoonlijk als een muziekcollectie; wat voor de ene 'fout' is, is voor de andere puur genieten. We peilen naar de liefde voor muziek bij bekend Vlaanderen... Verder houden we de vinger aan de pols van de muzikale actualiteit. Buitenlandse avonturen van onze lokale helden, backstage bij internationale artiesten of gewoon bij de sterren thuis, Wij zijn er deze zomer bij ! Let's hit the road !

De allereerste aflevering van 'Hit The Road', met presentator Udo, op woensdag 01 juli op vtm om 20.00. Meer informatie over het programma kan je op de website terugvinden. (bron en logo : vtm)

28-06-2009 om 00:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : '1000 zonnen evenement' vandaag in Ichtegem met Phaedra en broer Jürgen Hoste, Sofie Van Moll en Gene Thomas.

 Sinds maandag 01 juni krijg je elke avond rond de klok van 19.40 het zomerse Eén-programma '1000 zonnen'. En zoals de voorgaande jaren komt het programma ook deze zomer weer naar je toe !

Kom proeven, dansen, zingen en genieten. Topkok Giovani en twee BV's verrassen je met creaties op basis van streekproducten uit jouw buurt. Natuurlijk kun je ook genieten van de lekkernijen aan de talrijke eetstandjes. Of… je duimen en vingers aflikken bij het horen van de ambiancemuziek van The Expendables met Sofie van Moll (Eurosong 2004) en Gene Thomas (componist "When I look in your eyes" van Tanja Dexters, Eurosong 2002).

't Wordt een zálige zomer !

Vandaag, zondag 28 juni, komt het programma naar Ichtegem. Daar zijn Phaedra en haar broer Jürgen Hoste van de partij.

Vanaf 12.00 : doorlopend markt vol zomerse lekkernijen animatie.
Vanaf 12.30 : opname van 'De koksmuts' en kookdemo's.
Om 16.30 : Optreden van The Expendables met Sofie Van Moll en Gene Thomas.

De volgende weken zal de karavaan onder meer halt houden in de volgende gemeenten :

- zondag 05 juli : Bilzen.
- zondag 12 juli : Lommel.
- zondag 19 juli : Izegem.
- zondag 26 juli : De Panne.

- zondag 02 augustus : Halle.
- zondag 09 augustus : Waregem.
- zondag 16 augustus : nog te bepalen.
- zondag 23 augustus : nog te bepalen.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van '1000 zonnen'.
(bron : Eén)

28-06-2009 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : er mag vanavond gelachen worden bij Marcel.

 Op maandag 08 juni jongstleden opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : goes humor VANAVOND :

Naar aanleiding van het Humorologie-festival in Kortrijk staat het hele programma in het teken van de lach. Marcel Vanthilt krijgt de volgende gasten over de vloer :

De populairste komiek van Vlaanderen werd enkele weken geleden zestig en werkt aan een nieuwe komische film. Marcel vraagt hem bovendien waar hij tegenwoordig nog mee kan lachen. Urbanus sluit 'Villa Vanthilt' muzikaal af met één van zijn grootste hits.

Humor in tekeningen verwerken is een moeilijk vak. Cartoonist Kim Duchateau doet het al jaren en is er bijzonder straf in. Hij maakt dan ook cartoons van alle gasten tijdens de uitzending.

Tapten de Romeinen en Grieken ook al moppen ? En met wat moesten ze dan lachen ? Adriaan van Den Hoof is specialist ter zake en begeleidt ons doorheen de geschiedenis van de lach.

De Nederlandse vingerkunstenaar Lejo maakt al jaren grappige filmpjes voor Sesamstraat, met enkel zijn vingers als acteurs. In zijn eigen mini-theater toont hij Marcel wat hij zoal kan.

Het Gentse gezelschap Bataclan zorgt vanavond voor straatanimatie die gegarandeerd een lach op je gezicht tovert. Een grote robot, een live 'slakkenrace' en een levend krasbiljet komen langs... Marcel is terecht zeer benieuwd.

 OPGELET ! Voor de Gentse afleveringen van 'Villa Vanthilt' zijn er geen publieksplaatsen meer beschikbaar in de villa zelf. Je kan natuurlijk wel nog altijd komen kijken op het Sint-Pietersplein. Binnen enkele weken kan je reserveren voor de afleveringen in Hasselt.

'Villa Vanthilt', tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

28-06-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Tanja Ribič.

 Tanja Ribič (28 juni 1968) is geboren in het Joegoslavische Zagorje. Sinds de afscheiding maakt Zagorje deel uit van Slovenië. Haar eerste kennismaking met het Eurovisie Songfestival heeft ze in 1991 als jurylid tijdens de Joegoslavische nationale finale. Ze is dan één van de drie juryleden uit Ljubljana. In 1997 neemt ze deel aan de Sloveense nationale selectie ('EMA'). Met "Zbudi se" eindigt ze op de eerste plaats en mag ze haar land vertegenwoordigen tijdens het jaarlijkse liedjesfestijn. In de Ierse hoofdstad Dublin eindigt ze met haar nummer op een tiende plaats, de tweede beste notering dat het land tot dan behaalt. Na haar festivaldeelname is ze meerdere malen te zien in een aantal films en series. Ze is gehuwd met acteur en filmregisseur Branko Đurić en het koppel heeft één zoon, Filip.

OOK JARIG VANDAAG :

* Kalinka (1939), deelneemster Belgische nationale selectie (Canzonissima 1967-1971, Liedje voor Luxemburg 1973).
* Lene Johansen (1965), Deense journaliste, (MGP 2003 - de unges Melodi Grand Prix, presentatrice 'Melodi Grand Prix 1956-1999).
* Thérèse Andersson (1972), deelneemster Zweedse nationale selectie als lid van Pay-TV (Melodifestivalen 2004). Nam vorig jaar als soliste deel aan de Zweedse nationale selectie met "When you need me".

28-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs